evlilik fobisi

yanlış anladınız huy değiştirmek derken kendi sahip olduğunuz huylarınızı karşı tarafa görede ayarlamak ister istemez değişiklikler oluyor evlendikten sonra onlardan bahsettim

sen anneni mutlu etmek için hiç mi davranışlarını düzenlemiyosun ya da sevdiğin birini? mesela ben bi yemeği pek sevmem annem yapmıştır kimse yemiyo diye surat asacağını bildiğim için oturur yerim bu huy değiştirmek midir

ya da yapsan ne olur ki yani o da sen mutlu olasın diye hiç yapmayacağı şeyleri yapmayacak mı bu sevginin gereğidir. takılma böyle şeylere sevdiğinle yan yana olmak kadar güzeli yok. aileni ne kadar sevsen de sanırım evlilik insanın doğasında var.

bi kere evlilikle ilgili düşüncelerin temelden yanlış, yok bi erkek için aileni bırakmak yok değişmek...öncelikle evlenmeyi planladığın kişi sıradan bir erkek olmuyor ikincisi doğru insanı bulduysan değişmen gerekmiyor zamanla birbirinize uyum sağlıyorsunuz, ben de evlilikten çok korktum 9 senede ikna oldum evlenmeye etrafımda hiç güzel evlilik yoktu ama ben çok mutluyum şimdi, bebek bekliyorum, işin bide bu boyutu var bebekte mi istemiyosun ya da Allah gecinden versin aileni kaybettiğinde yalnız ölmek mi istiyosun

çevrende mutsuz evlilikler gördünse bunlar seni etkileyebilir.daha fazla korkmana neden olmuş olabilir.bazende evlenecek kızlar evleneceği kişi nekadar sevse bile bu duygulara kapılabiliyor.babasının evinden çıkacak ve herşey artık eskisi gibi olmayacak.evlilikte sorumluluk gerektirdiği için bu sorumlulukların üstünden gelemiyeceğinden korkabilir.bende aileme düşkündüm onlardan ayrılmak istemiyordum mümkün olsa eşimi iç güvey alacaktım :9: :9: o derece yani.ama yinede evlerimiz yakın özledikce anında ordayım.yani boşuna korkmuşum bir gün gitmesem diğer günü ordayım.evlendiiniz kişi gerçek evlenilecek gibi birise sorumluluklarını biliyorsa evlilikten korkmayın.

Bende aileme bağlı, duygusal bir insanım. Herkes ailesini sever, bağlıdır elbette ama benim annem ben 17 yaşındayken ben servisi beklerken benimle beklerdi her sabah, vefat etmeden önce kardeşim işe gidiyor çok yağmur yağdığından elinde şemsiyeyle kardeşimi tramwaya kadar götürüyordu, ki biz kazık kadar insanız. Çok ağladığım olmuştur ben onların olmadığı bir evde yeni bir güne nasıl merhaba diyebilirim diye?

Sonra annemi ani bir şekilde kaybettik, endişelerim daha da arttı boyut değiştirerek. Artık annem yoktu, babam, kardeşlerim ve ben vardık. Daha da bağlandım aileme, erkek kardeşimi bebeğim gibi severim. Onun da nazı bana geçer, kız kardeşimle hiç mi hiç anlaşamazlar sürekli hır gür kavga içindeler, zaten çok kıskanıyor beni öyle hissediyorum.

Hani düşünüyorum ben evleneceğim, kız kardeşim evlenecek ne olacak babamla erkek kardeşim? Tek başlarına, hadi erkek kardeşim genç, evde pek durmuyor zaten ama babam? Babam annem vefat edince aşırı hassaslaştı, kendini çok çaresiz hissediyor mesela. Odamıza çekilsek yapayalnızım, çocuklar kendi hallerinde diye anlatıyor eşe dosta, kalabalığı ve sohbeti çok seven bir adam. Evde biz yoksak eğer duramaz, hemen nerdesiniz? gelmiyor musunuz? diye arar. Bu yönünü bildiğimizden birimiz dışarı çıkarsak birimiz evde kalır.

Şimdi kalkta düşünme? Güle oynaya evlen.. :ssz:

Son düzenleme:
Bende aileme bağlı, duygusal bir insanım. Herkes ailesini sever, bağlıdır elbette ama benim annem ben 17 yaşındayken ben servisi beklerken benimle beklerdi her sabah, vefat etmeden önce kardeşim işe gidiyor çok yağmur yağdığından elinde şemsiyeyle kardeşimi tramwaya kadar götürüyordu, ki biz kazık kadar insanız. Çok ağladığım olmuştur ben onların olmadığı bir evde yeni bir güne nasıl merhaba diyebilirim diye?

Sonra annemi ani bir şekilde kaybettik, endişelerim daha da arttı boyut değiştirerek. Artık annem yoktu, babam, kardeşlerim ve ben vardık. Daha da bağlandım aileme, erkek kardeşimi bebeğim gibi severim. Onun da nazı bana geçer, kız kardeşimle hiç mi hiç anlaşamazlar sürekli hır gür kavga içindeler, zaten çok kıskanıyor beni öyle hissediyorum.

Hani düşünüyorum ben evleneceğim, kız kardeşim evlenecek ne olacak babamla erkek kardeşim? Tek başlarına, hadi erkek kardeşim genç, evde pek durmuyor zaten ama babam? Babam annem vefat edince aşırı hassaslaştı, kendini çok çaresiz hissediyor mesela. Odamıza çekilsek yapayalnızım, çocuklar kendi hallerinde diye anlatıyor eşe dosta, kalabalığı ve sohbeti çok seven bir adam. Evde biz yoksak eğer duramaz, hemen nerdesiniz? gelmiyor musunuz? diye arar. Bu yönünü bildiğimizden birimiz dışarı çıkarsak birimiz evde kalır.

Şimdi kalkta düşünme? Güle oynaya evlen.. :ssz:

şimdi babanız için sizler varsınız...
peki ya siz yaşlanınca kim olacak sizin için?
kardeş, eş dost hepsi bir yere kadar... hayat arkadaşı lazım insana.
o da yetmiyor evlat lazım insana.
biraz da bencil olmak lazım ama di mi?
evlenip yuvadan uçmak, kendi yuvanı kurmak hayatın kuralı.
bunun aksine hareket etmenin sonu ise hüsran.

sorun orda değişmek başka ev başka hayat başka aile kaldıramam ben bunları ailem için değiştirmediğim huylarımı bi erkek için değiştirdiğimde çok saçma geliyor bana

Sen bence bu düşüncedeysen zaten evlenme.Fikirlerinin olgunlaşmasını bekle.23 yaş erken zaten.Okul,meslek düşünülevek bir yaş.Evlensen de kimse için huy değiştirmen gerekmiyor.Ama ille de bir huyunun değişmesi gerekiyorsa,bunu kendin için yap başkası için değil.Sen evleneceğin insandan ,aile kuracağın insandan,bir erkek için sıfatıyla söz ediyorsan o erkekle evlenme derim.

ne diye bahsetmem gerekiyor bu dünyada iki varlık var erkek ve kadın tabi ki de erkek diyeceğim fikirlerinize saygı duyuyorum ama bazende çok acımasız oluyorsunuz ben sadece yardım istedim eleştiri değil kimse hayatında neler yaşadı neler geçti bilmeden öz eleştiri yapmak çok kolay beni bu düşünceye iten yada bunu düşümmemi sağlayanın ne olduğunu sormadan öğrenmeden sevdiğin kişi hakkında erkek dememe taktınız herkes huylarını değiştirir evlenince evlenmeden önce tek siz varsınızdır her şeye tek sahip sizniz tek karara verirsiniz oysa evlendiğinizde tek siz değil artık iki kişi olarak kara verirsiniz iki kişi olarak bütün her şeye sahipsinizdir ben bunu anlatmaya çalıştım huy değiştirmek derken demek istediğim buydu :19:

bi kere evlilikle ilgili düşüncelerin temelden yanlış, yok bi erkek için aileni bırakmak yok değişmek...öncelikle evlenmeyi planladığın kişi sıradan bir erkek olmuyor ikincisi doğru insanı bulduysan değişmen gerekmiyor zamanla birbirinize uyum sağlıyorsunuz, ben de evlilikten çok korktum 9 senede ikna oldum evlenmeye etrafımda hiç güzel evlilik yoktu ama ben çok mutluyum şimdi, bebek bekliyorum, işin bide bu boyutu var bebekte mi istemiyosun ya da Allah gecinden versin aileni kaybettiğinde yalnız ölmek mi istiyosun

benim de sorunum bu etrafımdaki mutsuz evlilikler zamanla aşa bilirim belki bilmiyorum ama şuan bu durumdayım erkek dediysem sıradan birisinden bahsetmiyorum erkek dememin sebebi de bu dünyada iki varlığın olması kadın ve erkek ondan erkek diyorum tabikide yalnız kalmak istememem ama inan o kadar çok sorunla boğuşuyorum ki annemin hastalığıyla ilgili tabikide isterim anne olmak kim olmak istemez ki sağlıklı bir bebeğiniz olur inş allah anneli babalı büyütsün

23 yaşındayım kendimi bildim bileli bu düşünceler oluştu kafamda

Ayni yastayiz.. mutlu olmak istiyorsun rahatligi seviyorsun.. evlenince sorumluklar alicaksin.. pisman olucagindan korkuyorsun.. hayatin tamamen degisicegini zannediosun.. degisicek zatende.. canim cicim aylar gecicek.. falan.. isteee ayni benim gibi dusunuyorsun. :((( napcazzz nolucak bu gidisle bu kafayla zor evleniriz bence

Ayni yastayiz.. mutlu olmak istiyorsun rahatligi seviyorsun.. evlenince sorumluklar alicaksin.. pisman olucagindan korkuyorsun.. hayatin tamamen degisicegini zannediosun.. degisicek zatende.. canim cicim aylar gecicek.. falan.. isteee ayni benim gibi dusunuyorsun. :((( napcazzz nolucak bu gidisle bu kafayla zor evleniriz bence

o kadar iyi yazmışsınız ki kesimlikle yazdıklarınıza katılıyorum önce kendi kafamızdaki sorunları çözmemiz lazım yoksa asla ama asla mutlu olamayız:20:

bende senin gibi düşünüyordum zamanında. evlenmeyi aklımın ucundan bile geçirmiyordum.. hatta eşimle tanıştığımızda hiç sevgilim olmamıştı. geleni geçeni reddediyordum. eşim karşıma çıktığında ciddi olmak istediğini söyledi tanışırken (ağzından kaçmış), bir süre beni kandırdı. şimdi evliyiz...

evlenmeden önce dediğin gibi çok kötü örnek vardı çevremde.. bir arkadaşımın kocası iş arkadaşıyla evi terk etti. bayanı iki küçük çocuğu ile bırakıp kaçtı.. ablam dediğim kişi boşandı.. dayım boşandı.. vs. vs....

ama eşim karşıma çıkınca herşey değişti. katakulleye getirdi evlendik... çok şükür iyi giden evliliyimiz var. arada tartışsakta bağışsakta genel anlamda iyi güzel....

zaten dört dörtlük aşk böcükleri gibi süren evlilik olduğunu düşünmüyorum... arada tartışmalar olur. ki bekar evimdeykende annemlerle tartışırdık....

ne diye bahsetmem gerekiyor bu dünyada iki varlık var erkek ve kadın tabi ki de erkek diyeceğim fikirlerinize saygı duyuyorum ama bazende çok acımasız oluyorsunuz ben sadece yardım istedim eleştiri değil kimse hayatında neler yaşadı neler geçti bilmeden öz eleştiri yapmak çok kolay beni bu düşünceye iten yada bunu düşümmemi sağlayanın ne olduğunu sormadan öğrenmeden sevdiğin kişi hakkında erkek dememe taktınız herkes huylarını değiştirir evlenince evlenmeden önce tek siz varsınızdır her şeye tek sahip sizniz tek karara verirsiniz oysa evlendiğinizde tek siz değil artık iki kişi olarak kara verirsiniz iki kişi olarak bütün her şeye sahipsinizdir ben bunu anlatmaya çalıştım huy değiştirmek derken demek istediğim buydu :19:

Şimdi sen bunu bana mı yazdın.Alıntı yapmamaışsın da.Bana yazdıysan şayet;burda sence anlatılmak istenen bir erkek bir kadın söylemimi,yoksa sevdiğin,eşin,hayat arkadaşın olacak insandan bir erkek için gibi bir tabir kullanman mı?İnsan evleneceği insanı kocası,hayat arkadaşı,hayatının diğer yarısı,fedakarlığının baş mimarı olarak görürse hayat güzel.Yoksa bir erkek olarak görürse durum vahim.Anlatmaya çalıştığımın bu olduğunun farkında olman lazım.Yani o insana bir erkek olarak bakarsan evlilik fobin geçmez.Acımasız eleştiri derken.Nerde hissettin acımasızlığı.Sen ne yazdıysan ben ona göre cevap verdim.Seni o düşünceye iten şeylerin ne olduğunu sen yazacaksın ki biz cevap vereceğiz.Bak diyorsun ki,iki kişi karar vereceğiz,iki kişi herşeye sahipsiniz,bekarken tek kişisiniz.Hayır canım.Bekarken de tek değilsin.Bir ailen var.Verdiğin kararlar da ailen de etkili olur,söz sahibi olur.Yani durum değişmiyor.Yani tatlım bir elbiseyi bile seçerken bazen tek başına karar veremiyoruz.Sorma ihityacı duyuyoruz.Ama dediğim gibi,yine sana acımasız gelen eleştiri kabul ettiğin fikrimi yineliyorum,eğer hayatı paylaşmak,beraber adım atmak,birlikte karar vermek,paylaşmak gibi şeyler bütün olmak yerine sana iki kişi olmak gibi geliyorsa,hayat arkadaşın için fedakarlık yapacağın,belki bazı sivri hulylarını törpüleyeceğin durumları bir erkek için yapamam diyorsan evliliğe hazır değilsindir.Ve yaşın evlenmek için erken diyorum yine.

bende senin gibi düşünüyordum zamanında. evlenmeyi aklımın ucundan bile geçirmiyordum.. hatta eşimle tanıştığımızda hiç sevgilim olmamıştı. geleni geçeni reddediyordum. eşim karşıma çıktığında ciddi olmak istediğini söyledi tanışırken (ağzından kaçmış), bir süre beni kandırdı. şimdi evliyiz...

evlenmeden önce dediğin gibi çok kötü örnek vardı çevremde.. bir arkadaşımın kocası iş arkadaşıyla evi terk etti. bayanı iki küçük çocuğu ile bırakıp kaçtı.. ablam dediğim kişi boşandı.. dayım boşandı.. vs. vs....

ama eşim karşıma çıkınca herşey değişti. katakulleye getirdi evlendik... çok şükür iyi giden evliliyimiz var. arada tartışsakta bağışsakta genel anlamda iyi güzel....

zaten dört dörtlük aşk böcükleri gibi süren evlilik olduğunu düşünmüyorum... arada tartışmalar olur. ki bekar evimdeykende annemlerle tartışırdık....

belkide zamanı vardır emin olun cevre o kadar büyük etken ki ablam dediğim insanın şiddet görmesimi hiç ayrılmaz dediğim insanların sudan sebebler den dolayı boşanması mı insanın aklında bi acaba soru işareti kalıyor belki yeri ve zamanı vardır sizinde dediğiniz gibi zamanı gelmeden de geçmez belki korkularım allah daha çok mutlu etsin uzun eşinizle sizi

Şimdi sen bunu bana mı yazdın.Alıntı yapmamaışsın da.Bana yazdıysan şayet;burda sence anlatılmak istenen bir erkek bir kadın söylemimi,yoksa sevdiğin,eşin,hayat arkadaşın olacak insandan bir erkek için gibi bir tabir kullanman mı?İnsan evleneceği insanı kocası,hayat arkadaşı,hayatının diğer yarısı,fedakarlığının baş mimarı olarak görürse hayat güzel.Yoksa bir erkek olarak görürse durum vahim.Anlatmaya çalıştığımın bu olduğunun farkında olman lazım.Yani o insana bir erkek olarak bakarsan evlilik fobin geçmez.Acımasız eleştiri derken.Nerde hissettin acımasızlığı.Sen ne yazdıysan ben ona göre cevap verdim.Seni o düşünceye iten şeylerin ne olduğunu sen yazacaksın ki biz cevap vereceğiz.Bak diyorsun ki,iki kişi karar vereceğiz,iki kişi herşeye sahipsiniz,bekarken tek kişisiniz.Hayır canım.Bekarken de tek değilsin.Bir ailen var.Verdiğin kararlar da ailen de etkili olur,söz sahibi olur.Yani durum değişmiyor.Yani tatlım bir elbiseyi bile seçerken bazen tek başına karar veremiyoruz.Sorma ihityacı duyuyoruz.Ama dediğim gibi,yine sana acımasız gelen eleştiri kabul ettiğin fikrimi yineliyorum,eğer hayatı paylaşmak,beraber adım atmak,birlikte karar vermek,paylaşmak gibi şeyler bütün olmak yerine sana iki kişi olmak gibi geliyorsa,hayat arkadaşın için fedakarlık yapacağın,belki bazı sivri hulylarını törpüleyeceğin durumları bir erkek için yapamam diyorsan evliliğe hazır değilsindir.Ve yaşın evlenmek için erken diyorum yine.

hayır ben kimseye yazmadım genel olarak söyledim size de hak veriyorum yaşım daha erken oturmadı rayına daha bazı şeyler endişelerim ondandır yada doğru zaman daha gelmemiştir mutlaka herkesin bir yerde bekleyeni vardır doğru insan ve doğru zaman gerekir belki onlar olmadığı için korkularım vardır ve cevre büyük bir etken o kadar çok olayalar oldu ki şiddet görmelere kapının önüne konmalar sudan sebeplerden dolayı boşanmalar insan ister istemez bi acabası bir soru işareti oluyor yanlış anlaşıldığım içinde kusura bakmayın

Senin ki gibi olmasa da benimde korkularım vardı
Evliliğe sıcak bakmıyordum ama nasip işte
24 yaşımda evlendim

Pişman değilim çok şükür ama evlilik büyük sorumluluk tabi ki
Öyle annem kapıyı açsın babam masal anlatsın gibi temennilerim yoktu zaten
Değişime gelince de kendi soyadımın yanına eşimin soyadını eklettim, bi de medeni halim değişti o kadar işte

canım merhaba.sana kendimden bir örnek vermek istiyorum 20 yaşında nışanlanmıştım ama evlilk tarihini sürekli erteliyordum aradan zaman geçince aslında bu ertelemelerin karsımdakı ınsana eş sıfatını yakıştıramadıgımdan gercekleştıgını anladım.şimdiki eşimle tanışıp aradan 1 seneye yakın zaman gecınce bu defa ben evlenmek ıstedım yanı bu karsındakı ınsanın sana ne denlı guven verıp vermedıgıyle ılgılı.ilk nışanlım eş olacak bırı degıldı(bana gore)yasım ılerleyınce bunu anlayıp ayrılmıstım.senınkı de buna benzer bır durum olabılır.

bende hiccc boyle dusuncelere kapilmadim evlenmeen once ama ne zaman evlendim 40 kiloluk babamin pantalonunu birkere bile utulemeden evlenen ben daha 1 haftalik evliligimde 100kg luk kayinpederin utulencek pantalonun sepeti onume koyulunca anladim sabah kimse kalk demedi evlenene kadar bana ama evlenince resmi daire gibiydi 9 dan sonra hayatta kalkamazsin aninda lafi versin butun gun yemek yerine gecer icine oturur gece mesaili calisan kocayi bekle sevdigi yemekleri yap tam adam gelmis azicik opmeye koklamaya kalk tek goz kapali tek goz acik kv ciksin ortaya heeee geldinmi oglum uyumadim seni beklemekden desin tum plan proje cope:27:ama sonradan anladimki ayri evmis benim cozumum bende bu evlilik benim ayaklarimi yerden kesmisti koca bir fosssssmus :37:hep yalanmis anlatilan hikayeler dedim yok yok yanilmisim ayri eve cikinca anladim hicde kotu degil hatta iyi mesala simdi kalk diyenim yok ev benden sorulur :27:her konuda fikrim alinir alma dersen alinmaz turkiyeye gittigimde annemde kaldigimda evimin kiymetini daha iyi anladim kardeslerim ablam yakin oturuyor anneme annem babam hep dertli zirt pirttt geliyorlarmis ev kirleniyorms her birininde iki cocuk varmis hicbir isin ucundan tutmuyorlarmis halbusem hep ablamla kizkardesim temizler ama begenen kim:52:annem hic begenmiyor yaptiklarini kardesim her isini yapar yaranamaz gelin birkere borek yapip gelmis annem yillardir onu anlatir :52:onu gectim annemlerde kaldigim surece bakdim annem babam kocamla gezdigim halde sabah cikdik aksam 5 belki 10 kez aradilar sabahdan beri ne yapiyormusuz disarda :1:ben evimde mutluyum onca seye ragmen sabah cikip aksam geldiysem yaparim cayimi uzatirm ayaklarimi askimlada iki lafin belini bukdukmu bizden iyisi yok en guzelide her konuda beni destekleyen koca var :52:annem olsaydi aninda terlik kafamda olurdu :37:evim evim guzel evim benim coluk cocuklu senlikli evim daha ne olsun:nazar::nazar::nazar::nazar::52::52::52::52::52::52:

şimdi babanız için sizler varsınız...
peki ya siz yaşlanınca kim olacak sizin için?
kardeş, eş dost hepsi bir yere kadar... hayat arkadaşı lazım insana.
o da yetmiyor evlat lazım insana.
biraz da bencil olmak lazım ama di mi?
evlenip yuvadan uçmak, kendi yuvanı kurmak hayatın kuralı.
bunun aksine hareket etmenin sonu ise hüsran.

Babamın da içinde olduğu bir gelecek düşünüyorum ben, şuan 58 yaşında kalp krizi geçirme riski var, diyabeti var ve hiç yalnız yaşamamış, bekarken babaannem, evliyken annem eli ayağı olmuş resmen babamın. Böyle 58 yaşına kadar gelmiş, bu saatten sonra değişebileceğini zannetmiyorum. İki tane canım vardı biri gitti, biri kaldı tek arzum onun mutlu, huzurlu ve rahat yaşamasıdır.

hayır ben kimseye yazmadım genel olarak söyledim size de hak veriyorum yaşım daha erken oturmadı rayına daha bazı şeyler endişelerim ondandır yada doğru zaman daha gelmemiştir mutlaka herkesin bir yerde bekleyeni vardır doğru insan ve doğru zaman gerekir belki onlar olmadığı için korkularım vardır ve cevre büyük bir etken o kadar çok olayalar oldu ki şiddet görmelere kapının önüne konmalar sudan sebeplerden dolayı boşanmalar insan ister istemez bi acabası bir soru işareti oluyor yanlış anlaşıldığım içinde kusura bakmayın

Canım bak,ben boşanmış bir ailenin çocuğuyum.Etrafımdada çok mutlu evlilik örnekleri de yoktu.Ama benim de evliliğim böyle olacak diye korkuya kapılmadım.Herkesin tutumu,huyu,hayata bakışı farklıdır.İki iyi insan iyi evlilik yapar diye de birşey yok.Boşananların hepsi mi kötü.Önemli olan,doğru kararlar verip,verdiğin kararlar doğrultusunda eş seçmen ve fazla beklentiye girmemen.
Şimdi burda kızlar yazıyorlar,sevgilim şöyle kıskanç,bana şu konuda izin vermiyor,bana bağırdı,anneme küfretti.Bazıları da yorum yapıyor kıskançsa evlenince geçer,düzelir...yani bu yapıda bu düşüncede insanlar evlendiklerinde eşim beni dövdü,eşim beni şuraya göndermiyor....gibi kötü evlilik konuları açıyorlar.Yani bir insanı ne kadar tanıyamasan da az çok huyunu suyunu belli eder.Sen sana değer vermeyen birini seçersen,ailene laf sayan birini seçersen mutsuzluğa mahkumsundur.Ben herzaman derim,ne kendi aileni,ne eşinin ailesini evliliğine karıştırmayacaksın.Ve senin ailen dünyanın en kötü insanları da olsa eşine kötülemeyeceksin.

Birine gerçek anlamda güvendin mi bu korkuların da geçer.Ama o kadar güzel bir yaştasın ki,kendi mesleki hayatını kur ve gençliğinin tadını çıkar.

Duygularinin mantiginin onune gecmesine izin vermeyen her genc kiz gibi
saglam adimlarla ilerleyip, boyle dusunmen cok normal.
Gozu kapali evlenenler bir cok olumsuzlugu gormezden gelip evlenince mutsuz oluyorlar.

Dogru yoldasin akli basinda genc kiz :)

Back
X