Evlilik endişesi değişik bir psikoloji..

Allahım günlerdir bu düşünceler benimde beynimi kemiriyo kızlar 2 gündürde hüngür hüngür ağlıyorum Bende babamla yaşıyorum annemle babam ayrıldılar ve babama aşırı düşkünümdür ve cnmın içi kalp hastası ben evlenince o tek kalıcak Nişanlımla 7 senedir çıkıyoruz önümüzdeki ay düğünümüz var yıllardır bugünü bekledik ama Sanki hüzünlü gibiyim Sürekli babamı yalnız bırakıcağım içinde kendimi suçlu hissediyorum Nişanlım dün ben ağlarken bu kadar üzülüyosan babanda bizimle yaşasın daha büyük bi ev bulalım diyecek kadar iyi kalpli biri Onu çok seviyorum ama böylesi düşünceler içindeyken acaba onu sevmiyomuyum bu yüzden mi mutsuzum diye bile düşündüm Çok kötü kalpliyim ben Bende 24 yaşındayım işyerimdeki herkes çok küçük olduğumu acele ettiğimi evliliğin hayal kırıklığı olduğunu söylüyolar Ayyy baban yalnızmı kalıcak şimdi diyolar Şimdi bile gözlerim doldu Napıcam ben kızlar Allahım yardım et bana

canım benim ya valla bende çok duygulandım yazdıklarına, sevmiyormuyum diye bende çok irdeliyorum ama bu sadece psikolojik bişey ailelerimize kıyamıyoruz ondan baban için Allahım en kısa zamanda şifa versin canım senin içinde çok zor tabi ama çok yakın biryerde tutarsınız evi hep yanında olursun yine hayatın kanunu bu canım elbet birgün olacak öyle düşünmelisin bende çok duygu kargaşası yaşıyorum ama burada konuşalım rahatlatalım birbirimizi

Öyle yaptık cnm zaten evimiz yürüyerek 10 dakika mesafede bi yerden tuttuk sırf ona yakın olsun diye ben sürekli uğrarım ama kendini yalnız hissedicek o yaştan sonra bi ses arar insan evde
Annemle de barışmıyolar Başka biriyle evlenmesinede gönlüm razı olmasada sen bilirsin diyorum ama istemem diyo Annemle birlikte olsalar bu kadar üzülmezdim
Çok duygusalım sinir oluyorum kendime

Son düzenleme:
Bu güzel günde bütün dualarımız kabul olsun inşallah amin canım üzme sende kendini fazla hayırlısı bizin için böyleymiş çok şükür ki iyi insanlarla karşılaştık :)

çok şükür canm çok şükür
ne güzel ya karşılıklı terapi yaptık böyle ii oldu

çok güzel anlatmışsın yaa
ya da ben bunları duymak istiyorum çevremizdeki herkes şu dönemde iyice bunaltıyor bizi
ben de benzer bi örnek vermiştim biyogizem e
12 saat ha diyince gidilip gelinmez ben de 10 saatlik mesafeye gelin gideceğim
hiç mi olmadı hani neden uzağım ailemden dediğin ya da çok özlediğn alışma aşaman nasıl oldu gerçi hiç dert etmedim demişsin
aynı dertten muzdarip olunca sormak istedim

ama evlılık kadar guzel bısey yok bence...

sevıyorsan ve dogru adamsa...
hıc takma cnm bunları herkez yasıyor ama gecıyor..
mılletı dınlersen oooo...
mıllete fıtne fesat olsun ztn...

cok guzel bır yuvan olucak...
en heycanlı en guzel gunlerın..
allah bı yastıkta kocatsın ıns..
bole seven cıftler evlendımı ben cok mutlu oluyorum..
eros olmalıymısım ben :)

yaa canm millete bak ma sen kim ne bilirmiş hangi yaşın bizim için erken geç olduğunu
baban için de üzülme hayatın kanunu işte benim de çok içime oturuyor zaman yaklaştıkça ama yapacak da birşey yok gibi bak en azından babana on dk mesafede olacakmışsın Allah yardım eder insallah bize dua etmek lazım ...

Valla ağzına sağlık canım birtek benim sanıyrdum böyle gelditler yaşayan hep beraber birbirimizin derdine derman olmaya çalışıyoruz işte inşallah dediğin gibi olacak hepimiz çk çok mutlu olalım tşk ederim canım :)

kızlar Allah razı olsun sayenizde kpss ye çalışmamayı bırak deli gibi hırslandım diyebilirim,canım benim görümcem de evlendi eşi polis onunda benim gibi ve hemen dğuya gittiler ama haftasına kalmaz alıştı o da çok ağladı giderken arada gelip gidiyor bende gitcem 1 buçuk sene sonra malesef

Son düzenleme:
kızlar nişanıma 2 gün düğün günüme de 2 ay var niyeyse stress sinir yaptım geriliyorum saçma sapan ağlama durumları yaşıyorum ortada hiç birşey yokken aslında çok anlayışlı bir sevgilim var ona bile gereksiz yere çatıyorum..3 ay önce anneannemi kaybettim belki de o yüzden hep bir korku içindeyim acaba birine yada bana birşey mi olucak diye bunlar normal mi geçer mi? iyi şeyler duymaya ihtiyacım var

Son düzenleme:
Forumda dolaşırken bu topige rastladım düğünüme iki ay var aynı şeyleri bende yaşıyorum herkes bişeyler diyor,evlenince düzelecek inşallah yani öyle umuyorum :18:

canım benim de hiç bitmek tükenmek bilmiyor bu endişelerim ama burada konuştuktan sonra biraz azaldı geçenlerde annemle de dertleştik biraz öyle rahatladım kii evlenince yoluna girecek inşallah herşey

canım yazdıkların beni anlatıyor gerçekten ve birçok kişinin yazdığı şeyler de öyle, aynı duyguları taşımak bile insanı birazda olsa rahatlatıyor doğrusu:)
bende 23 yaşındayım eylülde düğünümüz var yeni mezun oldum 2014 kpssye hazırlanıcam senn gibi evliyken bende ve henüz bi iş sahip olamadan evlilik yoluna girdim etraftan olumsuz yorumlar geliyor tabi bazen kulağını kapatmak zor gerçekten..ister istemez bir yanım mutsuz aileme haksızlık yapıyormuş gibiyim benim annemde sürekli biraz çalışıp yardımcı olsaydın keşke biraz daha geç evlenseydin diyor ama tabi sonra kıyamıyor sende artık yuvanı bil kızım diyor ayrı bir konu :) aaa bende evlatlıktan cıkmıyorum annişim benim elim hep sende olucak her daim gücümün yettiği kadar diyorum:)
bizim içinde onlar içinde zor bir konu gerçekten insan başına gelince anlıyor ama öylede böylede bir gün olucaktı..
Nasip dedikleri bu olsa gerek 'Allah evlenecek kızın aklını başından alırmış' derler ya gerçekten öyle hissediyorum şu an, evliliğe uzak bakardım birde benim annemle babam ayrı olunca ister istemez bende mutsuz olucam fikri yapışıyor ama sonra kendimi olumlu düşüncelerle doldurmaya çalışıyorum bu gerçekten çok önemli bir şey olumlu düşünmek gerek tam da bu zamanda.. işte böyle böyle gelgitlerle de bir bakmışız bir sabah bizde evli bir kadın olarak uyanacağız ve hayatın iyi kötü getirdiklerini yaşayacağız.. hayatı iyi ve kötüsüyle kabullenmeliyiz..

ama kim ne derse desin sevdiğiniz güvendiğiniz gerçek bir şeyler paylaştığınız insanı bulduğunuza inandığınız zaman da yaşayacağınız güzel günlere kavuşmanın huzuru kaplıyor içinizi yaa Allaha dua ederek güzel günlere kavuşmayı diliyor insan
ne diyelim Allah sevdiceğine kavuşma yolunda ilerleyen herkese sabırlaar olumlu hisler versin inşallah

ailenizden ayrılma endısesınden kaynaklanıyor olabılır bırde kötu orneklerı gorunce ınsanın korkması normal de ailenız neden bukadar görüşemices falan die sankı dunyanın öbur ucuna gıdıyormussun gıbı bı tavra gırmıs anlamadımm..ailenizin tutumu yanlıs geldı bana..onlar ıcın senın mutlu olman daha onemlı olmalı dıe dusunuyorum...

ay canım benim ya resmen tıpatıp aynı durumdayız,düğünlerimiz arasında da 2 gün varmış :) bende 2 sene sonra falan evlenseydim diyorum çoğu zaman en azından işim elimde olsaydı ama artık iş işten geçti böylesi hayırlıymış diyorum bundan sonrası için en iyisi olsun diye çalışmak lazım çok güzel anlatmış ve özetlemişsin durumumuzu.Duygusallık dersen hiç geçmiyor o his benden alışma evresi işte yeni bir hayata girecek olmanın Allahım mutlu etsin bizleri inşallah herşey çok güzel olsun böyle düşünmek istiyorum burada da konuşarak biraz da olsa rahatladım

tabiki de ailelerimiz için mutluluğumuz önemli fakat biz gelgitler yaşadıkça onlar da endişeleniyor onlar da ilk düğünlerini yapacak benim için onların da var korkuları hak veriyorum yani, ben böyle endişeliyken onlar anne baba olarak daha endişelidir eminim ki bir de ben aileme çok aşırı düşkünümdür ayrıca da eşimle doğu görevine gideceğim için her istediğimde malesef göremeyeceğim onları.Duygusal gelgitler işte geçecektir bir süre sonra.

insan yuvasını eşini sevdiği zaman ve huzuru varsa sorun kalmıyor. Doğduğu evi bile unutuyor yadırgıyor. Onun için bu stresler unutulur gider.

Evlilik kumar gibi arkadaşlar. Herkes kazanmak için oynuyor ama kaybeden de çok. Karşındaki gözüne soka soka kötü koca olacağını belli ettiyse ve sen anlamayıp evleniyorsan kaderine razı olacaksın. yıllardır bir falsosu olmadıysa bu iyi , evlenmek için uygun bir aday diyebiliriz. Ama yinede şans.

20 sene de birlikte olsanız evlendikten sonra tanırsınız sevdiğinizi. Çünkü evlenince daha önce yaşamadığınız şeyler yaşayacaksınız. Sevgililikle hiç ilgisi yok evliliğin bi kere bunu kabul edin.

Arkadaşımın 10 yıllık süper ilişkisi nişanlanınca bozulmaya başladı buna rağmen evlendi. İki sene zor evli kaldı. Boşandı.

Bense tanıştıktan iki ay sonra evlenme teklifi aldım, toplam 8 ay içinde evlendim, yıllar geçti mutluyum. Yani görüldüğü gibi uzun ilişkinin garantisi yok. Aslında hiç bir ilişkinin yok.

İçinde şüphesi olan 15 yıl çıksa da evlenmesin derim. Boşverin verilen emeği. Önünüzdeki 40 yıl mı önemli yoksa çocukluk aşkınız mı? Kuruntu demiyorum bakın ŞÜPHE!! Kadın onu hisseder zaten. Beni döver söver , eve bakmaz , iyi baba olmaz , aldatır şeklinde şüphe varsa asla evlenmeyin. Evlilik stresi önemli değil , zaten geçiyor.

canım benim de hiç bitmek tükenmek bilmiyor bu endişelerim ama burada konuştuktan sonra biraz azaldı geçenlerde annemle de dertleştik biraz öyle rahatladım kii evlenince yoluna girecek inşallah herşey

telefondan nete girdiğim için her zaman takip edemiyorum yaa inşallah yoluna girecek canım inşallah hepimiz mutlu oluruz benim nişanlmla filan sorunum yok şükür ama ailem ilk kızlarını verecekleri için benden daha fazla naz ve stres içindeler herşey şimdilik güzel ilerliyo bakalım düğün yaklaştıkça ne olur.

ben şimdiden gidiyorum doğu görevine ilk defa aılemden ayrılıcam ve buda nişanlımın sark görevıne denk geldı bence beraber ağlıyualım(

bende sürekli bunları düşünüyorum bazen kafayı yeme noktasına geliyorum (bazen de dıyorum sonucta onlarda kendı evlerını kurmuslar bu doğanın kanunun dıyorum ama gene de atamıyrm aklımdan onlarada bu hasretı cektırecegım ıcın resmen vıcdan azabı cekıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…