• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik zormuş..

Sesa4

Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2019
157
70
13
Şimdi nerden baslayacağımı bilmiyorum anlatmaya .. ama baslayayım bi yerden.. :/
Ben 4 aylık evliyim.. eşimle ise hala tam birleşme olmadı .. İki gün önce jinekoloğa gittim enfeksiyon mu var acaba diye varmış ve doktor bana vajinusmus teshisi koydu.. beni alttan muayene edemedi çünkü izin vermedim.. kızlığıma baktı bozulmuş mu diye delik var ama bozulmuş mu göremedim dedi gitti neyse.. sanırım bütün sorunların bası bu .. ben diğer sorunlarıma geliyorum
Eşim ve ailesi..
eşim ailesine aşırı düşkün sürekli ne olursa olsun onları savunuyor.. ben bu durumdan cok sıkıldım ama eşimi çok seviyorum bırakıp gitmeye gönlüm el vermiyor durup cekmeye gururum. Napacağımı şaşırdım kaldım.
Ailesinin bana bi saygısı yok sevgisi yok.. bunun eşim de farkında “ben gider ailemi görürüm siz de görüşmezsiniz olur biter” diyor .. böyle olur mu ya böyle şey olur mu ? İki mahalle ötemde oturuyorlar burdan bi tükürsem orda yüzleri ıslanır nereye görüşmüyorym ?
Gecen gün görümceme bahsettim annemle senin benden hoşlanmadığınızı biliyorum gibisinden imalarda bulumdum.. ama o “olur mu öyle sey biz biraz soğıuğuz sen de öylesin bu sevmemek değil” falan dedi.. ama kndi aralarında gayet sıcaklar bna gelince mi soğukklar? Bu hala beni kabullenemediklerini göstermez mi? Ya da ben mi çok alınganım anlamadım..
lütfen saygı çerçevesinde yorumlarınızı saygı değer fikirlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum; napmam gerektiği konusundaki..ve en çok da dualarınızı bekliyorum.. :KK43: teşekkürler şimdiden

Son düzenleme:
bunun eşim de farkında “ben gider ailemi görürüm siz de görüşmezsiniz olur biter” diyor ..
Herkesin arayıpta bulamadığı bi fırsat bu farkında mısınız? Eğer anlaşamıyorsanız görüşmeyin. Daha 4 ay olmuş görümceyle konuşup yok yere yüz göz olmuşsunuz bile. Aranızda ne geçti bilmiyorum ama tutumunuz dogru gelmedi bana.4 ay çok çok erken. Biraz akışına bırakın. Hazır eşiniz böyle bir şey demişken bi süre görüşmeyin. Şimdiden böyle sorunlarla boş yere başınızı ağrıtmayın. Bu zamanlar evliliğin en zor zamanları. Sabretmek lazım. Eşinize şikayet etmeden kırıldığınız noktaları anlatın. Şikayet edince adamlar otomatikman savunmaya geçiyor. Ancak tatlı tatlı anlatınca objektif bakabiliyorlar (tecrübe).

Daha 4 aylık evlisiniz birbirinize ısınma aşamasındasınız eş ve ailesiyle bence aile diye eşinden vazgeçme hem eşin seni de ailesiyle görüşmen için zorlamiyormus ne güzel sen gene de 1 sene oluncaya kadar görüşmeyi dene belki araniz iyi olur yok olmazsa da sen görüşmezsin eşinin ailesiyle olur biter

Adam mis gibi cozum önerisi sunmuş, hala 'boyle şey olabilir mi' diyorsun.
Ne yapsın insanlar, zorla mı sevsinler seni?
Gitme, kırk yılda bir geldiklerinde misafir gibi ağırla işte. Ha, çok sevilmek istiyorsan da sularına git, inceden inceden laf sokmalara bir son ver. Şirin gelin ol.
Mutlu bir evlilik istiyorsan uzlaşmacı olmaya çalış.
Diğer durum için de şu topik sana çok yarar sağlar : vajinusmus

Ben anlamadım açıkçası tam olarak naptılar bu ailede eşiniz görüşmezsiniz deme noktasına geldi

Vala burnunun dibinde de olsa görüşmek zorunda değilsin. Ki eşin de öyle demiş ne güzel yani eşin ailesine çok düşkün olsa zorla görüştürür seni. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil önce bunu kabullen. Eşin dışında onlar sevmese de olur. Sana zarar vermiyorlarsa bu olayın üstüne gitme şahsen asla görümceme gidip beni sevmiyorsunuz demem niye kendimi ezeyim çok lazım gibi onların sevmesi. Baştan mesafeyi korursan ilerde çok az zarara uğrarsın. Diğer konuya gelirsek senin tek derdin bu olmalı şuan çünkü evliliğin büyük çoğunluğu cinsellik bu konuda yardım al mutlaka ve bir an önce çözmeye çalış. Çok zor bir durum değil kendini şartlama. Erkenden çözmezsen zaman ilerledikçe daha zor bir hal alacak. Bir doktordan yardım alabilirsin.

Vajinusmus önceliğiniz olmalı. Eş ailesine gelince. Yengem ilk evlendiğinde çok soğuktu. Samimi olmazdı asla. Zaman ile yavaş yavaş aştık. Şimdi kardeş gibiyiz. Abimden daha düşkünüm. Çoğu arkadaş fırsat bu fırsat, görüşmeyin falan demiş ama bana göre aile önemlidir. Mesafe koymayın ama yaranmaya da çalışmayın. Biz yengemle ilk karşılıklı oturuyorduk. Evlendikten birkaç ay sonra beraber tatlı falan yapmaya başladık. Efsane bir elmalı turta anımız vardır. Sık sık yad eder güleriz. Siz de görümcenizle öyle şeyler yapabilirsiniz. Normalde mutfakta biriyle çalışmayı sevmem ama oldukça keyifli oluyor.

Vajinusmus önceliğiniz olmalı. Eş ailesine gelince. Yengem ilk evlendiğinde çok soğuktu. Samimi olmazdı asla. Zaman ile yavaş yavaş aştık. Şimdi kardeş gibiyiz. Abimden daha düşkünüm. Çoğu arkadaş fırsat bu fırsat, görüşmeyin falan demiş ama bana göre aile önemlidir. Mesafe koymayın ama yaranmaya da çalışmayın. Biz yengemle ilk karşılıklı oturuyorduk. Evlendikten birkaç ay sonra beraber tatlı falan yapmaya başladık. Efsane bir elmalı turta anımız vardır. Sık sık yad eder güleriz. Siz de görümcenizle öyle şeyler yapabilirsiniz. Normalde mutfakta biriyle çalışmayı sevmem ama oldukça keyifli oluyor.
Ben de ailenin önemli olduğunu düşünenlerdenim.. benim de erkek kardeşim var eşinin bize uzak olmasını istemem ki ben.. evet bende soğuğum kabul ediyorum ama onlarda ısınayım diye bişey yapmıyorlar aksine daha itiyolar ısınamıyorum ..

Eşin ne güzel sana bi Seçenek sunmuş. Değerlendir hemen görülme görümceye de geldiğinde Güleryüz tatlı dil ve saygını eksik etme. Kv ye de aynı sekilde. Eşinle iyi olmaya bak ailesini boşver.
Kafanın içinde bu Sıkıntılar olduğu için ilişkine de yansıyor. Vücut kabul etmiyor. Sorunlarınızı çözüm önce eşinle.

Allahım fırsata bak ne güzel ya görüşmek zorundasın iyi davranmak zorundasın kendini sevdir hizmetçileri ol dese daha mı mutlu olurdun eşin sana altın tepside fırsat sunmuş gitsin görsün anasını 1 saat çıkıp evine gelsin başın ağrımaz mis gibi hayat işte

Eşinizden ne bekliyorsunuz?

Ailesiyle olan ilişkiniz ayrı, size haksızlık yapmadığı müddetçe eşinizle olan ilişkiniz ayrı.

Eşiniz ne yapıyor ki yakınlaşmak istemiyorsunuz?

Eşin öyle dediyse sende denk gelmemeye çalış , tabi onlar zırt pırt evine gelmiyor ise...

Vajinusmus içinde burdaki topiklerden destek al derim.

ortada somut bişey yoksa ailesinin soğuk olmasına ne taktın? belki gerçekten huyları öyledir. eşin de görüşmezsen görüşme demiş. hayatında görümce kaynana olmaması büyük eksiklik mi nedir yani?
dert aramayın bence kendinize.
diğer konu için de ilgili konular var burada, oraya bakın.

vajinismus atlatmış bir kadın olarak öncelikle çok geçmiş olsun diyorum.
Bu tip eş modeli bende de vardı ama siz bir konuda şanslısınız ailesi ile sizi zorla görüştürmüyor.
Benim ki beni zorla ilk evlendiğimiz günden beri ailesine götürüyordu.
Çok zor zamanlar geçirdim. Hepsinin sebebi vajinismus dedim ama maalesef en az sorun olan şey oymuş.
Bence sizi zorlamadığı için dua edin ve kegel e başlayın.

vajinusmus konusunda çok şey yazamayacağım ama zaten diğer sorunlarınız da onun sebebidir zira psikolojik bir durum

kv ve görümce ile siz nasıl bir hayat hayal ettiniz de olmadı

yani ne bileyim kv ve görümce iki sokak aşağıda otursa her hafta görüşmek yine istemem

görümcem karşı apartmanda bir süreçte çok sık gelmeye başladılar nasılsa siz evdesiniz bir çay içeriz oğlumuzla oynarız vs vs diye

ama biz bu durumdan hoşlanmadık zira bizim o akşama ilişkin başka planımız oluyor örneğin çocuk 9 da yatıyor biz o arada onunla oyun oynayacakken görümceler geliyor çocuk huysuzlanıyor vs vs

şimdi daha az görüşüyoruz daha güzel geçiyor zaman konuşacak konu da oluyor

siz kv size yakınlık göstersin derken her gittiği oturmaya çağırsın mı istiyorsunuz mesela burada konular var beni de çağırıyor gününe vs ben sıkılıyorum orada diye

kv ile ilişkiniz neden mesafeli olmasın ki aynı şehirde oturup yılda 3-4 görüşme ile 10 yılın üzerinde zaman geçirdim

huzurluyum

vajinismus atlatmış bir kadın olarak öncelikle çok geçmiş olsun diyorum.
Bu tip eş modeli bende de vardı ama siz bir konuda şanslısınız ailesi ile sizi zorla görüştürmüyor.
Benim ki beni zorla ilk evlendiğimiz günden beri ailesine götürüyordu.
Çok zor zamanlar geçirdim. Hepsinin sebebi vajinismus dedim ama maalesef en az sorun olan şey oymuş.
Bence sizi zorlamadığı için dua edin ve kegel e başlayın.
Beni ilk baslarda zorluyordu zorla götürüyordu illa beraber gidicez diyodu ama ben kendi ailemle konuştum bana böylr böyle yapıyolar ben onlarla aynı ortamda olmak istemiyorum rahat değilim falan filan dedim bu konuşmayı da eşime anlattım artık zorlamıyo beni. Ama her olayda onları savunması gercekten cok kırıyor beni.. o öyle yaptıkça ben ailesinden daha da uzaklaşıyor kinleniyorum farkında ama bişey yapmıyor. Yazık diyorum kendime keşke evlenmeseydim

Back