Evlilikler büyük asklarla olmuyor mu?

Cakmamarliyn

Guru
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2010
1.657
2.451
358
Kizlar selam,

Konuya girmeden kısaca bilgi vereyim.29 yasındayım. Bu yasıma kadar biri 3 yıllık sonrasında da 5 yıllık 2 ciddi ilişkim oldu araya giren ufak tefek ilişkiye dönmeyen flörtleride saymazsak neredeyse 1.5 yıldır yalnızım.

Annemle birlikte yasıyorum hem maddi hem manevi cok rahat bi hayatım var. Evlenmek için acelem olmadığını farkında Fakat hiç evlenememekten ve cocuk sahibi olamamaktan korkan biri olarak çevreme de bakınmaya başladım.

Gecen hafta tanıstığım biriyle bugün 2. Kez kahve içmeye cıktım. düzgün, efendi hoşta biri. Eğitimi görgüsü aile yapısı da uygun gibi görünüyor. Bana karsıda ilgili ve bunu da dile getirmekten çekinmiyor.

Fakat benim yoğun duygularım, tutkum hiç bişeyim yok ayrıca iticide bulmuyorum. Tamamen nötr. Arkadaslarım insanlar hakkında cabuk karar verdğimi aslında iyi gidebilecekken hemen harcadığımı, insanların bişeyler hissedebilmek için zaman sarfettiğini evliliklerin aslında ilk görüşte aşk olmadğınu bu tutku ve yoğunlukların 20/25 yaş aralığından sonra olmadığını savunuyorlar.

Sizler ne düşünüyorsunuz? Gercekten böylemi sizcede?

Değil tabi ki.

Ben de aynı şekilde bir arkadaşımın arkadaşıyla tanıştım. Düzgün, efendi, kibar, kafalarımız uyuyor, aile babası olacak potansiyelde biri ama bir hissiyatım olmadı. Şu anda şans veriyorum ama bir şey hissedemezsem de zorlamsm. Sizden 2 yaş büyüğüm.

Valla bugünlerde kalbim daha önce pek de dikkat etmediğim biri için çarpıyor:KK51: Gece yatmadan önce onu düşünüyorum itiraf ediyorum :KK51:

O histen vazgeçmeyin bence. Kalp çarpıyor, bunun yaşla bir alakası yok. Bu tip bir evlilik yapsanız bile mutlu olamazsınız gibime geldi.

ben de gerek yok sevgi yeterli derdim ama bence olmuyor.

o heyecan önemli ya insana neler yaptırıyor o heyecan.

tabi ki geri kalan şeyler de önemli. düzgün biri olmalı vs. adamı atmayın ama bakınmaya devam edin bence.

ben böyle durumda olan arkadaşlarıma o adamla aynı yatağa girdiğini hayal edebiliyor musun ömrünce onla yatacaksın diyelim dediğimde genelde adamı şutluyorlar. sizin için de bu test olsun 🤣 sorayım o adamla aynı yatağa girmeyi ömrünüzce ister misiniz?

Herkes için farklı oluyor sanirim böyle şeyler. Ergenligin zirvelerinde ki liseli halimle bile kimseye görür görmez veya platonik aşık olmadım. En fazla begenirdim ama bazı duygular için vakit geçirmiş olmam gerekirdi.

Öyle ilk görüşte aşk olayını hiç yaşamadım.
Eşimi de gorur görmez aşık olmadım sadece sohbeti hoşuma gitmisti ama birşeyler hissetmem uzun sürmedi. Öyle 3-5 gün de karar vermeyin bence.

Daha evvel aşk hissini yaşadıysanız çok da şaapmayın illa aşk evliliği yapacağım diye. Ben aşk evliliği yaptım adama bakıyorum şimdi acaba ne zaman aşık olmuştum emin miymişim diye hatırlamaya çalışıyorum. Hani o kadar uzakta kaldı o hisler.

Mesela bu akşam oğlumuz zıvanadan çıktı. En son kedi uçarak eve gitsin diye ağlıyordu. Saçlarım diken diken oldu sinirden. Çocuk uyuyunca ikimiz de bir an evvel uyumamızı sağlayacak yorgana aşkla bakıyorduk birbirimize değil. Hani öyle bir bezginlik, yorgunluk. Aşk dediğin evliliğin birkaç yıl sonrasında uçup gidiyor. Sevgi olsun kafi.

Hic ilk goruste asik olmadim ama ilk goruste esimle evlenecegimi hissetmistim bilmiyorum nasil oluyor ama bir his iste. Itiraf edeyim ben ilk basta asik degildim ama onun beni gordugunde gozlerinin parlamasi bile sans vermem icin bir sebebti. 10 yil oldu iliskimiz hic sıkılmadık eskimedik mantık yok evliliğimizde. O benim bir parçam ve iyiki sans vermişim derim hep. Yani bence tanıyın ne kaybedersiniz.

Bence aşk çabuk ortaya çıkan ama aynı şekilde çabuk sönen birşey. Ben eşime hiç kör kütük aşık olmadım. Oda aynı şekilde. Tanıştık ve zamanla birbirimizi sevmeye başladık. Öyle ki olumlu/olumsuz taraflarımızı görerek bilerek evlendik. Ben eşimi şimdi evlendiğim günden daha çok seviyorum. Bunun bir cok nedeni varda, ama şimdi burda fazlalık olmasın. Bence bir şans verin. Tanıyın. Belki içinizde ona karşı bir duygu oluşur tanıdıkca. Zaten bir kac buluşmada belli oluyor olup olmayacağı

İki türlüsü de mümkün aslında. Ama ben yaş ilerledikçe ve tecrübe kazandıkça o duyguların eskisi kadar rahat ortaya çıkmadığını düşünüyorum.İnsanların ikinci bir yüzlerinin olduğunu biliyor ve içten içe temkinli oluyoruz. Tanıdıkça o heyecanlar başlıyor. Hele ki karşınızdaki kişi duygularını saklamıyor ve dürüstse çok da şanslısınız. Zamanla ondan emin olup güvenmeye başladıkça kendinizi bir aşkın kucağında da bulabilirsiniz :)

Bence arkadaşlarınız haklı zaman vermelisiniz. Madem uyumlu ve size karşı açık fikirli, mantıklı düşündüğünüzde uyumlu gibi... Bence değerlendirmeye değer. Bu yaşımıza kadar nelere vakit harcamıyoruz ki ;)

İlk görüşte olmaz ama ilk 3 görüşmede belli olması gerekir yani 3. kez görüştün hala acaba varsa bence zorla güzellik olmaz. Ben ilk görüşte aşk değilse de bir etkileşim olması gerektiğine inanırım çünkü ben daha evvel hayatımın aşkı dediğim kişiyi hiç tanımadan sadece adını duyunca içimde bir şeyler kıpırdamıştı. Önce bunu bastırmaya çalıştım ama 1 buçuk sene sonra ne olacaksa olsun seviyorum dedim:) olmadı kısacası o hisse inanırım yani sırf mantık uyuyor işi bana göre değil

Çok büyük aşkla evlensen bile evlilik bir şekilde aşkı öldürüyor zaten. Aşk tutku daima kalmıyor ki yerini başka şeylere bırakıyor. (sevmek başka aşk başka) emek vermeye değer mi, değer veriyor musun onun için fedakarlık yapabilir misin bunlar önemli. Bu şekilde yapılan evliliklerin daha ayakları sağlam basan güzel giden evlilikler olduğunu düşünüyorum ben.

Aynı durumda ve aynı yaştayız. Benim de fırsat vermemi söyleyen bi sevgili adayım var :işsiz: hiç bir şey hissetmiyorum ama iyi biri olduğu için tanımaya çalışıyorum.. Ancak karşı tarafın duyguları yoğun olup bizde bir cacık olmayınca da kendimi odun gibi hissediyorum. Sonra da diyorum ki; ‘amannn sevdin, güvendin de ne oldu?’ Aşk yoğun olmayıversin.

Sen de bi tanımaya çalış. Ufak bi bakışı, hareketi bi kıvılcım olur inşallah..

Bu arada o 25’ten sonra tutku olmaz diyenler halt etmiş.. O tutkuyu yaşayanlar 25’inden sonra da bi güzel yaşıyo valla

Bende sizinle aynı yasta sayılırım. Gayet de asık olunuyor yani ben oldum. Dünyanın en mantıklı kadını, erkeği havalarında gezerken simdi birlikte poğaca yaparken burnumuza süren tiplere döndük. Bende bu yasta heyecan, ask, tutku olmaz derdim biri sordugunda ama oldugu vakit cok da güzel oluyormus. Olmadan da olur mu olabilir elbette. Sadece bazı artıları oluyor eksileri olabildiği gbi. Neyse demem o ki zaman verin. Ben erkek arkadasımla arkadas olarak görüşmüştüm ilgimi cekmişti sadece o kadar. Birbieimize karsı ilgimiz olduguna 3.görüşmede karar verdik. Uzun lafın kısası deneyin ne olur ne olmaz =)

Esime ilk goruste asik oldum, 2-3 ay sonra da evlendik.
3 yildir evliyiz, cok da.mutluyum cok sukur.
Adam itici gelmiyorsa tanimaya calisin. Belki sonradan cok fena aşik olacaksiniz ...

Back