• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik sürecinde yaşadığım sorunu anlatıp fikir almak istiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

amorfatilo

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Mart 2025
6
-22
1
34
Merhaba, ben kuzenim ile bir yola girdim. Tayin durumu için erken nikah bile yaptık ama olmadı. Bekliyoruz şimdi haziran sonu yapalım diye. O eş durumu tayini yapıp yanıma gelecek. Fakat Ağustos sonunu bile bulabilir. Benim yaşadığım yere onu zorla getirmiyorum. O istedi. Ailesinin yaşadığım yere yakın diye. Hep kafasında bir şekilde ailesinin yanına gitmek var. Bunu her iki tarafı idare ederek tam dile getirmiyor. Neyse geçen gün ailesi ziyarete geldi. Ben de ailemle kalıyorum fakat ben evlenince onlar başka şehirde evleri var oraya gidecekler. Ziyaret günü her şey güzel giderken bu konu açıldı. Adam inatla düğünü yaptıktan sonra bir iki ay yanımızda kalırsınız ondan sonra ev kurarız diyor. Biz hayır dedikçe küstahlaşıyor. Ben aşırı arada kaldım. Muhatap dahi olmak istemediğim bir aile Müstakbel eşim siz artık aramayın onları biz dilediğmiz gibi evi kuracağız diyor. Fakat ailesinin sözünden çıkamayacağını düşünüyorum. Siz olsaydınız, bu işe şans verir miydiniz? Kaç sefer biz dediğim olmazsa boşansınlar dedi. Ama herkese de farklı anlatıyor akıl sağlığı iyi değil. Dediğim olmazsa evlatlıktan reddederim diyecek kadar tuhaf biri. Bu işin düzelme ihtimali , bizim mutlu olma ihtimalimiz var mı?

Yok düzelme falan olmaz, şimdiden kendi isteklerinde direten yarın her konuyu burnundan getirir, eşin kaç gün idare edecek sonunda boyun eğecek o dk da herşeyi onlar idare edecek. Sen iyi düşün bu işi, ayrıca cidden kuzeninden başkası kalmamış miydi evlenecek?

Ya yabancı olsa evlenmeden bilemezsiniz derdim. Kuzeniniz bu adam ailesi sizinde akrabanız. Evlenmeden önce huylarını bilmiyor muydunuz ?
Bu konuda bu şekilde davranacaklarını tahmin bile etmiyordum. Nikahtan sonra değiştiler

Muhatap dahi olmak istemediğim bir aile
Muhatap dahi olmak istemediğim aile dediğin de teyzen/halan/yengen, amcan/dayın/enişten artık hangisiyse 😄 Kuzenle evlilik konularında böyle şeyler çok komiğime gidiyor kırk yıllık teyzesinden kayınvalidem falan diye söz ediyolar. Yabancı biriymiş gibi davranıyolar. Teyzesinin de onca yıllık yeğenine kayınvalidelik yapası tutuyor sırf imza atıldı diye.

Bir de bu davranışlardan sonra muhatap olunmayacağını anladım diyor anne babasının kardeşi için 🤣 Zaten kuzeninle evlenmeden önce de tanıyodun ve muhataptın bu kişilerle sanki dün tanıştın

Son düzenleme:
BALIK BAŞTAN KOKAR.

Kendimden biliyorum hiç bir şey sonradan düzelmez. Saddce eşinizle değil ailesiylede evleniyorsunuz maalesef. Siz neden baştan her şeyi konuşup imza atmadınız? Üstelik akraba evliliği yapıyorsunuz, tanımıyor muydunuz, yeni mi fark ediyorsunuz. Hata üstüne hata. Ne siz ne onlar iflah olacak gibi durmuyor :)

Merhaba, ben kuzenim ile bir yola girdim. Tayin durumu için erken nikah bile yaptık ama olmadı. Bekliyoruz şimdi haziran sonu yapalım diye. O eş durumu tayini yapıp yanıma gelecek. Fakat Ağustos sonunu bile bulabilir. Benim yaşadığım yere onu zorla getirmiyorum. O istedi. Ailesinin yaşadığı yere yakın diye. Hep kafasında bir şekilde ailesinin yanına gitmek var. Bunu her iki tarafı idare ederek tam dile getirmiyor. Neyse geçen gün ailesi ziyarete geldi. Ben de ailemle kalıyorum fakat ben evlenince onlar başka şehirde evleri var oraya gidecekler. Ziyaret günü her şey güzel giderken bu konu açıldı. Adam inatla düğünü yaptıktan sonra bir iki ay yanımızda kalırsınız ondan sonra ev kurarız diyor. Biz hayır dedikçe küstahlaşıyor. Ben aşırı arada kaldım. Muhatap dahi olmak istemediğim bir aile Müstakbel eşim siz artık aramayın onları biz dilediğmiz gibi evi kuracağız diyor. Fakat ailesinin sözünden çıkamayacağını düşünüyorum. Siz olsaydınız, bu işe şans verir miydiniz? Kaç sefer biz dediğim olmazsa boşansınlar dedi. Ama herkese de farklı anlatıyor akıl sağlığı iyi değil. Dediğim olmazsa evlatlıktan reddederim diyecek kadar tuhaf biri. Bu işin düzelme ihtimali , bizim mutlu olma ihtimalimiz var mı?
Yazıdan bişey anlamadım.Yorgunum kafam mı basmadı acaba

Muhatap bile olmak istemediğiniz aile ya babanızın ya annenizin kardeşi. Tuhaf biri dediğiniz adam dayınız, amcanız, değilse de enişteniz. Evleneceğiniz adama evet derken bu insanların karakterini biliyordunuz. Çünkü ömrünüz boyunca tanıdığınız insanlar. Bizim tahmin yürüteceğimiz meselede siz kim nedir, nasıldır, huyu suyu değişir mi aynı mı kalır ezbere biliyorsunuz zaten. Ne diyelim ki? Siz söyleyin bence bize. Bu insanlarla mutlu olma şansınız var mı?

Yahu siz kuzeninizi ve ailesini tanımıyor muydunuz? Ben çoğunun içini bilirim. Sürekli görüştüğüm, görüşmesem bile aile içinde konusu mutlaka geçen şeyler. Vallahi garipsiniz. Bile bile yakmışsınız başınızı, kuzeniniz pardon eşiniz düzelmez. Aileci ise öyle kalır. Değişeni görmedim ben.

Ben de anlamadım kuzeniyle evlendiğini anladım ama kim kiminle nerede yaşamak istiyor kısmı çok karışık olmuş 🤷‍♀️
kızın ailesi de kuznin ailesi de x şehirde yaşıyorlar

kız ailesiyle yaşıyor düğünden sonra onlar y şehre gideceklermiş - bu bilgi niye verilmiş bilmiyorum --herhalde şey için tayin olur olmaz düğün olacaksa ev kurulacak zaman olmayacaksa (belki?) gerekirse bu kız kendi evinde kuzen de kendi kök ailesinin evinde kalabilir diye?

kuzen (koca) z şehirde yaşıyor, tayin olunca gelecek

ama kuzenin aile diyormuş ki "düğünü yapalım siz bizimle yaşayın. sonra ev kuralım"
sebep?

bir sebep söylenmemiş.

kızın ailesi de kuznin ailesi de x şehirde yaşıyorlar

kız ailesiyle yaşıyor düğünden sonra onlar y şehre gideceklermiş - bu bilgi niye verilmiş bilmiyorum --herhalde şey için tayin olur olmaz düğün olacaksa ev kurulacak zaman olmayacaksa (belki?) gerekirse bu kız kendi evinde kuzen de kendi kök ailesinin evinde kalabilir diye?

kuzen (koca) z şehirde yaşıyor, tayin olunca gelecek

ama kuzenin aile diyormuş ki "düğünü yapalım siz bizimle yaşayın. sonra ev kuralım"
sebep?

bir sebep söylenmemiş.
Hayır ev kuramayacak haldelerse neden evlenirler bende onu anlamıyorum arkadaş. Evlilik başka bir eve çıkmak değil midir başlı başına hahshshshs

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back