Evlilik sonrasi jinekoloğa gitmek

Ben normalde ağdasız asla acamam diyenlerdenim .
Asla temizlenmeden gitmezdim ..
Düşük tehlikem vardı hamileydim sürekli alamıyordum göbeğimden eğilemiyordum düşük tehlikem olduğundan ağdada yaptıramıyordum kasılma yaşıyordum bir gece ansızın hastaneye gitmek zorunda kaldım doktora durumu anlattım çok çekiniyorum rahatsız olmanızı istemiyorum dedim oda düşünceniz için teşekürler ama biz hergün karşılaşıyoruz böyle durumlar önemli değil zaten doktor olarak makasla kesilmesini tavsiye ediyoruz felan diyip içime su serpmişti sağolsun ..

Kizlar merhaba
Evleneli 1 ay oldu. Genel muayene icin jinekologa gidecektim. Bunun icin agda yapiyordum. Kazara bir yeri yirttim. Agda yapamadım o yuzden. Orada bir kesik varken devam edemedim. Zaten doktora gidecektim ama doktora agdasiz gidilir mi? O kesigi de göstermek istiyorum cok kanadi çünkü ama bu sekilde gitmeye utanıyorum. Sizce gitneli miyim?

Bir de ilk defa gidecegim tam anlamiyla. Neler sormaliyim tavsiyeleriniz var mi?
Birkaç seferlik tüy dökücü krem kullanın. Ben çook uzun süre ağda yaptım ama sonra jilete döndüm hep temiz istediğim için. Doğru şekilde uygulanınca jilet ya da krem hemen güçlendirmez tüyü merak etmeyin. Benim hala sert değil tüyler ağda geçmişi olduğu için.

ben bekarım hani hiç öyle muayene olmadim ama tvde bir doktor programında doktorun biri şey diyordu ilgimi çekmisti dinlemistim. Yurt dışında kadınlar genital bölgeyi makasla kisaltıyorlar, bizim türk kadınları ışte hiç tüğ bırakmıyor bu çok zararlı vs diye konuşuyordu.
Jiletle kisaltayabilirsiniz doktorun garipsiyecegini sanmıyorum.

Neticede onun işi muayene etmek kıl tüğ değil. Kısaltip gidin.
tüğ değil tüy :)

Ooo doktorlar neleri görüyorlar. Onlar için tiksinseler kıla kadar o kadar çok şey var ki. Utanmana gerek yok, sormak istediğin ne varsada rahatça sor

Ya kadın önce iyice eliyle açtı baktı ben sen ilk defa gittiğim için acemiydim bi yere uzandım örtü verdi açtım bacakları,eliyle baktıktan Sonra bi şeye jel sürdü içeri soktu çıkardı bilgi verdi yumurtalıklar İLE ilgili ,herşey normal sesi,ama bu smear testi ne ola ki onu sormadım doktora :/
Eliyle acmasi veya diger islemler aci verdi mi

Alttan vajinal muayeneye pek meraklısınız galiba .... Çoğu kadının korkulu rüyasıdır o çatala çıkıp muayene olmak..kutluyorum sizi ..

Kizlar merhaba
Evleneli 1 ay oldu. Genel muayene icin jinekologa gidecektim. Bunun icin agda yapiyordum. Kazara bir yeri yirttim. Agda yapamadım o yuzden. Orada bir kesik varken devam edemedim. Zaten doktora gidecektim ama doktora agdasiz gidilir mi? O kesigi de göstermek istiyorum cok kanadi çünkü ama bu sekilde gitmeye utanıyorum. Sizce gitneli miyim?

Bir de ilk defa gidecegim tam anlamiyla. Neler sormaliyim tavsiyeleriniz var mi?

Merhaba :) Öncelikle temiz olman tabiki iyi olur ama doktorlar oradaki kıl ile ilgilenmiyorlar adetken bile aşağıdan muayne oldum ben..

Bebek düşünüyorsan herşeyin normal olup olmadığını sorabilirsin ve hormon testi yaptır kesin hiç ummadığım anda prolaktin hormonum yüksek cıkmıstı benim ve bu istesemde gebe kalmama engel bi durumdu hemen hapla düşürdük şuan beklemedeyim..

Bebek düşünmüyorsan doğum kontrol için hap tavsiyesi isteyebilirsin ve ilişkiye başladığın için smear testi yaptırmanı öneririm.. ( sadece vajina girişinden sıvı alıyolar acısı yok)

takılmayın bunlara doktorlar için sorun değil hijyenik oldun yeter, koku olmasın kafi. Doktorunuza çocuk düşünüyorsanız tavsiye ettiği vitamin var mı onu sorabilir kan değerlerinizi ölçtürebilirsiniz. Sağlık ocağında hpv rahim ağzı kanser taraması yaptırabilirsiniz ücretsiz. doğum kontrol yöntemleri hemen çocuk düşünmüyorsanız ki acele etmeyin derim, evliliğin tadını çıkarın çocuk işini erteleyin bi süre bunu sorabilirsiniz. Muayene esnasında sıkıntı veren bi duruma raslayıp raslamadığını sorebilirsiniz. Yumurtalıklarınızın durumu adet döngünüzün normal olup olmadığı vb

Arkadaşlar ben dün gittim ilişkiye dair bikaç soru sordum onun dışında dr herhangi bir test istemedi genel muayene de dedim ama:/ sadece o çatala yattım vajinal muayene etti bi de bi şey soktu onu çevirdi ekrandan yumurtalıkların gayet iyi felan dedi o kadar ,biz çocuk DA istiyoruz nasipse ona dair bi daha gitmem gerekir mi bu hormon testi vs yaptırmak gerekir mi?son hastaydım kadın ondan mı böyle yaptı ki aceleye getirdi galiba :/

Tüylerin çok rahatsız edecek boyutta değilse sorun yok. Sadece temizlik önemli vajina kokusu değişik olan insanlar var bi banyo yapmaktan aciz mesela. Olmadı bu seferlik jiletle al
Vajina kokusu varsa mantardır zaten. Bende de vardı, duş ile falan geçen bir şey degil. Doktor söyledi mantar var diye. İlaç kullandım geçti.

Arkadaşlar ben dün gittim ilişkiye dair bikaç soru sordum onun dışında dr herhangi bir test istemedi genel muayene de dedim ama:/ sadece o çatala yattım vajinal muayene etti bi de bi şey soktu onu çevirdi ekrandan yumurtalıkların gayet iyi felan dedi o kadar ,biz çocuk DA istiyoruz nasipse ona dair bi daha gitmem gerekir mi bu hormon testi vs yaptırmak gerekir mi?son hastaydım kadın ondan mı böyle yaptı ki aceleye getirdi galiba :/
Yo benim ilk muyene de böyleydi. Folik asit verdi mi?

Söyle bir şey var. Smear için örnek alıyorlar genelde. Geçenlerde sağlık ocağına gittiğimde rahim ağzı kanseri için örmek vermen lazım dedi. Açıkçası orada böyle bir .uayene hiç işime gelmedi. O zaman zaten belediyenin kadin sağlığı merkezi varmış orada ver sonucu bana söyle dedi. Ben zaten Smear yaptırdım deyince aynı şey değil dedi. Bir de o merkezde meme muayenesi ol demişti.

Ben şimdi İnterneten arattım. Smear ve rahim ağzı kanseri testi aynı şey gibi. Bilen biri beni aydınlatabilir mi? Ben 1 yıl olmadı jinekolog gittim. Pap smear testi yaptı zaten. 2 ay önce de saflık ocağındaki hemşire rahim ağzı kanseri için test yaptır dedi. E smear yaptırdım deyince yok bu başka dedi. Şimdi bilen biri bana açıklayabilir mi? Ben de zaten gıcık olmuştum. Madem yapılması lazım ne diye jinekolog geçen gittiğimde yapmadı diye kızmıştım.

Vajinal muayene olmak can acıtan bir şey degil ki neden korkulu rüya olsun.
Tabiki can acitici bir muayene degil ,ben aci anlaminda yazmadim zaten. Vajinal muayene diyince benim betim benzim atar mesela, Cogu arkadasimda oyle. Spiral bile taktiramiyorum sirf o yuzden:eek:

Nerede bu staj yaptiginiz yer kesimle ilgili sanirim
Yillardir engec 3 ayda 1 jinekologa giderim birkez bile killi az killi kisakilli gitmedim

Jinekologlarin buyuk kismi bu kil tuy yuzunden bolum degistiriyolar jinekoloji isteyen stajdan sonra vazgeciyo

Bi kadinin neresi olursa olsun killi gezmesi hichos degil temizlikten kimse olmez

Kadinlarin genitali erkeklerin koltukaltini almadan gezmesini nasil rahat ettiklerini anlayamiyorum

Cerrahpaşa'da Intern doktorum, elbette yüksek ücretli özel hastanelere gelen kesimden çok farklı; yine de nereye giderse gitsin bir doktordan utanmasına sebep olacak bir tepki almayacağını, almaması gerektiğini düşünüyorum. Ben de kendimde dikkat ederim bu konuya fakat biz doktorlar hastaların kılına, diğer fiziksel durumlarına eleştirel olarak bakmamak konusunda da eğitiliriz, bu açıdan çekinmesine gerek olmadığını vurguladım. (Eğer okuyacak olanlar varsa dipnot: Bizim üniversitedeki hocalarımız pubik kılların epilasyon ile alınmasının hiç sağlıklı olmadığını, o bölgede sarkmalara da sebep olduğunu çok da sık olmayan aralıklarla boyunun kısaltılması gerektiğini söylerler.)

Back