• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik yıldönümüne 2 gün kala...bir nevi iç dökme..

Daha öncede bunları yaşamanıza rağmen neden çocuk konusunda bu kadar ısrarcı oluyorsunuz..
Sonra vay efendim ortada çocuk var çocuğum için boşanamıyorum diyorsunuz.
Allah yardımcınız olsun boşanmıyorsanız da bunları çekmeye ve kk ya konu açmaya devam edersiniz ne diyelim..

Konuyla ilgili tek bir yorumum var.
Allahim lutfen bilim adamlari bir an evvel "Beyin Naklini " basarabilsinler !!!!
Erkeklerimizin durumu zaten vahim, ortada da, bazi kadinlarimizin gercekten beyin nakline ihtiyaci var !!!
Bir gun dogacak olan o bebeginize yazik !!
Lutfen bir silkelenip kendinize gelin ya !!

çok çok çok haklısın.

çünkü kendine güveni olmayan kadınlara, "kocanı idare et, affet, erkektir, gururunu kırma, yuvanı asla yıkma" demeliyiz. hiç kimse acı da olsa gerçekleri söylememeli. kafamızı kumdan çıkarmamalıyız.

sonuçta evlilik her zaman kutsal. boşanmak ise senelerce süren, toplumda asla kabul görmeyen bir seçenek.

ev hanımı da olsak, "işi gücü olan, ekonomik bağımsızlığı olan" kadın da olsak bir erkeğe muhtacız bu hayatta.

ya koca diye bir nimet olmasaydı.

ayyyy Allah korusun...

evlilik, karı-koca, çocuk vs bunlar mühim olmasaydı dünyada kimse nikah kıymazdı.. ortalık gayri meşru çocuk ve beraberlikten geçilmezdi ;) herkese kolay olan, söylemesi basit olan şey "boşan".. başınıza gelirse siz rahatça yaparsınız o zaman ;)

yani kocası kahrından mı dövdü bilge'yi?

düşünemedim bunu.

çocuğu olana kadar dayağını yesin o zaman.
çünkü kocası kısır olduğu için derin acı içinde.

kocasına dayak yiyerek destek olsun.
arkadaşım anlamadınız beni kısır kısır kısır kelimesini kurmaktan vazgeçin
ben eşini savunmadım eşin haklı demedim dayak ye otur demedim kahrından dövdü demedim
çocuk olsun dayağı bırakır demedim acı içinde adam demedim vs vs vs vs

anlamadınız anlamadınız kıza kocan kısır dediniz ve halen diyorsunuz evet kabul ediyrz kısır
ama bunu o kıza haykırmamak gerek demiii sizin için bu kelime basit alışmışsınız ama yolun başında olan
insanlar için yaralayıcı

lütfen artık cvp yazmayın bana konu sahibine kocan kısır diye yazmaya devam edin çünkü farklı şeylewrden konuşuyoruz
evet dediğinize katılıyorum her zaman dövüyorsa ayrılsın mutsuzsa çıkıp gitsin sorun bu değil sorun herkesin hassas olduğu noktalar var evet sizde yaşamışsınız en çok siz bilirsiniz 8 sene kolay değil ama direk o kelimeyi kurmak tuhaf oldu
doktora gidiyrz doktor bile tıbben kısır kelimesini kullanmıyor yaralayacağını umudu düşüreceğini yani daha nasıl anlatayım

bir insanın kendine yaptığı kötülüğü kimse kimseye yapamaz. millet kaç çocukla üstelik ekonomik özgürlüğü de yokken boşanıyor, sizin hem kazancınız var hem sizi bağlayacak bir çocuk yok, hala gidemiyorum yapamıyorum vs. bu zihniyeti gerçekten anlayamıyorum. üstüne üstlük böylesi bir adamcık tan çocuk yapmaya çalışıyosunuz. bu nasıl bir yokluk? nasıl bu kadar değersiz görüyorsunuz kendinizi. üzgünüm ama olumlu bir şey yazamıycam.

Buraya konu açmayı bu yüzden istemiyordum.
zaten benim psikolojim allak bullak.
üzerime gelerek,kötü şeyler yazarak daha da çok insanın canını sıkıyorsunuz,acıtıyorsunuz.
ben buraya kimseye anlatamadığım için,içimi dökmek istediğim için konu açtım.
Bak canım,belki konun kapanır,belki sen kapattırırsın,bilmiyorum..
Anneni dinlememen iyi olmamış evet.Ama yanlış kararlarımızın bedelini hayat boyu ödeyecek değiliz.Kaç yaşındasın bilmiyorum.Ama 5 ,10 yıl sonrasını hayal et,kendini gör.Senin istediğin hayat bu mu?Belki çocuğumuz olsa düzeliriz dersin.Ama inanki bebek bizim için hayat kaynağı sadece.Boşanmaya kalkan erkeklere bak.Çocuğu genelde "o çekilmez kadının can sıkıcı parçası" olarak görüyorlar.Sen kimle evlensen inşallah anne olursun.Tek şansın eşin değil.Kendini ona mahkum hissetme.İyi tart,düşün,yakınlarda yapacağı iyi tavırlarıyla yaptıklarını rafa kaldırma...Her şey gönlünce olsun.

evlilik, karı-koca, çocuk vs bunlar mühim olmasaydı dünyada kimse nikah kıymazdı.. ortalık gayri meşru çocuk ve beraberlikten geçilmezdi :KK66: herkese kolay olan, söylemesi basit olan şey "boşan".. başınıza gelirse siz rahatça yaparsınız o zaman :KK66:
hı hı.
şiddet de öyle.
şiddet görmeyen mi var ayol?
varsa da yalan söylüyordur.

her kadın illa ki kocasından bir kez tokat yemiştir, değil mi?

zaten boşanacağımı bildiği için kocam şiddet uygulamıyor. öfkeden delirirse dışarı çıkıyor, öfkesi geçince eve dönüyor. çünkü hiçbir İNSAN şiddet uygulamaz, şiddete razı olmaz, sebep ne olursa olsun.

yok erkeklik gururu, yok yuva yıkılmazmış vs.

yuva şiddetten yıkılmasın, aldatma sebebiyle yıkılmasın. 9 şiddetinde deprem olunca mı yıkılsın?

tamam evlilik güzel şey, ama şiddet onu cehenneme çeviren en önemli etken bence.
hafifsenemez.

merhaba kızlar,
2 gündür yazıp yazmamak konusunda çok kararsızdım.çevremde de kimseye söyleyemediğim anlatamadığım için buraya yazmaya karar verdim.
bugün evliliğimizin 3.yıl dönümü.2 gün önce saçma sapan bir sebepten ne yazık ki eşimden şiddet gördüm. istememize rağmen evlendiğimiz günden beri çocuğumuz olmuyor,sonrasında doktor kontrolünde öğrendik ki,eşimin değerlerinde düşüklük varmış.tam 2 yıldır ot,çöp,vitamin ıvır zıvır ne duyduysak yapmaya çalıştık.doktora gitmekten hep birşeyleri bahane edip kaçtı.ama sperm testi sadece 1 kere yaptırdık.ben de geçen hafta eşime bu hafta için doktordan randevu alacağımı,ona göre iş yerinden iznimi ayarlayacağımı ve artık gitmemizin zamanı geldiğini söyledim.yine beni geçiştirdi.ben muhasebe müdürüyüm ve meslektaşlarım bilirki özellikle perşembe,cuma ve pazartesi günlerimiz yoğun geçer.bu sebeple istediğim doktordaki randevuyu çarşambaya aldım,iş yerimi de ayarladım,eşime de bir gün önce dedim böyle böyle yarın gidiyoruz,hem sperm testi verebilmek için de en uygun zamanımız.(3-4 günlük cinsel perhiz).tabi yine ıvır zıvır birsürü şey saydı,pazartesi al izin gidelim bilmem ne bir sürü bahane saydı kısaca.yine sesimi çıkarmadım.4-12 vardiyasında olduğundan o geldiğinde uyumuştum.sabah beni işe gitmem için uyandırdı ben de izin aldım gitmicek miyiz dedim yaa uff bilge kes yat uyu filan dedi döndü uyudu.benim moralim bozuldu yüzüm düştü tabi.uykudan uyandı bi de bana sormaz mı tekrar sen neden işe gitmedin diye.ben de dedim sana söylemiştim izin aldım ama senin canın g,tmek istemediğinden iznim boşa çıktı diye vayy efendim demez olaydım,başladı avazı çıktığı kadar bağırmaya sen bana emrivaki yapamazsın,gitmiyorum gitmicem,sen kimsin daha neler neler etrafı dağıttı,eline ne geçtiyse attı,tabi bunun yanında bayağı da vurdu,dedim sen neyapıyosun ben ne dedim ne yaptım sana ,ben öyle dedikçe daha çok sinirlendi vurmaya devam etti.kollarım mos mor.sonra bastı işe gitti.gece geldiğinde ben oturma odasında uyuyordum,geldi beni uyandırmaya çalışıyor,kalk ne olur yatağına yat ,özür dilerim bilmem ne.. tabiki gitmedim.utanmadan gelmiş özür diliyor.ne yani bu kadar basit mi ,ben gitmeyince o da salonda yatmış vicdan azabi çekiyor şuan muhtemelen,yanıma yanaşamıyor,o günden beri salonda yatıyor.
ne yapıp yapmamak konusunda kararsız kaldım,evet bu ilk değil ne yazık ki eşim sinirlerine hakim olamayınca bana vuruyor ya da evdeki eşyalara zarar veriyor.,daha önce 2 kez de aynısını yapmıştı.televizyon kırıldı,evdeki kapılar kırıldı vs.ve en büyük hata benim affettim.eminim yazılanları okuduktan sonra bir çoğunuz boşan diyecek,yapamıyorum,gidemiyorum,annem eşimi hiç istemedi evlenirken hiç hem de hiç.böyle zamanlarda aklıma geliyor,kadının varmış bir bildiği diyorum.ve bana da demişti ki gidiyorsan herşeyi göze al da git,eşim bana böyle böyle yaptı diye asla kapıma gelme.şimdi gidemiyorum anlatamıyorum bile bişey,herkes beni mutlu mesut sanıyor,anlıcaklar diye ödüm kopuyor.
evet başta da dediğim gibi bugün evlilik yıldönümüm,hatta yarın da doğumgünüm.ve yaşadıklarıma bakın..şimdi eminim bugün yarın kendini affettirmek için bişeyler yapmaya çalışacak.ama bu kez farklı içim soğudu resmen,yüzünü görmeye katlanamıyorum.ben bunu hakedecek ne yaptım..affetmiyeceğim,affetmemeliyim..Şu mübarek saatlerde Rabbim e sığınıyorum,bir çıkar yol lütfen..
kimseye anlatamadığımdan buraya yazmak istedim.Allah sonumuzu hayr etsin..
darp raporunu al. annen ne derse desin ona siddet gordugunu anlat. adam seni oldurmeye tesebbus edince mi aklin basina gelecek. caninin kiymeti yokmu? o ne der bu ne deri birak. annen seni sever. evlatsin sen. boyle adamdan cocuk yapmamak daha akillica.

Bak canım,belki konun kapanır,belki sen kapattırırsın,bilmiyorum..
Anneni dinlememen iyi olmamış evet.Ama yanlış kararlarımızın bedelini hayat boyu ödeyecek değiliz.Kaç yaşındasın bilmiyorum.Ama 5 ,10 yıl sonrasını hayal et,kendini gör.Senin istediğin hayat bu mu?Belki çocuğumuz olsa düzeliriz dersin.Ama inanki bebek bizim için hayat kaynağı sadece.Boşanmaya kalkan erkeklere bak.Çocuğu genelde "o çekilmez kadının can sıkıcı parçası" olarak görüyorlar.Sen kimle evlensen inşallah anne olursun.Tek şansın eşin değil.Kendini ona mahkum hissetme.İyi tart,düşün,yakınlarda yapacağı iyi tavırlarıyla yaptıklarını rafa kaldırma...Her şey gönlünce olsun.

gerçekten bu güzel üslubunuzdan dolayı sizi tebrik ediyorum...

öncelikle yorum yapan herkese çok teşekkürler..
şiddet benim de en karşı olduğum şeylerden biri,Rahmetli babam az yapmamıştı,annem,bizler hepimiz çok çektik,içer içer gelir döverdi sudan sebep hani şu filmlerde olanlardan..şimdi de ne yazık ki annemin kaderini ben yaşıyorum gibi,evet eşim alkol almıyor ama sinirlenince de ne yapacağını bilmiyor,kendine hakim olamıyor..annesi,babası yok,abileri vefat etti,şuan ailenin yaşayan tek erkeği diyebilirim.2 tane görümcem var,onlara anlattım her defasında konuşuyorlar,kızıyorlar ama sonuç yine aynı.
evet ben de kendime diyorum neden çekiyorsun bu kadar şeyi,çoluk yok çocuk yok,çalışıyosun maaşın iyi..sevgiden mi aşktan mı,hayır asla değil..anneme bundan önceki yaptıklarını anlatmıştım,kadın deliye döndü bağırdı çağırdı,daha o zaman demişti kızım ne olur gitme evine ben çektim yıllarca sen çekme sen benim evladımsın diye,ben yine seviyorum anne diyip peşine takılıp gelmiştim evime.
sizler böyle yazdıkça yaşadığım herşey,yaptıklarım ve çektiklerim bir bir geçiyor gözümün önünden..Rabbim bana cesaret versin.

Ben izniniz olursa, neden çekiyorsun bu kadar şeyi sorunuzun cevabını aramanızda kendimce yardımcı olmak isterim. Şiddet sizin karşı olduğunuz şeylerden biri mi bilmem, ama alışık olduğunuz şeylerden biri. En karşı olduğu şeylerden birine sürekli maruz kalan bir insan, o şeyi hayatından çıkarmanın yolu belli ise, imkanı kabil ise, çıkarır. Uzatmaz. Ama öte yandan, en karşı olduğunu varsaydığı şeylerden biri, aslında içinde yaşamaya en alışık olduğu şeylerden biri ise, işte adını sizin yaptığınız gibi kader koyar, çekiyorum koyar, ama o koşullara maruz kalmakta bir beis görmez, oturmaya devam eder.
Ayrılık acısı hayatın olağan bir parçasıdır, hata hayatın olağan bir parçasıdır, hatalı seçim hayatın olağan bir parçasıdır, öyle ki, doğmuş ve doğacak her insan, bu saydıklarıma, hayat yolculuğunun bir yerinde -ama öyle ama böyle- bir şekilde maruz kalır. Halbuki israrla, mecbur kalmadığı halde şiddete maruz kalmayı sürdürmek, hayatın olağan bir parçası değildir, sizin bireysel tercihinizdir. İşte sizin durumunuzda bu tercih de, o "en karşı olduğunuz şey" e, aslında ne kadar alışık olduğunuzla doğrudan ilgili olarak şekillenir. Şiddet, hem uygulayan hem de maruz kalan için öğrenilen bir davranıştır. Şiddet çoğu zaman taklit yoluyla öğrenilen bir davranıştır. En önemli kaynağı da kişinin kendi ailesidir.

Ekonomik özgürlüğü olan, çocuğu olmayan genç bir kadın olarak
, böyle olmaması gerektiği ile ilgili düşünceleriniz var ama kurtulmak için çabanız yok. Çünkü siz, kadının vurulabilir, o erkeğin vurabilir ve evliliğin de böyle sürdürülebilir olduğu bilgisiyle, eğitimiyle, görgüsüyle bir yuva kurmuşsunuz, aslında bilerek isteyerek, en azından razı olarak, geçmiş geleneklerinizi sürdürüyorsunuz, mesele bundan ibaret.

Düşük bir ihtimal ciddi bir şekilde silkelenir, kendinize gelirsiniz, bu zinciri kıranlar gurubuna dahil olursunuz, ya da yüksek bir ihtimal, böyle yaşar gidersiniz, çocuklarınız olursa onlar da böyle yaşar gider, dayağını önce yer, kız olan dayak atacak, erkek olan dayak yiyecek bir kadınla evlenir, siz kızınıza 'ben yandım sen yanma' dersiniz, dinlemez, bana olmayacak zanneder, ama bilinçaltı kodlarla seçtiği hayatta muhtemelen bunlar olur, olunca şikayet eder, çile çekiyorum der, ama sürdürür, hayat devam eder...

Evlenme çağında evlat sahibiyim, okuduklarımı okumak beni hem üzüyor hem de içimi ürpertiyor. Büyük bir içtenlikle bu zinciri kıranlardan olmanızı diliyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun.

Çocuklu bosanilmaz diye bir durum yok. Hatta çocuk o kadının en büyük hediyesi oluyor ama hayatta görmek istemediğiniz bir insan ile devamlı bir bağ olmak zorunda kalıyor aranızda.
Yavrucakta hep arada kalıyor.
Bu yüzden avantajlisiniz.

Iyimi gelmiyor eşin tedaviye. Seni hak etmiyor , gerçekten etmiyor.

Bir tokat bile atabilen insan ile yaşamak bir zulümdür. Hayata bir defa geliyoruz.

çok teşekkürler yorumlarınız için..evet aslında iç dökme değil de dediğiniz gibi bir ele,ya da arkadan hadi yapabişlirsin vs. tarzında bir desteğe ihtiyacım var gerçekten.
her zaman dedim,hep derim,davulun sesi gerçekten uzaktan hoş geliyor,kimse bilemiyor karşısındakinin ne yaşadığını,ne düşündüğünü.
biz çok zorluklarla mücadele ederek evlendik,resmen emek emek tırnaklarımızla kazıyarak kurduk yuvamızı.bu son olaya kadar belki de o yüzden sabrettim..gözümün önünden gitmiyor,aklımdan çıkmıyor,çıkaramıyorum.

az önce kendimce adım atarak annemi arayıp,bu akşam kendisiyle konuşmaya gideceğimi söyledim.o da bişeyin var senin anlamıştım,gel kızım konuşalım dedi.sesiyle verdiği güven bile tarifsiz benim için.

arkadaşım anlamadınız beni kısır kısır kısır kelimesini kurmaktan vazgeçin
ben eşini savunmadım eşin haklı demedim dayak ye otur demedim kahrından dövdü demedim
çocuk olsun dayağı bırakır demedim acı içinde adam demedim vs vs vs vs

anlamadınız anlamadınız kıza kocan kısır dediniz ve halen diyorsunuz evet kabul ediyrz kısır
ama bunu o kıza haykırmamak gerek demiii sizin için bu kelime basit alışmışsınız ama yolun başında olan
insanlar için yaralayıcı

lütfen artık cvp yazmayın bana konu sahibine kocan kısır diye yazmaya devam edin çünkü farklı şeylewrden konuşuyoruz
evet dediğinize katılıyorum her zaman dövüyorsa ayrılsın mutsuzsa çıkıp gitsin sorun bu değil sorun herkesin hassas olduğu noktalar var evet sizde yaşamışsınız en çok siz bilirsiniz 8 sene kolay değil ama direk o kelimeyi kurmak tuhaf oldu
doktora gidiyrz doktor bile tıbben kısır kelimesini kullanmıyor yaralayacağını umudu düşüreceğini yani daha nasıl anlatayım
bence şiddet görmek, kısır kelimesinden daha yaralayıcı.

ki kocasının tedavi görmesiyle çocuk sahibi olabilir konu sahibi.
peki şiddet için tedavi görmesini isteyebilir mi, buna cesareti var mı?
ya da hiç aklına geldi mi acaba, kocasına psikolojik destek alması için öneride bulundu mu?

ister boşanır, ister devam eder. bu beni ilgilendirmez.
ama rica ederim, affet, kocan gurur yapıyor demesin kimse.

Bir erkege muhtaciz olmazsa yasayamayiz demedim onu ima etmedim hanimefendinin karari boşanmak degil belki kocasini seviyo belki bosanmamak icin sebepleri var belki belki belkiler...

Sözüm meclis dışarı bazi kadinlar maşallah afkam kesmeyi biliyo ama bu kendine gelince islemiyo evet sizler haklisiniz evet doğruyu bitek siz görebiliyosunuz konuyu açan arkadaş kör yada akilsiz bosanamiyo ya benim demem o ki her evliliği sıkıntılı olan arkadaslara bosan demekten baska bisey bilmezmisiniz anlamıyorum
çok çok çok haklısın.

çünkü kendine güveni olmayan kadınlara, "kocanı idare et, affet, erkektir, gururunu kırma, yuvanı asla yıkma" demeliyiz. hiç kimse acı da olsa gerçekleri söylememeli. kafamızı kumdan çıkarmamalıyız.

sonuçta evlilik her zaman kutsal. boşanmak ise senelerce süren, toplumda asla kabul görmeyen bir seçenek.

ev hanımı da olsak, "işi gücü olan, ekonomik bağımsızlığı olan" kadın da olsak bir erkeğe muhtacız bu hayatta.

ya koca diye bir nimet olmasaydı.

ayyyy Allah korusun...

Bir erkege muhtaciz olmazsa yasayamayiz demedim onu ima etmedim hanimefendinin karari boşanmak degil belki kocasini seviyo belki bosanmamak icin sebepleri var belki belki belkiler...

Sözüm meclis dışarı bazi kadinlar maşallah afkam kesmeyi biliyo ama bu kendine gelince islemiyo evet sizler haklisiniz evet doğruyu bitek siz görebiliyosunuz konuyu açan arkadaş kör yada akilsiz bosanamiyo ya benim demem o ki her evliliği sıkıntılı olan arkadaslara bosan demekten baska bisey bilmezmisiniz anlamıyorum

:KK9::KK9::KK9:

ya da hiç aklına geldi mi acaba, kocasına psikolojik destek alması için öneride bulundu mu?

affet kocan gurur yapıyor diyenlere demeniz gerekirdi bunu bana cevaben değil
böyle bir düşüncede olmadım yazmadım

offfffffffffff pes valla pes anlatmak istediğim anlaşılmadı

Siz nasıl bir çözüm önerisinde bulunursunuz bu durumda merak ettim?

Ablamda eşinden cocuk mevzuları
Siz nasıl bir çözüm önerisinde bulunursunuz bu durumda merak ettim?
oldugu ve hatta vurdum duymaz olduğu icin bosanmis biri hanimefendinin o caresizligini cok iyi anlayabiliyorum ablamda cok emek harcadi ama eşi bir turlu tedavilere yanasmadi sonu ne mi oldu
BOŞANDILAR....
Ama ben hiç-bir zaman burdaki arkadaşlar gibi kırıcı olmadim degil ablama buna benzer konusu olan arkadaslarada..

Neden mi çünkü yasayarak görüyo herkes biseyler kimseyi yönlendirerek belki doğru bile olsa bosanmasi konusunda öncü olmadim yaşayan o karar veren o olsun istedim hicbir zaman sebebi gösterilen kisi olmamak adina pismanliginin sebebi ben degil eşi olsun diye umarim anlatabilmisimdir.

Sinirlerine hakim olamiyor ne demek ya olacak ya olacak yani.
Ayrica neden cocuk dusunuyorsunuz nasil 1 risk aliyorsunuz bole.
Her aile bak sonra gelip kapima aglama der.siz ailenize anlatsaniz aci cekmenize dayanabilirler mi.
Mutluluk rolu yapmayin mutlu degilseniz.
Gercekten mutlu olun 1 seyleri sinirine hakim olamado diye basit gormekten de vazgecin

çok teşekkürler yorumlarınız için..evet aslında iç dökme değil de dediğiniz gibi bir ele,ya da arkadan hadi yapabişlirsin vs. tarzında bir desteğe ihtiyacım var gerçekten.
her zaman dedim,hep derim,davulun sesi gerçekten uzaktan hoş geliyor,kimse bilemiyor karşısındakinin ne yaşadığını,ne düşündüğünü.
biz çok zorluklarla mücadele ederek evlendik,resmen emek emek tırnaklarımızla kazıyarak kurduk yuvamızı.bu son olaya kadar belki de o yüzden sabrettim..gözümün önünden gitmiyor,aklımdan çıkmıyor,çıkaramıyorum.

az önce kendimce adım atarak annemi arayıp,bu akşam kendisiyle konuşmaya gideceğimi söyledim.o da bişeyin var senin anlamıştım,gel kızım konuşalım dedi.sesiyle verdiği güven bile tarifsiz benim için.
Biliyormusun,yazacaktım sana,zaten annen anlıyordur diye,vazgeçtim sonra.Annen anlar,duruşundan,bakışından,telefonda sesinden.Bu anlayıştan uzak olanlarda var ama onlar istisna.Annenle güzelce konuş,fikir al,düşündüklerini söyle.Hiç kimse elin kalaslarına evlat büyütmüyor.En hayırlısı olsun senin için.Ama hayattan korkma,çok emek verdik diyorsun,aynı emekleri eşin de düşünmeli değil mi?

Back