Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
character doğru bulabilir neden olmasın:Roflol: :Roflol: :Roflol: :Roflol: o kadar bekleniliyor o gece için:1closedeyes: bekler bekler herkese gösterir sonucu ne olacak:Roflol: :Roflol: :Roflol:
Ben de trakyalıyım.. Bulgaristan ve arnavut kökenliyim.. Annem bulgaristan göçmeni babam arnavut...
Yakın geçmişte, yani bundan 20 yıl kadar önce.. ilk gece evde akraba kadınlardan biri beklermiş.. Sonradan bu adet kalktı.. onun yerine yine bir saçma adet getirildi ki.. o da .. gelin ertesi gün.. kırmızı bir eşarba, malum bez parçasını sarar ve bohça olarak o yakın akraba olan kadına verir... ahanda ben kızım görün bakın demek için... yani trakya da böyle adetler var arkadaşlar... doğru bir adet değil ama var dı!... bizzat şahit oldum böyle bir olaya....
bu adet var ic anadoludada kiz kendine güvenmiyosa evlenmesin
İyide zaten zar yapısı diye bişe var yani.. Her kızın ilk gecesinde kanama olmuyo, bu bakire olmadığı anlamına gelmiyo.. Kimisinin zarı doğumda yırtılıyo.. Yani kızın zarı esnekse ve kanaması olmadıysa, .ok yoluna gidicek!!! Töbe töbeeeee!!!
kökenim yunanistan göçmeni ve aslen tekirdağlıyım ve halen bir sürü akrabam vardır orda...
geline ertesi gün duvak eğlencesi yapıldığı dorudur vardır adetlerimizde
ama evde birinin beklemisi çarşaf istenmesi ve bu çarşafı isteyenlere gösterilmesi gibi saçma iğrenç bi adet yoktur
tam aksine doğuluların bu adet diye bilinir
göçmenler açık görüşlü insanlardır.........
sana bunu anlatanda aslen göçmen tırakyalı,tekirdağlı değilde belki orda yaşamış başka bi kökenli insandır yarencim lütfen yanlış bilgilendirmeyelim
yanyana iki köyün bile bazi adetleri birbirinden farkli olabiliyor..bence adetlerin dogrulugunu tartismak yalnis..bunlar zaten zamanla degisebiliyor..carsaf bakma olayi hala anodoluda bircok yerde var .bu bencede etik degil ama bazi seylerin degismesi icin zaman gerekir