Evlilik yoluna nasıl girilir?

Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 4 yıldır tanıdığım ve son 2 yılında, sevildiğimden, ilişkimden emin olduğum bir dönemi yaşıyorum. Güzel giden bir ilişkimiz var ancak son 1 yıldır farklı şehirlerdeyiz iş dolayısıyla. Erkek arkadaşım hiç ayrılmak istemediğini, her gün yan yana olmayı istediğini sürekli dile getiriyor. Hatta onun şehrinde yaşamamı bile teklif ediyor. Lakin aile yapım gereği böyle bir şeyi çok istesem de mümkün değil. Ailem bir çok konuda açık görüşlüdür, kısıtlayıcı bir ailem yok lakin bir şeylerin adı konmadan aynı ev içerisinde yaşamamıza müsaade etmez.
Mesela erkek arkadaşım bana bir yüzük aldı, herhangi bir teklif değil. Çevremde soranlar oluyor ne diyeceğim dediğimde "erkek arkadaşımın hediyesi, düşünüyoruz de" diyor. Ama herhangi bir şey için asla net değil. Bazı konuşmalarımızdan vs hissediyorum, anlıyorum ileride bir şeyler olacağını ama neyi bekliyor hala anlamıyorum. En azından net olunur değil mi ama. Ben birlikte bir yuvamız olsun istiyorum ve belki klasik gelecek ama ondan başkasını düşünemiyorum yanımda yöremde.. Evli hanım arkadaşlarımız, başından evlilik geçirenler sizler bu yola nasıl girdiniz?
ben böyle konuların karşı taraf üzerinde baskı kurmadan konuşulması gerektiğini düşünüyorum. erkek arkadaşınız gidip nişan yüzüğü olmasa bile bi yüzük aldığına göre bu konuları düşünüyor. ama kafasındaki tarihi ertelemesine maddi-manevi bazı şeyler sebep oluyor olabilir.

ben böyle konuların karşı taraf üzerinde baskı kurmadan konuşulması gerektiğini düşünüyorum. erkek arkadaşınız gidip nişan yüzüğü olmasa bile bi yüzük aldığına göre bu konuları düşünüyor. ama kafasındaki tarihi ertelemesine maddi-manevi bazı şeyler sebep oluyor olabilir.
Evet kesinlikle baskı kurmama taraftarıyım ben de. Bakalım :) Doğru zaman ne zaman bizim için :)

2 yıl yeterli bir zaman artik hazirsaniz adini koysun.adinı koymuyorsa o kendini hazır hissetmiyordur ama sizde ne zamana kadar bekliyeceksiniz tarih versin.o tarihte seneye olmasin 😊😊
Ciddiyeti verdigi tarih ve o tarihte yan cizmesinden belli oluyor.
1 yil flörtten sonra nisanlanan arkadasim vardi.1 1.5 yil icinde nisanlananları gorüyorum yani ciddi ise süreler böyle yıllarca evlenecek diye oyalayan erkekler var hepsi bos laf tecrubemle sabit..
Baktiniz olmuyor sizde kendi hayatinızı kurun size bir erkek soylenirse ve iyi bir kismetse tepmeyin derim.yaşimın tecrübesine binaen söylüyorum.
Siz evlenmek istiyorsaniz ve o ertelemek istiyorsa önce kendi istek ve arzularıniza önem verin derim.hayırlısıysa olsun ins.
Kesinlikle çok doğru, beni anlatmışsınız aynı. Agizlarinda hep soruda tarif edilen erkek gibi evlilik lafı olur ama icraat sıfır.

Back