• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik programları yasaklandı

Yoksa millete Afyon olarak evlilik programlarının kaldırılmasımı verildi.Aynı gün 3900 küsur kişi açığa alındı. Bir iki gün önce gene 9000 küsur kişi. Bunlar 2. planda kaldı evlilik programlarının yanında.
Sende haklısın, iki ucu buklu değnek, Allah sonumuzu hayırlı etsin dedik ama olmadı, artık millet afyondan öte dibe doğru gidiyor...

valla arkadaşlar siz de biliyorsunuz ki bu programların yerine matah bi program gelmeyecek:)

bu kadın programlarını ilk çıkaran ayşe özgün dü, ama halka inip daha faydalı şeyler yapıyordu valla, sonra fax yollanan programlar falan derken, işler çığrından çıktı:KK53::KK53:

Durum ne kadar vahim oysa ki.Bu yasaklamalarin ne kadar tehlikeli oldugunu göremiyor musunuz ki bu karari alkislayabiliyorsunuz.Iyi o zaman hosumuza gitmeyen seyler yasaklansin bize iyi gelen seylerin yasaklanmasina da karsi cikalim.Olacak sey mi bu?Sizin de dediginiz gibi bu zihniyet degismedikce yasagin bir anlami var mi?

Cok kötü seyler oluyor e biz oh iyi olmus diyoruz.
İnsanlar diğer insanları sadece eroin satarak zehirlemezler.
Bu tür programlarla milyonları aynı anda zehirliyorlar farkında değil misiniz?
Bu iktidar bu programladı yasakladı belki ama siz bu programlar hakkında RTÜK'e yapılan şikayetleri biliyor musunuz?
Ha sosyal medya hesaplarının yasaklanması , insanlar arası iletişimin yasaklanması ile eşdeğerdir
Orada evet biz de bu yasağı istemezdik ama bu program temel hak ve özgürlükler alanına girmiyor.
Bu programların yasak olması kime zarar verecek?
Bu benim şahsi kanaatim.

İnsanlar diğer insanları sadece eroin satarak zehirlemezler.
Bu tür programlarla milyonları aynı anda zehirliyorlar farkında değil misiniz?
Bu iktidar bu programladı yasakladı belki ama siz bu programlar hakkında RTÜK'e yapılan şikayetleri biliyor musunuz?
Ha sosyal medya hesaplarının yasaklanması , insanlar arası iletişimin yasaklanması ile eşdeğerdir
Orada evet biz de bu yasağı istemezdik ama bu program temel hak ve özgürlükler alanına girmiyor.
Bu programların yasak olması kime zarar verecek?
Bu benim şahsi kanaatim.

bu proglarim ne kadar kötü oldugunu bilmiyor degilim.Sorun bir seyin yasaklanmasini dogru bulan zihniyette.Ortada o kadar büyük bir yanlislik var ki bunu görmeyip proglamlarin kötülügünden dem vuruyorsaniz diyecek sözüm yok.

bu proglarim ne kadar kötü oldugunu bilmiyor degilim.Sorun bir seyin yasaklanmasini dogru bulan zihniyette.Ortada o kadar büyük bir yanlislik var ki bunu görmeyip proglamlarin kötülügünden dem vuruyorsaniz diyecek sözüm yok.
Yasakçı zihniyete aranızda belki de en karşı olan benimdir.Yani bana haksızlık ediyorsunuz. Yasağın ne olduğu önemli.Kapalı yerlerde sigara içme yasağı mesela. O da yasak ama doğru bir yasak tıpkı bu programların yasaklanmasının doğru olduğu gibi.

Yasakçı zihniyete aranızda belki de en karşı olan benimdir.Yani bana haksızlık ediyorsunuz. Yasağın ne olduğu önemli.Kapalı yerlerde sigara içme yasağı mesela. O da yasak ama doğru bir yasak tıpkı bu programların yasaklanmasının doğru olduğu gibi.

Kimseye haksizlik etmek istemem.O zaman söyle diyeyim bu yasaklarin arkasindan daha neler gelecek.Bilmem anlatabiliyor muyum?.Sorun bu ülkenin coktan demokratik bir ülke olmaktan cikmasi ve pek cok insanin bunu görememesi.

Kimseye haksizlik etmek istemem.O zaman söyle diyeyim bu yasaklarin arkasindan daha neler gelecek.Bilmem anlatabiliyor muyum?.Sorun bu ülkenin coktan demokratik bir ülke olmaktan cikmasi ve pek cok insanin bunu görememesi.[/QUOT

Bu konuda hemfikiriz.Vikipedıanın yasaklanması mesela .Yasaklanmaması gereken bir şey.Sana terörizm gelen bir düşünce bana gelmeyebilir . Düşünce beyan eden herhangi bir yayın organının yasaklanması kabul edilemez.Memlekette düşünülecek o kadar şey var ki.Evlilik programları yanında gelin evi gibi aptal programlar da kaldırılmalı.İnsanları düşünceye ve eğitime sevkeden hiçbir şey yok.Bilakis hazırcılık aşılıyorlar. Ben yasaklara isyan kontenjanımı başka mecralarda kullanmaktan yanayım.

Son dakika: Evlilik programları ile ilgili RTÜK'ten son açıklama
Evlilik programları ile ilgili son dakika gelişmesi... Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) yetkilileri OHAL kapsamında 690 sayılı KHK ile evlilik programlarının yasaklanmadığını, yaptırımların ağırlaştırıldığını açıkladı.

evlilik-programlari-bitmiyor-mu-rtuk-ten-flas-aciklama-9035850.Jpeg

OHAL kapsamında 690 sayılı KHK ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ( RTÜK) Kanunu’nda yapılan değişikliğin ardından evlilik programlarının yasaklandığı tartışmalarıyla ilgili RTÜK’ten açıklama geldi. gazete Habertürk'ten Aykut Yılmaz'ın haberine göre kurum yetkilileri, evlilik programlarının yasaklanmadığını, ancak bu ve diğer programlarda yaşanacak yayın ihlallerinin bundan böyle lisans iptaline kadar yaptırımlara tabi olacağını belirtti.

TV ve radyoların uyması gereken yayın hizmetleri ilkeleri, kanunun 8. maddesinde düzenleniyor. Söz konusu maddede, televizyon lisans iptali sadece a, b ve d fıkralarında yer alan “devletin varlık ve bağımsızlığı, toplumda kin ve nefret duyguları oluşturma, terör eylemleri ve örgütlerini övme” konularıyla sınırlıydı.

lazyload.gif

KHK ile yapılan düzenlemeleri değerlendiren RTÜK üyesi İsmet Demirdöğen evlilik programları ile ilgili zaman zaman RTÜK’te yaptırım kararı aldıklarını hatırlatarak şöyle konuştu: “Ancak biz RTÜK üyeleri olarak, evlilik programlarına yönelik düzenlemenin hazırlanma aşamasının hiçbir yerinde yokuz. Burada evlilik programları ile mücadele adı altında ne yazık ki televizyonlar ekran karatma ve lisans iptali tehdidi ile karşı karşıya bırakılmıştır. Yayıncılık cesaret isteyen bir iş haline gelmiştir.”
http://www.milliyet.com.tr/son-dakika-evlilik-programlari-bit-gundem-2442146/

Peki neden bu kadar geç kalındı? Bunu yasaklayan daha önce uzayda idi de yeni mi geldi Türkiye ye?
Yıllardır her kanalda vardı ve yayınlanıyordu. Ne oldu da birden yasaklandı?

Canları sıkılınca her işi yapıyorlar :) yoksa khk ile yayın mi kesilir. Önce bunu tartışmak lazim.

Kendi istediğimiz şeyleri yayınlayacağız mantığı.
Hoş evlilik programlarına izin veren bunların sükse yapmasına sebep olan yine kendileri.
Millet tartışma programi izlemesin, gelişen olayları takip etmesin otursun evlilik vaatleri ile müthiş oyunculuklar sergileyen vasıfsız insanları izlesin ve cahil cahil ona buna ağlayıp gün geçirsin.

Of nasıl bir cümle ile anlatacağımı bile zor buluyorum bu millet bunu düşünmeyi bırak caner kimle evlenmiş, didem ile adnan ne için tartışmış vs muhabbeti yapıyor. Zihniyet pespaye.

Bu milletin böyle olduğunu bilen iktidar ona göre şerbet veriyor :) daha ne olsun.

Aslında ben amacına uygun yapılan evlilik progranlarına karşı değilim. Bir ara Esra Erol' un programını izliyordum. Ama sorun benim için şu: bu programlar mantar gibi çoğaldı, her kanalda aynısı, bir de 3 saat filan sürüyorlar. Üstüne bbg evi gibi kameralı evde yaşam gösteren programlar çıktı. Sonra o programdakiler evlenmeye değil, oralarda kendi şovunu yapmaya, insanları aşağılayıp ego tatmini yapmaya, ünlü olmaya, kendine giyim sponsoru bulup reklam yapmaya vs gelir oldu. Saçma sapan insanlar, saçma sapan ilişki dramaları filan derken iyice çığrından çıktu. Ben ki Esra'nın canlı yayınına bile gittim stüdyoya bir kaç kez, severim kendisini bir sunucu olarak. Ama yok, onun programını bile içim kaldırmıyor artık, kaç aydır bakmıyorum. Geçen yaz Türkiye'deydim, amanın dedim, amma çoğalmış bu tür yayınlar. Her kanalda aynı şey. Velhasılı, dozu kaçtı. Dozunda olsaydı eyvallah derdim. Ama sanmıyorum ki evlilik programlarının yerine kaliteli bir şey gelsin. Sonuçta halk ne isterse o geliyor. Halkın profili belli.

Yalnız şöyle de bir şey var. Evlilik programlarını aratacak yayınlar da gelebilir. Ahlaklı olacak diye baskı içeren, fazlasıyla din içerikli filan. Veya insanların beynini iyice yıkayan şeyler... Günümüz Türkiye'sini yansıtan... Bilmiyorum yani, siz sanıyor musunuz ki mesela bilim, kültür, tartışma vs programları yapılsın... Ben buna da ihtimal vermiyorum.

sadece isimleri değişmiş, içerik aynı ne saçma... esra erolla, zuhal topalla, adaylar yüzleşiyor... sanırım içinde evlilik geçmeyen isim bulunca olay çözüldü:KK53::KK53:

Bu akşam yayınlanan yeni KHK ile uzun süredir tartışmalara yol açan evlilik programları yasaklandı.
Tam bir cirkinlikti bitti . tamamen kaldırıldı mı..???

Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında 689 ve 690 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Buna göre Türkiye'nin gündeminde uzun süredir tartışmalara yol açan evlilik programları yasaklandı.

https://www.kadinlarkulubu.com/foru...l-beni-eversene.977678/page-145#post-51183504

Back