• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik kader mi?

Niye bile? Erken evlenmek ile mutluluk arasinda pozitif bir iliski mi var?

Aynen öyle bu mantık da saçma, cünkü 30 undan önce evlenene sonsuz mutluluk bol huzur veriyorlar, kesinlilşe şunu savunuyorum: Kadın ya da erkeğin toyluğu, hamlığı en az 25 yaştan önce oturmuyor.

Bu erken evlenip geç evlenen bile var düşünce insanlarının coğu için evlenmek varoşuşlarının sebebi, o yüzden cok şaşırmamak lazım bu fikirlere,, :)

Niye bile? Erken evlenmek ile mutluluk arasinda pozitif bir iliski mi var?
Ordan sadece bile kelimesine mi takildiniz bahsettiğiniz şeyle ilgili bir savunmam yok bunuda kast etmedim
Ha bile kelimesine bu kadar takildiysaniz mobil olduğum için fazla kelime olmuş farketmedim bile edit yapim o halde
Hatta ona kalirsa 40 inda 45 inde evlenip mutlu olan çok gördüm mutluluğun ne zaman nasıl geleceği hiç belli olmaz ben bunu savundum tabi siz anlamak istediğiniz yerden ablayabilirsiniz size kalmış
Pes doğrusu ne deyim

Son düzenleme:
Aynen öyle bu mantık da saçma, cünkü 30 undan önce evlenene sonsuz mutluluk bol huzur veriyorlar, kesinlilşe şunu savunuyorum: Kadın ya da erkeğin toyluğu, hamlığı en az 25 yaştan önce oturmuyor.

Bu erken evlenip geç evlenen bile var düşünce insanlarının coğu için evlenmek varoşuşlarının sebebi, o yüzden cok şaşırmamak lazım bu fikirlere,, :)
Ben öyle bişey lastetmedim. ...

her zaman hayırlısını iste. evlilik iyi insanla evlendiğin zaman güzeldir. yoksa işkence

Kader genis bir konu.
Izdirari ve Ihtiyari olarak ayriliyor.
Izdirari secemedigimiz Ihtiyari sectigimiz olaylardan olusuyor.

Evlilik izdirari ve ihtiyari olabilir.
Sukur ve imtihan sebebi de olabilir.

Bence ana kaderi degistiremiyorsun neyle sinanacaksan onu degistiremiyorsun.

Tabi ki secimler var ama bazen secme hakki olmuyor.

İnsanların karşılaşıp tanışması çok karmaşık tesadüflere bağlı. Ben erkek arkadaşımla ben buraya niye geldim, neden bunu tercih ettim dediğim bir yerde bir zamanda tanıştım. Onun da orda bulunması aynı şekilde. Evleneceğiz inşallah. Kader midir yazılı mıdır bilmiyorum ama, kafanızı kuma da soksanız tanışıyorsunuz bir şekilde.

Evlenmek de evlenmemek de kaderdir elbette.
İnsanın kiminle evleneceği değişmez.
Bir de doğum ve ölüm saati değişmez.

Yalnız elimizden gelen aklımızın yettiği şeyleri de yabana atmamak lazım.
Gözgöre göre yanlış ve kötü seçimler yapmak irademizden kaynaklı.

Bu arada evlilik insanın imtihanı veya cenneti de olabilir.
Allah kaderinizi güzel yazsın diyeyim ben ;)
Kimseyi umursamamaya çalışın,nasip kısmet nerden gelir hiç belli olmaz.Mutlu bir evlilik olsun,geç olsun, ne çıkar;)

kızlar merhaba .evlilik sizce kader mi?
merhaba, ben evliliğin kaderin yanında birazda insanın karakteriylede ilgili olduğunu düişünüyorum. İnsanlar farklı karakterde oldukları için bazısı evlilik için kendisini kaldırabilicek ya da kendisinin karşı tarafı alttan alabiliceği birini bulamayabilir.

Evlilik tamamen kader değiştiremiyorsun seçimler var ama taktir Allahın

Yaşadığımız her şey kaderdir . Kader , Allah (c.c) ezeli ilmi ile olacakları bilip Levh-i Mahfuza yazmasıdır. Hz. Urve (r.a.) rivayet ediyor : Eğer sana İsrafil (a.s.), Cebrail (a.s.), Mikail (a.s.) ve Hamele-i Arş, aralarında Ben de olduğum halde dua etseydik, sen ancak senin için yazılan kadınla evlenirdin. (Ashabdan bir zatın Peygamberimize bir kadını almak istiyorum "dua et" demesi üzerine bu hadis varid olmuştur.) (Ramuz El-Ehadis , 357/9)

Bence insan kendi kendi kaderini biraz kendi cizer.
Verdigimiz kararlara göre kaderimiz degisebilir.

kızlar merhaba .evlilik sizce kader mi?

Kaderdir,

Bir kişi gelmiş Rasulullah Sallallahu aleyhi vessellem hazretlerine ;
-Enne recelün kale ya Rasulullah, inni üridü en ete zevvece imraten fet ühi.-
Ben şu kadınla evlenmek istiyorum ya Resulullah.Bana dua buyur demiş.Bana dua ette o kadınla evleneyim demek istemiş yani.Bunun üzerine peygamber efendimiz Sallallahu aleyhi vessellem böyle buyurmuş.
Eğer senin için israfil aleyhisselam dua etse,cebrail aleyhisselam dua etse,mikail aleyhisselamda dua etse,Arşı alayı taşıyan o yüce meleklerde dua etse,bende onların arasında o duaya katılsam,sen yine de senin için yazılmış olan kadından başkasıyla evlenemezsin.Nasipte ne varsa onunla evlenirsin buyurmuş peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem.

Not: sadece dua ile ahlakının güzelleşmesine vesile olabiliriz.

Back
X