Evlilik eğlenceli mi, bir erkeğin değişeceği sevgililikte belli olur mu

SaviorAngel1

Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2024
138
137
18
Ben gerçek hayatta oldukça matrak ve yüksek enerjili biriyim. Hayatımdaki insan da çok yüksek enerjili mizah anlayışı yüksek ve atik biri her konuda. Fakat burada ki sohbet konuları benim içimi daralttı ve ümitlerimi söndürdü. Herkes sevgililerinin evlenince çok değiştiğinden yakınıyor genel olarak. Ben sevgilimle evlenirsem rutin şeylerin dışında çok eğleneceğiz, yaptığımız şeylerden çok keyif alacağız gibi geliyor ama değişir mi o da ilerde bu nasıl anlaşılır

Değişti diyenlerin çoğunun eşi sevgililik veya nişanlılık döneminde sinyalleri vermiştir ama kadınlar "çok sevdikleri için" ya anlamamayı tercih ediyorlar ya da değişir sanıyorlar ama evlendikten sonra tahammül edemiyorlar.. Sevgilinizi her anlamda iyi gözlemleyin, kendi ailesiyle ilişkisi nasıl, dışarıdaki insanlarla iletişimi nasıl, parasını idare edebiliyor mu, herhangi bi bağımlılığı (oyun, bilgisayar, telefon) var mı, kavga küslük zamanlarında nasıl gibi gibi gibi..

Etrafınızdaki seslere kulak verin . evlenmeden önce herkese sorun- aşk gözümü kör etmiş olabilir ben görmüyorsam siz gördüğünüzü söyleyin die . Eğlence de bi yere kadar .

Benım ıcın önemli olann
Huzur güven saygı elhamdülillah ilk günden hiç bisey kaybetmedik bunlar olunca sevgi de bizi bağladı

daha evli degilim, hayatim boyunca da hep bol flörtlü bol gezmeli, sorumsuz sorumsuz yasamali hayat eglenceli gelirdi ama fikrim çok degisti. hayatimdaki insanla yasamak bana eglenceli geliyor. neredeyse her gün beraberiz, kisa donemlerle beraber yaşiyoruz hayat cok keyifli geçiyor. her carsamba haftalik menüyü belirler pazar alisverisi yapariz, her ay buzluga bir seyler hazirlariz, biri hamur acar digeri icindekileri kapatir falan, keyifli geliyor. Beraber fayans ovalamak bile event gibi geliyor. her seyden bir oyun uydurabiliyoruz. tabii 365 gün ayni eve girdikten sonra işler nasil degisir bilmiyorum. ama yakin cevremde uzun yillar evli olmasina ragmen hala birlikte olmaktan keyif alan, aile ziyaretinde bile fısır fısir konusup gülüşen, heryere elele giden insanlar var.
kkda okudugun bir derdim var sayfasi. buraya tabii ki dertli olanlar yazacak. cok da kafaya takmamak lazim.
sen yoldaki isaretleri iyi izle, ayan beyan açık seyleri "yanyanayken her sey guzel, ayri oldugumuz icin böyle, is yerinde sorunlari oldugu icin boyle, nenesi hasta ondan böyle" diye aklamazsan sanmiyorum degisecegini
benim mutsuz yakin arkadaslarimin hepsine daha evlenmeden en az on kere "iyyy ayril kanka" demisimdir. hepsi ayan beyan belliydi sorunlari. ama beyaz gelinlik gözlerini kör edip evlendiler. sonra cok degisti dediler, mutsuzlar. bir yakin arkadasim dangalagin tekinden nihayet(!) evlenme teklifi aldi. cok mutlu. eger evlenirse cok pisman olacak çünkü adam agir sorunlu. ama kiz inatla bunu göremiyor. simdi evlense kkya konu acsa "her sey harikaydi niye böyle oldu anlamiyorum" falan diyecek. ama herseyin harika oldugu falan yok. sadece kimse gormek istemeyenler kadar kör degil:)
bence meselenin özü bu

Ben evlilik olayını sevmedim.Bana göre değilmiş.Bekarlığımı çok özlüyorum

Evlilik değiştirmiyor. Çocuk değistiriyor.

Mesela basit bir örnek vermek istiyorum. Özel günlerimizde hep benim için emek veriyor; güzel bir hediyeden, güzel yerlere götürmek gibi. Ve sadece özel günlerde de değil her zaman beni sevdiğni, ne kadar güzel olduğumu vs gibi hep insanı yükseltecek şekilde konuşuyor. Kırıcı ya da motivasyon düşürücü hiçbir şeyi yok yani hep yükseltmeye odaklı karşıdaki insanı. Ama mesela evlenince özel günlerin unutulabilecegini ama bunun sevmiyor değil olduğunu söyleyip duruyor ben de ev arkadaşı değiliz ama dedim romantik seyler beklerim ilerde yoksa neden evlenirki bir insan dedim o da tabiki öyle ama bunlar icin mi evleniyorsun, unutulabilir falan diyor öyle durumda sen bana hatırlat diyor ben de ne anlamı kalacak peki diyorum o da diyorki hicbir sey yapmamamıs olmak daha mı iyi diyor neresinden döndürebilirsek döndürürüz falan dedi cok hassassın bu tür konularda dedi. Ama sizce unutmamak cok mu zor ya sizin de beklentiniz olmaz mı beklentim de sadece ilerde evlilikte özel günleri hatırlayıp sarılması seni seviyorum demesi yani.

Ama mesela evlenince özel günlerin unutulabilecegini ama bunun sevmiyor değil olduğunu söyleyip duruyor

Evlenince değişecek sormaniza bile gerek yok. Kim "evlenince bunlar unutulabilir" pazarligi yapar ki :)
Klasik sevgiliyken yapilir evlenince gerek yok kafasi bu.

Aslında insanlar olduklarından çok fazla degismiyorlar.Burdaki konuları okudukca diyorsunuz ya,Aslında herkes karşısındakini görüyor biliyor ama nedense kabullenmek istemiyor.Mesela bir erkek saygısız küfrediyor Ama kadın zamanla geçer diye düşünüyor.Yada adam çevreye karşı inanılmaz agrasif ama ona karşı iyi ya bana yapmaz diye düşünüyor.Evet zaman içinde değişimler olabiliyor ama o kadar ileri boyutta değil.

İstisna vardır belki ama sevgiliyken nasılsa bence çoğu zaman öyle gidiyor. Erkekler kötü yüzünü gösteriyor ama kadınlar duygusal bakıp değişir ilerde diyor. Evlenince de hüsrana uğruyor. Biz sevgiliyken ne kadar güzel anlaşıyorsak öyle devam etti evlenince de çok şükür. Ama hep mantık çerçevesinde baktım. Kötü bir şeyini görseydim bitirecek cesareti gösterirdim.

Ben özel günleri unutanların gerizekali oldugunu düşünüyorum. Bi tane alarm kurmayı bile akıl edemeyen insan mı olur? Tamamen bahane. Kutlamaya gönlü olan unutkanlık durumu varsa alarmını kurar.

Neyse konuya gelirsek, işaretleri güzel okumak lazım. İnsanların sonradan değiştiğine inanmam o yüzden ya sevgiliyken işaretleri görmezden gelmiştir ya da önceden ilişkide olmayan şeyler (cinsellik olabilir, ailelerin ilişkiye dahil olması olabilir, baska sehre her şeyi bırakıp taşınmak olabilir) hayal kırıklığı yaratmıştır. Bunlar dışında vay öyle değildi sonra niye böyle oldu kısmına inanmam.

Eğer sevgili gibi kalabilecekseniz evlilik harika ama çocuklar,, kayın aile sorunları, geçim, ev sorumluluğu vs vs eklenince pek eğlenceli olmuyor.

Hayır, yani benim bir fikrim yok acikcasi. Insanlik hali unutulabilir belki ( çook dev olay yoksa unutulmamali) ama daha evlenmeden unutulur diye devamli söylemesi sizi işlemek oluyor.
Unutulma durumu olduğunda söyle hemen bir seyler yaparız dedi küsüp içerde oturma sessiz kalma hatırlat dedi sadece seni düsünsem tamam ama dedi işte cok stresli zamanlar da olabilir dedi :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…