• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik öncesi atılan adımlarınız ve bu süreçte yasadıklarınız nelerdi?

aleynagvn

Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2018
71
4
6
Evlilik öncesi süreçte sizinle evlilik düşünen (sevgiliniz olup bisuredir görüştüğünüz) sizin de evlilik düşündüğünüz kişiyle bu süreç sonlanıncaya kadar, evlilik öncesi süreçte neler yasadınız, ilk ne yaparak bu süreci baslatıp nasıl yön verdiniz, keşke şöyle olsaydı bn böyle yaptım şöyle olsaydı şu yönden daha iyi olurdu dediginiz şeyler neler? O surecinizi kısaca anlatır mısınız? O sürece giden yolda sevgilinizle birlikte (görücü usulü hariç, bu süreç öncesinde de sevgili olan ailelerin ve evleniceklerin henuz ailelerle tanışmadığını da düsünerek) evliliğin gerçekleşmesi öncesi süreçte neler yaptınız, bu süreçteki aşamalarınız nelerdi?

Son düzenleme:
Eşimle üniversiteden arkadaştık ve bigün bana ben hayatımda beni toparlayacak ciddi bir ilişki istiyorum evlenmek istiyorum bunuda ancak sen yaparsın dedi :KK22: Ben tabi çok şaşırdım ama sonra düşününce ikimizin birbirimiz için yaratılmış olduğunu anladım. Zaten arkadaş olarak yıllardır birbirimizi tanıdığımız için 1 yılın içinde söz isteme nişan nikah herşey oldu. Hiç içimde kalan keşke şu da olsaydı böyle yapsaydım dediğim bişey olmadı herşey ani gelişti heyecanlı oldu. Zaten bişeye nekadar kafa yorarsam o istediğim gibi olmaz o yüzden hep plansız aniden olan şeyler güzellik getirdi hayatıma

Eşimle üniversiteden arkadaştık ve bigün bana ben hayatımda beni toparlayacak ciddi bir ilişki istiyorum evlenmek istiyorum bunuda ancak sen yaparsın dedi :KK22: Ben tabi çok şaşırdım ama sonra düşününce ikimizin birbirimiz için yaratılmış olduğunu anladım. Zaten arkadaş olarak yıllardır birbirimizi tanıdığımız için 1 yılın içinde söz isteme nişan nikah herşey oldu. Hiç içimde kalan keşke şu da olsaydı böyle yapsaydım dediğim bişey olmadı herşey ani gelişti heyecanlı oldu. Zaten bişeye nekadar kafa yorarsam o istediğim gibi olmaz o yüzden hep plansız aniden olan şeyler güzellik getirdi hayatıma
Anlıyorum, çok güzel, mutluluklar dilerim. Benim merak ettiğim ailesi tanışma vs olmadan seni istemeye mi geldi, önceden aileleriniz tanışıyormuydu? isteme olayıyla aynı gün mü söz oldu, nişanın nasıl oldu, sonraki süreç nasıl işledi, evlilik tarihinizi, kına geceni, dugun gununuzu, ev hazırlıklarını fln nasıl belirlednz, bu konular nisanda mı konusuldu, anlatmak isterseniz asamalarınız nasıl oldu akışında gelişmiş olsa da herşey?

Nişanlımla evliliğe karar verdiğimiz zaman ailelerimiz tanışmıyordu,önce annesi ve ablası tanışmaya geldiler niyetlerini belli etmek amaçlı aynı gün içinde nişanlımda geldi annemle tanışmak için.O gün öyle bitti.Bir hafta sonra falan tekrar aradılar istemek için gelebilirmiyiz diye.Annemler kabul edince aile büyükleri istemeye geldiler istenilen altın,söz günü,ev konusu falan o gün konuşuldu.Ama bizde o gün sadece kadınlar gelmişlerdi.1 yada 2 hafta sonraydı sanırım sözüm oldu.Sözüm evde yapıldı.Her iki tarafta en yakınlarını çağırdılar.keşke yapmasaydım dediğim tek şey sözümün okadar kalabalık olması oldu.Ama işte her iki ailede çok aşırı kalabalık olunca sadece yakınlar bile tek başına bi kalabalık oluşturuyor :) Normalde bizde söz ve nişan arasında en fazla 1 ay olur ama bizde bazı sıkıntılar olduğu için nişanımı 4 ay sonra falan yaptık.Bi salon tuttuk.tüm aile yakınlarıyla beraber yaptık nişanımızı.Nişandan bi kaç gün sonrada damat tarafı nişan bohçası,sandık,bavul vs.Artık adetlerinde ne varsa onu getirdiler.Yakınlarıda (toplam 30 kişi falan) onlarla beraber gelmişlerdi her biri elinde bi hediyeyle.Şuan nişanlıyız düğünde yaza inşallah :)

Son düzenleme:
Nişanlımla evliliğe karar verdiğimiz zaman ailelerimiz tanışmıyordu,önce annesi ve ablası tanışmaya geldiler niyetlerini belli etmek amaçlı aynı gün içinde nişanlımda geldi annemle tanışmak için.O gün öyle bitti.Bir hafta sonra falan tekrar aradılar istemek için gelebilirmiyiz diye.Annemler kabul edince aile büyükleri istemeye geldiler istenilen altın,söz günü,ev konusu falan o gün konuşuldu.Ama bizde o gün sadece kadınlar gelmişlerdi.1 yada 2 hafta sonraydı sanırım sözüm oldu.Sözüm evde yapıldı.Her iki tarafta en yakınlarını çağırdılar.keşke yapmasaydım dediğim tek şey sözümün olasan kalabalık olması oldu.Ama işte her iki ailede çok aşırı kalabalık olunca sadece yakınlar bile kalabalık oluyor:) Normalde bizde söz ve nişan arasında en fazla 1 ay olur ama bizde bazı sıkıntılar olduğu için nişanımı 4 ay sonra falan yaptık.Bi salon tuttuk.tüm aile yakınlarıyla beraber yaptık nişanımızı.Nişandan bi kaç gün sonrada damat tarafı nişan bohçası,sandık,bavul vs.Artık adetlerinde ne varsa onu getirdiler.Yakınlarıda (toplam 30 kişi falan) onlarla beraber gelmişlerdi her biri elinde bi hediyeyle.Şuan nişanlıyız düğünde yaza inşallah :)
karışımlı kahve ikramı-isteme durumu sözde oldu sanırım? Genelde erkeğin babası kızın babasından ister?

tuzlu kahve ikramı-isteme durumu sözde oldu sanırım? Genelde erkeğin babası kızın babasından ister?
Babamla görüşmüyoruz yıllardır.O yüzden herşeyimi annem yaptı tek başına.Evet tuzlu kahve ikramını söz de yaptım.İsteme zaten sadece ailenin kadın büyüklerinin geldiği gün olmuştu o yüzden söz günü sadece eğlence şeklinde oldu :)

Babamla görüşmüyoruz yıllardır.O yüzden herşeyimi annem yaptı tek başına.Evet tuzlu kahve ikramını söz de yaptım.Söz günü sadece nişanlıma tuzlu kahve ikram ettim.Onun dışında çok kalabalık olduğu için kahve yapılmadı kimseye.Zaten tatlı ve içeçek getirmişti damat tarafı diğer misafirlere onlar ikram edildi.İsteme zaten sadece ailenin kadın büyüklerinin geldiği gün olmuştu o yüzden söz günü sadece eğlence şeklinde oldu :)

Babamla görüşmüyoruz yıllardır.O yüzden herşeyimi annem yaptı tek başına.Evet tuzlu kahve ikramını söz de yaptım.İsteme zaten sadece ailenin kadın büyüklerinin geldiği gün olmuştu o yüzden söz günü sadece eğlence şeklinde oldu :)
Hayırlısı olsun, bizde de pek aileler ilgilenmiyor, nisanlanacak kişiler organize ediyor, bn daha önce yaşamıstm, biraz tecrübesizdim, hayatımdaki kişinin isteğine göre oldu gibiydi çoğu şey, arkadaşım şöyle yapmış die orneklendirmisti, onun istedigi şekilde olmuştu. Aramızda il farklılığı vardı, aileler hiç tanışmadan, bn onun ailesiyle hiç tanışmadan, nişanı sözü istemeyi hepsini biarada yapalım demişti. Tecrübesizdim de, ailem de öyleymiş sonrasında farkettim. Belirledigmiz gün geldiler hazrlklari fln yapmıştım. 2 saatlik bimesafeden il dışından gelmislerdi, babası gelir gelmez hiç sohbet edilmeden istedi, babam da verdi. Sonra yemek vs kahveler ( kahveye hicbsy koymamıstım) resimler çekildi, asamalarıyla sonrasıyla ilgili hiçbişey konuşulmamış, ben bilmiyorum bizimkiler de konusmamış. Akşamına da nişanda farklılık olsun die yakınımın evinde pasta kesimi alyans takılışı ayrı abiye kıyafetimle olmuştu. Ondan sonrası belirsizlik, sonraki gunlerde tüm akrabaların ve yaķınların tek sorusu ne zamn evleneceksiz? Hayatımdaki kişinin kpssye hazırlanması, çalışmaması, evlilik için birikim yapmaması, ailesinin de bu konuda yardımcı olmayacağını anlamam (maddi birikimleri yokmus) nedeniyle sabretmeme rağmen hayatımdakİ kisinin durumu yonetememesi nedeniyle ve anlasamadıgımız bianda kullandığı hoş olmayan sözlerin ardından biçaba göstermemesi ve özür dilememesi, yaşanılan bikaç olay nedeniyle bende bittiği için nişanlılığımız bitmişti, sonrasında barısmayı istemişti yalnız kendisini bende bitirdigi için onunla tekrarını düşünmedim.

Hayırlısı olsun, bizde de pek aileler ilgilenmiyor, nisanlanacak kişiler organize ediyor, bn daha önce yaşamıstm, biraz tecrübesizdim, hayatımdaki kişinin isteğine göre oldu gibiydi çoğu şey, arkadaşım şöyle yapmış die orneklendirmisti, onun istedigi şekilde olmuştu. Aramızda il farklılığı vardı, aileler hiç tanışmadan, bn onun ailesiyle hiç tanışmadan, nişanı sözü istemeyi hepsini biarada yapalım demişti. Tecrübesizdim de, ailem de öyleymiş sonrasında farkettim. Belirledigmiz gün geldiler hazrlklari fln yapmıştım. 2 saatlik bimesafeden il dışından gelmislerdi, babası gelir gelmez hiç sohbet edilmeden istedi, babam da verdi. Sonra yemek vs kahveler ( kahveye hicbsy koymamıstım) resimler çekildi, asamalarıyla sonrasıyla ilgili hiçbişey konuşulmamış, ben bilmiyorum bizimkiler de konusmamış. Akşamına da nişanda farklılık olsun die yakınımın evinde pasta kesimi alyans takılışı ayrı abiye kıyafetimle olmuştu. Ondan sonrası belirsizlik, sonraki gunlerde tüm akrabaların ve yaķınların tek sorusu ne zamn evleneceksiz? Hayatımdaki kişinin kpssye hazırlanması, çalışmaması, evlilik için birikim yapmaması, ailesinin de bu konuda yardımcı olmayacağını anlamam (maddi birikimleri yokmus) nedeniyle sabretmeme rağmen hayatımdakİ kisinin durumu yonetememesi nedeniyle ve anlasamadıgımız bianda kullandığı hoş olmayan sözlerin ardından biçaba göstermemesi ve özür dilememesi, yaşanılan bikaç olay nedeniyle bende bittiği için nişanlılığımız bitmişti, sonrasında barısmayı istemişti yalnız kendisini bende bitirdigi için onunla tekrarını düşünmedim.
Bu kişiden kişiye aileden aileye değişiklik gösterir tabikii.kimisi isteme söz nişan aynı anda yapar kimisi isteme söz ayrı nişan ayrı yapar kimiside benim istediğim şekilde hepsini ayrı ayrı yapar.Mesela ailemdede böyle hepsini aynı anda yapıp bi kerede oldu bittiye getiren oldu ama ben bi kere yaşıyorum en güzeli olsun içimde kalmasın dedim nişanlımda onların ailesinde de hepsi birlikte yapılmasına rağmen Öyle istiyorsan öyle olsun dedi ama ona bıraksaydım oda ayrı yapma taraftarı değildi bi kerede oldu bittiye getirmek istiyordu benim zorumla böyle gelişti olaylar.Herşey kader kısmet işi demekki kaderinizdeki insan o değilmiş.En kısa sürede karşınıza çok daha doğru bir insan çıkması dileğiyle:)

Bu kişiden kişiye aileden aileye değişiklik gösterir tabikii.kimisi isteme söz nişan aynı anda yapar kimisi isteme söz ayrı nişan ayrı yapar kimiside benim istediğim şekilde hepsini ayrı ayrı yapar.Mesela ailemdede böyle hepsini aynı anda yapıp bi kerede oldu bittiye getiren oldu ama ben bi kere yaşıyorum en güzeli olsun içimde kalmasın dedim nişanlımda onların ailesinde de hepsi birlikte yapılmasına rağmen Öyle istiyorsan öyle olsun dedi ama ona bıraksaydım oda ayrı yapma taraftarı değildi bi kerede oldu bittiye getirmek istiyordu benim zorumla böyle gelişti olaylar.Herşey kader kısmet işi demekki kaderinizdeki insan o değilmiş.En kısa sürede karşınıza çok daha doğru bir insan çıkması dileğiyle:)
Anlattıklarımın üzerinden uzun süre geçti, 4 yıl önce bitmişti o bahsettiğim, geç olsun güç olmasın anlayışıyla hareket ettim sonrasında, hayatımdaki kişiyle ailelerle tanışmadığımız biaşamadayz, bn ona ne gerekiyorsa adetlerimizde ona göre aşama aşama olsun dedim, yoğurdu biraz üflüyerek yiyor gibiyim :), o da bianda olsun gibi yaklaşmıştı konuşmamızda, benim istediğim olur, aynı ilde yaşıyoruz, rahatlıkla görüşebilir ailelerde arada. Ben araya uzun süre girmeden 3-4 ayda herşey gerçekleşebilcek şekilde Allah ın izniyle olsn istiyorum. Bundan iki ay önce sen benim ben de senin ailenle tanışayım dedi, erteledim şuana kadr, bu yıl temmuz ortası gibi evlilik olsn istiyor. Bn de şöyle düsünüyorum, bn onun o benim ailemle tanışır, sonra isteme söz biarada olur. Sözde nişan ve evlilik tarihi belirleriz, nişan evlilik öncesı provaymış evde de olabilir, bir iki ay nişanlı kalarak temmuz gibi evleniriz die düşünüyorum özetinde. Yaşanacak ev, ev eşya yerleşimi, kız evinin yapacakları, erkek evinin yapacakları, takı vs. sonraki aşamaların hepsi sözde de konuşulmalı bence bi kabataslak plan oluşturulmalı, sadece aileler ve varsa aile buyukleri arasında olmalı sözde. Brz acımasız bikahvem de olur onda sağlık problemi oluşturmuyacak oranda. Aslında evimi geniş geniş beğendiğim şeyleri alarak 3-4 ayda yerleştirmeyi isterim.

Son düzenleme:
Aslında önceki yaşadıklarımı başkalarına da brz ders olsun die anlattım, onlar benim yaptığım hataları yapmasınlar die.

evet Oldu bittiye getirmek biraz sıkıntılı olabilir her konuda.Gerçi kaderinizdeki insan o olmadığı için belkide bu kadar uğraştırmadı Allah sizi .Sonradan keşke dememek için yavaş yavaş herşeyi gönlünüze göre yapmanızı öneririm.Bide ailenizle tanıştırmadan önce siz gidip bi tanışın ailesiyle ona göre tanıştırırsınız kendi ailenizle:) herşey gönlünüzce olsun :)

Anlıyorum, çok güzel, mutluluklar dilerim. Benim merak ettiğim ailesi tanışma vs olmadan seni istemeye mi geldi, önceden aileleriniz tanışıyormuydu? isteme olayıyla aynı gün mü söz oldu, nişanın nasıl oldu, sonraki süreç nasıl işledi, evlilik tarihinizi, kına geceni, dugun gununuzu, ev hazırlıklarını fln nasıl belirlednz, bu konular nisanda mı konusuldu, anlatmak isterseniz asamalarınız nasıl oldu akışında gelişmiş olsa da herşey?
Evet ailesi beni tanımıyordu farklı bir ilde yaşıyorlardı çünkü. Sadece ablasıyla aynı yerde yaşadığımız için onunla tanıştık. İlk tanışma istemede oldu. Benim ailemde onun aileside ikimizin kararına saygı duydu desteklediler bizi. İstemeye geldiklerinde bana yüzük takıldı. Bundan 1 ay sonra nişan yaptık 150 kişilik. Zaten eşimin okulu son dönemdi nişanlıyken biz benimde bitirme sınavım vardı okul bitince yani nişandan 6 ay sonra kadar bizim yaşadığımız yerde kınagecesi yapıldı. 1 hafta sonrasında da onun ailesinin olduğu yerde düğün yapıldı. Ev işine gelicek olursak biz zaten eşimle yurtdışındaydık evlenince de burada yaşayacaktık işimiz burda olduğu için burdan bir ev bulup yerleştik

Back