Evlilik öncesi cinsellik

pinklady16

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2019
160
131
34
Sizce evlilik öncesi cinsellik yaşanmalı mıdır? Yoksa yaşanmamalı mıdır? Yaşanmalıysa ne düzeyde yaşanmalıdır? Ten uyumunu evliliktem önce keşfedebilmek için illa birliktelik mi olmalıdır? Toplumumuzun bu konularda bakış açısını çok merak ediyorum. Ve burada sizlere de sormak istedim. Siz ne düşünüyorsunuz? Herkes düşüncesini istediği gibi beyan etmekte özgürdür. Lütfen saygı sınırlarımızı aşmayalım.

Gerçekten seviyorsanız, güveniyorsanız bence yaşanmasına bir sıkıntı yok. Evlilik gibi bir yola giriliyor, evlendikten sonra cinsellik yaşandığında belki ten uyumunuz yok, belki başka başka problemler var cinsel anlamda vs. Bunlar önemli ve bunların hepsi evlendikten sonra öğrenilmiş olacak. Bence riskli bu açıdan.

Kişiden kişiye değişir. Bu tür şeyleri eleme yöntemiyle değil, kendi fikirlerinize uyan kararlarla harekete geçmelisiniz. Bana kalırsa bir süre aynı evde yaşanıp o kişinin evdeki durumu da gozlenmelidir. İnsanların tutumu dısarıdaki ve icerideki ile uyusmayabiliyor cogu zaman.

Bir omur gecirmek istedigim kisiyi her acidan taniyip, bilmek isterim bu ciddi yola girmeden once.

Çoğu kişi buna karşı hatta bende cinselliğimi evlendikten sonra yaşadım ama bence gerçekten güvendiğin biriyse olabilir çünkü evliliğin mutluluğu ve huzuru bir yerden sonra cinsellik le yürüyor çoğu insanda cinsellik bitince evlilik çatırdamaya başlıyor, genellikle cinsel sıkıntılar ortaya çıkıyor ve eşlerin birbirini tatmin edememesi bazı sıkıntıları da beraberinde getiriyor bu nedenle kendini bilen insanlarsa olabilir yani.

Hiçbir konu -meli -malı değildir. Toplum dogru derse dogru, yanlis derse yanlis degildir. Bu senin kararindir. Yasadigin şehri, aileni, partnerini tanımıyorum. Sen karar vereceksin. Degerlendireceksin. Diyelim ki bu partnerle iliski yasadin ve evlenemediniz. Bir sonuç doguracak mi? Bu sonuçlar seni etkileyecek mi? Aileni etkileyecek mi? Canını tehdit edecek bir durum yasanabilir mi? Partnerin guvenilir biri mi? Bunun gibi sorularin cevaplarina gore hareket edersen sonucunda uzulmemis olursun.

Bu konuda senin ve nisanlinin ne düşündüğü önemli bana kalırsa yaşanmasın.

dini açıdan bakarsanız yasak.
toplumun geneli açısından bakarsanız ayıp.

sonradan pişman olan çok.
her sevgilisiyle yapan çok.
hatta sevgili olmadan bile yapan çok.
yapıp kızlık zarı diktirmek için para biriktirip doktor arayan çok.
ten uyumu kimine göre sevdiği kişidir kimine göre iyi seviştiği kişidir kimine göre başka başka.
ne diyim toplum parçalara bölünmüş durumda.
zaten boşanmalar çok yüksek maddi sorun bir yerde farklı farklı ilişkiler o kadar normalleşti ki burada dillendirilmese de artık evli insanlar kaçamak diyor kimsii bunu maruz görüyor kimisi kesinlikle karşı.
sizin kendinizin bir duruşu olsun. ha sevgili olup el ele gezip 1 aydan sonra sevgilim dediğiniz kişi zaten sizden çıplak fotoğraf istemeye başlayacak cinsellik konuşmaya başlayacaksınız sonrası malum.
kimi yapıyor sonra annemin babamın yüzüne bakamıyorum diyor yani bugün 15 30 yaş arası tam bir muallak ta . ama sonumuz kötü evlilik sayıları ve boşanma sayılarına bakınca zaten aile kurumu diye birşey kalmamış ülkemizde.

Bu herkesin keni vereceği bir karar. Hiç kimsenin etkisi altında kalmayın. Ayrıca karşınızdaki bunu istiyor diye asla yapmayın. Kendiniz istiyorsanız yapın. Bence ten uyumunun anlaşılması için cinsel birliktelik olmak zorunda değil. Sadece cinsel amaçlı değil ama ona sürekli dokunmak istiyorsanız, saçına eline vb, ten uyumu var demektir.

Sizce evlilik öncesi cinsellik yaşanmalı mıdır? Yoksa yaşanmamalı mıdır? Yaşanmalıysa ne düzeyde yaşanmalıdır? Ten uyumunu evliliktem önce keşfedebilmek için illa birliktelik mi olmalıdır? Toplumumuzun bu konularda bakış açısını çok merak ediyorum. Ve burada sizlere de sormak istedim. Siz ne düşünüyorsunuz? Herkes düşüncesini istediği gibi beyan etmekte özgürdür. Lütfen saygı sınırlarımızı aşmayalım.
Merhaba, ben kendi adıma cevap verecek olursam cinselliği epey geç yaşamış biriyim ve bunun için pişmanım. İleriki yaşlarda daha da zor oluyor ve bunu geç yaşamak bana fayda değil zarar verdi. En güzel yaşlarımda cinsel travmalar yaşıyorum. Acı çekiyorum. Çoğu zaman zevk alamıyorum. Bence doğru olduğuna inandığın insanı bulduğunda yaşanmalı. Saklamanın kimseye yararı yok. Sağlık sorunları da cabası.

Yaşanır yaşanmaz diye kesin kurallar olmamalı isteyen Yaşar istemeyen bekler . Evlendikten sonra ne çıkacağını bilemeyiz denemekte fayda var ama evlendikten sonra istiyorum diyene de saygı duyarım.

Ten uyumunu evliliktem önce keşfedebilmek için illa birliktelik mi olmalıdır?
Sadece bu kısma cevap vereceğim. Bence hayır. Evlenmeden önce birliktelik yaşamadık eşimle ama o tutkuyu hissetmemek mümkün değildi.
İçine çeke çeke koklayarak öptüğün biriyle ten uyumun vardır zaten.

Toplumun bu duruma bakış açısı malum ozellikle kadınların bakire evlenmesini istiyorlar ve sanmayın ki bu sadece Anadolu da ya da doğuda her kültürden kesimden erkeklerin içinden böyle düşünen çıkıyor.burda önemli olan sizin duruşunuz birlikte olup evlenmeme ihtimaline karşı nasıl bir ruh hali içinde olurdunuz aileniz çevreniz sizin için bu konu da önemli mı.sahsen ben evlenmeden önce birlikte oldum eşimle ki o zman evlenicez mi belli değildi ama yasim çok gençti şimdi ki aklımda bakıyorum da iyi cesaret etmişim diyorum belki de şuan ki aklım olsa yapmazdım.iyi düşünün yani

Ben henüz evlenmedim ama yıllardır birlikte yaşıyoruz.
Aslında 3 yönü var.
İlk yönü toplumsal bakış açısı
-dert edilen buysa dert edilmemesi gerekir. Bizim toplumumuz zaten pek bir şeyden memnun olan toplum değildir. Menimnun etmeye çalışırsanız yaya kalırsınız. Sözüm meclisten dışarı.
Ama biz de başkasının yaşadığı ilişkiyi dert etmemeliyiz. Her ilişki kendi yaşayanları için özeldir başkasını ilgilendirmez

İkincisi, evlenmeyi düşünenler için risk olma kısmı.
-Bir çok insanla iletişime geçtim. Ve inanılmaz çok şeye şahit oldum. Öncelikle bir çok erkek bekarete inanılmaz takıyor. Eğer aşık olduğunuz adam takan tip ise sorunlar çıkabiliyor.
Ayrıca çok büyük bir kesim bakire olmadığını öğrendiği kadına/mesela boşanmış bir kadına ciddi bir ilişki gözüyle değil de cinsel ihtiyaçlarını gidermek için uğranılan yer gözüyle bakıyor. Bir değer de görmüyor. Başta bunu farkedemiyorsun ama zaman ilerledikçe tavırlarını belli ediyorlar. Senin gibi 20 kişiyle konuşuyorlar ve sen sadece bir ihtiyaçsın bedava seks. Uzun ayrılık dönemim oldu ve bizzat deneyimledim. Çok kırıcı bence. Sonra ayrılıp başkasına gidiyorsun yine aynı
Doğru insanı bulana dek insanların size bu şekilde davranması insanı yoruyor ayrıl, yeni birini tanı vs derken. Ama doğru insanı bulursan tabi çok ayrı.

Üçüncü kısmı
-Bence bir insan cinsel ilişkiye girmeden önce bayağı bir beklemeli. Hoş ben vsjinismus olduğumdan pek bir şey anlamadım bu hayattan ama yeni başladığın dönemki heyecan, aşk, derin duygular çok farklı oluyor. Cinsel birliktelik başladı mı ilişkide vites 5e takılıyor ve bir bakıyorsun seviyorsun ama geri kalan hiçbir heyecan yok. Kalbini kıpır kıpır yapan şey yok. Dolayısıyla o zamanları olabildiğince uzatmak da çok güzel oluyor. Çünkü o anlar geri gelmiyor.

Tabi iyi yanları da var
Partnerini her anlamda tanıyorsun ve onunla devam edip etmeme konusunda karar vermek için geç kalmıyorsun. Seni en mutlu edebilecek insanı seçme şansın oluyor. Sırf cinsel birliktelik için hemen evlenmek zorunda kalmak yerine birlikte para biriktirip daha iyi bir düğün, daha iyi bir hayat alabiliyorsun.

sevip guvendiğin biriyse kesinlikle yasamalısın. bende gec yasadım ve bunun için pişmanım.

pişmanlık yaşayan da var, iyi ki yaşamışım neden daha önce yaşamamışım diyen de, böyle olunca oldukça göreceli,
ben pişmanlık duyan taraftayım,

bence insanlar istiyorsa yasamali toplum baskilarini asmaliyiz artik. Birbirini seven 2 insan neden birlikte olamasin duygularini bastirsinki

Sadece bu kısma cevap vereceğim. Bence hayır. Evlenmeden önce birliktelik yaşamadık eşimle ama o tutkuyu hissetmemek mümkün değildi.
İçine çeke çeke koklayarak öptüğün biriyle ten uyumun vardır zaten.
👑 Baş tacısın.
Konu sahibi. Emin olamıyor oluşun pişman olabilme ihtimalinin hiç de düşük olmadığını gösteriyor. Ben de öperken deliririrdim. Herşey yolunda gidiyor. Beni bağlayan inançlarım olmuştu. Ama sevişmeye karar verirseniz de 2 damla kanı problem edip durmayın. Sürtünme bilmem ne saçmalık bence. Tamamlansın olay.

X