Anket Evlilik ve özgürlük

evlendim ve...

• Daha çok özgür oldum

OY: 10 15,4%
  • Özgürlüklerim kısıtlandı

OY: 20 30,8%
  • Evlenmeden öncede özgürdüm şimdide özgürüm

OY: 30 46,2%
  • Evlenmeden önce özgür değildim şimdide özgür değilim

OY: 5 7,7%

• Ankete Katılan
    65

victoria_seras

Guru
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2009
162
7
318
kızlar merak ettiğim bir konu var evlenince özgürlükleriniz kısıtlandımı yoksa daha mı çok özgür oldunuz gezmek süslenmek akşam dışarı çıkmak vs. yada kısıtlanan özgürlükleriniz nelerdir?

ikisindede özgürüm ama sevgilimle tatile gitme gibi bir lüksüm yoktuuçağa atlayıp hiç bilmediğimiz şehirleri keşfe çıkıyoruz hesap kitap vermeden eğer özgürlük buysa evet daha özgürüm.

Evlenmeden öncede özgürdüm şimdide özgürüm...

en önemlisi mutluyum. kısıtlamalar değilde değişmeler var. eskisi gibi saatlerce köpeklerimi alıp yürüyemiyorum. gezdiremiyorum. ama olsun 10 dklık gezilerde bizi mutlu ediyor:)

özgürlük...
evlenince tabikide kısaldıı...önceden daha özgürdüm şimdide özgür sayılırım :)en azından bir yere gitmek istesem eşim bana karışmaz:)

evet özgürlüğüm kısıtlandı mesela aksamları dısarı cıkmak gibi..
ne arkadaslarımla çıkabılıyorum nede tek basıma.. sevgılı kocam olmadan cıkamıyorum.
pazara onsuz gidemiyorum mesela.. en son onu dınlemeden gittim diye buyuk kıyametler kopardı beyfendi.. belkıde yenı evlıyız ondandır henuz 2aylık çok yenı belkı zamanla bu kıskanclık huyundan vezgecer..

yooo, evlendikten sonrasıda önceside aynı ama evlendikten sonra süslenip püslenip eşim olamdan nereye gideceğim ki, hadi evlenmeden akşamları eşimle çıkıyodum evlendikten sonrada eşimle çıkıyorum bi fark yokkaydirigubbakcemile3

evlenmeden öncede özgürdüm şimdide özgürüm.......eşmide kısıtlamam oda beni sağolsun bu konuda çok rahatım zaten herkes birbirine karşı sorumluluklarının farkındaysa hiç bir olumsuzluk yaşanmaz ..bişey yapacak insan kısıtlasanda yapar kısıtlamasanda kasmaya gerek yok bence ...zaten özgürlük benim ruhumda var kısıtlanırsa köşeye sıkışmış kedi gibi olurum ailem dahil herkes bunu bilir ...ona göre davranırlar bende bunu hiç suistimal etmedim ve bu sayede yalan söylemek zorunda kalmamakta çok güzel...olaya genel bakarsak malesef kısıtlanıyo çevremde çok görüyorum....

Evlilikle gece dışarı çıktığımda hesap verme devrim kapandı..Eşim muhakkak yanımda olacak diye bir kaide olmadan hem de.Hatta eşim arkadaşlarımla çıktığımda araba kullanamayacak kadar alkol alırsan ara beni gelip alırım diyecek kadar özgürlük verdi bana.Ama ben alkol almayı sevmediğim için ihtiyacım olmadıyerimseniben
Emmeeee,iş çocuğa gelince tıkandımyasakkelime
Artık tuvalete gitme özgürlüğüm bile yok.
Ama çoook tatlı bir esaret benimkia.s

tutucu ve baskıcı bi ailem vardı bi çok şey içimde ukde kalarak yaşadım bekarlığımı mesala arkadaşlarımla bi sinemaya gitmek buluşmak bile bi hayaldi herşeye karışan bi baba ve ona gaz veren bi anne. mezuniyet baloma bile göndermemişlerdi mesala beni. ama evlendikten sonra çok daha özgürüm çünkü eşim çok anlayışlı ve aile yapımı da bazı şeylere özlem duyduğumu da biliyo. hiç karışmaz gezmeme tozmama arkadaşlarımla olmama. kendi de bazen eşlik eder bana gece gezmezelerimiz olur arkadaş grubumuzla beraber eğleniriz. maddi ve manevi anlamda evlendikten sonra kavuştum özgürlüğüme. eşim hiç bişeyin hesabını sormaz bunaltmaz beni ama ben herşeyi yine de anlatırım can çıkar huy çıkmaz şunu yaptım bunu yaptım o vardı şu vardı gibi.

aslında eşit oranda değişti benimki. gezip tozma konusunda özgürüm ama kıyafet konusunda biraz değilim. diz üstüne daha fazla çıkamıyorum. dekolte kesinlikle yasak.

hem kısıtlandım hem özgürleştim :D:D:D bayağı saçma oldu haklısınız :D

evlenmeden önce çok rahattım..ama evlendikten sonra herşey değişti tabi..arkadaşlarımla dışarda buluşamıyorum..annemlere tek başına gidemiyorum v.s..heryere beraber gidiyoruz..iş yerinede beraber...ama her ay bir açılma oluyor..bir ay markete tek gittim...bir ay pazara..bu ayda kuaföre gittim.. :) derken yavaşça açılıcaz

Son düzenleme:
evlenmeden öncede çok rahattım şimdide öyle...ailem tüm yaşamım boyunca bana kısıtlama yapmadı ..
tabi ki karşılıklı güven duygusu sayesinde ..şimdide hiç bir kısıtlamam yok...

Back