Evlilik Tükiye'de kaça patlıyor?

2200 gibi beyaz eşya
20000 mobilya
5000 ıvır zıvır halı perde desen (bizde o kadar bile tutmamıştı)
altınlarda en fazla bizim zamanımızda 5bindi en fazla

totalde yani maksimum 32,500 tlye gelmiş hani birda fazla fazla yazdım ben :) haa birde gelinlik de onada 2000 desen balayına da 2000 ayırırsan 37bine patlar. ki bizde o kadar bile olmadı

şu var tabi evleneceksen 40bin liran cebinde olmalı diye bir şey yok. evlenmeyi aceleye getirmezsen çok rahat bir şekilde o parayı buluyorsun. sonuçta sadece evlenmiyor kendinize yeni bir hayat kuruyorsunuz ve bu para sadece sizin takınıza gelinliğinize giden bir para değil. bir ev kuruyorsunuz Adan Zye tabikide çok ufak rakamlar düşünmemek gerekir. cebinde 5 kuruşu olmadan bir kişinin ev kurması gerçekten zor olur. ha evlenir mi evlenir ama o bahsettiğimiz rakamlar taksitlendirilerek evlendikten sonra ödemek üzere borçlanılmış olurki cicim aylarınızı borcu nasıl ödeyeceğiz stresini yaşayarak geçirmek bana kötü geliyor. biraz daha dişinizi sıkıp bu borçları evlenmeden halletmek bana göre olması gerekendir...

ayrıca nakit alındımıda ciddi indirimler alıyorsunuz. biz taksite girip alacağımıza para birirktirir 1 sene sonra evleniriz dedik nitekim öylede yaptık. Rapsodiden koltuk takımı aldık ve 1000 tlye aldık gerçi üzerinden 2,5sene geçti ama piyasada fiyatlar çok oynamadı o dönemde aldığımız takıma göre çok iyi bir rakama almıştık kim öğrense şok aoldu nasıl aldık diye. artı eşim daha önceden mobilya aksesuarları imal eden bir firmada çalıştığından hangi üreticinin hangi kalitede ürün aldığındı ve hangi kalitede mal yaptığını biliyorsu ve rapsodi bu konuda çok iyiymiş. teslimatı da dahil şu zamana kadar hiç bir şikayetimizde yok çok şükür.

ah kızlar ahhh evlenmek cook zor maddi ve manevi olarak...gecen gün mobilyaları aldık ama alana kadar
olan stres yetiyo insana...

bugün ikeaya gittik nişanlımla. tarz olarak en çok orası uygun zevkimize. şöyle üstünkörü bir hesapla 15.000 filan çıkıyor kaliteli ürünlerden alırsan. bu da sadece mobilya. muhtemelen bunları kayınlarımıza aldırıp, düğünde takılan altınlardan onlara vererek önce borçlan sonra öde yöntemi yapacağız. yıllarca kullanılacak mobilyalar için bu kadar ödenir sanırım...

Herkesin bütçesi farklı olduğundan genel bir şey söylemek oldukça zor bu konularda.
Ama verdiğiniz toplam rakam gerçekten çok fazla.Eğer bir aile o kadar parayı gözden çıkarıyorsa benim için bu kadar ıvır zıvırla uğraşmasın üzerine biraz daha ekleyip bir daire alsın daha makbul.

Yakın zamanda kuzenim evleniyor.Yemek odası,salon takımı ve yatak odasını toplamda 6 bine almışlar.İyice araştırmak lazım bir de.Bir yerde sorduk aynı koltuk takımını 3 bin dediler başka bir yere baktık daha uygundu pazarlıkla 2 bine aldık dedi. =)

Ayrıca ben çevremde 10 bilezik hiç duymadım açıkçası..Yapanlar vardır elbette ama dediğim gibi çevremde duymadım.Genelde 5 bilezik yapılıyor.Ki yatırım konusuna inanlardanım.Damatlıkla ilgili burada ki konulara bakarsak gerçekten marka ürünlere bile uçuk rakamlar vermemişler.Yani bir sürü örnek sıralanabilir.Her şey karşılıklı anlayış dahilinde neler yapılabileceğine bağlı.Ve Allah evlenenle ev yapana yardımcı olur derler.Buna çok inanıyorum.Allah herkesin yardımcısı olsun.​

Back