Evlilik yıldönümüne 2 gün kala...bir nevi iç dökme..

belki boşanmak istiyor ama cesareti yok.
herkes kendi anlayışına göre cevap veriyor.
sence affedilir, bence affedilmez.

sen buna afkam dersin, ben ahkam derim.

ben herkese boşan demem ama çalışan kadına derim.

Öncelikle muhasebe müdürü isen maas anlaminda tatmin edicidir. Suan kendine bir 1+1 ev kiralayıp pekalaa hayatına devm edebilirsin. Anneler soyler ama yapacak birsey yok o zman sen zaten adamin bu yuzunu görmüyordum. Herkes hata yapar. Yanlış tercihler yapabilir.
Kimseye ihtiyacın yok. Bence olablardan ailene bahset ve dedigim gibi annejin evine dönmek istemiyorsan da baska eve çık.
Adam yuzunden omur boyu cocuk sahibi olamiyack misin surekli erteliyor. Zaman akıyor kac yasindasin bilmiyorum ama adam tedavi olmayi birak doktora bile gitmiyor.
Uzerine boş bir sebepten seni dövüyor evine zarar veriyor.
Ve sen bunlara ragmeb napayım diyosun
Iki yol var ya boşanıp kendi hayatıni kuracaksın
Yada ne yazikki bu adamın dayağını yiyip oturacaksın.

Elinde mesleğin var ,eşinden şiddet görüyorsun seni ona bağlayacak bir evladın da yok ki adam zaten bunu da istemiyo hareketlerinden belli. eee neden bosanmiyorsun bana seviyorum deme açıkçası özgüvenin yok.annen lere gitmek zorunda degilsim isin vsr paran var konusursum kabul etmezlerse ke dine bi duzen kurarsin .uzuldum senin adına .dikkat et çocuk filan yapma

uslup gibi uslup.

Gerçekten en güzel cevabı vermişsiniz.
Ama bazen insan illa kendi başına gelmeden anlayamıyor galiba

dilerim ki kimsenin başına gelmez,
ama bir mukadderat dediğimiz olay var, bir de bile bile lades...
öfkesini kontrol edemiyor, sinirlenince vurup kırıyor dediğin adam nasıl çocuk yetiştirir, bunu görmemek için kör olmak bile yetmez, o zaman neden çocuk istemek? bir kurban daha yaratmak için mi? başka açıklaması olamaz.

""annem eşimi hiç istemedi evlenirken hiç hem de hiç.böyle zamanlarda aklıma geliyor,kadının varmış bir bildiği diyorum.ve bana da demişti ki gidiyorsan herşeyi göze al da git,eşim bana böyle böyle yaptı diye asla kapıma gelme.şimdi gidemiyorum anlatamıyorum bile""
şunlara çok takıldım .annenizin lafına sizinde dinlemenize . bikere çalışıyorsunuzda yük bile olmayacaksın.

denildiği bikere çocuk olmadığı için boşanma konusunda çok şanslısın. çekişmeli olmaz. inan bi arkadaşım böyle senin gibydi çocuksuz boşandı.şimdi evli çok mutlu adam gibi insan karşısındaki.

Kavanozdaki pireler, ya da köpekbalıklarının öğrenilmiş çaresizlik deneylerini biliyormusun?Bunun insan psikolojisinde de yeri vardır.Bazen ayağında görünmez prangalar var sanır insan,yürüyüp gidemez.Bir adım atmaktır en zor ama en önemli olan,gerisi zaten gelecektir.

Senin adına çok sevindim. Bugün kendin için çok önemli bir adım attın. Çoğu zaman sıkıntılı bir döneme girdiğimizde durumu idrak edemeyecek kadar kayboluyoruz. Dışarıdan bir göz durumu daha mantıklı bir şekilde ele alabiliyor. Artık ağlamak yerine kendine iyi kötü bir rota çizeceksin. Bu hayat senin. Birilerini idare etmek ve iyi görünmek için mutluluğunu erteleme. Hadi ayağa kalkma vakti

Çok üzüldüm okurken Allah yardımcın olsun bir kadın için değil bunları yaşamak anlatmak bile zordur tahmin edebiliyorum bende bir kadınım çünkü. Ailen yada annen herneyse arkanda durmuyor olabilir bu nerdeyse normal bişey neler okuyoruz burda ama bak mesleğin var kimseye muhtaç değilsin seçeneklerinin farkına varsan olmaz mı? Belki anlatamadığın şeyler vardır bilemicem ama o zaman eşine unutamıycağı bir ders vermen, seni kaybedebileceğini hatırlatman lazım..

Ama arkadasin afkam demek icin sebepleri olabilir belki. Insanlarin dayagi bu kadar normallestirmesi gercekten inanilmaz. Kadin seviyorsa dayaga katlanabilirmis. Sevgili kocaciklarina sabah kalkinca birkac defa vursunlar morartacak kadar bakalim kocalari sevgiden sut dokmus kediye donecek mi?
belki boşanmak istiyor ama cesareti yok.
herkes kendi anlayışına göre cevap veriyor.
sence affedilir, bence affedilmez.

sen buna afkam dersin, ben ahkam derim.

ben herkese boşan demem ama çalışan kadına derim.

Allah bile cocuk vermemis bu adama bizi bosver de ilahi mesaji da mi almiyorsun

Tamam anlıyorum, şiddet gösterdiği için ofkelisiniz ancak çocuğunun olmaması demek hak etmiyor anlamına gelmiyor.
Bazen kullandığımız cümleler bir çok kişinin canını yakabilir , daha dikkatli konuşmamız lazım.

Yıllarca cocuk bekleyen kişilere haksızlık yapıyorsunuz..

Çocuğu olursa sokağa atan,.şiddet gösteren anne babalar var, buradaki ilahi mesaj nedir ?

Boşan nıye cekıyorsun benım babamda oypeydı anneme yapmadığını bırakmadı ama biz çok kardeştik annem bırakamazdı. Eğitimi yoktu köyde yaşadık orda bag bahçe inek büyüttü bizi Allah razı olsun . Kim bakardı onca çocuğa ne dayı ne amca annem mecburen kaldı baktı sonra babamın istegi ile boşandılar annem bence çok rahat şimdi . Pişman mı kaldığına degıl ama senin cocugun yok işin var gencsın . Kendıne küçük bir ev kirala mis gibi en fazla bir seneye toparlanırsın ayrıca onadamj öxlemezsinki neyini özlucen. Karşına çok daha iyisi çıkar iyi erkekler de var iyi kadınlar gibi . Kendıne bunu yapma . Ölecegız bir gün .

Onlari tenzih ederek diyeyim o zaman haklisiniz...ama bu adam haketmiyor

Anneniz zamanında size ne demiş olursa olsun şu yaşadıklarınıza boyun eğmeye devam etmenizi istemez, bir adamın şiddetine bir ömür katlanacağınıza annenizle konuşup içinde bulunduğunuz durumu, pişmanlığınızı dile getirin annenizin tepkisi bir kaç gün sürer geçer ama eşinizin şiddeti yıllar geçtikçe daha da artar ve siz şimdiden tahhammül edemiyorsunuz çocuk da yokmuş zaten ne çekiyorsunuz ki eşinizin bu hallerini

Aman bacim burda ki bir çok kadinla ayni fikirdeyim allah in bir bildiği varki cocuk olmamis bosanmak tek çözüm gibi duruyor allah kolaylik versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…