• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik kader mi?

Bence kader ama zaten hayatımızdaki çoğu şey kader. Kaderi de Allah seni bildiği için sana göre yazıyor. Yani iyi gelince benden kötü gelince Allah’tan bilinmesi çok saçma.
Ki ben buradaki konularda görüyorum Allah öyle bir gösteriyor ki evlenmeden önce ama kızlarımız maalesef kör oluyorlar sonra da ay Allah neden bana bunu verdi diyorlar. Oysa her şey ortada. Görmek istemiyorlar.

peki evlenememek te kader midir?
Ben duanin kaderi bile degistirecegine inaniyorum
Yürekten gönülden edilen dua ömrü bile uzatır
Derler...
Evlilik kader belki evlenememekte ama Allah evlenememyi kader diye yazmissa kaderine Allaha dua etmeyi yakinlasmanida yazmistir belkide

Evlilik kader tamamiyle kader hemde biriyle evlenmek istemiyorum diye kendinizi yırtarsınız sonra bir bakarsınız onla evlenmişsiniz ve iyi ki evlenmişim diyorsunuz. Tabi ki evlenmemekte kader belki de evlenip mutlu olmıcaksınız nerden evlenmişim diceksiniz bazı şeylerin çok üzerinde durmamak lazım umarım hakkınızda hep hayırlısı olur.

Kader aslında Allahın yapacağımızı bildiği şeyleri yazmasıdır, yani Allah kaderimize öyle yazdığı için olmaz başımıza gelenler. Şöyle düşünün bir film izlersiniz, aynı filmi ikinci kez arkadaşınızla izlerken ona şöyle olacak böyle olacak diyebilirsiniz. Ama siz söylediğiniz için değil sadece olacağı önceden bildiğiniz için olur. Zaman mefhumu olmayan Allahu teala da yaşayacaklarımızı bilir ve yazar. Evet evlenmek kaderinizde yazılıdır ama dediğim gibi seçim size aittir aslında

kızlar içimi dökmek istiyorum .33 yaşındayım bi kez nısanlandım anlaşamdık ayrıldım.daha sonraları görücü falan geldi bir türlü evliliği yakalayamadım.yaşım geciyor yaşıtlarım cocukları 2-3 yaşında belkide .psikoljım bozuluyo herkes sorup durunca .

kızlar merhaba .evlilik sizce kader mi?
Öncelikle kader ve kaza kavramını iyice okuyup anlayın ve her şey baştan yazılı sen yaşıyorsun değil öyle olsa sınavın bir anlamı olmaz Allah akıl vermiş fikir vermiş her zaman senin için iki yol vardır tercih senindir bir hırsız çıkıp eee kaderimmiş diyebilir mi? Komik değil mi ? Hırsız örneğinden gidiyorum kader olan şudur bu bu insanın anlına bir gün bir yerde senin paranı, hakkını, elinden ekmek yemek yazılmıştır ama adam hırsız olur çalar yer iyi bir yol seçer arkadaşın olur hakkın geçer anlatabildim mi .
Önceden ne halt olduğu belli adamla gidip evlenip e kaderimmis ne yapayım demek aptallık ve ötesidir, kaderi çoğu zaman yönlendirmek sizin elinizde, karşınıza yüzlerce adam çıkar o çirkin şu şöyle bu böyle diye diye hiçbirini istemezsiniz sonra e kaderde evlilik yokmuş olur yahu göklerden vahiyle mi kıyılsın nikah ? Bu kavramlar çok derindir. Şimdi de kendi yaşam görüşümle deist biri olarak size cevap veriyorum kaderiniz aslında sizin tercihlerinizin ta kendisidir her şeyi yapıp edip sonra e kader e sınav demeyin size karşı konuşmuyorum genel olarak konuşuyorum

kızlar içimi dökmek istiyorum .33 yaşındayım bi kez nısanlandım anlaşamdık ayrıldım.daha sonraları görücü falan geldi bir türlü evliliği yakalayamadım.yaşım geciyor yaşıtlarım cocukları 2-3 yaşında belkide .psikoljım bozuluyo herkes sorup durunca .
illa ki evlenmek için evlilik olmaz zaten kafana göre içinden gelmesi lazım ama

Bu sıkıştıranlari anlamiyorum
Yoldan adam cevirip evlenelimmi
Herkes evlenmek zorundami
Evlenmeye karsiyim de
Ben bu konularin kader olduguna inaniyorum
Zira bir okuzu koca diye kabul etmek ancak kaderinde varsa olabilir insan bunu bile bile yapmaz kendine :olamaz:

Canim dua et bol bol Allah hayirlisini versin
Ben 35 inde bile evlenip çok mutlu olan gördüm
Geç olsun güç olmasın
Bişey olmuyorsa Mevlanin takdiriyle olnuyodur vardır onun bildiği bi hayir bi güzellik

Daha önce evlenip boşandınız di mi? Mesela o evliliğiniz kader miydi sizce?

Hayır evlenip evlenmemin kader olduğuna ikna olsanız ne değişecek sizin? Kimse ile tanışmaya çaba göstermeyecek, nasılsa beni bulur mu diyeceksiniz?

Seçim olduğunu düşünüyorum. Ona göre kadere dönüşüyor. İnsanın eşini seçme iradesi vardır bence. Yoksa kötü sonuçlardan sorumluluğu üzerine almaz. Benim düşüncem sadece.

kader ölüm rızık çocuk gibi durumların dışında tercihtir.
Allah size misal hırsız oldugunu sizinde bildiginiz bir insanı yazmaz size akıl vermekle tercih edip etmeme hakkını verir.
evlenmemek de bir tercihtir.siz kaderinizi bekar olarak geçirmeyi şimdilik tercih ediyorsunuz.
daha sonra karşınıza sevilecek bir insan çıktıgında evlenerek bunu degiştirebilirsiniz diye düşünüyorum

Ben de 33 te evlendin canım hiç üzülme, nasibinde varsa çıkarıyor karşına Allah. Ve iyi ki daha öncekilerle olmamış diyorum. Allah bugünümüzü aratmasın ve sana da en hayırlısını nasip etsin.

Canim dua et bol bol Allah hayirlisini versin
Ben 35 inde bile evlenip çok mutlu olan gördüm
Geç olsun güç olmasın
Bişey olmuyorsa Mevlanin takdiriyle olnuyodur vardır onun bildiği bi hayir bi güzellik

Niye bile? Erken evlenmek ile mutluluk arasinda pozitif bir iliski mi var?

Back
X