Evlilik..

Hayatta hep korkuların olucak bu herkes için gecerli her konuda olabilir kimsenin bir gunu dıger gunune bıle uymuyor cevrende gordugun okudugun birsey senin basına da gelir dıye bırsey yok içinden ne geliyorsa yaşa sonra yaşamadım pişmanlığı duyarsın

Bence evlilik çok güzel bir şey :KK60: yani ben yasamadim ama annemden babamdan biliyorum. Daha doğrusu annemin babamla yaşadıklarını anlattiklariyla (babam vefat etti) 5 sene evli kalabilmisler. Annem hep der "babanla yaşadığım 5 sene bir yana birde bir ömrüm bir yana" işte böyle güzel bir örnek olunca insan evliliğe güzel bakıyor :KK68:

Evlilik zaten başlı başına bir kumardır..Ve bu iki taraf içinde geçerlidir birde böyle düşün.Ama mutlu olmak istiyorsan bu riskleride göze alman gerekir.Kimse mutlu olacagını garanti edemez evlenecegin insan bile..ama bu mutsuz olacaksın anlamına gelmiyor hayat ve attığımız adımlar kocaman bir risk zaten.Kalbinin sesini dinle

evlilik tatlıdır..
yuvan olur. çocuklarin olur.. ömrün geçirebilecegi bir kocan olur..
herşeyin bi ' HAYIRLISI' olsun....

Merhaba arkadaslar. Uzun zamandir icimi yiyip bitiren evlilik korkusu yasiyorum. Gerek sizin burada yazdiginiz aldatilma olaylari , kayinvalideyle yasanan sorunlar gerek aile icinde yasadigimiz problemler (babamin anneme olan asagilayici kotu tavirlari ,aldatmis olmasi, babannemin dedemin annemi surekli aglatmalari) gozumu simdiden korkutmaya basladi. Her gun dusunuyorum delirmek uzereyim. Sevgilim var ve onu cok seviyorum eger o hayatima girmemis olsaydi bu buyuk sorumlulugun altina girmeyi dusunmezdim bile . Bazen ayrilmayi dusunuyorum ondan ama yapamiyorum sevgim buna engel oluyor . Gercekten mutlu bir yuvaya kavusma umidi kalmadi icimde. Sizce bu mumkun mu ? Mutlu evlilikler sadece hayal mi?

ben artık mutluluk ile ilgili hiç bir şey görmüyorum hele bu devirde hiç herşey çıkar ve kendi egolarını tatmin etme başkada birşey kalmamış ne sevgi ne saygı hiççç

Merhaba arkadaslar. Uzun zamandir icimi yiyip bitiren evlilik korkusu yasiyorum. Gerek sizin burada yazdiginiz aldatilma olaylari , kayinvalideyle yasanan sorunlar gerek aile icinde yasadigimiz problemler (babamin anneme olan asagilayici kotu tavirlari ,aldatmis olmasi, babannemin dedemin annemi surekli aglatmalari) gozumu simdiden korkutmaya basladi. Her gun dusunuyorum delirmek uzereyim. Sevgilim var ve onu cok seviyorum eger o hayatima girmemis olsaydi bu buyuk sorumlulugun altina girmeyi dusunmezdim bile . Bazen ayrilmayi dusunuyorum ondan ama yapamiyorum sevgim buna engel oluyor . Gercekten mutlu bir yuvaya kavusma umidi kalmadi icimde. Sizce bu mumkun mu ? Mutlu evlilikler sadece hayal mi?

Benim 2 senelik gayet mutlu bir evliliğim var. Evlendiğimde evlenince görürsün diyenlere çok kızdım. Boşuna korkutmuşlar senelerce.

Herkes aynı olacak diye bir şey yok. Etrafımda çok mutlu arkadaşlarımda var mutsuz olanlarda. Bazı insanların gözü aşktan kör oluyor. Mesela sevgiliyken sürekli kavga ediyorlar veya partnerleri çok bencil, düşüncesiz, şiddete meyilli ama sevdikleri için onlara kötü gelmiyor, seviyorum deyip evleniyorlar. Sonra da evlenince bir süre sonra sevginin perdesi gözden kalkınca gerçekleri görüp pişman oluyorlar, mutsuz oluyorlar. Sevgiliniz ile anlaşabiliyorsanız, iyi biri olduğuna size değer verdiğine eminseniz hiç düşünmeyin ve korkmayın derim evlilik kadar güzel bir şey yok :).

Doğada dengeler tezatlardan oluşur. Tek başına bir şey yoktur ki zıttı olmasın. Siyah beyaz, sıcak soğuk gibi. Bulmaya çalışın zıttı olmayan bir şey yok. Kadınla erkeğin de zıttı dengesi birbirleridir.
Doğru insanla evli olmak hayattaki her şeydir, ama yanlış insan ise hayatı cehenneme çevirir, anandan doğuna pişman eder.
Korkmak yerine karşındaki daha iyi tanımaya çalışmak daha mantıklı.
Şurada açılan konulara bakarsanız pek çoğunda " evlenmeden önce hiç mi görmedin bu huyunu?" diyesin geliyor. Artık hızlı başlayıp çabuk tükeniyor evlilikler.

X