- 27 Aralık 2021
- 50
- 1
- 36
- Konu Sahibi dilruba678
-
Evet bende öyle düşünüyorum ama akrabaları o kadar seviyorlar ki beni, sıkıntılı olan kendi ailesi
Ne duası edicez anlamadım.Neden bahane arayayım. Elbetteki dönmek istemiyorum yeni bir hayat kuracağım dua edin kabul alayım
Öncellikle haddinizi bilin, belli kiz geçmişinizde kininiz öfkeniz var. Kafanızdan kurduğunuz ithamlarla beni yargılayamazsınız dua etmek dinimizin gereğidir ben sana düzelsin diye mi dua et dedim ? İnsan yolu aydınlığa çıksın diye dua eder. Neyse kendimi senin gibi bilmezler için çok yordum cevap bile vermemek en doğrusuNe duası edicez anlamadım.
Adamın iktidarsız ve siz evliliği sürdürüyorsunuz.
Birde üstüne üstlük bu sorunu her iki tarafın ailesi de biliyor.
Ve ailesi de maaşallah şeyi iktidarsız oğullarını görmeyip size kötü davranıyorlar.
Bence siz etiket meraklısısınız.
Evlenirken etrafınıza ballandıra ballandıra şöyle iyi aileye gelin gidiyor, şöyle işleri, şöyle durumları dile konuştunuz ve şimdi ise geri dönmek işinize hiç gelmiyor.
Dua ile hiç cinsel sorun düzelir mi, sizin evliliğinizde cinsel sorun var ve tıbben çözüm yok. Arkadaşım eşinin abisinin iktidarsızlık sorunu vardı ve gitmediği doktor kalmamış çözüm bulunamadı bu duruma ama adam kalkıp da kimseyle evlenmedi kocanız gibi…
Aynı koca ile yeni hayat nasıl kurulur merak uyandırıyor.
Umarım yeni hayat diye umduğunuz ne varsa gerçek olsun….
Akıl dinini benimsemiş insanlarız, iktidarsız bir adamla evliliğini sürdüren ve bu konudan oldukça şikayetci biri için ne duası edicez…Öncellikle haddinizi bilin, belli kiz geçmişinizde kininiz öfkeniz var. Kafanızdan kurduğunuz ithamlarla beni yargılayamazsınız dua etmek dinimizin gereğidir ben sana düzelsin diye mi dua et dedim ? İnsan yolu aydınlığa çıksın diye dua eder. Neyse kendimi senin gibi bilmezler için çok yordum cevap bile vermemek en doğrusu
Bu dediklerinizi söyledim defalarca yemin etti onu savunmuyorum belki de yalan söylüyor ama tanıdım iyi kötü bilmiyordum benim için daha zor diyor.Eşinizin bekarken de böyle sorunları vardı muhtemelen ve böyle bir durumu olduğunu bile bile evlenmesi karşısındakine çok büyük bir haksızlık. Üstelik de onun için işinizden gücünüzden vazgeçmişsiniz. Yaptığınız çok büyük bir fedakarlık, bundan sonra cinsellik olsa bile ayda yılda bir olur herhalde. Durumunuzdan memnun değilsiniz ki konu açmışsınız, bence biraz eşinizden uzak kalın, mutlu olmayı başarırsanız o zaman ayrılmayı düşünebilirsiniz.
Lütfen daha fazla yazmayın ben kabul alayım derken üniversiteyi kat ettim konuşmayı oku istersen eşim gelsin falan demedim gelsin gelmesin zaten gideceğim dedim bu kadar peşin yargılı olma. Ben buraya kararını vermiş olduğum bir şeyi insanlarla danışmak için yazdım neyin akıl dini neyin ne olduğunu emin ol senden daha iyi biliyorum karşıdaki insan aptal muamelesi yapmaAkıl dinini benimsemiş insanlarız, iktidarsız bir adamla evliliğini sürdüren ve bu konudan oldukça şikayetci biri için ne duası edicez…
Enteresan…
Cevap verip vermemek sizin kararınız…
Ne kini ne öfkesi evliliğimde cinsel sorun yaşamıyorum ki size kafamda ne kurucam Allah Allah çok enteresan…
Valla yorumlarınızı okumadım.Lütfen daha fazla yazmayın ben kabul alayım derken üniversiteyi kat ettim konuşmayı oku istersen eşim gelsin falan demedim gelsin gelmesin zaten gideceğim dedim bu kadar peşin yargılı olma. Ben buraya kararını vermiş olduğum bir şeyi insanlarla danışmak için yazdım neyin akıl dini neyin ne olduğunu emin ol senden daha iyi biliyorum karşıdaki insan aptal muamelesi yapma
Adam ve ailesi konu sahibini ilk seneler cok üzmüsler.Allahiniz seven uzerime ozet atsin
Bosasin, net. Yemisim oyle sevgiyiAdam ve ailesi konu sahibini ilk seneler cok üzmüsler.
Asıl sorun cinsellik 4 yıldır birlikte olamamıslar adamdan dolayı. Adamın ucak kalkmıyor problemli iktidarsız. Ama su an cok iyi davranıyomus konu sahibine, cok iyiymis, napacagını bilemiyomus cokta seviyormus……
Sen de kendi kendine yapmışsın ki okumadan yazmışsın :)Valla yorumlarınızı okumadım.
Her yazan sizin sonraki yorumlarınızı okumaz.
Okul için dua istiyorum yazsaydınız bana cevap yazarken.
Aptal muamelesi bu dünyada kimse kimseye yapmaz biliyormusunuz.
Aptal muamelesini insan kendi kendine yapar yada yaptırır…
Aynen öyle olacakBosasin, net. Yemisim oyle sevgiyi
Severek kimse ayrılmıyor mu ? Derdim aşkım olsaydı buraya yazmazdımAdam ve ailesi konu sahibini ilk seneler cok üzmüsler.
Asıl sorun cinsellik 4 yıldır birlikte olamamıslar adamdan dolayı. Adamın ucak kalkmıyor problemli iktidarsız. Ama su an cok iyi davranıyomus konu sahibine, cok iyiymis, napacagını bilemiyomus cokta seviyormus……
Ask olmasa karar vermek daha hızlı ve kolay olurdu ama oldugu icin karar almakta zorlanıyosunuz o yüzden öyle yazdım.Severek kimse ayrılmıyor mu ? Derdim aşkım olsaydı buraya yazmazdım
Size bi kadın olarak iyi niyet bile sunamıyorum.Sen de kendi kendine yapmışsın ki okumadan yazmışsın :)
yazma daha fazla senin aklına ihtiyacım yokSize bi kadın olarak iyi niyet bile sunamıyorum.
Sizin başınıza vurmuş etrafınıza sarıyorsunuz.
İçini hırs, öfke, mutsuzlukla kaynıyor o kadar belli ediyorsunuz ki.
He canım he ben aptal olayım sen akıllı ol.
Bari ben seni bu konu da rahatlatayım…
O kadar akıllısın ki hayran kaldım doğrusu…
Allah Allah en son yorumum akıldan ziyade seni yüceltmek üzerine sen bilirsin :)yazma daha fazla senin aklına ihtiyacım yok
Esinizin sizi sevmesi ni kiskaniyorlar. Pardon da esiniz sizi sevmiyor. Boşan gitsin dusunecek hiçbirsey yokMerhaba arkadaşlar;
Siteyi yıllardır kullanıyorum. Bir gün yazacağım aklım gelmezdi fakat her şeyin zamanı olduğu gibi bunun da varmış.
Ben büyük şehirde yaşayan biriyim, ailemin tek kızı olarak büyüdüm bir de erkek kardeşim var el bebek gül bebek tabiri caizse, hayatım okumak ile geçti ,yüksek lisansa kadar getirdim. Çalışma hayatım vardı.
Neyse sonrasında evlendim Anadolu’da bir büyük şehire gelin oldum.
Başta aşırı sancılı bir süreçti.
Ailesi evlendikten sonra aşırı değişti annesi Türkçe bilmiyordu ne söylesem anlamıyor işine geldiğini anlıyordu, eşimin annesi okuma yazma bilmediğinden bence yapmak istemediğinden, ailede kayınpederimin ortak olduğu amcanın karısı her şeyi yapıyordu. Sanki kaynamam oydu. Her şeye dahildi, sürekli bana alttan alttan çok çektiğini şimdiki gelinlerin rahat olduğunu falan söylüyordu kaynanam kaynanası gibiymiş ,kendisini eşinin ikinci evliliği ilk eşi amcanın kaçmış tabiri caizse aileden. Düğün dönemimizde her şeyi eşim tek başına yaptı,ben sıfır borçla çöp poşetime kadar aldım ve evlendim çeyizi mi de aynı şekilde. Evlendik büyük bir borcun altına girdik. Tabi ben aile yapacak sanıyordum aile yapmadı şirketleri eşimi borçlandırdı. Bu arada ailem ailesini sevdi babam başta aile kalabalık kültür farkı var ama iyi insanlara benziyorlar dedi . Babamın rızasını aldım telli duvaklı evlendim.
Bir gece eşimin telefonunu karıştırdım yengesinin bana baktıkları geceliği eşime attığını benim bohça için bunu beğendiğimi söylediğini gördüm. Bana attığı geceliği eşime de atmıştı. Bu durum bana çok tuhaf geldi.
Kafamda kuruntu yaptım sonrasında annesi gibi olsa atar mıydı diye düşündüm. Sonuçta bir çamaşırlarını saklayarak asan bir nesilde büyüdük.
Yenge başta bana aşırı iyiydi tabi eşimde onların bir dediğini iki etmeyen biri,ailenin hep evet diyeni olmuş. 8 kardeşler bu arada :) bende 2 burada bile uyuşmuyoruz.
İlk gece beraber olamadık, o beni suçladı ben onu eşim sönme problemi yaşıyordu.
Benim ailemi özlemem. İstanbul gibi bir yerden gelmem Anadolu’ya alışamam eski özgür hayatımı özlemem. Özgürlükten kastım arkadaşlarım ile buluşmak, düşmanıma bile hasret kaldım. İlk defa ailemden uzaktaydım. Beni saran kucaklayan bir aile de yoktu, sürekli davranışlarımı eleştiren bu arada ben muhafazakarım tesettürlüyüm. Onlara en yakın benzeyen ben olmama rağmen beni hep eleştirdiler.
Başlarda işsizlik iş bulamam küçük şehir olması aile özlemi cinsel sorunlar intihar etmeyi bile düşündüm.
Annem ve yengem bana bu sorunun böyle gitmeyeceğini doktora gitmemiz gerektiğini söylediler.
Eşim sorun bende değil sende diyordu . Günlerce kavga ettik birbirimize saldırdık.
Sonrasında yenge ve annesine kimseye söylememelerini bu sorunu çözmelerini söylediler ailem. Kaldı mi dersiniz asla herkese anlattılar. Ama Buda Çare olmadı.
Çünkü eşim gitmiyordu doktora. Düşünüyorum yazdıkça yaşadıklarım dün gibi aklıma geliyor keşle hepsini dökebilsem yazarken bile ağlıyorum.
Eşim yengesiyle konuşmuş sonrasında sorunumuzun cinsellik olmadığını benim ailesini benimsediğimi onların sözlerini ona anlattığımı söylemiş yani beni kötülemiş, bir süre hep böyle laf taşıdı eşim.
Ben tabi adım atıyorum aileye eşime görümceme gidelim falan diyordum bir gün şehir dışına evlerine gittik 1 aylık evliyken, gece geç vardık oğlunun doğum gününü kutladık uyuduk oğlu küçük yanımızda yattı beni çok seviyor diye, sabahına kaynanamla ellerini beline koyarak şakayla karışık sen neden bize pasta tabaklarına yardım etmedin dediler, evine yeni gelmiş biri ki çevrem hep çok marifetli olduğumu söyler bir insan evine gelmiş birine neden bunu söyler bilmiyorum. Ki ettim de .
Çok kötü şeyler yaşadım aklıma geldikçe ağlamak istiyorum.
Eşimin ailesinin fabrikaları var ama eşim orada çalşan. Biz kiradayız. Kendileri şehirin en lüks yerinde. İstemiyorum çalışır yaparım her şeyi kendime. Bir altın bile takmadılar hepsini eşim yaptı. Düğünden sonra takıları istediler bende kaynanamı dışarı kahveye çıkarıp ona güzelce babamın bir sürü masraf yaptığı halde ilk düğünde takıları elimize saydığını bir şey yapmadığınız halde nasıl istiyorsunuz dedim. Haklısın sadece kardeşlerine yaptı kayınpederin dedi. Zaten baştan çatırdadı her şey. Kaynanamı annem gibi seviyordum ama kızlarının sorunlu evliliklerinde eşimin bana olan sevgisi gözlerine batıyordu.
Her neyse ablaları ayrı sorun oldu kıskançlıkları hiç bitmedi etlimi bana kötülerlerdi bende tanımadığımdan yorum yapmaz ama eltimin aşırı güzellik takıntısıni da anlamazdım, tuhaf biriydi, kimse ailede beni sevmedi yenge ile ve görümcemlerle kavga ettik eşim yüzünden çünkü laf taşıyordu sürekli bana kötü bakan gözlere rağmen kaynanama kayınpederime gidiyorum. Uzak olduğumuzdan evlenmeden çok tanıyamadım aileyi. Asıl meseleye geleyim ben.
Kendi hayatını mahvetmiş biri olarak size sormam gereken bir şey var ?
4 sene boyunca sayısız terapiye gittik eşimle, ben depresyona girdim tedavi gördüm, ailesi yüzünden ama bir gün olsun hiç birinin küçük çocuğuna yüz çevirmedim hep sevdim, çocukları yanımdan çektikiwnri bilirim, çocuklar gelip boynuma sarılırlardı, çocuklarını konuşma diye tembihlediklerini bilirim. Düşünüyorum ne yaptım ? 4 senedir eşimin cinsel sorunun geçmesini bekliyorum, iş başvurusu yapmadığım yer kalmadı, ama iş bulamadım. Ailesi eşimden çok beni doktora götürmeye çalışıyor ki gittiimde.
Ailem artık boşan yaşın geçiyor bekleme diyor, ailesi artık karışmıyor ama sorunumuzda umurlarında değil.
Eşim bana karşı düzeldi artık ailesini savunmuyor.
Ama ben değiştim işte artık eskisi gibi ağlayan biri yok, ben ayağa kalktım ve eşime artık kendimi ezdirmiyorum 4 senede ağırladığım misafiri annem 30 senede ağırlamamıştır.
Arkadaşlar bana karar vermemde yardımcı olur musunuz ?
Ailem vazgeç diyor ama kararımı da etkilemek istemiyorlar.
Bende çok sabrettim diyorum aileme aşacağız psikolojik diyorum eşime hep doktorlar aynı şeyi
Söyledi çünkü, kaç doktor kaç terapist gezdik.
Sizce beni mi sevmiyor ondan mı olmuyor , bu sorunu yaşayan var mı?
Arkadaşlar ben doktora için yurt dışında bir okula başvurdum eşime benimle gel diyeceğim, işi yüzünden sık sık yurt dışında zaten, oradan gidip gelirsin zamanla sorunumuz da hal olur dedim.
Benimle gelmezse ne yapayım arkadaşlar ?
İnanın okumak kendini geliştirmek ne boşmuş bakin bu sorunun cevabı bile belliyken size soruyorum
Ama istişare de hayat vardır biliyorum.
Teşekkür ederim cevaplarınız için, beni kınamayın lütfen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?