Evlilik sürecim, dedemin rahatsızlığı…

Hayriye Tekin

Ağzımızın tadı kaçmasın🧿🌿🌸
Kayıtlı Üye
11 Mart 2024
372
890
27
Herkese merhaba.
Burada birçok insanın derdini okudum üzüldüm, yakın bir zamanda konu açacağımı bilemedim. İçimi dökmek istiyorum.
10 senedir tanıştığım biri vardı, geçen yıl ilişkimiz başladı. Bu yıl evleniyoruz. Çok şükür bizim açımızdan her şey yolunda.
Mayıs ayında konuştuk, 1 haziranda aileleri tanıştıralım bayramın 3.günü 18 haziranda da isteme yaparız dedik. Nişan kına düğün yapmayacağız hem ikimiz de sevmiyoruz hem de boşa masraf edip kimseye yüklenmeyelim eşyamızı alalım rahatça dedik. Aileleri kırmamak adına istemeyi yapacağız sadece. Nikah günümüzü aldık, 28 temmuzda.
1 haziran günü tanışma için anneannemler teyzemler bize gelecekti. Saat 6 oldu 7 oldu kimse gelmedi. Biz de yola çıkmışlardır diye düşündük.
Yarım saat sonra telefon geldi, dedemin sol kolu uyuşmuş acile gitmişler. Sonrasında teyzem geldi durumu anlattı, bir teyzem ve dayım da onlarla acildeydi.
Dedem geçen yılın başında böbrekte kitle sebebiyle ameliyata girdi, böbreği alındı. Sonrasında immünoterapi almaya başladı onkolojide. Kendisi 72 yaşında ama hiçbir bunama belirtisi yok aksine sen ben gibidir zihni hala. Her işini görür. Sadece tansiyonu vardı ona da yıllardır ilaç kullanırdı. Kemoterapiye girmediğinden ne zayıfladı ne saçı döküldü, grip tedavisi olur gibi ilacını alır çıkar gezer işini yapardı.
O günden beri hastanede, birkaç gün sonra yoğun bakıma alındı. Solunum yetmezliği yaşıyor. Anjiyo yapmaya çalışıyorlar kanama oluyor yapamıyorlar. Sigarayı bıraktıramadık malesef. İstemeyen insana ne yapabilirsin ki ne söyleyebilirsin o kendisi bırakmadıktan sonra?
Baba tarafından bir amcam var bir de babam. Diğer amcalarım babanem dedem hepsi gittiler. Dedem için de kritik diyor doktorlar. Buradan kendime pay çıkarmıyorum ama keşke daha önce tanışma olsaydı görseydi diyorum şimdi. Biz yine istemeye nikaha hazırlanıyoruz ama sevincimizi tam yaşayamıyoruz. Ne yapacağımı bilmiyorum. Ne hissedeceğimi şaşırdım, ne tam sevinebiliyorum ne üzülebiliyorum. Annemin de içi çok buruk, teyzemle kendilerini hazırlıyorlar artık. Dualarınızı bekliyorum, sağsalim çıksın dedem de gitmesin..

geçmiş olsun inşallah en kısa sürede sağlığına kavuşur
yani tarihleri bilemezsin ki sonuçta keşke daha önce yapsaydık gibi bi düşünce doğru olmaz
nereden bileceksin rahatsızlanacağını
zaten iyileşmediği sürece veya allah korusun ama vefat durumunda o isteme, nikah vs ertelenir diye tahmin ediyorum
ailen yastayken bunlarla ilgilenemezler doğal olarak

Benimde biricik dedem dugunume yetisemedi, ananemle birlikte isteme torenimin oldugu gun acillik oldular, her ozel gunum buruk gecti ama dedem hep aradi, ben gelemiyorum sen eksik kalma diyerek rahatlatti beni.

Siz de eksik hissetmeyin, dedeniz belki nikaha dek toparlanir, olmadi canli baglanti yapar anneniz, cok gecmis olsun acil sifalar dilerim

Annem anneannem teyzem çok üzgün yine de benden öyle bir talepleri yok sen de bunları yapmak zorundasın ev tutuldu artık günün belli diyorlar ama ne yapacağımı bilmiyorum inanın. Allah korusun yine öyle durumda isteme ertelenir muhakkak ama nikah günü tekrar bul al nasıl olur bilmiyorum

Annemler o akşam misafirlerden sonra gitti hemen, dedem sormuş ama konuşurken bile yorulmuş Ben de ertesi gün gittim yanına. Sonrası malum
Yaşasın yeter ki eski günlerimize dönelim yanımda olmasa da olur…
Çok teşekkür ederim allah razı olsun

evet işin o boyutu da var
ev bark da tutulduysa nereye kadar ertelenebilir
zaten düğün istemiyorsunuz yani ortada üzücü bi durum varken eğlenme gibi bi durum olmayacak
hayırlısı. geçmiş olsun tekrar

geçmiş olsun acil şifalar dilerim. dedeciginiz tam iyileşsin nikahında bulunsun inaallah. rahatsızlığı tekrar ederse de zaten öyle oynamalı çalmalı bir düğün değil nikahiniz kıyılır birseycik olmaz. elbette insan üzülür ama elden gelen bisey yok. nikahta kimse kalkıp halay cekmeyecegine göre guzellikle geçirirsiniz gününüzü insallah.

En başında düğün istememiştik yani rahatsızlığı olmasa bile belediyede nikahla evlenecektik, nişan da istemeyle evde olur dedik
Canı sağ olsun da nikahıma gelmese de olur içimize su serpilir…
Çok teşekkür ederim

Allah sizlere sabır, dedenize şifa versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…