• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik

Bu ne yaa hem bu kadar şikayetçisin adamdan profil fotonda kocan var yetmemiş ferhatım yazmışsın o da yetmemiş kocanı kediye mi benzetiyosun pisigim yazmışsın? 20 yaşındasın ev han gibi adam mecbursun diyo çocuk olmazsa kuma gelir siz nasıl istanbulda yaşıyosunuz adamı çek çevir o zaman nikahın yok istemiyosun ne söyliyim yaa ailen demiş yakışıklısını bulamazsın diye tipine mi baktın bu hödüğün. Ne diyimki sana ailende atmış seni başlık parası süt hakkı da almışlardır niye evlendirmesinlerki yıl olmuş 2015 hala töre var
yok lakap olarak kullandm ona özl deqil başlık parasıda aldılar tabi

neden öyle diorsun ki allah rısazı ıcın fikir verin ben daha 3 aydır evliyim biraz ögüt verin cekip gidecem ailem reddedecek bak kesin konusuyorum allah var arkamda durmazlar
Ben sana ne dıyım kı?
Resmı bı nıkahın bıle yok.
Çekip gitmeye korkuyorsun.
Eğer gerçeksen Allah yardımcın olsun..

Evet bitlisliyiz biz ltfn bu konuyo bütün doğuya mal etmeyin bizler öyle geri değiliz benim halam boşandı ve ailesi hep arkasındaydı ki kendi ayakları üzerindede durabiliyordu bende aynı şekilde çeker giderim çalışırım çocuğumada kendimede bakarım ve ailemde destekçim erkek kardeşlerimden çok babam hep benim arkamda durur
benim kuzenlerimde 17 18 yaşında evlendi. Çünkü küçük yaşta evlenmek yaygın. ama ben 27 yaşındayım hala evlenmedim.
kızlar okumaz denirdi okudum. kızlar çalışmaz derdi, ayrı ev tuttum farklı bir şekilde çalışmaya başladım.. eee bana da çok müdahele ettiler..
İnsanın kendini görmek istediği duruma bağlı. konu sahibi durumu okadar kabullenmiş ki, kendini bu hayata okadar alıştırmış ki. Bize de iyi uykular demek düşer.

yazmayayım diyorum ama gerçekten abartıyorusunuz artık. bende muşluyum. kültürlerimiz gelenek göreneklerimiz çok benzerdir. öyle şeyler vardı.. ama artık yok denecek kadar az..
Acelesi yok diyor. senin aklın düşüncen fikrin yok mu? illa zorla baskıyla yaptırman gerekmiyor ki. A
damın izinli olduğu bir gün. hadi bugün gün anlamaya gidelim dolaşmışta oluruz diyip işin işinden bile çık
maşallah aşama aşama anlatıyorsun.
herşeyi haloldu başlık parası nımı devreye sokuyorsun şimdi. sırada ne var acaba ?
yok söyluyorsun anlatıyorummm

bua arada bilmeyenler için, pisigim:kedim demek.

Bacim bu ne ya?
Bi de mecbursun mu diyor o kocan?
Yuh yani.

töre ben boşansam ailem beni reddeder tabi onların tarafından bosanan es ölüme mahkum dini nikahım var diqerini kıymasını ıstemiyorum

allah akıl fikir versin.
yazık olacak çocuklara.
siz evli değilsiniz beraber yaşıyorsunuz bilginiz olsun.
kimse ihbar etmiyor mu böyle şeyleri yahu.
artık hiçbir din görevlisi resmi nikahsız dini nikah kıymıyor benim çevremde öyle.

Ayy inşallah korunmayı biliyorsunuzdur da bu hayata bir de cocukları ortak etmezsiniz
Ayrıca çocuklarınız olunca imam nikahı hiç bir işe yaramayacak bunun farkındasınız inşallah
Evlilik dışı doğmuş gayri mesru çocuk olacaklar Kimliklerinde sizin soyadınız olacak
Babalarına Allah korusun bir şey olursa aileden hiç bir hak talep edemeyecekler

Ayy inşallah korunmayı biliyorsunuzdur da bu hayata bir de cocukları ortak etmezsiniz
Ayrıca çocuklarınız olunca imam nikahı hiç bir işe yaramayacak bunun farkındasınız inşallah
Evlilik dışı doğmuş gayri mesru çocuk olacaklar Kimliklerinde sizin soyadınız olacak
Babalarına Allah korusun bir şey olursa aileden hiç bir hak talep edemeyecekler
dini nikah bizde önce gecerlidir bi sure sonra resmi nikah kıyılır bi sene olr iki sene olur ben istemiyorum şuanlık bu olanlardan sonra tabi yorumları okuduysan ben korundum iki ay kadar

dini nikah bizde önce gecerlidir bi sure sonra resmi nikah kıyılır bi sene olr iki sene olur ben istemiyorum şuanlık bu olanlardan sonra tabi yorumları okuduysan ben korundum iki ay kadar

Ben uyarımı yapayım da gerisi size kalmış
Siz zaten böyle yaşamayı kabullenmişsiniz
Ben bir de bu durumun içine masum bebeklerin dahil olmasını istemem

Bende doğuluyum hiç böyle şeyler yok burada doğuyu böyle yanlış tanıtmanızı kınadım daha hiç ayak yıkayan bi kadın görmedim ben sanırım siz çokkk eski çağlarda yaşıyosunuz

yahu doğuluyum deyip böyle saçma sapan şeyler yazmıyorlar mı, çıldırıyorum.
doğuda doğdum doğuda büyüdüm doğuda yaşıyorum. eğitimi mi aldım, istediğimle evlenebilecek ve hatta istemezsem evlenmeyecek durumdayım.
şöyle şeyleri okudukça da çıldırıyorum, böyle yolasım geliyor.
ilini söyle madem konu sahibesi.
bizde öyle böyle demenden gına geldi bana.

Önce dini nikah yapılıp 1 2 sene sonra resmi nikah yapmanın bir adet olduğunu da ilk defa duyuyorum bir yaşıma daha girdim.
Bu 1 2 senelik dini nikahlı süreç ne oluyor?
Deneme aşaması mı?

Back
X