Evlilik Teklifi Aldım...

Zerre kadar alakanız olmayan ortak noktanızın bile olmadığı, maço bir karaktere sahip aile kültür ve yaşam farklılıkları ve hayatta beklentilerinizin farklı olduğu biriyle nasıl ilişki yürütüyorsunuz yani sadece uyurken saçını okşaması mı? Garipsiniz gerçekten..aynı evde nasık anlaşmayı düşünüyorsunuz ki evlenince herşeye yetişmeye çalışan, takdir hediye görmeyen,gezmeyen kendini geliştirmeyen bir adamla ben evlenince değiştiririm mantığıyla hareket ediyorsanız değişmez üstelik biliyordun saklamadı ki bilerek evlendin diyecek insan bari biraz çevresine kulak verir

Erkek arkadaşla annesinin mesajlaşması ; adamın M Meredith Grey e atmadığı fotoğrafları annesine atmasının garipliğinden ben oralara gelemedim.

M Meredith Grey lütfen bizimle eğlendiğini ve tüm bu konuların bir rüya olduğunu söyle :olamaz:
Mesela bunu yazdıktan sonra oley birine daha kendi çapımda laf soktum deyip mutlu mu oldunuz :)

Covid olduğum zaman, ayrı olmamıza ve bulunduğum şehirde aşırı derecede kar olmasına rağmen gece yarısı kar kış kıyamet demeden hasta olduğumu öğrenip geldi. Ona bulaştırır mıyım diye çekinmeden benimle kaldı. Bu beni fazlasıyla etkiledi. Bir şans daha verdim. Tabi sonra hasta halimle fazla minnoşça davranıp hata yaptım diye düşünmedim değil.

Hasta olduğunuzu nereden öğrendi ?

Tatlım bizim ailede her görüştüğün adamla direkt evlen gibi şeyler yok.
Annemin dediği çocuk kötü bir insan vs demiyorum sana ama uyumsuzsunuz. Ayrıl da demiyorum. Eğlen, vakit geçir. İlla evlenmen mi gerekiyor gibi.

Umarım anlayabilmişsindir, çünkü yorgun argın halimle laf anlatamayacağım.
Çok modernsiniz tebrikler. İşte bunca modernliğin sonucunda olmayacak bir adam için aklın acabalarla dolu. Saçmalama meredith deseydi en baştan, hiç acaban olmayacaktı. Takılmanın bile seviyesi olmalı bana kalırsa, herkesle olmaz… ama herkes farklı düşünüyor tabii

Tatlım bizim ailede her görüştüğün adamla direkt evlen gibi şeyler yok.
Annemin dediği çocuk kötü bir insan vs demiyorum sana ama uyumsuzsunuz. Ayrıl da demiyorum. Eğlen, vakit geçir. İlla evlenmen mi gerekiyor gibi.

Umarım anlayabilmişsindir, çünkü yorgun argın halimle laf anlatamayacağım.

annenin kafası çalışıyor neyseki.

Of su evlilik teklifinin diziler filmler sağolsun çok abartıldığını ve büyütüldüğünü düşünüyorum. O kadar klişe ki erkek teklif eder, kadınin sanki bir ömür bunu beklemiş gibi gözleri dolar, elleri titrer, genelde evet der...evet demesi de beklenir.
Bu konuda da aslında panikleyecek olmanız gerekirken sırf evlilik teklifi hikayesinin etkisine girdiğiniz için heyecanlanmissiniz.
Akıllı ve kendin için en doğru şeyi yapmalisin.
Bu arada evet, bence de adam sizi seviyor . Çünkü adam olduğu profil geregi çok daha itaatkar , uyumlu, evi çekip çevirirken eşinin 'mahalleden arkadaşlar' takımiyla gecelemesine ses etmeyecek bir kadınla pekala evlenebilirdi. Sizinle ya da uygulamadan tanıştığı diğer kadınlarla da yatak ilişkisini sürdürürdü. Bu hayat onun için çok daha rahat olacakken kendisine göre binlerce eksisi olan, yaşam tarzına ters, kendisinden sonra başka erkeklerle olmaya devam etmiş birisine evlenme teklif etmiş. Adamın bundan ne kari , ne çıkarı olacak ki? Bence bu teklfiinin altındaki tek sebep sevmesi ve kaybetmekten korkması. Çünkü en ufak kötü günde elindeki kuş uçuyor. Evlilik akdinin buna engel olacağı, özgür kuşunun alyanstan kafes sayesinde artık bir ömür başka erkeklere ucamayacagini umuyor olabilir. Başka da bir açıklaması yok bence bu profildeki adamın size evlilik teklif etmesinde.
Kabul etmeye de bence gerek yok.
Şöyle düşün, sen zaten babadan yana çok şeyler yasadin, doğduğun evdeki baba modeli ile belki nerede it kopuk var meylettin. Senin guzeller güzeli doğmamış kızların sence boyle bir baba modelini hak ediyor mu?
Bunu düşün vazgeç:)
Ayrıca o saydıkların zaten saglikli ilişkilerde olan şeyler. Sohbetten keyif almak, şefkat göstermek, hastayken bakilmak... sırf bunlar için kimseyle evlenilmez. Zaten evlendikten sonra bu büyü de bozulabilri. Kaldı ki adam daha kaç ayda 'tek atar, yatar' moduna girmiş yataktaa😅 evlenince o eski ihtisamli geceleri ara ki bulasin
Tek atar yatar terimi güldürdü beni :KK70: Senin buluşun mu literatürde var mı yoksa :KK70:

Bazen şöyle güzel bir seks canım çekmiyor değil. Hem de eskisi gibi görüştüğüm boylu poslu manken gibi çocuklarla. Ama kafamdan hemen kovuyorum o düşünceleri :/

Saydığın artılar her ilişkide olan, olması normal şeyler. Zamanla da tükenme ihtimali çok yüksek. Yediğün her yemek öyle huzurlu olmayacak bir süre sonra. Sana gösterdiği ilgi de azalacak. Aradaki çatışmalar arttıkça elinde bir çuval eksiyle kalacaksın. Bence hiç bulaşma. Biraz ilişkiyi uzatsan , tanıma faslını uzatalım desen zaten sorunlar gün yüzüne çıkacak

Annenizi dinlemenizi tavsiye ederim. Yazınızı okudum, çok mutsuz olma ihtimalinizi yüksek buldum :KK43: Severek evlenip 1-2 yılda ayrılanı çok gördüm. Bir de kültürler aileler farklıysa, anneniz de istemiyorsa sıkıntı yaşamanız büyük olası :KK43:

Merhabalar herkese,

Önceki konularımı bilenler benim taksiciyi anımsayacaklardır. Adamcağızın lakabı da taksici kaldı :olamaz:
Kendisinden evlilik teklifi almış bulunmaktayım. Ama ne yazık ki bu duruma tamamen sevinemiyorum. Geceleri beni uyutmayan, sıkıntıdan bacaklarımı hatur hutur kaşındıran bir kararsızlık içerisindeyim.

Annem kesinlikle böyle bir evliliği onaylamıyor. Hem yaşımın evlenmek için erken olduğunu söylüyor, hem de karşımdaki kişinin benim için ideal bir eş olmaktan oldukça uzak olduğunu. Hatta bunun hayatımın hatası olacağını..
Tek onay vermeyen annem, ailem de değil tabi. Arkadaşlarımdan da hayırlı olsunu kapamadık. Sizlerden de çoğunluk veto vermişti bu ilişkiye.
Ama takdir edersiniz ki; hayatımda ilk defa evlilik teklifi alıyorum ve bu adam da beni bayağı seviyor hı gibi düşüncelere soktu.

Artılarını eksilerini kafama not aldım. Eksilerine gelecek olursam; hiçbir ortak noktamız yok. Ailelerimiz çok farklı. Onun tarafından ailenin marjinal ve istenmeyen-sevilmeyen gelini olabilirim gibi geliyor. Ev işlerine vs asla yardım edeceğini zannetmiyorum. Bir tabak alıp makineye yerleştirmez. Hediye-çiçek olayları ona ters. Evlendiğimizde izin günlerimizde birlikte gezmek yerine onun kahveye arkadaşlarının yanına gidip okey oynayıp benim tek başıma bir şeyler yapıyor olma ihtimalim düşük değil. En kötü şey ise ben eğitimimi, şu an çalıştığım yeri bile 2 sene sonra yurtdışına taşınmak üzere ayarladım. Yurtdışına gitmekten vazgeçebilirim ama o memleketi olan Doğu tarafında bir ile taşınmak istiyor. Orada kariyerimde istediğim yere gelmem imkansız gibi bir şey.

Artıları ise; şefkatli. Geceleri onunla uyurken kaç kere saçımı okşamasına uyanırım. Uyandığımda onu yanımda görünce öyle mutlu oluyorum ki. İş çıkışı evime gelmesi-hazırladığım masada sohbet ede ede yemek yemek bana çok huzur veriyor. Bunu her gün yaptığımızı düşünüyorum bi de. Bir süre önce ayrılmıştık. O sıra Covid olmuştum. Hastalanır mı vs hiç düşünmeden bana bakmaya geldi. Sevildiğimi, onun beni sevdiğini fazlasıyla hissediyorum.

Ama kalbim de, mantığım da evlilik olayına hiç girmemekten yana. Bir yandan ileride pişman olmaktan korkuyorum vazgeçersem. Sizler durumumla ilgili ne düşünüyorsunuz? Sizlerin düşünceleri benim için çok kıymetli. Şimdiden teşekkür ederim.
Bence vazgeç.. eksiler oldukça etkili bunun için. Artıları da çok aman aman önemli şeyler değil.. pişman olma sonra

Karanlık odada çiğ etle beslenmemişlerse erkekler de şefkatli ve iyi huylu olabiliyorlar, biliyor musunuz? :deli:
Sanki dünyadaki tek şefkat gösterebilecek kişi bu adammış gibi takıntı yapmanız çok acayip.
Ailelerin zıt olması bile olmaması için başlı başına bir sebep. Bunla da kalmıyor tabi. Adam tamamen ataerkil, bardağını kaldırmaz diyorsunuz. Bir yıla kalmaz çıldırırsınız. Turistik gezi değil, evlilik bu.
Hele hele yurtdışı planından geçip doğuya yerleşmek... Annenize bol sabırlar diliyorum, umarım kadının tansiyonu şekeri falan çıkmaz. Özenle büyüt, okut, ne hayaller kur. Kız tutsun bir adam uğruna hepsinden vazgeçsin. Kolay değil yani, bol sabırlar annenize.

Evet ben Anna'yım. Nasıl tanıdınız?

cok eski konularini hatırlıyorum

ben de eski uye sayilirim epeydir aktif değildim burda

psikoloji ve kişisel gelişim konusuna verdim kendimi son 3 yıldır zaten merakım vardı

yaralarımızı başkalarının sarmasını değil kendimizi kendimiz iyileştirmeyi öğrenmeliyiz

adam cok sıkıcı ve geri bir tip sen 1 hafta aynı evde katlanamazsın kuzum

bir süre ilişki orucuna gir ve gerçekten kendini iyilestirmeye odaklan bu sekilde daha da batiyorsun ve iyilesmen cok zor olacak

babanla olan travma nefret öfke ne varsa onlara odaklanman cozmen lazım yoksa hep ayni tarz adamlarla benzer şeyler yaşayacaksın

X