Evlilik testinde tuberklos olduğunu öğrendik

Bu detayı sıradan hastalarde değil verem savaş merkezlerinde yapabilirsiniz. Hatta bu merkezlerde de yatış olmaz. Size ilaçlarınızı verirler. Bu ilaçları içtiğinize dair görevlendirilmiş insanlara içerken olan görüntüyü atarsınız.

Teşhis kısmı maalesef böyle. Çünkü kültürde zor üreyen bir bakteri. Üretimi zor olduğu için de tanısının kesinleşmesi zor oluyor. Başka sorununuz olursa mesaj atabilirsiniz. Buraya uzun uzun yazmak zor geldi

Babam geçirmişti 10 yıl önce . Balgam testinde pozitifse verem savaş aylık ilaçlarını veriyor bildiğim kadarıyla. Her ay bittiğinde gidip alıyorsunuz. 6-8 ay kullanılıyor. Korkacak bir hastalik değil. Düzenli ilaçlarıni alacak, temiz hava, düzenli beslenme ile şifa bulur inşallah. Özellikle kemik suyu çok içerdi babam. Bal tereyağı pekmez çok iyi geliyor . Babam rahat atlatmisti bu süreci inşallah sizinkide kolay geçer . Moralinizi yüksek tutun akciğer hastalıklarında moral çok önemli. Allah şifa versin geçmiş olsun.

Cok gecmiş olsun Rabbim şifa versin gercekten cok zor bir durum

Cok gecmiş olsun Rabbim şifa versin gercekten cok zor bir durum
Çok teşekkür ederim. Amin

Çok teşekkür ederim. Amin
Benim de babam ağır bir otoimmun hastalık arastirilirken artı olarak verem olduğu tesadüfen ortaya çıkmıştı. Daha ağır bir hastalık geçirdiği için verem teşhis süreci çok hatırlamıyorum ama tedavisi kolay. Dispanserden verilen ilaç hastaya çok iyi geliyor , hastalığı iyilestirdigi gibi iştahını açıyor. O ilaç sayesinde diğer ağır tedavileri çok zayiflamadan uygulayabildi babam . Hiç korkmayın, şifa dilerim ..

Çok teşekkür ederim buraya yazdıktan sonra gerçekten toparladım. Hepinize çok çok teşekkür ediyorum herkes destek oldu yeniden umut yeşerdi içimde

Teşekkür ederim
Rica ederim ne demek
İçimde umut yeşerdi demişsiniz ama neden ümitsizdiniz ki
Tüberküloz Yeşilçam filmlerindeki gibi bir hastalık değil. Evet çok ciddi bir hastalık, teşhis edilmezse tedavisi tamamlanmazsa tehlikeli ama sizin ki teşhis edilmiş tedavisini de olacak ve bitecek. Ciddiye alın ama endişe etmeyin. Ben çocukken geçirdim ciğerimde leke bile kalmadı, hiç tehlikeli boyuta gelmedi, iki kez zatürre oldum ölümden döndüm mesela. Babam iki kez geçirdi, ilkinden leke kalmıştı, ikincisini organ yetmezliği ile uğraşırken ara komada iken geçirdi sirozdu o durumdayken leke bile kalmadı. Bol bol et tüketmeli, kıymalı patates yemeği gibi değilde iki parça biftek gibi tüketmeli, çok iyi beslenmeli, uykusuz kalmamalı ve hasta olmamaya gayret etmeli, maske kullanabilir bir süre mesela. Rahat olun

Öncelikle geçmiş olsun. Ben yaklaşık 15 yıl önce verem hastalığı atlattım. Sadece hap tedavisi veriliyor o da sanırım 6 ay kullanılıyordu. Ama o zamanlar bulaşıcılığı nedeniyle 15 gün hastanede kalınıyordu şimdi nasıl oluyor bilmiyorum. Hastalığın bir başkasına bulaşması da o kişileri hasta etmiyor aslında. Taşıyıcı oluyorsun ve çok nadir kişilerde hastalık nüksediyor.Bana o zamanlar insanların yarısından fazlası taşıyıcı zaten demişlerdi. Korkmayın endişelenmeyin eskisi gibi zor bir hastalık değil. Yanlız grip bile olmamaya dikkat etsin çünkü verem hastalığı esnasında bu tür hastalıklar daha şiddetli seyrediyor. Ben veremden çekmediğimi gripten çekmiştim 1 hafta yatak döşek yatırmıştı beni.

Çok teşekkür ederim. Şükür ki kendini iyi hissediyor tesadüfen öğrenmiş olmamız hastalığın seyrini de yavaşlattı sanırım zaten kan görene kadar panik de değildik acilde yaptıkları iğneden sonra da 3 gündür kan gelmiyor zaten. Ayakta tedavi edilecekmiş İlaç tedavisine başladıktan sonra daha iyi olacağını biz de biliyoruz. Ben de gidip test verdim sonuçlarım negatif çıktı doktor da sizinle aynı şeyleri söyledi.

Güncelleme yapmaya geldim. Nişanlım 1 aydır verem ilaçlarını kullanıyordu bugün sonuçları çıkmış verem savaştan arayıp çağırdılar kullandığı 9 tane antibiyotik hiçbir işe yaramamış. İlaca karşı dirençli bir bakteriymiş ve görülme olasılığı dünyada %3müş. İlacı içsin 1 ay sonra iyi olur diye kendimi telkin ederken ilaca karşı dirençli olması beni şaşkına uğrattı. Verem savaş göğüs hastalıkları doktorunu aradı o da yatış verilsin mi verilmesin mi diye emin değil çok kötüyüm

Allah şifalar versin. Bu süre içerisinde kendini nasıl hissediyordu? Ağzından kan gelme falan devam ediyormuydu? İlaçları 6, 8 ay kullanması gerekli , ilaçları değiştirsinler o bakteriyi yok edecek bi ilaç vardr. Allah size mutlu güzel günler gostersin. Sağlıklı haberlerinide alırız inşallah. Bol bol dua etsin ,dua edin

Çok geçmiş olsun.
Koronanın patlak verdiği dönemde tüm dünya salgına yakalanırken teyzemiz bu hastalığa yakalandı.
Bakteri, mikrop her ne ise ciğerlerinde değildi. Karna inmiş karnı su toplamış hamileden beterdi. Yumurtalık kanseri teşhişi ile başlayan hastalık 3 ayın sonunda tüberkuloz olarak teşhiş edildi.
Koronadaki gibi günlük 8 tane ilaç alıyordu, ilaçlar karaciğer fonksiyonlarını yükseltiyor yeniden dozaj ayarlanıyor derken bir bu kadar daha süre geçti. Çok şükür iyileşti ancak süreci kısaltan şey tıpta çalışan özel kliniği olan göğüs hastalıkları profesörüne gitmesi oldu. O zamanlar muayene 500 iken şu an 2000 lerde ancak doktor iyileştirdi mi evet iyileştirdi.
Devlet hastanesinde olsaydı süreç durum farklı gelişirdi.
not: eğer ki verem mikrobu karında değil ciğerlerde olsaydı o zaman bulaşıcılığı varmış, ailedeki diğer kişilerde test verdi kimse de çıkmadı. Süresi var mı bilmiyorum ama bu kısmı da ihmal etmeyin.
Allah şifa versin

Ben test verdim sonuçlarım temiz çıktı

Koldan yapılan bir deri testi var onu mu yaptırdınız siz?

Bulunduğunuz yerde göğüs hastalıkları hastanesi varsa oraya gidin , ya da araştırma hastanesinin göğüs polikliniği de çıkın benim babamda geçirdi onunda öksürürken kan geliyordu, akciğer filminde leke çıkmıştı ve acilden giriş yapıp o hastanede yer olmadığından farklı bir hastanenin göğüs hastalıkları biriminde yatarak tedavi gördü.
Bu süreçte maske taksın sizde maskesiz yanına sokulmayın bulaşıcı bir hastalık, ayrıca size ve birlikte yaşadığı aile üyelerinin eğerki yalnız yaşamıyor ise diye dedim hepsine koldan deri testi yapılıp negatif bile çıksa koruyucu tedavi uygulanması lazım bir hap var onu kullanacaksınız.

Teşekkür ederim ilk sonucu çıktığında ben de test verdim negatif çıktım. İlaca dirençli veren sonucu çıkınca bugün tekrar testlerim yenilendi

Benden akciğer filmi çekildi ve kan da herhangi bir duruma rastlanmadı. Bugün ilaca dirençli olduğu ortaya çıkınca testlerim yenilendi. Cuma gücü deri testi de yapılacak

Benden akciğer filmi çekildi ve kan da herhangi bir duruma rastlanmadı. Bugün ilaca dirençli olduğu ortaya çıkınca testlerim yenilendi. Cuma gücü deri testi de yapılacak
Aslında ilk deri testi yapılıp sonrasında şüpheli durum varsa film çekilmesi lazımdı sizin için. o test kesin tanı veriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…