• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik

Evlenmek istemeyen bir adamdan neden çabuk vazgeçmesin ki?
Bu da doğru.

Ama hala birinin hayatındayken yapmazsa vazgeçerim bir dk durmam beklemem diyebiliyorsa kendi sevgisine de bir dönüp sorgu çekmeli.

Bu da doğru.

Ama hala birinin hayatındayken yapmazsa vazgeçerim bir dk durmam beklemem diyebiliyorsa kendi sevgisine de bir dönüp sorgu çekmeli.
"Evlenmeyeceğini bilsem beklemem" diyor ama. konu sahibinin söylediği ile sizin bağdaştırdığınız nokta aynı yere varmıyor.

Ortada verilmiş bir söz var. Evlilik kararı alınmış. Evlenmeyecekse neden beklesin? Kendisiyle evlenmeyi düşünmeyen adam için ölene kadar beklerim dese, bence kişinin kendisine yapacağı en büyük hakaretlerden biri olur. Karşı taraf istemediğinde insan kendi sevgisinden vazgeçebilmeli, aksi takıntılı bir hâl olur.

Maddi durumu yok demek ki
Parası olmadığı için insanlar erteliyor hep böyle şeyleri
Ne iş yapıyor ?
Siz ne iş yapıyorsunuz ?
Evlenseniz kirada mı oturacaksınız ?

"Evlenmeyeceğini bilsem beklemem" diyor ama. konu sahibinin söylediği ile sizin bağdaştırdığınız nokta aynı yere varmıyor.

Ortada verilmiş bir söz var. Evlilik kararı alınmış. Evlenmeyecekse neden beklesin? Kendisiyle evlenmeyi düşünmeyen adam için ölene kadar beklerim dese, bence kişinin kendisine yapacağı en büyük hakaretlerden biri olur. Karşı taraf istemediğinde insan kendi sevgisinden vazgeçebilmeli, aksi takıntılı bir hâl olur.
Bu düşüncelere katılıyorum. İkimizde çok farklı anlamlar çıkarmışız. Ben hemen vazgeçmeyi düşünen biri sevmiyodur diye düşünürüm o yüzden neden evlenmek istiyorsunuz ki dedim. Eğer olay sizin anladığınız şekil ise elbette mantıklı olan istemeyene bay bay demektir.👌

Bu düşüncelere katılıyorum. İkimizde çok farklı anlamlar çıkarmışız. Ben hemen vazgeçmeyi düşünen biri sevmiyodur diye düşünürüm o yüzden neden evlenmek istiyorsunuz ki dedim. Eğer olay sizin anladığınız şekil ise elbette mantıklı olan istemeyene bay bay demektir.👌
Konu sahibide evlenmek isteyip istemediğine emin değil. Evlenmek istemediğini bilsem ilişkiyi bitirirdim diyor işte. 😌

9 aydır birlikteyiz ama aileleri katmak benim zorumla olan bişey değil birlikte almış olduğumuz bir karar. Yaşadığı bazı sorunlar var işiyle alakalı ondan kaynaklı olduğunu dile getiriyor ama kafamı karıştıran çok neden var ve artık çevremdeki insanların tepkileri çok yoruyor öyle olduğu için bende onu bunaltıyorum sanırım
9 ay cok kısa bir süre evlilik kararı almak icin, üstelik aileleri de tanıstırmıssınız. eğer ikiniz de buna hazır değilseniz aile tanısmalarını ertelemeniz gerekiyordu. ne kadar zorlarsanız okadar kaçar evlilikten, kendinizi aynı konuma koyun, biri hazır olmadıgınız halde bişeyi yapmaya ısrarla zorlarsa bahane bulur kaçarsınız, hele ki bu konu evlilik. nacizane tavsiyem artık bu konuyu acmayın, bir süre onu gözlemleyin en az 6 ay, evlilik kararını ertelemesinin gercekten iş olup olmadıgını bir süre sonra anlarsınız. etrafın baskısına da boyun egmeyin lütfen, kendi hayatınızdan kararlarınızdan siz sorumlusunuz, ben istemedigim icin hazır olmadıgım icin biraz daha zamanı var diyin

Konu sahibide evlenmek isteyip istemediğine emin değil. Evlenmek istemediğini bilsem ilişkiyi bitirirdim diyor işte. 😌
Bu da bir bakıma çabuk gözden çıkarma oluyor ortada evlenmelerine yetecek kadar bir sevgi durumu da yok sanki. Ne diyelim hakların da hayırlısı.

Bu da bir bakıma çabuk gözden çıkarma oluyor ortada evlenmelerine yetecek kadar bir sevgi durumu da yok sanki. Ne diyelim hakların da hayırlısı.
Yok canım öyle bakma bence. Biz evliler bile istenmediğimiz zaman ne kadar sevsek bile soğuyabiliyor ve ayrılmayı tercih edebiliyoruz. Onun açısından ihtimal olarak bakarsak oyanlanmak kötü bir duygu. Evlenmek istemeyince insanın çabalayacağı birşey olmaz ki. Mantıksal olarak yapacağı ayrılmak yani.

Nasıl bu kadar rahatlıkla yorum yapabiliyorsunuz anlamıyorum sanki aylardır ilişkimizde bizimle birliktesiniz gibi bir tanı koydunuz bizim nasıl yollardan geçtiğimizi bilmeden böyle konuşmanız bana biraz anlamsız geldi ben sadece buraya bir konu hakkında yorum yaptım bütün ilişkimizi anlatmadım

Nasıl bu kadar rahatlıkla yorum yapabiliyorsunuz anlamıyorum sanki aylardır ilişkimizde bizimle birliktesiniz gibi bir tanı koydunuz bizim nasıl yollardan geçtiğimizi bilmeden böyle konuşmanız bana biraz anlamsız geldi ben sadece buraya bir konu hakkında yorum yaptım bütün ilişkimizi anlatmadım
Anlattıklarınızdan çıkarımlarla yorum yapıyor zaten herkes.
Bende sadece o konu hakkında yorum yaptım ilişkinin tümü için değil ne yazdıysanız onu yorumladım.

Anlattıklarınızdan çıkarımlarla yorum yapıyor zaten herkes.
Bende sadece o konu hakkında yorum yaptım ilişkinin tümü için değil ne yazdıysanız onu yorumladım.
Anlattığım hakkında birbirimizi sevmediğimizin kanaatine varmışsınız sadece aramızda olan bir sorundan bahsettim benim ona bu konuda burada söylenen gibi baskı yapma sebebim sadece eskiden yaşadığım bir travmadan kaynaklı ve işin içinden çıkamadığım için çok bunaldım birilerinin tavsiyesini alma ihtiyacım var yada aynı durumda olanların nasıl bir yol izlediğini bilmek istiyorum.

Bilemiyorum bence 9 ay evlilik kararı almak için kısa bir süre.ayrica sevgiliniz maddi acıdan su an istemediğini söylüyor peki ertelenmeseydi siz eylülde nasil soz yapacaktiniz?soz yapalim dusuncesi kime ait?

Aynı sorunu yaşıyoruz :) Ben de çevremdeki insanlar yüzünden baskı oluşturduğumu fark ettim. Bıraktım sonra. Şu an konuyu o da ben de açmıyoruz. Bakalım herkes için hayırlısı olsun :D
Olması gereken zaten akışına bırakmak bunun farkındayım ama bazen elimde olmayan sebeplerden dolayı çok bunalıyorum yaşadığım çevreden akraba eş dost hepsinden nefret etmeye başladım artık. Hakkımızda herşeyin hayırlısı olsun inşallah.

Back