• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik Gerçekten Ne Demek ? İlk 1 yıl gerçekten sancılı mı ?

kanaryam07

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2015
66
7
86
31
Merhabalar bayanlar önceki konularımı bilen vardır aile sorunlarını az çok çözdük gibi ama şunu gördüm ki aile problemleri çok basitmiş asıl problem insanın eşi ile arasında ki sorunlarmış.

Şöyle söyleyeyim 2 sene sevgilişik nişanlılık dönemi sonrası evlendik 7 aylık evliyiz öncelikle eşimde kesinlikle öfke problemi var bunu nişanlıyken bile

fark etmiştim ufacık sinirlenip saçma hareketler yapıyor çocuk gibi son 1 aydır iş yerinde ki sorunları kendi gelecek hedeflerinden uzak oluşu maddi kazanımlarının isteklerinin olmaması onlara ulaşamamısımdan dolayı inanılmaz gergin hoşgörüyorum ama yok uzaklaşmalar başladı ilgisizlik evde durmak istememek zaten ev işi felan asla yardım yok adam akıllı varda belki de bana yetmiyor maddi birikimlerimizi sorduğum da bir öfke patlaması ile borsadayım anlık değişiyor bana sorma felan diyor ev aldığımız da göreceksin diyor niye öfkelisin dediğim de maddi konuları sorduğum da ben istediğim maddi durumda değilim bu konular beni geriyor diyor eşim sürekli kendini yetersiz mi hissediyor anlamıyorum bu arada kendi mesleği gayet güzel statüsü olan düzenli geliri olan bir işte de çalışıyor ama anlayamıyorum yani şunu soracağım evlilik ne gerçekten eşim ile konuşmak istediğim de ya öfkeleniyor ya da kaçıyor direk sorun konuşmak yok o an geçtikten sonra hakkını helal et sıkıntılıyım diyor benim problemim kendim ile diyor ama konuşmak istediğim de yalvarıyormuş gibi hissediyorum kendimi böyle olunca ona ve kendime öfkem daha artıyor ben mi olgun düşünmüyorum eşim mi ikimiz de olgun mu değiliz ya da bu zamanlar birbirimizi tanıma zamanı mı bu zorlu süreç ne adını koyamıyoruz kendime kızıyorum sevgi dilemiyormuş gibi hissediyorum sonra hayır sevgi gösteriyor ben abartıyorum diyorum kendimimi ikna etmeye çalışıyorum yoksa cidden abartıyor muyum bilmiyorum resmen sıkıştım bu aralar aklım da sürekli boşanma isteği çocuk gibi ama sonra bişey bana hayır saçmalama diyor lütfen yardım edin ve fikir verin ???

İşte ve dışarıda ki sorunları, stresi eve taşımaması gerekir. Eğer bir sıkıntısı varsa sizinle paylaşması lazım evlilik böyle bir şey. Öfke hiç bir problemin çözümü olmaz. Yapıp edip sonra kusura bakma demesi de hiç bir şeyi telafi etmez. Bebek düşünceniz var mı bilemem ama şu iletişim problemini çözmeden rafa kaldırmanızı önerebilirim...

Son düzenleme:
Önceki konularınızı bilmiyorum ama evlilik böyle değil. Sizinle sorunlarını öfkelenmesin sizi kırmadan paylaşması gerekir. Kırdıktan sonra özür dilenmesini bir önemi yok bence.

Baştan bu problemi çözmeniz lazım yoksa hep böyle gider. Bir yardım almayı düşünür nü eşiniz bu öfke konusunda.

İşteki dışarıdaki sorunları stresi eve taşımaması gerekir. Eğer bir sıkıntısı varsa sizinle paylaşması lazım evlilik böyle bir şey. Öfke hiç bir problemin çözümü olmaz. Yapıp edip sonra kusura bakma demesi de hiç bir şeyi telafi etmez. Bebek düşünceniz var mı bilemem ama şu iletişim problemini çözmeden rafa kaldırmanızı önerebilirim...

Bunu defalarca söyledim defalarca kapıdan içeri girerken iş stresini hayattaki kendini suçlamalarını bırak sebepleri ben değilim dedi eşim çocuk istiyor ama ben bu şartlar da düşünmediğimi her seferinde söylüyorum haziran da 1 yıl olacak 1 yıl sonra düşünürüz demiştik ama şu anda sürenin önemli olmadığını anladım ve katiyen düşünmüyorum

Bence siz bosanin nerdeyse evlendiginizden beri konu acmissiniz nereye kadar buraya danisarak evlilik surdureceksiniz , esinize biraz takinti boyutuna ulasmis sizinki … mutsuzsaniz ayrilim gitsin hayati herkese zindan etmenin ne anlami var
Konu açıyorum çünkü yakın çevremde sorunlarımı anlattığımda bir şekilde çözülüp barıştığımız da yada her sorunumu anlatsam bir yerden sonra yargılanırsınız boşanmak zor bir iş yuva kurmak gibi ama boşan demek kolay bir çözüm ben çözüm arıyorum evliliğinde ilk zamanlarda problem yaşayan çoktır ben bütün çözümler üretip deneyip ona göre yol almak istiyorum burada soruyorum çünkü tecrübe bambaşka belki tahmin edemeyeceğim buradaki bir yorum bütün evliliğime yön verecek bazen hiç tanımayan 3. Göz benim çevredekilerin görmediğini görüp bana yardımcı olur

Önceki konularınızı bilmiyorum ama evlilik böyle değil. Sizinle sorunlarını öfkelenmesin sizi kırmadan paylaşması gerekir. Kırdıktan sonra özür dilenmesini bir önemi yok bence.

Baştan bu problemi çözmeniz lazım yoksa hep böyle gider. Bir yardım almayı düşünür nü eşiniz bu öfke konusunda.
Söyledim yok demiyor ama tamam da demiyor bir süre güzel gitti öfke konusunda ama bu maddi konularda tüm erkekler mi böyle benim eşim mi bilmem direk yükseliyor

Konu açıyorum çünkü yakın çevremde sorunlarımı anlattığımda bir şekilde çözülüp barıştığımız da yada her sorunumu anlatsam bir yerden sonra yargılanırsınız boşanmak zor bir iş yuva kurmak gibi ama boşan demek kolay bir çözüm ben çözüm arıyorum evliliğinde ilk zamanlarda problem yaşayan çoktır ben bütün çözümler üretip deneyip ona göre yol almak istiyorum burada soruyorum çünkü tecrübe bambaşka belki tahmin edemeyeceğim buradaki bir yorum bütün evliliğime yön verecek bazen hiç tanımayan 3. Göz benim çevredekilerin görmediğini görüp bana yardımcı olur
Bosan demenin kolay oldugunu ama eyleme dokulunce zorlastigini bende biliyorum fakat daha kaba tabirler “cicim aylari “ bile gecmeden bu kadar cok sorun cikip size surekli care aratan bi evliligi inatla surdurmeniz de bence bi o kadar zor.. bu sekil zorlanmaktansa diger sekilde zorlanmayi tercih ederim ben

Sadece başlığa cevap yazıyorum.
Bizim ilk yıl sancılıydı. Özellikle ilk aylar bayağı kötüydü. Zamanla iyi olduk. 2,5 yıldır evliyiz 3,5 aylık bebeğimiz var ve cicim aylarında gibiyiz.
Kimisi evlenip cicim ayı yaşıyor ama bizim tecrübemiz böyle oldu.

Bosan demenin kolay oldugunu ama eyleme dokulunce zorlastigini bende biliyorum fakat daha kaba tabirler “cicim aylari “ bile gecmeden bu kadar cok sorun cikip size surekli care aratan bi evliligi inatla surdurmeniz de bence bi o kadar zor.. bu sekil zorlanmaktansa diger sekilde zorlanmayi tercih ederim ben
Ben kesinlikle evlilikte cicim ayı olduğunu düşünmüyorum bence tam tersi tam bir çatışma zamanları o yüzden de sanırım ilk 1 yıl boşanmalar fazla ben kazanan olmak istiyorum sevgiliyken bu çatışmalar yoktu demek ki bir yerde biz bu evlilikte olgun değiliz nasıl geliştiririz çözüm üretmek çünkü sevgi var hı ama gün gelir aşamayız ve sevgim giderse hiç düşünmeden oradan giderim

Sadece başlığa cevap yazıyorum.
Bizim ilk yıl sancılıydı. Özellikle ilk aylar bayağı kötüydü. Zamanla iyi olduk. 2,5 yıldır evliyiz 3,5 aylık bebeğimiz var ve cicim aylarında gibiyiz.
Kimisi evlenip cicim ayı yaşıyor ama bizim tecrübemiz böyle oldu.
Ben cicim aylarına inanmıyorum zaten ilk yılda nedense sürekli bir güç savaşı oluyor sanki her konu da

Başlığa cevap veriyorum biz ilk 3 yıl avare avare aşık aşık gezerdik 🤣liseliler gibiydik ha vah vah 🤣el ele falan uyurduk hahaha 🤣 mazi gözümde canlandı

Eşimden cevap ulen tv açmıyorduk konuscaz die ne bulur konuşurduk ki diyor 🤣

Ben ilk aylarda kavga olayını burda duydum. Biz sevgililikte 3. Yılda evlendik. 10 senedir evliyiz. Çocuktan önce tam cicim ayıydı. İkimizinde kimseyi tanımadığı bir şehirde başbaşa olduğumuz halde çok iyi anlaşmış çok güzel yıllar geçirdik.
İşin temeli iki kişi de ortak paraleldeyse, anlaşmaya da gönlü varsa gayet yürüyor. Tabiiki uzlaşmazlık, tartışma oluyor ama hiç hakaretli büyük kavgalarımız uzun süren küskünlerimiz olmadı bu on senelik evlilikte

Başlığa cevap veriyorum biz ilk 3 yıl avare avare aşık aşık gezerdik 🤣liseliler gibiydik ha vah vah 🤣el ele falan uyurduk hahaha 🤣 mazi gözümde canlandı

Eşimden cevap ulen tv açmıyorduk konuscaz die ne bulur konuşurduk ki diyor 🤣
Bu da güzel bir durum umut hala var ne güzel maşallah muhabbetiniz daim olsun 🥰

Ben cicim aylarına inanmıyorum zaten ilk yılda nedense sürekli bir güç savaşı oluyor sanki her konu da
Size öyle denk gelmiş altı yıllık evliyim toplaamda bile sizin çeyreğiniz kadar kavgamız olmamıştır. Kendi durumunuzu normalleştirmeyin lütfen.
Konuşup soru sorunca öfkeleniyor. Siz de Sinop köşeye çekiliyorsunuz muhtemelen. Israr etseniz vuracak belkide hatta muhtemelen. Çocuk yapmayın en azından. Eşinizin bu durumu farkedip tedavi olması lazım. Öfkelenince korkan sonra sevgi dilenen biri haline getirmiş sizi. Siz bu değilsinizdir . Kimsenin size böyle davranmasına izin vermeyin

Allah aşkına bütün “de” “da” ları ayrı yazmayın. Konuya odaklanamadım. Başlığa cevabım hayır. Bizim ilk yıllar mükemmeldi. Sevgililiğin devamı gibiydi.

Konu sahibi esinin maddi konularda senden birseyler gizledigine yemin edebilirim ama ispatlayamam. Ne alaka yani sen onun esisin, sen sormayacaksin da kim soracak maddi durumunuzu? Öfkeyle seni püskürtmeye calisiyor ki daha fazla kurcalama diye. Sana tavsiyem muhakkak kurcala cünkü eminim hoslanmadigin birsey cikacak ortaya.

Merhabalar bayanlar önceki konularımı bilen vardır aile sorunlarını az çok çözdük gibi ama şunu gördüm ki aile problemleri çok basitmiş asıl problem insanın eşi ile arasında ki sorunlarmış.

Şöyle söyleyeyim 2 sene sevgilişik nişanlılık dönemi sonrası evlendik 7 aylık evliyiz öncelikle eşimde kesinlikle öfke problemi var bunu nişanlıyken bile

fark etmiştim ufacık sinirlenip saçma hareketler yapıyor çocuk gibi son 1 aydır iş yerinde ki sorunları kendi gelecek hedeflerinden uzak oluşu maddi kazanımlarının isteklerinin olmaması onlara ulaşamamısımdan dolayı inanılmaz gergin hoşgörüyorum ama yok uzaklaşmalar başladı ilgisizlik evde durmak istememek zaten ev işi felan asla yardım yok adam akıllı varda belki de bana yetmiyor maddi birikimlerimizi sorduğum da bir öfke patlaması ile borsadayım anlık değişiyor bana sorma felan diyor ev aldığımız da göreceksin diyor niye öfkelisin dediğim de maddi konuları sorduğum da ben istediğim maddi durumda değilim bu konular beni geriyor diyor eşim sürekli kendini yetersiz mi hissediyor anlamıyorum bu arada kendi mesleği gayet güzel statüsü olan düzenli geliri olan bir işte de çalışıyor ama anlayamıyorum yani şunu soracağım evlilik ne gerçekten eşim ile konuşmak istediğim de ya öfkeleniyor ya da kaçıyor direk sorun konuşmak yok o an geçtikten sonra hakkını helal et sıkıntılıyım diyor benim problemim kendim ile diyor ama konuşmak istediğim de yalvarıyormuş gibi hissediyorum kendimi böyle olunca ona ve kendime öfkem daha artıyor ben mi olgun düşünmüyorum eşim mi ikimiz de olgun mu değiliz ya da bu zamanlar birbirimizi tanıma zamanı mı bu zorlu süreç ne adını koyamıyoruz kendime kızıyorum sevgi dilemiyormuş gibi hissediyorum sonra hayır sevgi gösteriyor ben abartıyorum diyorum kendimimi ikna etmeye çalışıyorum yoksa cidden abartıyor muyum bilmiyorum resmen sıkıştım bu aralar aklım da sürekli boşanma isteği çocuk gibi ama sonra bişey bana hayır saçmalama diyor lütfen yardım edin ve fikir verin ???
Sizden bir şey mi saklıyor acaba da soru sorunca böyle öfkeleniyor? İçinden çıkamadığı gizli bir borcu felan olabilir mi? Yoksa böyle öfkeli davranması normal değil.

Back