• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik Konusunda Tavsiyeye İhtiyacım Var

MantarSevmeyenCupra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2009
2
0
86
İstanbul
Merhaba Kadınlar Kulübü(:
Benim konum buradaki konulara göre biraz daha 'hafif', daha önemsiz olabilir sizlere göre.. (Bu arada, umarım doğru yere açıyorumdur.) Zira evlilik, ıvır-zıvır konularında tecrübesizim, ama madem elimde milyonlarca kadından aynı anda tavsiye alabileceğim bir platform var, yine de döküyorum içimi.
Bu yıl liseye başladım ve 14 yaşındayım, tahmin edersiniz ki bu yaşta evliliğe meraklı oluyor herkes, en çok da şu 'ergenlik' dönemlerinde.
Benim sorudan çok bir konuda korkum, korkularım var, onları paylaşıp mümkünse evli kızlardan tavsiyeye gereksinimim var.
Nasıl bir toplumda yaşadığımızı anlatmayacağım, zaten sitede de bununla ilgili paylaşımlar mevcut. Türk erkeğinin karakteristik özellikleri konusunda da az-çok bilgimiz var hepimizin.
Her akşam televizyonlarda, her sabah gazetelerde çıkan karı-koca cinayetlerini, kız arkadaşını doğrayan sevgilileri de okuyor, izliyor, biliyoruz.
Daha geçenlerde Aşk-ı Memnu'da 'evlilik içi tecavüz'ü işledi yaratıcı senaristlerimiz.. Şimdi düşünüyorum da, şu dizileri halk niye izliyor? Kendinden birşey buluyor tabii, tek sebep bu olmasa da payı büyük. Tutup da bir dizide aile üyeleri Şükran Günü'nü filan kutlasa izlenmez o dizi, biraz bizi anlatmalı. Dolayısıyla her dizide baş kadının mutlaka dayak yediği, o olmazsa tecavüze uğradığı psikopat dizilerimiz de maalesef ki bizi anlatıyor.
Benim sorum da bu işte, bulunduğumuz bilmem kaç milyon kilometrekarelik Türkiye topraklarında yok mudur karısına el kaldırmamış, ağzına küfür almamış, eşine saygılı bir beyaz atlı prens?
Netteki itiraf sitelerinden birinde, -link vermeyeceğim şimdi- bir kadıncağzın yaptığı itirafa denk geldim. Düğün gecesi deneyiminden bahsediyor ve bu konuda kocasının yaptığı hoş(!) bir espriyi paylaşıyordu sitede.
Sevgili eşi şu 'yüz görümlüğü' geleneği konusunda "Zaten evlenmeden önce her gün gördük suratını, bunun adı olsa olsa 'vajina görümlüğü' olur.." gibi bir yorumda bulunuyor.
Kadıncağzın besbelli pek hoşuna gitmiş bu espri, bol smiley'lerle bezenmiş yorumunda "Sevgili öküzüm" diye bahsediyor eşinden.
Demek o ki, ister İstanbul'dan, ister Van'dan biriyle evleneyim, ister ilkokul mezunu ister üniversite profesörü olsun, evlendiğimde sevgili ya da sevgisiz bir öküz mü olacak beni bekleyen?
Feminist yanımı konuşturuyor ve soruyorum; bu erkek milletinin hepsi mi aynı? Saygı görme beklentilerimi şimdiden unutayım mı?
Bir de ifrit olduğum bir laf vardır, sağolsun anneciğim de pek sarfeder bana karşı: "Seni alan üç güne kapıya koyar"
Şimdi, beni 'aldıktan'(!) sonra, satın alım tarihinden sonra takriben üç gün içerisinde kapıya koyma yetkisi mi var müstakbel öküzümün? Yok, baktı ki "Satılan mal geri alınmaz" dediler, müşteri hakları devreye giriyor mu bari? Te Allah, ne ilginç ata sözlerimiz, annelerimiz, erkeklerimiz var.
Evlenmesem daha mı iyi ki? :1closedeyes:

canım ben evli değilim ama cevaplayabılırım sorunu.Her erkek öküz sınıfına dahil değildir senın tabırınle:bbo: modern düşünüp eşini hoş tutan erkeklerde var.Bende nişanlanıncaya kadar senın gibi düşünüyordum erkekler konusunda hepsi aynı sanıyordum ama yanılmışım. Hepsi aynı değil inşallah gönlündeki biriyle tanışır evlenırsın ilerde sevgilerimle...a.s.a.s.

canım ben evli değilim ama cevaplayabılırım sorunu.Her erkek öküz sınıfına dahil değildir senın tabırınle:bbo: modern düşünüp eşini hoş tutan erkeklerde var.Bende nişanlanıncaya kadar senın gibi düşünüyordum erkekler konusunda hepsi aynı sanıyordum ama yanılmışım. Hepsi aynı değil inşallah gönlündeki biriyle tanışır evlenırsın ilerde sevgilerimle...a.s.a.s.

Sevgili Öküzüm'e pek bir takıldım da.. Ondan mütevellit mesajımda bol bol kullanmışım sanırım(:
Okuduğunuz ve yanıtladığınız için teşekkür ederim. Ama sürekli etrafımda "Koca iyi birşey olsaydı gonca derlerdi", "Erkektir sever de döver de" ağzıyla konuşan, bilmem kaçıncı kuşaktan akrabamızın evlendiği gece bakire değil diye çeyiz sandıklarıyla beraber koca evine yollanması hikayesini anlatıp duran aile büyükleri olunca insan ister-istemez etkileniyor psikolojik olarak. Bir de Türk erkeği, malum, kadının en çok aşağılandığı ülkedeyiz, sırf şu bölümde açılan konular bile kanıtlıyor bunu.
Neyse, umarım gönlümden geçeni verir Allah.. Öhm, gerçi bana kalsa sarışın, kaslı maslı taş gibi bir oğlan isteyeceğim kendisinden ama..opuyorumnanaktan

ilahi arkadaşım sarışın taş gibi oğlan inş senı bulur. önce okul ama eğitimini tamamlamalısın sonra evlilik tabi.Haklısın maalesef türkiyemızde erkekler demıyorum halkımız cahıl çok .erkeklerde evlilikte kendilerini gösteriyorlar aslanlık yapıp kükreyecekler ya hani.a.s ama merak etme dediğim gibi her erkek aynı değildir.Kadına değer veren eğitilmiş her konuda donanımlı aile çocuklarıda var bana nasıb olduğu gibi . onun için kendimi bahtıyar hıssediyorum.sevgiyle kalın çok düşünmeyin bu konuları canım buyuyunce zaten düşüneceksin.:1hug:

yazdıklarını okuyunca 14 yaşında bu kadar bilinçli bi kardeşimizin burda olmasına sevindim..
inşallah zamanı gelince gönlünün prensini bulabilirsin merak etme sen bu bakış açısında olunca sevdiğinde öküz çıkmaz...
evlilik hem güzel hemde zor bi bileşke kaydirigubbakcemile5

Canım aynı benim küçüklüğüm gbisin aynı düşünceler aynı mantık....Amam şimdi evliyim ve eşimle hi bir sorunum yok hiç olmazsa kendi aramızda ....

Kadın erkek eşitliğinin olduğu bir ülkede yaşıyoruz!!!.........................

ne kadar komik geliyor demi bu söz eşitlik var ama sözde hani eşitlik...

bende senin gibi düşünüyodum kim oluyorlarda paşamılar hadi beğenmedim git babanın evine diyebilsin diye Allahıma çok şükür benim karşıma senin anlattıklarından çok çok uzakta biri çıktı...

ama yokmu böyle insanlar çok...

bu kadar düşünceli olduğuna göre yanlış insanı seçmeyeceğine inanıyorum....kocamanda öpüyorum seni tatlım bütün kadınlar ve kızlar senin kadar düşünceli olsaydı bu ülke bu hale gelmezdi böyle ezemezdi erkekler kadınları ama inşallah gelecek nesillerimiz bunun bilinciyle büyüyecek tek dileğim bu....

1. Sen 14 yaŞındamısın gerçekten ?
2. GerÇekten bı yazar kadar dÜzgÜn yazmıŞsın hıslerını
3. Her erkekte bıraz ÖkÜzlÜk vardır ama sadece bazılarındaki katlanılabılecek boyuttadır
4. Allah gÖnlÜne gÖre versın
5. Nadırde olsa ÖkÜzlÜkten ıstıfa eden adam vardır
sevgılerr

Kendimi senin yerine koydum ve o zamanki düşüncelerimle tartmaya çalıştım.. Lisedeyken bende pek bi fenist hareketler sergiliyordum, Hatta o derece ki erkeklerle bu konular üzerine tartışıyordum bile, erkeklerin içine düşen, onların her dediğini yapan, onlar beyensin diye giyim tarzlarını değiştiren, her bir laflarına haklısın aşkımmm diyen, vs.. kızlara acınası gözle bakardım. Birkeresinde çok yakın bir erkek arkadaşım kızım sen bu kafayla devam edersen evde kalır seni kimse almaz demişti kaydirigubbakcemile3

Güzelim aslında o kadar güzel düşünüyorsun ki ve açtığın konu çok yönlü görüşlere açık bir konu.. bak ben eczacıyım, gün içerisinde o kadar farklı insanlarla muhattap oluyorum ki. bazen o ö.. dediğimiz adamlar yanlarında eşleriyle gelirler, adamın tipinden bellidir kaba sapa bir adam olduğu kadıncağız da yazık kıyamam kucağında çocuğu o adamın yanında konuşamaz, susar, ezilir.. bellidir kadının adamdan kötü muamele, şiddet gördüğü. Kadınlarımız karşı koyamaz böylelerine, niye çünkü ailelerinden de hep bunu görmüşlerdir. Ama senin gibi düşünen gençler arttığı, kızlarımız okuduğu, bilinçlendiği sürece bu düzenin değişeceğine inanıyorum.

Yukarıda ıdilinde dediği gibi bu kadar düşünceli olduğuna göre yanlış insanı seçmeyeceğine bende inanıyorum.

Herşey Gönlünce OLsun....

14 yasinda olduguna emin misin?

masallah cok guzel yazmissin. canim ben de senin yaslarindayken; cevremdeki kotu evliliklere bakip " ben hic evlenmeyecegim " derdim.. biz de genelde hep ayni memleketlilerden evlenilir, ablamda benim gorduklerimi gorup korkmus olacak ki, o da "ben bizim memleketten birisiyle asla evlenmem" derdi, bizim oralilar kadina deger vermiyor, bizim oranin erkekleri kaba derdi.
aslinda sorun bu erkeklerin hangi memleketli olduklariyla alakali degildi elbette..
benim anladigim kadariyla biraz daha eskilerde evlenmis olanlarin evliliklerine bakarsaniz, cogunluk (cogunluk diyorum, istisnalar vardir elbet) kadinlar 2. planda, erkek karisina deger vermiyor tek basina kararlar aliyor,.... ve daha bir suru negatiflik -- kadin acisindan--

ama benim gordugun genc erkekler eslerine karsi daha saygiliar, ozellikle severek evlenmislerse, eslerine daha anlayisli, yardimci ve de pozitifler. hayatin yukunu beraber sirtlaniyorlar.

hic evlenmem diyen ben evlendim.
ablam tam da bizim memleketten biriyle evlendi :-)

ikimizde cok mutlu evlilikler urutuyoruz haliyle.

sen simdi 14 yasindasin; yavas yavas evlilik fikirleri aklina geliyor; ama bence simdiden bunlari dusunme; su an sana evlilik zamani yakin givbi geliyor ama senin gibi akiili bir kizimiz icin bence daha epey zaman var..

misal ben 29 yasimda evlendim;
cok da iyi yapmisim.

anlayisima uygun kisi karsima cikti , sevdim ve de evlendim;
sen de boyle yaparsan sevgili okuzunu degil, sevgili bay dogrunu bulursun bence..

;-)

sevgiyle kal

Back