• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik

Çok normal, o taraflarda tam da böyle oluyo, bende Batman'da yaşıyorum görüyorum az çok, çekirdek aile 10 kişi burda

Benim eşim de Batman'lı.
Biz sadece eşimle en Batıda yaşıyoruz şuan 6.5 senedir.
Daha kayınvalidemler evime hiç gelmedi.
Sadece 2 kaynım gördü evimi taşındığımızdan beri :)

Konu sahibi eşin mecbursun dediyse fikrinden dönmesi çok zordur.
Allah yardımcın olsun.

Zaten sadece halay var dans ya da başka birşey yok, saat 7de bir başlar 12 ye kadar Potpori şeklinde vara vara tilililili

ama bu bölge bölge değişirki. bizim düğünlerde halay olur. mantık olarak baktığımızda, saatler el ele girmiş insanların bir cember etrafında dönmesi gibi.. ama bu şekilde eğleniyorlar demekki.
bende mesela arkadaşlarımın düğünüde gidince, misketten başka birşey göremiyorum. buda bana garip geliyor. halaysız düğün mü olur diyorum..
dans olayına gelince, bizim ailede de pek yok. isteyen gelin ve damatlar tabiki ediyor. ama büyüklerin elinin belinde olması uygun olmadığı düşüncesinden dolayı yapılmıyor. doğuda,

orda öyle kahvaltı cay ögle yemegi aksam yemegi kahve yada cay ondan sonra giderler

Yani şimdi sırf kadını öldürecekler korkusunu yaşayacak diye bu adamın kahrını ömrü billah çekecek mi bu kadın !!
Yada ailesinin ,yani zaten her türlü sizi bir şekilde hata bulup yukurdada örnek vermişsiniz bebek olmazsa 1 yıla kuma getirirler benide baba evine yollarlar diye ,e ozamn baba evindede zulum gçreceksiniz...
Siz şimdiden kadın sığınma evleri araştırın ya olmazki böyle :(
Ailede 1 tane aklı selim destekçide bulunmazmı ki ,çok vahim bir durum,
Aslında siz herhalükarda yaşayan ölü muamelesi görüyorsunuz .

Konunun içeriğini suan okuyorum yemın ederrım kanım dondu.
Daha 1 aylık gelıne ne şiddeti ya :(
Kızın iş zor geleneklerı ağır oraların.
Allah yardımcın olsun.

Benim eşim de Batman'lı.

Allah yardımcın olsun.
ne qüzel iste olması gereken odur zaten benim ki evlilik degilki kucuk kaynım bize yerlesti heralde evlenene kadar biximle yaşayacak

Ne güzel inşallah daim olur ama Allah korusun bi olumsuzlukta onlara göre de boşanma asla olamaz mı , boşananı vururlar mı cidden
Ben olsam emin olamazdım

Çok teşekkürler amin. Gerçekten ama gerçekten bu var. Emin olabilirsin bundan. Benim başıma gelir diye demiyorum. Ama biraz o insanları görseniz, biraz içlerinde olsanız bu olayların sadece dizilerde olmadığını görürsünüz. Ki haberlerde de defalarca rastlamadık mı bu durumlara?? Var yani, emin olun. Kadın reddedilmeye ve öldürülmeye mahkumdur bazı törelerde. Hepsi, tüm doğu kesimi illa ki aynı değil tabi ki.

ama bu bölge bölge değişirki. bizim düğünlerde halay olur. mantık olarak baktığımızda, saatler el ele girmiş insanların bir cember etrafında dönmesi gibi.. ama bu şekilde eğleniyorlar demekki.
bende mesela arkadaşlarımın düğünüde gidince, misketten başka birşey göremiyorum. buda bana garip geliyor. halaysız düğün mü olur diyorum..
dans olayına gelince, bizim ailede de pek yok. isteyen gelin ve damatlar tabiki ediyor. ama büyüklerin elinin belinde olması uygun olmadığı düşüncesinden dolayı yapılmıyor. doğuda,

Ben zaten kendi gördüğümü söyledim başka yerlerde yaşayan da onu yazar, halay da bir halta benzemiyo 1 saatte 2 cm yerinden oynasan şanslı say kendini yerinde zıpla dur

Birgun piknikteyken onumuzde oturan yaklasik 20 kisilik ailenin muzik yok bir sey yok çoluk çocuk kalkip halay cektigini hatirladim.Demekki bu bir kulturmus bana cok tuhaf ve komik gelmişti...

Benim eşim de Batman'lı.

Allah yardımcın olsun.

Bence bu da normal değil,insan evladının evine gelmez mi, gelmek değil burda sıkıntı, gelip 3 ay 5 ay kalmak ya da Cümbür Cemaat gelmek

Çok teşekkürler amin. Gerçekten ama gerçekten bu var. Emin olabilirsin bundan. Benim başıma gelir diye demiyorum. Ama biraz o insanları görseniz, biraz içlerinde olsanız bu olayların sadece dizilerde olmadığını görürsünüz. Ki haberlerde de defalarca rastlamadık mı bu durumlara?? Var yani, emin olun. Kadın reddedilmeye ve öldürülmeye mahkumdur bazı törelerde. Hepsi, tüm doğu kesimi illa ki aynı değil tabi ki.
Mesela dizilerde aynı adamlar boşanmak yok diyerek ikinciyle de evleniyo
Gerçekten bile göre evlenmeniz büyük cesaret
İnşallah eşiniz hep böyle kalır.

yok ya

önune gelene gel diyo . erkek arkadaslarınada diyor gel baktm olmuyo konustum dedim onlar geliyolar biz yanlız kalamıyoruz ben niye yanındayım memleketıme gidim onada yoq hızmetci buldu kendine
gündüz mutfak hizmetcilği için geçede yatak hizemetini gör die mi evlenmiş seninle. kusura bakma ama nizde boşanmak yok demek bile saçma .yeni evli insan baş başa kalöak ister

Yani şimdi sırf kadını öldürecekler korkusunu yaşayacak diye bu adamın kahrını ömrü billah çekecek mi bu kadın !!
Yada ailesinin ,yani zaten her türlü sizi bir şekilde hata bulup yukurdada örnek vermişsiniz bebek olmazsa 1 yıla kuma getirirler benide baba evine yollarlar diye ,e ozamn baba evindede zulum gçreceksiniz...
Siz şimdiden kadın sığınma evleri araştırın ya olmazki böyle :KK43:
Ailede 1 tane aklı selim destekçide bulunmazmı ki ,çok vahim bir durum,
Aslında siz herhalükarda yaşayan ölü muamelesi görüyorsunuz .
destekcim yok olamaz benim eşim akraba en önemlisi kurttur . ancak ölüm ayırır mezhebi var bizde dogulu olan kimse yokmu beni anlarlar

Birgun piknikteyken onumuzde oturan yaklasik 20 kisilik ailenin muzik yok bir sey yok çoluk çocuk kalkip halay cektigini hatirladim.Demekki bu bir kulturmus bana cok tuhaf ve komik gelmişti...
Benim kaynanamda müziksiz oynar
Çiftetellinin biraz hızlısını
Ben önce böyle kalıyordum :KK57: zamanla alıştım

Bence bu da normal değil,insan evladının evine gelmez mi, gelmek değil burda sıkıntı, gelip 3 ay 5 ay kalmak ya da Cümbür Cemaat gelmek

Bu benim aileme de tuhaf geliyor hiç gelmemiş olmaları.
Açıkçası benim işime geliyor böylesi :)
Biz zaten her sene yazın gidiyor onlar gelmiyor.

Zaten sadece halay var dans ya da başka birşey yok, saat 7de bir başlar 12 ye kadar Potpori şeklinde vara vara tilililili

Eşime dedim, mümkünse bi daha düğün dernek, özellikle senin tarafın olursa daha bi 20 yıl daha görmek istemiyorum dedim.

Ben zaten kendi gördüğümü söyledim başka yerlerde yaşayan da onu yazar, halay da bir halta benzemiyo 1 saatte 2 cm yerinden oynasan şanslı say kendini yerinde zıpla dur
ama yanlış yorumluyorsunuz. halayı sevmiyor olabilirsiniz. ama kulladığınız kelimeyi doğru bulmadım. ama bir halta benzemiyor demenizi doğru bulmadım. insanlar bir halta benzetmiş demeki ondan tepelenip duruyor.

edit: neyse konuyu dağıtmak istemiyorum.

gündüz mutfak hizmetcilği için geçede yatak hizemetini gör die mi evlenmiş seninle. kusura bakma ama nizde boşanmak yok demek bile saçma .yeni evli insan baş başa kalöak ister
valla konusmaya korkuyom ne zaman konuşsam ailemi arayıp beni sucluyor bazen öyle durum oluyorki ben kendi kendime düsünüyom hata bende yemin olsun ayaklarını bile yıkıyorum

ne qüzel iste olması gereken odur zaten benim ki evlilik degilki kucuk kaynım bize yerlesti heralde evlenene kadar biximle yaşayacak

Ben bu düşüncesizliği anlayamıyorum.
Kayınlarım misafir olarak gelip birkaç gün kaldılar o zaman bile rahat edemedim.
Sonuçta ende yabancı (kan bağın olmayan) bir erkek.
İnsan kendi evinde bile rahat olamayacaksa nerede olacak ki?
Anlayışsız insanlarla uğraşmak gerçekten çok zor.

Back
X