• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik-jinekolog

yasmn_

Guru
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2012
1.720
1.952
333
Antalya
hanımlar sizlere danışmak istediğim bir konu var. yaşım 36 bu yaz evleneceğim. ilk evliliğim, cinsel anlamda da ilk deneyimim olacak. ayrıca olursa hemen bebek düşünüyoruz. evlenmeden önce jinekologa gitmeli miyim test tahlil aşı vs. yaptırmam gereken bir şey var mı? bir arkadaşım hpv'den bahsetti. ne yapmam gerekir, nasıl bir yol izlemeliyim? şimdiden teşekkür ederim.

Hpv için aktif cinsel hayatınız olmalı dediğinize göre gerek yok bence
Bende +30larda evlendim hamile kaldıktan sonra jinokologla tanıstım :)

Evlendikten bir muddet sonra kadin doguma gidersiniz guzelce muayene olup dogurganliginiza baktirir gebelige engel varmi yokmu ona bakarlar gebelik icin vitamin vs verip oneride bulunurlar

Hpv için aktif cinsel hayatınız olmalı dediğinize göre gerek yok bence
Bende +30larda evlendim hamile kaldıktan sonra jinokologla tanıstım :)
hpv ile ilgili benim bilgim yoktu bir arkadaşımın söylemesinden sonra biraz internetten araştırdım. arkadaşım evli, hpv için cinsel hayatın başlamadan önce yaptırırsan daha sağlıklı olur cinsel yolla bulaşabilecek birçok hastalığa karşı tedbir almış olursun dedi. ne kadar doğru bilemiyorum tabi.

O zaman hpv yi esin yaptirsin. sonuçta senin zaten cinsel hayatın geçmişin yok ki sana bir yerden bulaşma ihtimali de yok o yüzden eşinde bir üroloğa gitsin o da genel testlerini yaptırsın yani aynısı hem senin hem onun için geçerli muayene konusu o da sperm sayısına baktırsın vesaire

hpv ile ilgili benim bilgim yoktu bir arkadaşımın söylemesinden sonra biraz internetten araştırdım. arkadaşım evli, hpv için cinsel hayatın başlamadan önce yaptırırsan daha sağlıklı olur cinsel yolla bulaşabilecek birçok hastalığa karşı tedbir almış olursun dedi. ne kadar doğru bilemiyorum tabi.
escada35 escada35 in dedigi gibi esinin yaptırması gerekir öyle bi süphen varsa
Sen daha önce bişey yasamamıssın e esinle yasadıktan sonra kaparsan onda var demektir o yüzden senin suanda yaptırmana gerek yok

hanımlar sizlere danışmak istediğim bir konu var. yaşım 36 bu yaz evleneceğim. ilk evliliğim, cinsel anlamda da ilk deneyimim olacak. ayrıca olursa hemen bebek düşünüyoruz. evlenmeden önce jinekologa gitmeli miyim test tahlil aşı vs. yaptırmam gereken bir şey var mı? bir arkadaşım hpv'den bahsetti. ne yapmam gerekir, nasıl bir yol izlemeliyim? şimdiden teşekkür ederim.
Bence her kadın adet olmaya başladığında yılda bir defa aktif cinsel hayatı olmasa bile rahim sağlığı için muhakkak gitmeli. Evlilik öncesi ben gitmiştim aktif cinsel hayatım olmadığı için alttan herhangi bi kontrol yapmadı. Kan testleri aldı adetin ikinci günü gittim ultrasonla bakti . Testlerden yumurta rezervine vs. Baktı hormonlar yumurta ,rahim gayet sagliklisin demişti. Biz hemen çocuk dusunmememize rağmen gittim. Evlendikten bir yıl sonra tekrar gittim.

Madem hemen çocuk istiyorsunuz kesinlikle gidin doktorunuz sizi daha sağlıklı bilgilendirir. Ayrıca eş adayınız da gitsin .

Hemen gebelik düşünüyorsanız başlamadan genel bir kontrol yaptırın değerlerinize bakılsın.

Bence dr. Git Hpv konusu hakkinda bilgi al, mümkünse aşı ol... Evleneceğin kişi ile hpv konusunu konuş eğer onun cinsel geçmişi varsa onun test yaptırmasını isterdim senin yerinde olsam.

O zaman hpv yi esin yaptirsin. sonuçta senin zaten cinsel hayatın geçmişin yok ki sana bir yerden bulaşma ihtimali de yok o yüzden eşinde bir üroloğa gitsin o da genel testlerini yaptırsın yani aynısı hem senin hem onun için geçerli muayene konusu o da sperm sayısına baktırsın vesaire
pek gidecek gibi bi hali yok paşanın. ama gitmeli tabiki

escada35 escada35 in dedigi gibi esinin yaptırması gerekir öyle bi süphen varsa
Sen daha önce bişey yasamamıssın e esinle yasadıktan sonra kaparsan onda var demektir o yüzden senin suanda yaptırmana gerek yok
ni
nişanlımın cinsel hayatı olmuş ama şühelendiğim için değil de ben kendim için düşünmüştüm

Siz hpv aşısını mutlaka ama mutlaka yaptırın. Eşinizin yaptırmasının hiçbir anlamı yok. Onlar genelde taşıyıcı oluyorlar ve erkeklere siğil haricinde hiçbir şey olmuyor.Pozitif olan,bu enfeksiyonu geçip negatif olan biri olarak diyorum ki,aşıyı siz vurdurtacaksanız. Hemde bir an önce yaptırın, aşılama takvimi 6 ay sürüyor çünkü. Aşı evresini ve dozlarınızı tamamlamış olmanız gerekiyor. Sağlıklı günler.

Siz hpv aşısını mutlaka ama mutlaka yaptırın. Eşinizin yaptırmasının hiçbir anlamı yok. Onlar genelde taşıyıcı oluyorlar ve erkeklere siğil haricinde hiçbir şey olmuyor.Pozitif olan,bu enfeksiyonu geçip negatif olan biri olarak diyorum ki,aşıyı siz vurdurtacaksanız. Hemde bir an önce yaptırın, aşılama takvimi 6 ay sürüyor çünkü. Aşı evresini ve dozlarınızı tamamlamış olmanız gerekiyor. Sağlıklı günler.
Çok teşekkür ederim. Randevu aldım jinekologdan.yaptıracağım aşıyı.

Bekar da olsanız her kadının yılda 1 kez muayene olması lazım, zaten cinsel hayat başladıktan sonra her yıl muhakkak smear yaptırmak lazım. Yaşınız da 36, üstelik hemen bebek düşünüyorsunuz bence acilen bir muayene olun herhangi bir anormallik var mı baktırın, Folik asit vs. ne eksikse ne lazımsa kullanın. Folik asidin gebelikten 3 ay önce başlanması tavsiye edilir.

Hpv zorunlu bir test değil mi evlenmeden önce ya.
Değilse sıkıntı ya nasıl ikna ederim bilmiyorum :(

doktorun da tavsiyesiyle HPV aşısının birinci dozunu yaptırdım ancak bir yerde kısırlığa yol açabildiğini okudum buradaki konularda da paylaşılmış huzursuz oldum devam etmesem mi diye düşünüyorum. ama hpv bulaşan arkadaş da çok nişanlımın cinsel geçmişi kabarık zaten o yüzden yaptırayım demiştim. Ne yapmalıyım

Back