Evlilik oncesi gerginlikler

Ask evliligimi yoksa mantikli evliligimi?

• ask

OY: 10 62,5%
  • mantik

OY: 6 37,5%

• Ankete Katılan
    16

Olmazsaolmazimsin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2012
25
7
86
İstanbul
Merhaba arkadaslar,

Benim bir sikintim var.. Benim kayinbabam, tam bir kaynana gibi herseye karisir. Kaynanam ise herseyin en iyisini ister bizim icin. Nisanlim ise cok iyi biri aslinda, fakat babasinin onun aklina girdigini saniyorum.

Bilirsiniz adetlere gore erkek ve kiz tarafi vardir her iki tarafin ustune dusende bir takim gorevleri vardir.
Biz kiz tarafi olarak hic bir sekilde yaptirim veya baski uygulamadik onlara. Hersey bizim icin iyidi. karsi tarafi asla zorada sokmadik..

Nisanlim biz dugun alisverisine cikmadan herseyin hesabini yapti sorgulara cekti beni nerdeyse. sunu sukadara al bunu bukadara yaptir bu boyle soyle. sence bunu kaca alirsin bize kaca aldirirsin. inanin okadar agrima gittiki! Ben ise asla ona o sekilde yaklasmadim. Neredeyse gelinligi kendim almak istedim, okadar sorun haline gelmisti nerdeyse!

Ben oysa onunla dugun alisverisine ciktigimda, uzerimde belki fazla buyuk bir miktar para yoktu ama yinede onun bana yaklastigi gibi yaklasip herseyin hesabini yapmadim. Herseyi guzellikle yapmaya calistim.

Ama okadar agrima gittiki, ben nekadar fazla harcarrsam onlarda okadar fazla yapiyorlar. Hersey sanki para. Hersey sanki karsilikli. Babasi ise sanki ogluna sorduyor. Nisanlim surekli babamin bana nekadar harcamalar yaptigini sorguluyor. agrima gitti cok.

Ve kiz tarafina ait biseylere bakmaya gittigimizde gozu hep yukseklerde, onun istedigi olmadiginda morali bozuluyordu. sanirsiniz ki gelin hanim kendisi.

Maddiyatci insanlardan nefret ediyorum. Iyi dusunun olcun, tartin sevgilinizin hareketleri normal degil.

Iki taraf da yani siz de nisanliniz da araya 3.kisileri karistirmayacaksiniz siz evleniyorsunuz. 3.kisilerin karistigi isten hayir gelmez. Nisanlinizin gelecekteki halini simdi goruyoruyorsunuz iste.Maddiyatci insandan hic hayir gelmez. Ask mi mantik mi demissiniz ya mantikla evlilik yurumez sadece askla da yurumez ikisi de olmali.

Isin komik tarafida, maddiyatci degil aslinda, babasi maddiyatci ve ogluna o bunu yaptiriyor. aklinca cok akillilik ettigini saniyolar bu sekilde yaparak. biz paramizi bosuna yedirmeyiz gibisine. ama insan dusunur be, ayip denen bisey var. Ablasida surekli hersey gelinin istedigi gibi olamaz deyip duruyor, bak benimde herseyim dort dortluk olmadi diye karisiyor dolduruyorlar. ki benim istediklerimde hic birsey yok.

Her zaman böyleymiydi ?
Evlenince de devam eder mi ?
Bana cok itici geldi yapmıyo babamlar bişey vermiyo parası yok der cekilirdim
Madem evlenmek istiyor oda benimle bi zahmet aynı eve sizin evinize alacagımız seye deger bicmemeli

Nisanlinizin karakteri yok mu neden doldurusa geliyor. Yarin size biri bir laf etse demek ki doldurusa gelecek sizi degil babasini koruyacak. Hayata bakis aciniz, olaylara bakis aciniz da farkli mi? Esime cok asik evlendim ama bunlari yapsaydi kesin bitirirdim. Kiz tarafinin onu bunu istemesini de dogru bulmuyorum erkeklerin de bu davranislarini cok itici buluyorum. Bu gun olanlar yarinin ayak sesleridir kulak verin.

Çok cimri kayinpederiniz. Bunuda düğün alışverişinde Baya yansıtmış. Hemde oğluna yaptırarak yine herşey istediği gibi yönetiyor

Hayir herzaman asla boyle degildi! fakat gercekten yani su evlilik yaklasinca bu tur maddi konularda asiri sacmalamaya basladi. sadece saskinlikla kaliyorum. Ailesi sacma fikirler veriyor besbelli! Cok bilmis gorumcemde karisiyor, nekadar inkar etsede nisanlim, herseyin farkindayim.

Bi cinnete bakar ayrılıgınız
Rahatsız oldugunuzu açık acık konusun
Babamların maddi gücü olmasaydı hic bişey almayacakmıydın diyin
Veya en kötü annemler bunu secmiş bunu almıs diyip ekarte edin

Katiliyorum zaten, iki taraf yaptirim uygulamamali. Biz asla yaptirim uygulamadik zaten . soz konusu bile olamaz. kimin neye gucu yetiyosa onu yapmali. Ama kayinpederim asiri cimri. ondan bisey beklemedim zaten, ama adam normal olan herseyden kaciyor. Dugun gunu kapiyi bile tutturmak istemiyor. onuda hepsini gectim. Biz pahaliya bisey alirsak anca ozaman aliyor adam. Hep bir karsilik. Kiz ve erkek tarafi asla bir olamaz ki.

Bi cinnete bakar ayrılıgınız
Rahatsız oldugunuzu açık acık konusun
Babamların maddi gücü olmasaydı hic bişey almayacakmıydın diyin
Veya en kötü annemler bunu secmiş bunu almıs diyip ekarte edin

Biz simdiye kadar herseyi birlikte secip aldigimiz icin, busefer sizinkiler neden kendi basina aliyor bizimkiler oyle degil diyecek. Buna bi care bulurum .. ama su dusunceleri beni varya bi sinir etti. Mesela kendide calisiyor her seye dahil ediyor beni kil cop alsa benimde odememi istiyor, ya hayir diyorum lazim degil ilerde lazim olursa aliriz diyorum, anlamiyor durumumun ona suan el vermedigini. ben erkek olsam, param olsa kiza sormazdim, kendim alirdim. iste bunlar hepsi ablasindan gelen fikirler, ikinizde calisiyosunuz birlikte alin, ama benimde ceyizim var. herseyi ailemin ustune yikamamki yardimci oluyorum.

Siz gayet makul davranirken nisanlinizin gozu yukseklerde onun istedigi olmayinca yuzu dusuyor ama kendileri afedersiniz sinekten yag cikaracak. Nisanlinizin bu durumu aslinda pek de doldurusa gelmedigi izlenimi verdi bana.

Çok cimri kayinpederiniz. Bunuda düğün alışverişinde Baya yansıtmış. Hemde oğluna yaptırarak yine herşey istediği gibi yönetiyor

Maalesef onun istedigi gibi olmadi canim, sadece kendisini rezil ettigle ortada kaldi. herseyin en guzelini aldim ben nisanlima hepsini susturdum, sadece maddiyat cok bos buna uzuluyorum

Siz gayet makul davranirken nisanlinizin gozu yukseklerde onun istedigi olmayinca yuzu dusuyor ama kendileri afedersiniz sinekten yag cikaracak. Nisanlinizin bu durumu aslinda pek de doldurusa gelmedigi izlenimi verdi bana.

Veya ailesine katildigi icin kendinide bana belli etti. bilemiyorum. daha once asla bu sekilde maddiyat soz konusu degildi onun icin, heryere giderdik gezerdik. Biraz gozunu acmaya calistilar herhalde, ama kendilerini rezil etmekten baska bisey yapmadilar.

Gorumce kendi kuyruk acisini sizden cikarmaya calisiyor belli ki. Nisanliniz da buna canak tutuyor. Iyice olcun tartin evlenirseniz mesafenizi bu insanlarla iyi ayarlayin simdiden boyleyse evlenince dusunmesi bile kotu.

Gorumce kendi kuyruk acisini sizden cikarmaya calisiyor belli ki. Nisanliniz da buna canak tutuyor. Iyice olcun tartin evlenirseniz mesafenizi bu insanlarla iyi ayarlayin simdiden boyleyse evlenince dusunmesi bile kotu.

Aynen canim tam anlamiyla oyle, kendi kuyruk acisini bizden cikariyor. Sureklide bilmislik tasliyor. Nisanlim uzulmesin diye onun yaninda bisey demiyorum.

Aynen canim tam anlamiyla oyle, kendi kuyruk acisini bizden cikariyor. Sureklide bilmislik tasliyor. Nisanlim uzulmesin diye onun yaninda bisey demiyorum.

Siz herkesi dusunuyorsunuz gayet anlayislisiniz bir zahmet nisanliniz da sizi dusunsun kimseye ezdirmesin. Insanlarin lafina gore hareket etmesin. Ben boyle yapiyorum ama o ne dusunur desin empatinin ne oldugunu ogrensin. Siz adamin karisi olacaksiniz bu ne boyle ince hesaplar cok itici.

Bencede bu sekilde olmasi lazim. suan zaten alinan hersey alindi, bunlar sadece geride kalan yara izleri. boyle seylere gerek yoktu. Bide diyemiyorumda bisey adam herseyin guzelini aldi, ama oda sirf bizde onlara en guzelini aldik diye. Bende elimde ne varsa almaya calistim sirf onlarin cenesi dursun diye.

Insallah bir daha benzer sorunlar yasamazsiniz. Umarim cok mutlu olursunuz.

Maalesef onun istedigi gibi olmadi canim, sadece kendisini rezil ettigle ortada kaldi. herseyin en guzelini aldim ben nisanlima hepsini susturdum, sadece maddiyat cok bos buna uzuluyorum
En iyisini yapmışsın. Ohhh benim yerime de al. Alamadıklarımi. Tadını çıkar güle güle kullan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…