• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik eğlenceli mi, bir erkeğin değişeceği sevgililikte belli olur mu

Mesela basit bir örnek vermek istiyorum. Özel günlerimizde hep benim için emek veriyor; güzel bir hediyeden, güzel yerlere götürmek gibi. Ve sadece özel günlerde de değil her zaman beni sevdiğni, ne kadar güzel olduğumu vs gibi hep insanı yükseltecek şekilde konuşuyor. Kırıcı ya da motivasyon düşürücü hiçbir şeyi yok yani hep yükseltmeye odaklı karşıdaki insanı. Ama mesela evlenince özel günlerin unutulabilecegini ama bunun sevmiyor değil olduğunu söyleyip duruyor ben de ev arkadaşı değiliz ama dedim romantik seyler beklerim ilerde yoksa neden evlenirki bir insan dedim o da tabiki öyle ama bunlar icin mi evleniyorsun, unutulabilir falan diyor öyle durumda sen bana hatırlat diyor ben de ne anlamı kalacak peki diyorum o da diyorki hicbir sey yapmamamıs olmak daha mı iyi diyor neresinden döndürebilirsek döndürürüz falan dedi cok hassassın bu tür konularda dedi. Ama sizce unutmamak cok mu zor ya sizin de beklentiniz olmaz mı beklentim de sadece ilerde evlilikte özel günleri hatırlayıp sarılması seni seviyorum demesi yani.
Işte sinyallerden biri :) Evlendikten sonra ilgisiz bi eş olacağından neredeyse eminim..

Unutulma durumu olduğunda söyle hemen bir seyler yaparız dedi küsüp içerde oturma sessiz kalma hatırlat dedi sadece seni düsünsem tamam ama dedi işte cok stresli zamanlar da olabilir dedi :/

Orasini doğru demiş iletişim kurmak her zaman iyidir. Çook stressli nebileyim hastalik vs zamanlarda cok ciddi durumlar varsa unutulur da dedigim.gbi insanlik hali bunu da devamli "unutulur unutulur" diye soylemeye gerek yok. 😄
Özel gunler benim icin de önemlidir ama hiç unutma unutmama muhabbeti yapmadik. 10 yillik evliyiz unutmadi da zaten. Yani ortada unutulacak gercek bir neden varsa zaten akli basinda biri bunun icin ortaligi yikmaz

Orasini doğru demiş iletişim kurmak her zaman iyidir. Çook stressli nebileyim hastalik vs zamanlarda cok ciddi durumlar varsa unutulur da dedigim.gbi insanlik hali bunu da devamli "unutulur unutulur" diye soylemeye gerek yok. 😄
Özel gunler benim icin de önemlidir ama hiç unutma unutmama muhabbeti yapmadik. 10 yillik evliyiz unutmadi da zaten. Yani ortada unutulacak gercek bir neden varsa zaten akli basinda biri bunun icin ortaligi yikma
Özel gunler benim icin de önemlidir ama hiç unutma unutmama muhabbeti yapmadik. 10 yillik evliyiz unutmadi da zaten. Yani ortada unutulacak gercek bir neden varsa zaten akli basinda biri bunun icin ortaligi yikmaz
Eşinizin burcu ne acaba

Mesela basit bir örnek vermek istiyorum. Özel günlerimizde hep benim için emek veriyor; güzel bir hediyeden, güzel yerlere götürmek gibi. Ve sadece özel günlerde de değil her zaman beni sevdiğni, ne kadar güzel olduğumu vs gibi hep insanı yükseltecek şekilde konuşuyor. Kırıcı ya da motivasyon düşürücü hiçbir şeyi yok yani hep yükseltmeye odaklı karşıdaki insanı. Ama mesela evlenince özel günlerin unutulabilecegini ama bunun sevmiyor değil olduğunu söyleyip duruyor ben de ev arkadaşı değiliz ama dedim romantik seyler beklerim ilerde yoksa neden evlenirki bir insan dedim o da tabiki öyle ama bunlar icin mi evleniyorsun, unutulabilir falan diyor öyle durumda sen bana hatırlat diyor ben de ne anlamı kalacak peki diyorum o da diyorki hicbir sey yapmamamıs olmak daha mı iyi diyor neresinden döndürebilirsek döndürürüz falan dedi cok hassassın bu tür konularda dedi. Ama sizce unutmamak cok mu zor ya sizin de beklentiniz olmaz mı beklentim de sadece ilerde evlilikte özel günleri hatırlayıp sarılması seni seviyorum demesi yani.
"hayatim alarm kur telefona bir hafta onceden hatirlatsin. unutup kalbimi kirmandan iyidir" deseydin keske.
manyak mi ne
kac tane gun kutluyorsunuz ki? 14 subat zaten yer gök reklam, unutulmaz. bir evlilik tarihi bir dogum gunu, bir tanisma yildonumu.
unutacaksa alarm kursun. ya da cicek sepetine eklesin bu gunleri, onlar gün yaklasinca mail atip duruyorlar unutma diye.

Ama sizce unutmamak cok mu zor ya sizin de beklentiniz olmaz mı beklentim de sadece ilerde evlilikte özel günleri hatırlayıp sarılması seni seviyorum demesi yani.
benim öyle bir beklentim yok, özel gün önemseyen birisi değilim
ha ama etraıfmda böyle günleri unutan (sevgili olup evlenip yani) da yok (görücü usulü eski evliliklerde vardır, onları irdelemedim)

yalnız

sizin beklentiniz özel gün unutmasın, vay ne büyük kriter, ne eşsiz bir meziyet....
herkese de burç soruyorsunuz

kusura bakmayın da asıl evlenecek olgunlukta olmayan siz gibisiniz buradan bakılınca

Evlilik değiştirmiyor. Çocuk değistiriyor.

Kesinlikle katılıyorum. Çocuktan sonra herşey başka bir boyuta geçiyor resmen. Tahammül süreleri azalıyor, sorumluluk artıyor ve farketmeden biz ne yaşıyoruz ya diyorsunuz.

Bu tabiki eşinin hatalarını göz ardı etmeyenler de olabileceklere örnek. Edenler zaten çocuk olmadan da değişti der 🤣 Aslında değişmedi yeni görmeye ve batmaya başladı diyoruz onlarada 🫣

Bence siz herkese burç sorma işini bırakın. Bu işler burçla mı oluyor size göre? Bakın mesela yenGEnC yenGEnC burçlardan çok iyi anlar ama eminim ki burada benim de aktif diğer birkac kişinin de burcunu pat diye bilemez ki her türlü konuda yazılarımızı okuyordur (var mı tahminin yengenc😅). Bu kadar ciddiye alınacak bir şey değil bu yani lisede falan oluyordu böyle şeyler.

Siz hayata bu çerçeveden bakıyorsanız çok yanlış cikarimlar yapıp sonra buraya aa eşim eskiden hiç böyle değildi diye konu açacaksınız gibi duruyor.

Ben gerçek hayatta oldukça matrak ve yüksek enerjili biriyim. Hayatımdaki insan da çok yüksek enerjili mizah anlayışı yüksek ve atik biri her konuda. Fakat burada ki sohbet konuları benim içimi daralttı ve ümitlerimi söndürdü. Herkes sevgililerinin evlenince çok değiştiğinden yakınıyor genel olarak. Ben sevgilimle evlenirsem rutin şeylerin dışında çok eğleneceğiz, yaptığımız şeylerden çok keyif alacağız gibi geliyor ama değişir mi o da ilerde bu nasıl anlaşılır
İşte o rutin şeyler hayatın tümü oluyor yani siz şimdi iş çıkışı veya boş vaktinizde vs buluşup çoook eğleniyosunuz ekmek elden su gölden evde her şey ikinizde kahvaltı biter yemek başlar o biter temizlik o biter çamaşır o biter ütü ha yine eğlenir misiniz tabii ki bunları hayat arkadaşınla yapmak ya da her şeyi boşverip kafa dinlemeye kaçmak çok güzel ama bekarlıktaki gibi değil daha işin içine giren aileleri sorumlulukları ev geçim derdini katmıyorum bile

Ben gerçek hayatta oldukça matrak ve yüksek enerjili biriyim. Hayatımdaki insan da çok yüksek enerjili mizah anlayışı yüksek ve atik biri her konuda. Fakat burada ki sohbet konuları benim içimi daralttı ve ümitlerimi söndürdü. Herkes sevgililerinin evlenince çok değiştiğinden yakınıyor genel olarak. Ben sevgilimle evlenirsem rutin şeylerin dışında çok eğleneceğiz, yaptığımız şeylerden çok keyif alacağız gibi geliyor ama değişir mi o da ilerde bu nasıl anlaşılır
Ailesinin evindeki rolüne bakın, evlenince o olacak
Aileyi o evi ne olarak görüyorsa, sizi de o konuma koyacak.
İnceleyin derim.

Yani şimdi 1 milyonluk borçla düğün yapıp Şen şakrak nasıl olunur ? (Bu tamamen bir örnek) içinde bulundugun durum insanın hayata bakışını da enerjisini de degistirir. Bugün bir videoya denk geldim ; Endonezya 'da konsoloslukta basit bir nikahla evlenip düğüne harcayacaklari parayla yiyip içip gezip tozmuslar şimdi bu çiftin nesesiyle matrakligiyla kart donduren borç içindeki çiftin matrakligi bir olur mu ?

Yani yaşamadan bılemıyoruz keşke evlenmeden bi fragman görsek ama malesef

Bunun garantisi yokki. Ben de esimden çok keyif aliyordum sevgililik doneminde cok iyi zaman geciriyorduk beraber egleniyorduk. Hic yerimizde durmazdik. Spontone yasardik. Evlendikten sonra da hic bir sey degismedi. Ayni sekilde devam etti. Hatta daha guzel oldu. Sabah kalkardik eger tatilsek ya o derdi hadi suraya gidelim ya ben derdim hadi bunu yapalim. Evde vakit gecirmek de ayri bi keyifti. İsten cikinca kosa kosa ofisine giderdim aksam eglenmeye gider oyle eve donerdik. Ta ki bebegimiz olana kadar 😂 o donem bi sektege ugradi. Eskisi gb birbirimize zaman ayiramaz hale geldik ikimizin de odagi degisti. Ben insanliktan ciktim falan 😂 ama bir sure sonra eski modunuza donduk. Tabi gece gezmeleri bitti malesef (oglumu kimseye birakmadigim icin). Tavsiyem olaki evlenirseniz hemen bebek sahibi olmayin bir iki sene evliliginizin ayni evde olmanin birbirinizin keyfini cikarin.

ben değişecegini sanmıyorum mesela sevgililikte aynı evde her gün yaşamıyorsunuz ki evin içinde nasıl davrandıgını bilesin, ailelerinizle daha cok iç içr değilsiniz ki ailelerin yanında tutumu nasıldır vs vs

Evlendikten sonra değişmek değil o, evleneceğin insanı tanıyamamak. Görmediğiniz tarafları kafanızda yazıyorsunuz sonra o yazdığınız kişilikle gerçek kişilik uyuşmayınca değişti diyorsunuz. Ben eşimi çok iyi tanıyarak ve iyi kötü tüm özellikleriyle kabul ederek evlendim. Herhangi bir sürprizle ya da değişimle karşılaşmadım yıllardır.

Ama siz evlilik hayatının romantik komedi filmi tadında olacağına inanıyorsunuz gibi geldi. Muhtemelen sağlam bir hayal kırıklığı sizi bekliyor olacak.

Bohça bile yapmayan kaynana

Sevgili S SaviorAngel1 ,

Bu konuyu takip edin, 1 yıl sonra kocam çok değişti diyecek konunun sahibi. Değişme yok, köprüyü geçince zaten akmaya yüz tutmuş yüz boyasını yıkayıp kurtulmak var.

Tüm mesele dengini bulmak aynı yöne bakmak bence herşeyin vaktinde oldugunu düşünen bi yapım var. Hamdolsun öylede oldu. Herşeyi sevgililikte yaşayanların çoğunluktan bahsediyorum evliliğe birsey kalmıyor yaşanan hersey yaşanmıs cünkü. Birazda kendi elimizde ne erkek ne kadın evlendikten sonra flört etmeyi bırakmamalı tabi çok zorluklar yoksa hayatınızda. Ama tabiki toplumumuzda nede olsa evlendik düşüncesini es gecemiycem. O yüzden kavga ettiğinizde tepkilerine bak neleri seviyor ona bak eglenecek insan bulunur oturup saatlerce de sohbet edeceğin işte her konuyu konuşacagın birine de ihtiyaç duyuyor insan o yüzden suç ortağı bulmak önemli:)))

Back