Evlilikte iki aile arasındaki maddi manevi uçurumlar

hanne

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Arkadaşlar biraz anlatıp rahatlamak istiyorum.Birkaç gündür içimi daraltan bişey var.Hiçbirşey yokmuş gibi davranıyorum ama zaman geçtikçe kafaya takacağım galiba.Konu biraz karışık olursa ordan oraya atlarsam kusura bakmayın lütfen.Birkaç gün oldu sözlümün ailesi nişan düzmek için buraya geldiler.Sözlüm burada çalışıyor fakat ailesi uzaktalar.Köyde kalıyorlar.5 satlik bir yoldan zor bi hal getirttik babasını.Baktık geleceği yok istersen siz gelmeyin biz birşeyler alırız burda dedi sözlüm,biz gelicez zaten demişler nihayetinde geldiler.Madem böyle oldu,biz gelince yaparız alışverişi dediler,madem bu kadar bekledik herhalde ceplerine biraz para koyup gelirler diye düşündüm haliyle.Sözlüm de aynı şekilde düşünmüş.Bana daha önceleri babasının vurdumduymazlığından,vs. biraz bahsetmişti.Babam iyi kazanıyor,ama seni okuttum der fazla birşey yapmaz demişti.

O gün beraber çarşıya çıktık,oruçlu bi şekilde bi güne sığdırmaya çalıştık bütün nişan alışverişini.Neyse,akşam yemeğimizi yedik gittiler kalmadılar o gece babasının suratından düşen bin parçaydı.Gergindi epeyce.Sonraki günlerde sözlüm dalgın dalgın düşünüyor,bize iftara geldiğinde bile doğru dürüst yemek yemeden keyifsizce duruyordu.Aradan 3 gün geçti.Bazı şeylerden ipler koptu ve iş sözlümle tartışmaya geldi.Sözlüm seninle birşeyler konuşmak istiyorum dedi ve tlfda 4 saat bunu konuştuk durduk.Senin ailen ile benim ailem arasında uçurumlar var,hem maddi hem manevi,çok fazla detaya girdi.Bir yandan kendimi suçlu hissediyorum yine de annem babam onalr benim ama kaç gündür uyumuyorum bile dedi.Tahmin ettiğim gibi babası o kadar yoldan cebinde nişan alışverişi için sadece 800 tl ile gelmiş.Annesinin elindeki 3000 tlyi bile almış artık ne halt ettiyse bilmiyorum,sözlümle o gece tartışıyorlar bağırıyor çağırıyor sözlüm sabah gidiyor hesabından çekiyor belli bi miktarı.Babasına soruyor ee ne yaptın parayı hiç parasız geldin buralara,kızlara harcadım diyor nişan hazırlığı için(3 ve 5 yaşındaki torunlarına üst baş almış).Parası olduğu halde hep oğlunun cebinden almaya bakıyor.Neyse işte,özet olarak konuya burdan giriyor cahilliklerinden,babasının vurdumduymazlığından,annesine çektirdiklerinden,okulu bir dönem uzattığı zaman evde yüzüne bile dönüp bakmaması tek kuruş harçlık vermemesi,para sevdasından,kardeşlerine de evlenirken birşeyler yapmamasından,3 yıldır çalıştığı parayı kuruşuna kadar harcatmasından,vs. özet olarak aileler birbirine çok uzak.Öncelikle seninle ilişkimiz ciddiye bindikten sonra bunları hep düşündüm diyor,korkularım vardı ama vazgeçemedim senden diyor,babasının böyle birşey yapması şok etkisi yarattı eğer yapmak isteseydi yapabilirdi.İşin yalnızca maddi boyutunda değilim.Benim ailem tahsilli aklı başında insanlar.Ve zengin sayılabilecek bir ailem var.Evlendiğim zaman oturabileceğim kendime ait bir evim var,istediğim an arabamı da alablir babam.Rahatım yerinde büyüdüm hep.Çarşıya tek birşey almaya gittiysem hep birden fazla şey alıp döndüm eve.Öğretmenim.Bu dönem başlayacağım.Biçok şeyin farkındaydım zaten ama erkek arkadaşım bir bir babasının yaptıklarından ailesinden böylesine uzak kalmasını istediğinden bahsedince,buz gibi oldum.İlk bunları konuştuğumuzda bi an hiç olmazsa bunları konuşabiliyoruz aramızda konuşarak halledebiliyoruz diye rahatlamıştım ama aradan zaman geçtikçe saatler günler,kendimi kötü hissetmeye başladım.Önce dedim,bu benim şansım,ama gerçekten ailelerin uyuşması tahmin ettiğimden çok daha fazla önemliymiş.Erkek arkadaşım çok çok iyi,beni mutlu etmek için elinden geleni yapıyor,ailesi uzakta olduğu için sorun olmaz gibi geliyor ama,ne dersiniz,içimi dökmek istedim biraz bu akşam ikimiiz de gergindik mutsuzduk.Hiç gülmedi yüzü.
Şimdilik özet geçtim değinmek istediğim bir iki şey daha vardı ama daha sonra yazarım

Son düzenleme:
evlilik hakkında söylenmiş en büyük yalan kapıyı kapatınca bütün sorunlar dışarıda kalır önemli olan karı kocanın anlaşmasıdır lafıdır.ben evliliğimden bunu öğrendim. sadece eşlerimizle değil onların aileleri ile de evleniyormuşuz maalesef...benim ailemle eşimin ailesi arasında da uçurumlar var ve ben bu yüzden çok sorun yaşadım sadece onlar yüzünden kaç kereler boşanmayı düşündüm.hala kabullenemedim onları aile olarak.bu yüzden ailelerinde birbirlerine denk olması gerektiğini düşünüyorum.maddi olmasa da gelenek görenek görgü vs. olarak.sözlünün ailesi hakkında söylediklerine gelince de bugün öyle der yarın onlardan daha kıymetlisi olmaz.genelde hep öyle olur çünkü.üzgünüm yorumum biraz karamsar oldu ama ben kendi yaşadıklarımın sonucunu yazdım.tabii tam terside olabilir.istisnalar vardır yani.sözlünüze güveniyorsanız her konuda arkanızda olacağından eminseniz belki sorun olmaz da.hakkınızda hayırlısı olsun.

ailelerin yardım ettiği çiftlerde cok var

etmeyip kendi hallerine bırakılanalrda

benim net bi cevabım yok

ben 1 kez evlenıp ayrıldım bende senın gibi buyudum ailem hep destek oldu ama iinan hiç kıymet bılınmedı

sımdı tekrar evlenebılırım bununda aynı farklılıklar var ailem şımartmayacagız dıyor

siz gözüne sokmazsanız

yetinirseniz

ve aileniz gereğinden fazla mudahele etmezse sorun olmaz

aileler evet onemlı ama denk ben bulamadım aramadımda ama şans işte

evlilik hakkında söylenmiş en büyük yalan kapıyı kapatınca bütün sorunlar dışarıda kalır önemli olan karı kocanın anlaşmasıdır lafıdır.ben evliliğimden bunu öğrendim. sadece eşlerimizle değil onların aileleri ile de evleniyormuşuz maalesef...benim ailemle eşimin ailesi arasında da uçurumlar var ve ben bu yüzden çok sorun yaşadım sadece onlar yüzünden kaç kereler boşanmayı düşündüm.hala kabullenemedim onları aile olarak.bu yüzden ailelerinde birbirlerine denk olması gerektiğini düşünüyorum.maddi olmasa da gelenek görenek görgü vs. olarak.sözlünün ailesi hakkında söylediklerine gelince de bugün öyle der yarın onlardan daha kıymetlisi olmaz.genelde hep öyle olur çünkü.üzgünüm yorumum biraz karamsar oldu ama ben kendi yaşadıklarımın sonucunu yazdım.tabii tam terside olabilir.istisnalar vardır yani.sözlünüze güveniyorsanız her konuda arkanızda olacağından eminseniz belki sorun olmaz da.hakkınızda hayırlısı olsun.

bence zaten para oalrak bişiler yapmıyolarda yapamdılarda bile bayan arkadaşın aileye tepkı almaya hakkı yok dıye dusunuyorum

forumda hep acılı boyle konular

kin tutmuyor olmanız gerek

Aile elbette önemli, ama daha önemli olan sizsiniz.Sizin duygularınız, birbirinizi algılayışınız, sevginiz, saygınız...aile konuları konuşulurken tartışılabilir bu olağan ama hiçbir zaman bu tartışmanın sizin ilişkinizi etkileyebilicek boyutta kırıcılık taşımaması gerekli.Hiç kimse yumurtadan çıkmadı, malesef sizin çok sevdiğiniz kişi o sevmediğiniz beğenmediğiniz ailede büyüdü ve o ailenin bir ferdi, onların genlerini taşıyor.Eşimin ailesini sayarım çünkü bana eşimi verdiler diyebilmelisiniz.Sözlünüz olan bitenin farkında.. farkındalık var, doğruyu yanlışı göstermek durumunda kalmıycaksınız.Size kalan oturup konuşuabilmek ve orta yolu bulmak...eğer ben bu sevgiyi başkasında aramak istemiyorum , sözlüm benim için önemli diyorsanız..kolay gelsin:)

şunu öğrendimki çift ne kadar mutlu olursa olsun ailelerin uyuşması daha önemli.
karı koca her şekılde anlaşır mesele ailelerin anlaşması, aileyle anlaşmak.
sözlünüzün babası ileride sizden maddi yardım bekleyeceğe benziyor.
ailenizin durumu iyi nasıl olsa her yardımı yaparlar diye gevşek davranacaktır ileriki zamanlardada.

bence büyük sorun bu...

Konu sahıbının durumu kadar ıyıyken bence anlasmaları olanaksız cunku sızın beklentınız daha cok olacak ve esınız karsılayamıycak hep sız on ayak oluncada bu ıs sızı sıkacak... Bence evlılıkte erkegın durumu daha ıyı olmalı dıye dusunuyorum onun guvencesı altında oldugunu bılmek guzel.. Tabi kişiden kişiye değişir bu düşünce.. Eğer aileler arasında ucurum varsa bence birkez daha dusun derin cunku evlenınce hersey farklı boyuta gelıyor onun ailesini begenmesende cıkaramıyorsun emın ol cıkarsan esınle sorun olcak... Nişan alısverısı konusundada sıze hak veremıyecegım ama burda ne ınsanlar var hıc aılesı yardım etmeden calısıp dıdınıp esyalarını almıslar.. Yani onlar size birşey almak zorunda değiller bizde adet yok dıyıp almayabılırlerdide demek durumları oyleymiş... Baştan kabul etmek mi yoksa sonrada bazaı seylere kabullenmek mi bunu sen dusunup karar vereceksin...

Son düzenleme:
Konu sahıbının durumu kadar ıyıyken bence anlasmaları olanaksız cunku sızın beklentınız daha cok olacak ve esınız karsılayamıycak hep sız on ayak oluncada bu ıs sızı sıkacak... Bence evlılıkte erkegın durumu daha ıyı olmalı dıye dusunuyorum onun guvencesı altında oldugunu bılmek guzel.. Tabi kişiden kişiye değişir bu düşünce.. Eğer aileler arasında ucurum varsa bence birkez daha dusun derin cunku evlenınce hersey farklı boyuta gelıyor onun ailesini begenmesende cıkaramıyorsun emın ol cıkarsan esınle sorun olcak... Nişan alısverısı konusundada sıze hak veremıyecegım ama burda ne ınsanlar var hıc aılesı yardım etmeden calısıp dıdınıp esyalarını almıslar.. Yani onlar size birşey almak zorunda değiller bizde adet yok dıyıp almayabılırlerdide demek durumları oyleymiş... Baştan kabul etmek mi yoksa sonrada bazaı seylere kabullenmek mi bunu sen dusunup karar vereceksin...

çok doğru..:40:

nişan harcaması yapıp yapmaması inan hiç sorun değil.yapmak zorunda değil diye birşey yok bence içinden gelmesi lazım.sadece 800 tl ile nişan düzmeye geliyosa oğlum benim durumum yok yapamiycam dese çok daha yerinde olur.ona da bişey diyen yok zaten.yada bizi bu kadar bekletip de beklenti içine sokmasa.bir de sanki nişanı babası yapıyo gibi alışverişte etrafımızda dolanıp durdu.ne doğru düzgün çamaşırlara bakabildim ne rahatça giyinebildim akşama alışverişi bitirmemiz gerekiyo diye acele ettik tek bir yere girdiysem pijama çamaşır hepsini ordan almak zorunda kaldım.böyle de anlayışsız olunmaz ama.bizi kızdıran durum bu.baştan söyleseydi yapamayacağını.durumu gayet iyi babam iyi kazanıyo diyor.parayı nereye götürüyor napıyor ben de bilmiyorum diyor artık kumar falan mı oynuyor da sözlüm bunu söyleyemiyor bilmiyorum.

Son düzenleme:
[SUB][/SUB]
şunu öğrendimki çift ne kadar mutlu olursa olsun ailelerin uyuşması daha önemli.
karı koca her şekılde anlaşır mesele ailelerin anlaşması, aileyle anlaşmak.
sözlünüzün babası ileride sizden maddi yardım bekleyeceğe benziyor.
ailenizin durumu iyi nasıl olsa her yardımı yaparlar diye gevşek davranacaktır ileriki zamanlardada.

bence büyük sorun bu...

evt babası ilerde maddi yardım bekleyecek diye korkularım var,bunu söylemiştim ona,eğer böyle bişey yapıcaksan ben boşuna çalışıp yorulmayayım dışarlarda.neyseki sigortası var emekli olacak yakında.valla benim onlara saygım her zaman tabiki var sonuçta sözlüm bana bunları anlattı ama bunları birer sır olarak aldım.çünkü çok bunalmıştı.bize geliyor geriliyor,ailen çok iyi diyor altında eziliyorum.eğer burda aynı memlekette oslaydık belki gözüme çok batardı ama nasılsa uzağız deyip kendimi teselli ediyorum.

Aile elbette önemli, ama daha önemli olan sizsiniz.Sizin duygularınız, birbirinizi algılayışınız, sevginiz, saygınız...aile konuları konuşulurken tartışılabilir bu olağan ama hiçbir zaman bu tartışmanın sizin ilişkinizi etkileyebilicek boyutta kırıcılık taşımaması gerekli.Hiç kimse yumurtadan çıkmadı, malesef sizin çok sevdiğiniz kişi o sevmediğiniz beğenmediğiniz ailede büyüdü ve o ailenin bir ferdi, onların genlerini taşıyor.Eşimin ailesini sayarım çünkü bana eşimi verdiler diyebilmelisiniz.Sözlünüz olan bitenin farkında.. farkındalık var, doğruyu yanlışı göstermek durumunda kalmıycaksınız.Size kalan oturup konuşuabilmek ve orta yolu bulmak...eğer ben bu sevgiyi başkasında aramak istemiyorum , sözlüm benim için önemli diyorsanız..kolay gelsin:)

evt eşim durumun farkında bu beni rahatlatıyor.hatta konuşmadan önce kaygılarım vardı,sözlümün de dediği gibi sağ duyularım kuvevtlidir,bu yüzden eşimin bana destek olacağını gördükten sonra içim rahatladı.çünkü normal şartlarda ailesiyle uyuşmazlık yaşarım.ailesiyle kendisi de uyuşamıyor ün,iversiteye gittikten sonra koptum diyor gerçekleri gördüm.zaten uzak kalmak için memleketimden uzak bir yerde çalışıyorum diyor.işin maddi boyutunu zaten geçtim.eğer olan bitenin farkında olmasaydı işim çok zordu o zaman kimbilir belki ayrılma noktasına gelirdik.ama tabi dediğim gibi her zaman saygım var.

evt erkekler evlenince ailesi daha bir kıymetleniyormuş.benim ailemle kendisi kıyaslıyor.bilemiyorum ki,şuan kendisi arkamda olacak gibi duruyor sonuçta kendi yaşadıklarını da unutmaz sanırım.yaşayıp göreceğiz emin olamıyorum şuanda

evt erkekler evlenince ailesi daha bir kıymetleniyormuş.benim ailemle kendisi kıyaslıyor.bilemiyorum ki,şuan kendisi arkamda olacak gibi duruyor sonuçta kendi yaşadıklarını da unutmaz sanırım.yaşayıp göreceğiz emin olamıyorum şuanda

Bizim de nişanımız bayramdan sonra.Benim babam pek sıcak bakmadı sözlümün ailesi yüzünden(daha doğrusu annesi).Sana bişey yapmazlar dedi hiçbir şeyini almazlar dedi.Ben de babamın abarttığını düşündüm açıkçası dışardan hiç öyle insanlar gibi gözükmüyolardı.Tabi şimdi anlıyorum babamın ne kadar doğru söylediğini.Düşünsenize nişan için konuşmaya ben ağzımla söylüyorumda geliyolar.Bayram geliyor bize gelmeyeceklerini de öğrendim hoş tahmin de ediyordum.Nişan için ne yapacağız bilmiyorum.Resmen ailemden kaçıyor gibiler.Bu işin olmasını istemiyolar desem beni isteyen kendileri.Benim anladığım masraftan kaçıyolar.Gelip gitme olunca hediye getirme olayından sanırım.
O kadar soğudumki bu sorunlar yüzünden .Sözlüme de bişey desem ters cevap veriyor ailesini koruyor hemen.Her şeyi ben kendim söyleyeceksem ona göre hareket edeceklerse ben istemiyorum artık.Ne yapmalıyım bilmiyorum.Üstelik teyzemin oğlu oluyor kendisi.Çıkmazdayımmm:43:

ailelerin uyumu çok önemli gerçekten.
anlıyorum sizi, benzer bi durumumuz var.
ama sizin durumun farkında olan bi sözlünüz var,bu konuda şanslısınız.
bir hem yapmayan hem de üste çıkan tipler var.
asıl konuşmanız gereken konu, siz evlendikten sonra bu insanlar size yük olmaya kalkarlar mı?
yoksa nişanda ne yapıldığı çok dert değildir.
bizim nişan alışverişimiz dahi olmadı, bi yüzük alındı onu da eşim aldı zaten.
ama çok şükür onlara minnet edecek hiç bişeyim yok,
allahtan ki yok, aksi taktirde evimden hiç çıkmazlardı sanırım.
para isteme konusunda da çekinmezlerdi.
bilmem anlatabildim mi?

bu arada sözlünüzün ailesinden hiç bir beklentiniz olmasın ki kimseye minnet duymayasınız.elinizden geleni kendiniz yapın.varsın hiçbirşey yapmasınlar.benim evimde ne eşimin ne de ailesinin çöpü bile yoktur.altında istemedik.150 gr altın yaptılar. zaten onu da oğullarının heralde bana güvenipte ben yokken aldığı evin kredisi için verdim.:5:o yüzden onlara minnetim ve tenezzülümde yok.bu da onları çıldırtıyor tabii.gerçi benim kayınvalide babanın evinden ne getirdin s...r git dedi ama:53:

Son düzenleme:
Durumunuza üzüldüm ama nişan olayı bana o kadar fuzuli geliyor ki. Bir dünya masraf, bohçalar elbiseler ayakkabılar ıvır zıvırlar... Madem bu kadar sorun oluyor yapmayın, harcayacaklarınızı düğününüze baklayın. Hem nasıl olsa masraf sizden çıkıyor.

canım umarım nişanlın hep yanında olur..doğruyu yanlışı hep ayırt eder haklıyı haksızı..valla bizimkiler tenezzül edip nişan alışverişine bile gelmemişlerdi...ama görsen çok meraklılar böyle şeylere hava atmaya onu aldık bunu yaptık v.s...ama para harcamak vardı tabi işin ucunda ödleri koptu..herşeyi eşim aldı onlara beş kuruş masraf yaptırmadı...yani siz iyi olunda boşver gerisi bi şekilde hallolur... uzakta olmaları da çok iyi daha az muhattap olursunuz böylece daha az sorun yaşanır...

Sözlünüzün herşeyin farkında olması ve açık yüreklilikle sizinle dertleşmesi erdemlik bence..

Size düşen bu durumu kullanmamanız, gerekirse asla bir daha açmamanız..

Eğer ailesi konusuna girerseniz ve sözlünüz eleştirdiğinde sizde onaylarsanız belli bir süre sonra sözlünüz sempati duymaya başlayacaktır ailesine,

ÖZELLİKLE evlendikten sonra..Buna dikkat etmezseniz başınız çok ağrır.

Ayrıca ailenizin size destek olmaması lazım, olsa bile sözlünüzden gizli olmalıdırlar..
Çünkü malesefki erkekler belli bir süre sonra buduruma alışıyorlar..

Canım eğer masrafları kendiniz karşılayabiliyorsanız lütfen ama lütfen nişanlını bu konuda üzme..

Benim babacığım da sağ olsun biraz sorumsuzdur..

Ben evlenirken o kadar değildi ama ablam evlenirken sorumsuzluğu tavan yapmıştı..

Yani sinirden her gün biri ölmüş gibi ağlıyorduk..

Nişanlının durumunu ve hırçınlığının sebebini çok çok iyi anlıyorum..

Yeni bir aileye karışırken ailede böyle bir babayla insanların içine karışmak gerçekten çok utandırıyor insanı..

Konu maddi anlamda birşey yapmıyor olması değil,insanı deli eden hiçbirşey yok gibi davranması..

Nişanlın nasıl eksiklenip de zor durumda kalıyor bir bilsen..İnan bu konuda tek kelime etmezsin..

İlgisizlermiş işte kendiniz yapın siz de,karışanınız girişeniniz olmaz..Daha rahat olursunuz..

Hemen yarın ara nişanlını ailesinin böyle davranmasının onun suçu olmadığını,bundan sonra onlardan hiçbirşey beklemediğini ve önemli olan ikinizin mutluluğu olduğunu söyle..

Yaşamayan bilmez,çok zor ve utanç verici bir durum..

Back
Yukarı