Evlilikte gizemi korumak için neler yapmalıyız veya yapıyorsunuz ?

balcicegim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2025
75
12
3
30
Okunan kitaplar dışında yaşanmış tecrübeleri de duymak isterim çünkü evlilik insanın psikolojik açıdan saglığını en çok etkileyen bir kurum olduğunu düsünüyorum. Salmak veya ben buyum diyip kenara çekilmek bu ilişkinin temeline zarar verebilecek düsüncesi içindeyim. Eger psikolojik açıdan saglıklı olmak istiyorsan kesinlikle evlilik konusunda ciftlerin birbirleri için biseyler yapması gerektigine inanıyorum. Çünkü eşiyle mutsuz bir insan işi ve çocuklari konusunda da yeterince kendini veremeyecektir. Eş ve uyum çok önemli. Biliyoruz ki gizemli olmak karşının ilgisini ve merakını hep aktif tutar. Bende bu konuda bilgilenmek istiyorum

Merhaba bu soruya cevap icin cok fazla etken var.
1. Yaş kaç
2 .evlilik kaç yıllık
3.cocuk var mi
4. Eşlerin maddi durumu
5. Aşk evliliği miydi,mantık mı
Cevaplar buna göre değişir

Gizemli olmak da bir karakter bence. Sonradan veya tüyolarla elde edilemeyeceğini düşünüyorum. Gizemli olmaktan ziyade kendimizi sevmeye odaklanmalıyız. Kişisel bakımına, giyimine dikkat eden, bir kahve içip kitap okuyup kendine zaman ayıran, hayata dair net çizgileri ve günlük rutinleri olan kişiler herkes tarafından saygı görüyor, buna eş ve çocuklar da dahil.

Okunan kitaplar dışında yaşanmış tecrübeleri de Biliyoruz ki gizemli olmak karşının ilgisini ve merakını hep aktif tutar. Bende bu konuda bilgilenmek istiyorum
ne sacma bir düşünce. esler arasında gizem olmaz, esler birbirinin cigerini - nerede ne tepki verecegini- bir sey dediyse aslinda neyi kasdettigini- niyetini bilirler zaten
en azindan benim "eş" anlayışım bu. isteyecegim son sey gizemli olmaktir. ayni yataga girip vucudunun her milimetresine dokunmus, ortak DNAdan ikinizin cocugunu yaptigin adamla aranizda ne gibi bir gizem olabilir ki?

Son düzenleme:
Okunan kitaplar dışında yaşanmış tecrübeleri de duymak isterim çünkü evlilik insanın psikolojik açıdan saglığını en çok etkileyen bir kurum olduğunu düsünüyorum. Salmak veya ben buyum diyip kenara çekilmek bu ilişkinin temeline zarar verebilecek düsüncesi içindeyim. Eger psikolojik açıdan saglıklı olmak istiyorsan kesinlikle evlilik konusunda ciftlerin birbirleri için biseyler yapması gerektigine inanıyorum. Çünkü eşiyle mutsuz bir insan işi ve çocuklari konusunda da yeterince kendini veremeyecektir. Eş ve uyum çok önemli. Biliyoruz ki gizemli olmak karşının ilgisini ve merakını hep aktif tutar. Bende bu konuda bilgilenmek istiyorum
Gizem ne ya sürekli acaba dediğim adama ömür mu verecem ? ilişkiler evlilikler annelik babalık bütün bunların belli kurallara stratejilere vs vs göre sekillendigini düşünmüyorum

İşim gücüm yok sürekli strateji mi yapıcam insanın kocası eşidir her anlamda yani. Güvenli alanıdır güvenli insanıdır. Bu yoksa sorun evlilikte. Olmamış oturmamış. Hayat zaten yorucu bir de ona yorulamam

esim doğumdan sonra beni bezledi.. ben bile aşağıya bakmaya cesaret edemedim hala ama o baktı ce ilgilendi… yani gizem mizem yok 😂😂 sürekli gizemli kalabilecek bir karakterim de yok. rahat olmayı, sakınmamayı, güvende hissetmeyi seviyorum. aynı sekilde esim de öyle.

tabi bu da farklı bir bakış açısı. yargılayamam ama bana ters ya..

Gizemden ziyade sanırım tamamen ceptelik imajını vermemekten bahsettiniz. Evliyken zor lakin ben sadece size kendinize ait bir rutin yapmanızı ve bundan asla taviz vermenizi oneriyorum. Mesela haftanın iki günü spor gününüz olsun veya full manikür pedikür gününüz. Bunlar sadece örnek başka x birşey de olabilir . Kendinize odaklı olduğunuz imajını belki biraz bu şekilde yaratabilirsiniz. Bu arada sözde ilişki koçları gizem gizem diye yirtiniyor da ilişkide gizem iyi birşey değil gizemli adamdan suphelenirim ve sogurum.

Gizemi artırmanın bir yolu, kendinize zaman ayırarak bireyselliğinizi korumaktır. Eşiniz sizi her zaman yanındaymış gibi hissettiğinde, bazen heyecan kaybolabilir. Bu yüzden, ara sıra kendi başınıza zaman geçirmek, yeni bir hobi edinmek, kendinizi geliştirmek onun sizi yeniden keşfetmesini sağlayabilir. Örneğin, yeni bir beceri öğrenmek, eşinize daha önce hiç bilmediği bir yönünüzü göstermek ilgisini artırabilir. Sizi tamamen çözdüğünü düşündüğü bir anda yeni bir yönünüzle karşılaşması, ilişkinin dinamik kalmasını sağlar.
Fiziksel olarak da küçük değişiklikler yapmak da gizemi artırabilir. Örneğin, saçınızı farklı bir şekilde toplamak, farklı bir parfüm kullanmak, yeni bir kıyafet denemek gibi küçük dokunuşlar bile fark yaratabilir. Sürekli aynı tarzda görünmek yerine ara sıra değişiklik yapmak, eşinizin sizi her zaman yeni bir gözle görmesini sağlayabilir.
Ya da, aniden planlar yapmak ve onu şaşırtmak, ilişkide heyecanı korumanın güzel bir yoludur. Bazen hiçbir şey söylemeden, "Bu akşam dışarı çıkıyoruz, sürpriz" diyerek eşinizi bir yere götürmek ya da hafta sonu için küçük bir kaçamak ayarlamak gibi şeyler, ilişkinize tazelik katabilir. Önceden planlanmamış, spontane gelişen şeyler çoğu zaman daha unutulmaz olur.

Back