evlilik fobisi

çok değil 5 gün sonra benimde nikahım var 1 yıldır beraberiz nişanlımlave iyi ki de tanışmışım onu.bundan önce 7 senelik bir ilişkim vardı aşktan gözlerim kör olmuştu ama yıllar geçtikçe anladım ve çok şükür geçte olsa kötü bir evlilik yapmaktan kurtuldum onunla evlenirsem biliyordum mutsuz olucaktım geçen yıllara acımadım cünkü bir ömrün yanında 7 sene nedir ki?hepimiz hakkında herşeyin hayırlısı olsun...

Canım bak,ben boşanmış bir ailenin çocuğuyum.Etrafımdada çok mutlu evlilik örnekleri de yoktu.Ama benim de evliliğim böyle olacak diye korkuya kapılmadım.Herkesin tutumu,huyu,hayata bakışı farklıdır.İki iyi insan iyi evlilik yapar diye de birşey yok.Boşananların hepsi mi kötü.Önemli olan,doğru kararlar verip,verdiğin kararlar doğrultusunda eş seçmen ve fazla beklentiye girmemen.
Şimdi burda kızlar yazıyorlar,sevgilim şöyle kıskanç,bana şu konuda izin vermiyor,bana bağırdı,anneme küfretti.Bazıları da yorum yapıyor kıskançsa evlenince geçer,düzelir...yani bu yapıda bu düşüncede insanlar evlendiklerinde eşim beni dövdü,eşim beni şuraya göndermiyor....gibi kötü evlilik konuları açıyorlar.Yani bir insanı ne kadar tanıyamasan da az çok huyunu suyunu belli eder.Sen sana değer vermeyen birini seçersen,ailene laf sayan birini seçersen mutsuzluğa mahkumsundur.Ben herzaman derim,ne kendi aileni,ne eşinin ailesini evliliğine karıştırmayacaksın.Ve senin ailen dünyanın en kötü insanları da olsa eşine kötülemeyeceksin.

Birine gerçek anlamda güvendin mi bu korkuların da geçer.Ama o kadar güzel bir yaştasın ki,kendi mesleki hayatını kur ve gençliğinin tadını çıkar.

haklısınız ayaklarım yere daha tam basmıyor herzaman şuna inanırım herkesin bir yerde mutlaka ekmeğini bölüşeceği biri vardır işte o insanda doğru insandır yaşımın vermiş olduğu korkular var yada güvensizlik acele etmemem gerek herşeyi rayına oturduktan sonra gerisi gelir teşekkür ederim yorumlarınız için

canım merhaba.sana kendimden bir örnek vermek istiyorum 20 yaşında nışanlanmıştım ama evlilk tarihini sürekli erteliyordum aradan zaman geçince aslında bu ertelemelerin karsımdakı ınsana eş sıfatını yakıştıramadıgımdan gercekleştıgını anladım.şimdiki eşimle tanışıp aradan 1 seneye yakın zaman gecınce bu defa ben evlenmek ıstedım yanı bu karsındakı ınsanın sana ne denlı guven verıp vermedıgıyle ılgılı.ilk nışanlım eş olacak bırı degıldı(bana gore)yasım ılerleyınce bunu anlayıp ayrılmıstım.senınkı de buna benzer bır durum olabılır.

haklısınız bende sürekli erteliyorum aramızda sürekli sorunlar olduğu için yoruldum bu duyguları birazda o bana yaşatıyor sanırım doğru insan değil benim için

Back
X