- 2 Mart 2012
- 24.007
- 55.975
- 798
- Konu Sahibi bilgeliguness
-
belki boşanmak istiyor ama cesareti yok.Bir erkege muhtaciz olmazsa yasayamayiz demedim onu ima etmedim hanimefendinin karari boşanmak degil belki kocasini seviyo belki bosanmamak icin sebepleri var belki belki belkiler...
Sözüm meclis dışarı bazi kadinlar maşallah afkam kesmeyi biliyo ama bu kendine gelince islemiyo evet sizler haklisiniz evet doğruyu bitek siz görebiliyosunuz konuyu açan arkadaş kör yada akilsiz bosanamiyo ya benim demem o ki her evliliği sıkıntılı olan arkadaslara bosan demekten baska bisey bilmezmisiniz anlamıyorum
Bence iç dökme değilde sanki hareket etmek için bir kaç ele ihtiyacın var. Ve eminim ki , silkelenip kendine geleceksin ve cikaracaksin bu adamı hayatından.
Mesleğin var, çocuğunuz yok. Aslında çok büyük bir avantaj bu. Çocuğunuzun bu zamana Kadar olmaması aslında büyük işaret.
Hadi kardeşim, gözünü karart ve çıkar şu insanı hayatından. Hayatın çok kıymetli. Gençken , yeniden aşık olabilecekken yap bunu.
Burada şiddet görüpte , mesleği ve kimsesi olmadığı için bosanamayan çok kadın var. Aslında çok şanslısınız.
Siz yazdıkça içim yandı . Defalarca vurmak, kolu morarana kadar şiddet göstermek ve akşama kadar bekleyip , utanmadan gelip yüzünüze bakabilmesi. Bu çok can yakar .
Izin vermeyin ne olur. Defolup gitsin.
Gerçekten en güzel cevabı vermişsiniz.
Ama bazen insan illa kendi başına gelmeden anlayamıyor galiba
Kavanozdaki pireler, ya da köpekbalıklarının öğrenilmiş çaresizlik deneylerini biliyormusun?Bunun insan psikolojisinde de yeri vardır.Bazen ayağında görünmez prangalar var sanır insan,yürüyüp gidemez.Bir adım atmaktır en zor ama en önemli olan,gerisi zaten gelecektir.bir insanın kendine yaptığı kötülüğü kimse kimseye yapamaz. millet kaç çocukla üstelik ekonomik özgürlüğü de yokken boşanıyor, sizin hem kazancınız var hem sizi bağlayacak bir çocuk yok, hala gidemiyorum yapamıyorum vs. bu zihniyeti gerçekten anlayamıyorum. üstüne üstlük böylesi bir adamcık tan çocuk yapmaya çalışıyosunuz. bu nasıl bir yokluk? nasıl bu kadar değersiz görüyorsunuz kendinizi. üzgünüm ama olumlu bir şey yazamıycam.
Senin adına çok sevindim. Bugün kendin için çok önemli bir adım attın. Çoğu zaman sıkıntılı bir döneme girdiğimizde durumu idrak edemeyecek kadar kayboluyoruz. Dışarıdan bir göz durumu daha mantıklı bir şekilde ele alabiliyor. Artık ağlamak yerine kendine iyi kötü bir rota çizeceksin. Bu hayat senin. Birilerini idare etmek ve iyi görünmek için mutluluğunu erteleme. Hadi ayağa kalkma vaktiçok teşekkürler yorumlarınız için..evet aslında iç dökme değil de dediğiniz gibi bir ele,ya da arkadan hadi yapabişlirsin vs. tarzında bir desteğe ihtiyacım var gerçekten.
her zaman dedim,hep derim,davulun sesi gerçekten uzaktan hoş geliyor,kimse bilemiyor karşısındakinin ne yaşadığını,ne düşündüğünü.
biz çok zorluklarla mücadele ederek evlendik,resmen emek emek tırnaklarımızla kazıyarak kurduk yuvamızı.bu son olaya kadar belki de o yüzden sabrettim..gözümün önünden gitmiyor,aklımdan çıkmıyor,çıkaramıyorum.
az önce kendimce adım atarak annemi arayıp,bu akşam kendisiyle konuşmaya gideceğimi söyledim.o da bişeyin var senin anlamıştım,gel kızım konuşalım dedi.sesiyle verdiği güven bile tarifsiz benim için.
belki boşanmak istiyor ama cesareti yok.
herkes kendi anlayışına göre cevap veriyor.
sence affedilir, bence affedilmez.
sen buna afkam dersin, ben ahkam derim.
ben herkese boşan demem ama çalışan kadına derim.
Allah bile cocuk vermemis bu adama bizi bosver de ilahi mesaji da mi almiyorsun
Onlari tenzih ederek diyeyim o zaman haklisiniz...ama bu adam haketmiyorTamam anlıyorum, şiddet gösterdiği için ofkelisiniz ancak çocuğunun olmaması demek hak etmiyor anlamına gelmiyor.
Bazen kullandığımız cümleler bir çok kişinin canını yakabilir , daha dikkatli konuşmamız lazım.
Yıllarca cocuk bekleyen kişilere haksızlık yapıyorsunuz..
Çocuğu olursa sokağa atan,.şiddet gösteren anne babalar var, buradaki ilahi mesaj nedir ?
Anneniz zamanında size ne demiş olursa olsun şu yaşadıklarınıza boyun eğmeye devam etmenizi istemez, bir adamın şiddetine bir ömür katlanacağınıza annenizle konuşup içinde bulunduğunuz durumu, pişmanlığınızı dile getirin annenizin tepkisi bir kaç gün sürer geçer ama eşinizin şiddeti yıllar geçtikçe daha da artar ve siz şimdiden tahhammül edemiyorsunuz çocuk da yokmuş zaten ne çekiyorsunuz ki eşinizin bu hallerinimerhaba kızlar,
2 gündür yazıp yazmamak konusunda çok kararsızdım.çevremde de kimseye söyleyemediğim anlatamadığım için buraya yazmaya karar verdim.
bugün evliliğimizin 3.yıl dönümü.2 gün önce saçma sapan bir sebepten ne yazık ki eşimden şiddet gördüm. istememize rağmen evlendiğimiz günden beri çocuğumuz olmuyor,sonrasında doktor kontrolünde öğrendik ki,eşimin değerlerinde düşüklük varmış.tam 2 yıldır ot,çöp,vitamin ıvır zıvır ne duyduysak yapmaya çalıştık.doktora gitmekten hep birşeyleri bahane edip kaçtı.ama sperm testi sadece 1 kere yaptırdık.ben de geçen hafta eşime bu hafta için doktordan randevu alacağımı,ona göre iş yerinden iznimi ayarlayacağımı ve artık gitmemizin zamanı geldiğini söyledim.yine beni geçiştirdi.ben muhasebe müdürüyüm ve meslektaşlarım bilirki özellikle perşembe,cuma ve pazartesi günlerimiz yoğun geçer.bu sebeple istediğim doktordaki randevuyu çarşambaya aldım,iş yerimi de ayarladım,eşime de bir gün önce dedim böyle böyle yarın gidiyoruz,hem sperm testi verebilmek için de en uygun zamanımız.(3-4 günlük cinsel perhiz).tabi yine ıvır zıvır birsürü şey saydı,pazartesi al izin gidelim bilmem ne bir sürü bahane saydı kısaca.yine sesimi çıkarmadım.4-12 vardiyasında olduğundan o geldiğinde uyumuştum.sabah beni işe gitmem için uyandırdı ben de izin aldım gitmicek miyiz dedim yaa uff bilge kes yat uyu filan dedi döndü uyudu.benim moralim bozuldu yüzüm düştü tabi.uykudan uyandı bi de bana sormaz mı tekrar sen neden işe gitmedin diye.ben de dedim sana söylemiştim izin aldım ama senin canın g,tmek istemediğinden iznim boşa çıktı diye vayy efendim demez olaydım,başladı avazı çıktığı kadar bağırmaya sen bana emrivaki yapamazsın,gitmiyorum gitmicem,sen kimsin daha neler neler etrafı dağıttı,eline ne geçtiyse attı,tabi bunun yanında bayağı da vurdu,dedim sen neyapıyosun ben ne dedim ne yaptım sana ,ben öyle dedikçe daha çok sinirlendi vurmaya devam etti.kollarım mos mor.sonra bastı işe gitti.gece geldiğinde ben oturma odasında uyuyordum,geldi beni uyandırmaya çalışıyor,kalk ne olur yatağına yat ,özür dilerim bilmem ne.. tabiki gitmedim.utanmadan gelmiş özür diliyor.ne yani bu kadar basit mi ,ben gitmeyince o da salonda yatmış vicdan azabi çekiyor şuan muhtemelen,yanıma yanaşamıyor,o günden beri salonda yatıyor.
ne yapıp yapmamak konusunda kararsız kaldım,evet bu ilk değil ne yazık ki eşim sinirlerine hakim olamayınca bana vuruyor ya da evdeki eşyalara zarar veriyor.,daha önce 2 kez de aynısını yapmıştı.televizyon kırıldı,evdeki kapılar kırıldı vs.ve en büyük hata benim affettim.eminim yazılanları okuduktan sonra bir çoğunuz boşan diyecek,yapamıyorum,gidemiyorum,annem eşimi hiç istemedi evlenirken hiç hem de hiç.böyle zamanlarda aklıma geliyor,kadının varmış bir bildiği diyorum.ve bana da demişti ki gidiyorsan herşeyi göze al da git,eşim bana böyle böyle yaptı diye asla kapıma gelme.şimdi gidemiyorum anlatamıyorum bile bişey,herkes beni mutlu mesut sanıyor,anlıcaklar diye ödüm kopuyor.
evet başta da dediğim gibi bugün evlilik yıldönümüm,hatta yarın da doğumgünüm.ve yaşadıklarıma bakın..şimdi eminim bugün yarın kendini affettirmek için bişeyler yapmaya çalışacak.ama bu kez farklı içim soğudu resmen,yüzünü görmeye katlanamıyorum.ben bunu hakedecek ne yaptım..affetmiyeceğim,affetmemeliyim..Şu mübarek saatlerde Rabbim e sığınıyorum,bir çıkar yol lütfen..
kimseye anlatamadığımdan buraya yazmak istedim.Allah sonumuzu hayr etsin..
Konu sahibinin hayal kırıklığını tahmin bile edemiyorum şu anda,eminim karalar bağlamıştır,yapma etme...Yarıda bırakamazsınyarıdan sonra okumaya gerek duymadım.bu adama çocuk mu vereceksin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?