• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte maddiyat?

Ebruli8991

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2015
157
87
18
Kızlar hepimiz ev kurma telaşesindeyiz.
Maddi olarak gerçekten iki tarafı da zorlayan durumlar oluyor. Biz kız tarafı olarak evin ıvırı zıvırı yatak odası derken bir sürü şey almış oluyoruz keza erkek tarafı da öyle ve ben sen değil biz duygusunu seviyorum aslında. Fakat bizim erkek tarafının durumu çok iyi değil şu sıralar ve ben birşey demeye istemeye çekiniyorum resmen. Mesela geçen gün balayından bahsettik nişanlım durumunun olmadığını söyledi. İlerleyen zamanlarda gideriz dedi. Böyle olunca içimde kalıyor herşey. Ve kendi kabuğuma çekiliyorum. Çok aşırıya kalan biri de değilim ama bu tarz durumlar beni korkutuyor. Napcaz böyle bilmem.

Biz 7 yıldır birlikteyiz ,2015 Kasım ayında nişanlandık.
Kasım ayından bugüne kadar bütün eşyalarımızı kendimiz aldık. 3 ay önceden evi tuttuk evin kirası emlakcı parası vs. yani eve iğneye varana kadar ikimiz aldık.
Yalnızca benim babam süpürge ve bulaşık makinesi aldı Allah razı olsun.
Ama nişanlımın ailesi yalnızca düğün salonunu karşılıyorlar bize tek bir faydaları olmadı
Nişanlım aylardır kendine bir tişört bile almadı evimizin eksikleri tamamlansın diye.
30 bin kredi çektik beyaz eşya mobilya , balayı, ıvırı zıvırı karşıladık şimdi onu ödüyor mesela..
Evet balayı şart değildir belki de durumun yoktur ama en azından lüks bir yere gidemiyorsanız da yakınlarda bir yerlere gidebilirsiniz. Çünkü daha sonra gidildiğinde aynı tadı vermeyeceğini düşünüyorum

Balayi şart mi? Borc harc icinde yapilan balayindan zaten bir tad almazsin. Evlendikten sonra durumunuzu duzeltir gidersiniz hem kafaniz daha rahat olur..
Eger bazi seyler olmuyorsa zorlamamak lazim. Ve inan icinde falan da kalmiyor.
Evlendin diye ayri durumlara girmeye gerek yok. Maddiyatiniz ne kadarina el veriyorsa o kadar yapın. Gerisi lüks olur ve bosu bosuna huzursuzluk, kavga, gürültü gelir devaminda..

Biz 7 yıldır birlikteyiz ,2015 Kasım ayında nişanlandık.
Kasım ayından bugüne kadar bütün eşyalarımızı kendimiz aldık. 3 ay önceden evi tuttuk evin kirası emlakcı parası vs. yani eve iğneye varana kadar ikimiz aldık.
Yalnızca benim babam süpürge ve bulaşık makinesi aldı Allah razı olsun.
Ama nişanlımın ailesi yalnızca düğün salonunu karşılıyorlar bize tek bir faydaları olmadı
Nişanlım aylardır kendine bir tişört bile almadı evimizin eksikleri tamamlansın diye.
30 bin kredi çektik beyaz eşya mobilya , balayı, ıvırı zıvırı karşıladık şimdi onu ödüyor mesela..
Evet balayı şart değildir belki de durumun yoktur ama en azından lüks bir yere gidemiyorsanız da yakınlarda bir yerlere gidebilirsiniz. Çünkü daha sonra gidildiğinde aynı tadı vermeyeceğini düşünüyorum

Bizde öyleyiz. Yani nişanlım kendine doğru düzgün bişey almıyo işi iyi ama kredi ödediği için kısmak zorunda kalıyo. Ailesi de düpünümüzü yapıcak işte. Her hale şükür tabiki belki de ekstraları istememek ve göz yummak gerekiyo mutlu olmak için. Cevap için teşekkür ederim canı . Allah hayırlı etsin

Balayi şart mi? Borc harc icinde yapilan balayindan zaten bir tad almazsin. Evlendikten sonra durumunuzu duzeltir gidersiniz hem kafaniz daha rahat olur..
Eger bazi seyler olmuyorsa zorlamamak lazim. Ve inan icinde falan da kalmiyor.
Evlendin diye ayri durumlara girmeye gerek yok. Maddiyatiniz ne kadarina el veriyorsa o kadar yapın. Gerisi lüks olur ve bosu bosuna huzursuzluk, kavga, gürültü gelir devaminda..

Haklısın. Ayağımızı yorganımıza göre uzatmak gerek ama ne bileyim heves sanırım yoksa nişanlımdan yana sıkıntım yok çok şükür

Kızlar hepimiz ev kurma telaşesindeyiz.
Maddi olarak gerçekten iki tarafı da zorlayan durumlar oluyor. Biz kız tarafı olarak evin ıvırı zıvırı yatak odası derken bir sürü şey almış oluyoruz keza erkek tarafı da öyle ve ben sen değil biz duygusunu seviyorum aslında. Fakat bizim erkek tarafının durumu çok iyi değil şu sıralar ve ben birşey demeye istemeye çekiniyorum resmen. Mesela geçen gün balayından bahsettik nişanlım durumunun olmadığını söyledi. İlerleyen zamanlarda gideriz dedi. Böyle olunca içimde kalıyor herşey. Ve kendi kabuğuma çekiliyorum. Çok aşırıya kalan biri de değilim ama bu tarz durumlar beni korkutuyor. Napcaz böyle bilmem.
Benim nisanlimin da maddi açıdan öyle şaşa lı durumü olduğunu söyleyemem ama ne yapabiliriz diye düşündük balayı odası 370 tl ve biz 3 veya 4 gün kalmak istiyoruz ama bu da 1000 tl yi geçiyor o kadar masraf arasında 1000 tl çok zor o yuzden mantık yürüttük normal oda 180 tl felan oluyor hadi taş çatlasa 190 diyelim 4 gün kalmak istiyoruz en fazla 760 felan yapıyor bizde balayı odası degilde normal odaya karar verdik ve ben zaten normal odayı suslerim bile

Back