• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik

Evlenmek için birşey diyemiyorum ama kendi ayaklarının üzerinde dur paranı kazan. Millet laf ediyor diye evlenilmez 😁

Atanmışla evlenmek isteyenden zaten uzak dur bu bir
İkincisi bunca yıl atanmamışsan artık başka şeyler denemelisin
32 yaşında evde olmaya bir bahane olamaz, bir yerden hayata başlamalısın ama başlayacağın nokta evlilik olmamalı. 30 sene özel sektörde çalıştım ve emekli oldum, illa devlet olacak diye bir şart yok, tüm hayatımı özel sektörde çalışırken kurdum her şeyim de oldu bırakın bu kpss takıntılarını artık
Bir erkeğin bunu takıntı yapması da büyük red flag bu arada.
+1

Bu yaşınıza kadar bir işe girip çalışsanız en azından iş hayatında deneyiminiz olurdu. Ya hiç atanamazsanız ne olacak? Yaşınızda ilerliyor. Sosyal hayat da yok sanırım. Her insan bir değil sonuçta, herkes atanmadan evlenemeyiz demiyor.

Atanamadanız ve tamam herhangi bir yerde çalışmadınız da.
Kısmetinize bir bey çıktı evlendiniz. Giyim,kozmetik, ayakkabı vs için bu insandan para isteyebilecek misiniz? Çünkü aileden istemeye benzemeyecek. Oldu ki 5-6 sene evli kaldınız Allah korusun bir aldatma yada bir eş kaybı yaşadınız sil baştan geri mi döneceksiniz.
Atanmaksa atanmak,iş ise iş önce bu mesele halledilmeli. Zaten belirli bir yaşın üzerinde olunca kimsenin kimseye pek tahammülü olmuyor gençlik ateşindeki gibi tutkulu kavgalar falan filmde dizide kalıyor. Çünkü karakterler oturmuş oluyor. Eliniz mecbursa caresizlikten taviz veriliyor o evliliklerde.

Dua önerisi demissiniz ama dua bile çaba istiyor. 😔

Benim ailemin maddi durumu fazlası ile iyi bana çok iyi şartlar sunarlar derseniz o zaman tüm kartlar yeniden dağıtılır başka yorumlar gelir.

:KK53:
Ula herhalde bir ben atanık değilim diyorum denk geldikçe 🤭 Toksik konu açanlarda da çok var memurum diyen 🌝
İşini iyi yapanları tenzih ederim ama ülkede bir baltaya sap olamayan, tembel, uyuşuk herkes memur oluyor bence. Kendini gösterecek zekası ve becerisi olan insanlar memur maaşına düşmüyor zaten.

Özel sektör hep sömürdü ne yazık ki.
Sırf sömürü diye çalışmamak doğru değil ama. Hepimiz o yollardan geçtik. İlk mezun olduğumda asgari ücretten az alıyordum ve sigortam bile yoktu. 2 sene dershanelerde çalıştım. Bana çok tecrübe kazandırdı. Hem kendi bölümümde kendimi geliştirdim hem de KPSS çalışırken diğer öğretmen arkadaşlarımdan faydalandım. Atandım. Atanmasaydım da dershane, özel okul, özel ders şeklinde giderdim. Hem bir işte çalıştım, hem KPSS çalıştım hem de yüksek lisans yaptım.
Bu devirde herkese tavsiyem bir iş sahibi olmadan evlenme meraklısı olmayın. İşe girmek, atanmak içinde 30 yaşına kadar evde beklemeyin.

özel ders falan verseniz farklı bi işe girseniz yanı 32 yaş baya büyük sgk yok, bi gelir yok bende 36 yaşındayım yanlış anlamayın benı ama yani bi yerden başlamanız lazım herkes kpssden atanacak bı durum yok zorlaştı artık sorularda atanmakta

9 yıl kpss mi çalışılır ya. Cidden bu hem ev hanımları hem ev kızlarının evde oturma bahanesi oldu.
Konu sahibi 10 yıl boyunca asgari ücretle çalışsan yaklaşık 800000 tl maaş almış olacaktın. Bu aldığın maaşları hiç harcamayıp altına yatırsan 15-17 milyon arası bir birikimin olacaktı. Ekstra olarak 3600 gün sigorta primin yatmış, sosyal çevren oluşmuş belki hayatının aşkıyla karşılaşmış olacaktın. Şimdi ne var elinde? Sıfır…

Bunu buraya asgari ücretle çalışmayı küçümseyip yıllarını kpss peşinde heba edenler (etmeyi düşünenler) için yazdım.
İşte 1 0’dan büyüktür mantığı tam olarak böyle bir şey. Bir giyim kuşam, makyaj bile ifade edildiğinde dalga geçiyoruz ama o bile bir yatırım karşı cinsle ilişki konusunda 😄 konu sahibi sıfır yatırım yapmış kendine malesef. halbuki bir şeylerin ucundan tutsa kim bilir neler değişecekti. Benim atanmaktan umudu kesince kurumsal mağazaya girip sonra oraya kendini kanıtlayınca mağaza müdürü olan arkadaşım oldu.

2 sene bilemedin ailenin durumu iyiyse 3 sene bile bir sınava çalışılmak ve atanamadığını kabul etmek için fazlasıyla yeterli. Yıllarını evde oturup sadece kpss çalışarak, hayatı kenardan izleyen bir insan için çok bir yorumum yok maalesef.

9 yıl kpss mi çalışılır ya. Cidden bu hem ev hanımları hem ev kızlarının evde oturma bahanesi oldu.

İşte 1 0’dan büyüktür mantığı tam olarak böyle bir şey. Bir giyim kuşam, makyaj bile ifade edildiğinde dalga geçiyoruz ama o bile bir yatırım karşı cinsle ilişki konusunda 😄 konu sahibi sıfır yatırım yapmış kendine malesef. halbuki bir şeylerin ucundan tutsa kim bilir neler değişecekti. Benim atanmaktan umudu kesince kurumsal mağazaya girip sonra oraya kendini kanıtlayınca mağaza müdürü olan arkadaşım oldu.
Benim de 30 yaşına kadar psikolojisi bozuk olduğu için hicbirşey yapmayan bir kuzenim vardı.kız ailesiyle kavga ede ede sonunda bir işe girdi.şimdi kaç yıldır çalışıyor hem de insan içine çıkar çıkmaz koca buldu.

Back
X