Bu konuya da yazayim. Kadin cok severse, Robin Norwood yazari. Okumani oneririm.
Yeni evlisiniz galiba
İlk zamanlar zordur
Biraz zamana mı bıraksanız
bu konu icin soylemiyorum.Evlilik aşkı öldürmüyor. Siz evlenmeden önce aşkı öldüren davranışlarınızı görmüyorsunuz sadece. Evlendikten sonra her şey gözünüze batıyor. Sonra da suçu evliliğe atıyorsunuz.
Kaç yıllık evliyim, eşimin bana dediği “zamanla insan daha çok aşık olur mu, ben oluyorum” !
Çünkü biz hiç değişmedik, kötü, kabullenemeyeceğimiz huylarımız yoktu zaten o yüzden evlilik yapmak istedik.
Yani kıssadan hisse; evlenmeden önce gözünüzü açın. Anlaşamayan insanlar evlenmesin zira evlilik olunca karakterlerinize sihirli değnek değmiyor.
aslında olay tam da bundan kaynaklanıyor.bu konu icin soylemiyorum.
Evlenince duzelir
Cocuk yap, duzelir
Eşini alıp karşına bunları anlattın mı canım?Nelerin eksikliğini hissettiğini,hayal kırıklıklarını,duygularını anlattın mı?Eğer bunları tek başına içinde yaşıyorsan bunu yapmamalısın.
Önce iletişim.Üzüldüm ama susuyorum,kırıldım ama susuyorum,kızgınım ama susuyorum o anlasın olmaz.Konuşacaksın,anlatacaksın.Ondan da dinleyeceksin.Bilemezsin o da neler geçiriyor aklından,ne hissediyor.
Belki çok basitçe çözülebilecek bir şeyi içselleştirip susarak çözülmeyecek hale kendimiz getiriyoruz çoğu zaman.
Konuştun ve bu cevabı aldıysan,memnun olduğu o yerde bırakacaksın kendisini o zaman.Ne hali varsa görsün.Anlattım ama bir sonuca varamadık.Ben böyleyim karakterimden tavırlarımdan son derece memnunum dedi kapadı konuyu.Daha da üzerine konuşmadık.Zaten genelde geç geliyor.Ya ailesinin yanına gidiyor yada arkadaşlarıyla.
Konuştun ve bu cevabı aldıysan,memnun olduğu o yerde bırakacaksın kendisini o zaman.Ne hali varsa görsün.