Evlilikte iki aile arasındaki maddi manevi uçurumlar

Canım ben bu sorunu bire bir yaşayanlardanım.

Bak şimdi,durumumuz yok diye hiç bir şey yapmadılar düğünde.Eşimin az buçuk birikimiyle hallettik herşeyi..

Takı setimi almaya gittik -ki şimdiki aklım olsa almam- annesi çıkardı cebinden parayı,verdi kuyumcuya.Sadece takı seti aldı oğlu evlenirken !!! Ama tabi daha sonra gördüm ki,eşimin kredi kartından çekilmiş para,o parayla alınmış takı setim.Evlendik bir kaç ay takı setimin borcunu ödedik hemde :) Aklı sıra o almış oldu işte.

Benim ailemin durumu,eşimin ailesine göre biraz daha iyi.Biz bunu problem yapmıyoruz.Ne benim ailem,ne eşim,ne ben.Ama patavatsız bir kayınvalidem var malesef.Bir kaç gün uğramayalım ona,ya da aradığında benim ailem de oturuyo olalım,açıyo ağzını,yumuyo gözünü :)

Tabi diyor bende para yok ya gelmezsiniz bana !!!! Kızım anneanneme gitcem diyor mesela,başlıyor Tabi bende para yokya,torunda sevmez... bu gibi gereksiz bi dünya laf duyuyosun.

Maddiyat arasındaki uçurumu kayınvaliden yaşayabilir evlendikten sonra,sizden çok.Bunu da gerekli gereksiz size yansıtır.

Canım ben bu sorunu bire bir yaşayanlardanım.

Bak şimdi,durumumuz yok diye hiç bir şey yapmadılar düğünde.Eşimin az buçuk birikimiyle hallettik herşeyi..

Takı setimi almaya gittik -ki şimdiki aklım olsa almam- annesi çıkardı cebinden parayı,verdi kuyumcuya.Sadece takı seti aldı oğlu evlenirken !!! Ama tabi daha sonra gördüm ki,eşimin kredi kartından çekilmiş para,o parayla alınmış takı setim.Evlendik bir kaç ay takı setimin borcunu ödedik hemde :) Aklı sıra o almış oldu işte.

Benim ailemin durumu,eşimin ailesine göre biraz daha iyi.Biz bunu problem yapmıyoruz.Ne benim ailem,ne eşim,ne ben.Ama patavatsız bir kayınvalidem var malesef.Bir kaç gün uğramayalım ona,ya da aradığında benim ailem de oturuyo olalım,açıyo ağzını,yumuyo gözünü :)

Tabi diyor bende para yok ya gelmezsiniz bana !!!! Kızım anneanneme gitcem diyor mesela,başlıyor Tabi bende para yokya,torunda sevmez... bu gibi gereksiz bi dünya laf duyuyosun.

Maddiyat arasındaki uçurumu kayınvaliden yaşayabilir evlendikten sonra,sizden çok.Bunu da gerekli gereksiz size yansıtır.

yakın bir arkadaşı nişanlanırken altınları almak için bile kredi çektiğini bildiğim için daha önce sordum.eğer masrafları sen karşılayacaksan söyle bana bunu ben de ona göre alayım alacaklarımı.yok dedi tabi babama yardımım olur dedi.o da babasının böyle birşeyler yapacağını az çok tahmin ediyordu önceden ama hani bu kadar da değil..gerçekten canımızı sıkan hiçbirşey yokmuş gibi davranması..elini kolunu sallaya sallaya nişan alışverişine geliyor afedersiniz alacağım sutyen kilotun peşinde benimle dükkanlara girip çıkıyor..en azından altını oğluna hediye olarak o alır dedim.aynen nişanlım ödemiş benim de.düğünde yapacak eli mahkum diyor ama o kadar hevesli duruyordu ki buna rağmen nişanı bile yapmadıysa sanmıyorum düğünde de bir hayrını göremem.
bir de akşam beraber iftar yapıyoruz her akşam yemeği boğazına tıkıyorlar.sanki inadına yaparcasına ya babası arıyor bişeyler anlatıyor aynı şeylerden bahsedip duruyor.ya erkek kardeşi msj atıyor ara diye.abide para çokya abi arasın nasılsa zengin..

nişanlım gerçekten çok iyi bir insan.Zaten o öyle olmasa katlanamazdım.Geçen gün ona ulaşamadım ve annesini aradım.Kızkardeşi açtı telefonu bana hakaretler yağdırdı.İnanın ağza alınmayacak laflar bir de ailemin önünde oldu bu olay.O kadar utandımki anlatamam.Bana daha ne yapacaklarmış böyle sordu:53:Nişanlımın haberi yokmuş bunlardan.Ertesi gün beni aradı tabi benim gözler ağlamaktan kanlanmış ve balon gibi:43:Buluştuk anlattım bana hak verdi.Artık o kardeşini görmek istemediğimi söyledim.Benim babamın durumu iyi Allah için ama nişanlımın ailesinin bu durumu yüzünden o da bişey yapmayacağını söylüyor.Aileleri hiç anlamıyorum isteseler ne kadar mutlu oluruz halbuki:58:

klasik görümce kıskançlığı bunlarr. tabii her görümce kıskanç değildir ama bazısında oluyor iştee. fosforlu nişanlının ailesinin maddi durumu iyi değil mi?? neden kız öyle dediki??

Son düzenleme:
bu tur konulara cok rastlar oldum forum da .nısanı kız tarafı yapar dıye bılıyorum ama alısverıs masrafları erkek tarafına aıttır .kız tarafına dusen sadece mekan parası fılan .artık oyle bır duruma geldı kı nısanı da dugunude kız tarafı yapar oldu .gercekten aıle uyumu hem kultur hem maddı acıdan cok onemlı .bır taraf dıgerınden ustunse gercekten problemler cıkıyor.benım en cok takıldıgım nısan alısverısın de cocugun babasının ne ısı var ? sasırdım valla:53: nısan alısverısıne hem erkek tarafından ya anne ya bır abla ,hem de kız tarafından aynı sekılde anne ve ya abla ,yakını kımse onunla gıdılırde ,babanın gelmesı kadar sacma bır durum yok .sonucda nısan alısverısınde alınacaklar bellı ,ıc gıyıme babayla nasıl bakılır enteresan

biz nişan alışverişi görmedik bile bırak başka birşeyi gelinliğimi bile ben aldım ama kaynana herşeyi ben yaptım diye anlattı millete

Back
Yukarı