Evliliğin sorumluluğu ağır geliyormuş

KtaRa

Guru
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2008
33
4
Merhaba 3 yıllık bi ilişkim var. İş dolayısıyla tanıştık. İlk zamalar ben daha özgüvenliydim. Ama daha sonra pandemi zamanında uzaktan ilişkiyi yürütmeye çalıştık. Yine evliliğin başlarında ilgili olan eşim soğuklaştı. Saçma sapan konularda beni tersliyor. Durup dururken yaptığım işi aşağılayıp moralimi bozuyor. Negatif şeyler benim modumu düşürüyor bana yapıcı eleştiriler yap diyorum ama yine aynı. Evde her iş bana bakar. Bir de ondan istediğimde istersen herkes kendi işini kendi yapsın demişti(keşke kabul etseydim). Sonra bana haber vermeden planlar yapıp bana söylediğini iddia ediyordu. En başta verdiği sözleri önensememeye başladı. Ve ben bişey dediğimde suçlu ben oluyordum. Onu sıkıyor darlıyordum ki hiç öyle biri değilim. Ben onsan söz vermesini istemedim herşeye kendisi söz verdi. Sonra da ben böyleyim evlilik sorumluluğu çok ağır geliyor. Ne dedim ağır gelen. Ben şuana kadar hep spontane yaşadım.yani bana haber vermek zor geliyormuş. Neyse sonrasında biz parasal olarak zor bir dönemden geçtik. Aslında ilk zamanlara göre bişey değil ama eşim gelecek parayla ev almayı düşünüyordu. İş olmayınca çok stres oldu. Bana intihardan falan bahsetti. Daha sonra da eğer sen çalışsaydın bu dönemi çok kolay atlatırdık Kendimi çok yalnız hissediyorum dedi. Halbuki o zamana kadar çalışıyordum ama 2 ay işsiz kaldım diye böyle sçma bir durumun içine düştüm. Ben de dedim ayrılalım yani bensiz özlediğin hayatına dön. İşte şimdi ayrılırsak ben ne yapıcakmışım ben iş bulup biraz para biriktirdikten sonra bakalım hem bi sene deneriz dedik. Ama daha sonra bana umutlanma bu iş bitti sen işine odaklan dedi. Ben tekrar o zaman git seni görmek istemiyorum dedim. Ama bu bi sene deneme işinde ısrar ediyor. Gitmek en doğrusu ama anlayamıyorum ne yapmaya çalışıyor. Evlenmeyi en başta kendisi istedi. Benim için o kadar çok çabaladı ki o en başında ki güven duygusunu hala yenemiyorum.herkes bizim ilişkimize hayrandı. Şimdi ne yapmalıyım bilmiyorum. İlişki terapistine gidelim dedim ama kabul etmiyor çabalamalı mıyım bu ilişli için bilmiyorum. Ama bitti deyişi hep kulaklarımda. Hiçbişey yapmak gelmiyor içimden. Canım yanıyor heryerim ağrıyor.
Not: bugün dayanamadım mesajlaşmasına baktım ama kimseyle mesajlaşmamış sadece kızın ismini aratmış ve bulamamış. Gözülen mesajlar da spammiş

Son düzenleme:
Sanki onun için bir hevesmissiniz ve hevesini almis gibi davraniyor. Neresinden tutsam elimde kaldı. 2 ay degil, 2yil bile issiz kalabilirsiniz, ev isleri size ait olmamali, eski sevgili meselesi mide bulandirici, kurdugu cümleler cok incitici. Bence sizin iliskiniz bitmis ve esiniz toparlamaya niyetli degil

Merhaba 3 yıllık bi ilişkim var. İş dolayısıyla tanıştık. İlk zamalar ben daha özgüvenliydim. Ama daha sonra pandemi zamanında uzaktan ilişkiyi yürütmeye çalıştık. Yine evliliğin başlarında ilgili olan eşim soğuklaştı. Saçma sapan konularda beni tersliyor. Durup dururken yaptığım işi aşağılayıp moralimi bozuyor. Negatif şeyler benim modumu düşürüyor bana yapıcı eleştiriler yap diyorum ama yine aynı. Evde her iş bana bakar. Bir de ondan istediğimde istersen herkes kendi işini kendi yapsın demişti(keşke kabul etseydim). Sonra bana haber vermeden planlar yapıp bana söylediğini iddia ediyordu. En başta verdiği sözleri önensememeye başladı. Ve ben bişey dediğimde suçlu ben oluyordum. Onu sıkıyor darlıyordum ki hiç öyle biri değilim. Ben onsan söz vermesini istemedim herşeye kendisi söz verdi. Sonra da ben böyleyim evlilik sorumluluğu çok ağır geliyor. Ne dedim ağır gelen. Ben şuana kadar hep spontane yaşadım.yani bana haber vermek zor geliyormuş. Neyse sonrasında biz parasal olarak zor bir dönemden geçtik. Aslında ilk zamanlara göre bişey değil ama eşim gelecek parayla ev almayı düşünüyordu. İş olmayınca çok stres oldu. Bana intihardan falan bahsetti. Daha sonra da eğer sen çalışsaydın bu dönemi çok kolay atlatırdık Kendimi çok yalnız hissediyorum dedi. Halbuki o zamana kadar çalışıyordum ama 2 ay işsiz kaldım diye böyle sçma bir durumun içine düştüm. Ben de dedim ayrılalım yani bensiz özlediğin hayatına dön. İşte şimdi ayrılırsak ben ne yapıcakmışım ben iş bulup biraz para biriktirdikten sonra bakalım hem bi sene deneriz dedik. Ama daha sonra bana umutlanma bu iş bitti sen işine odaklan dedi. Ben tekrar o zaman git seni görmek istemiyorum dedim. Ama bu bi sene deneme işinde ısrar ediyor. Dün de eski sevgilisiyle mesajlaşmış sanırım ama içeriği bilmiyorum. Midem bulanıyor nasıl böyle saçma bi durumun içinde kaldım bilmiyorum. Gitmek en doğrusu ama anlayamıyorum ne yapmaya çalışıyor. Evlenmeyi en başta kendisi istedi. Benim için o kadar çok çabaladı ki o en başında ki güven duygusunu hala yenemiyorum.herkes bizim ilişkimize hayrandı. Şimdi ne yapmalıyım bilmiyorum. İlişki terapistine gidelim dedim ama kabul etmiyor çabalamalı mıyım bu ilişli için bilmiyorum. Ama bitti deyişi hep kulaklarımda. Hiçbişey yapmak gelmiyor içimden. Canım yanıyor heryerim ağrıyor.
Sanki sizden maddi bakımdan beklediği şeyler var o yüzden illa 1 yıl diye diretiyor. Ortak ev ortak araba nedense öyle hissettim. Evlilik bitmiş tâbi ki devam etmeniz kendinize eziyet olur Sadece.

Neden her şeyin kararını o veriyor,bu evlilik bitmiş adam sizi bi şeyden saymıyor,kendi yokunuza bakın..mental ve ruh sağlığınız İçin de aynı evde yaşamayın davanızı açın,sırıta sırıta bitti demesi yok eski ile mesajlaşması yok işe gir bakarız demesi bınun lafıyla pazardan domates bile alınmaz,ciddiyetten uzak saçmasapan bi tip

Sizinle para kazaniyorsunuz diye mi evlenmis?
Aslında en başta hem iş hem aşktı. Ama sonra biz evden çalışıyorduk. Ben ev işlerini o kendi işini yapıyordu. Ama bu durum beni çok rahatsız etmeye başladı. Ben çalışmıyorum diye o da ev işlerini yapmıyordu sanırım. Ama ben bu konuda pratik değilim hep çalışmışım sadece yemek yapmak tam bi günümü alıyor.bir de yemeği beğenmez tabi gelde sinir krizi geçirme.

Sanki sizden maddi bakımdan beklediği şeyler var o yüzden illa 1 yıl diye diretiyor. Ortak ev ortak araba nedense öyle hissettim. Evlilik bitmiş tâbi ki devam etmeniz kendinize eziyet olur Sadece.
Bana büyük eziyet. Beyefendinin umurunda değil hatta çok mutlu bu konuşma olduğundan beri. 1 yıl olmasının sebebi dedi ki ayrıldıktan sonra sıkıntı çekmemi istemiyormuş. Bu sürede kendini geliştir birikim yapalım senin için sonrasında yapmak istediğin bişey varsa yaparsın dedi.

Bana büyük eziyet. Beyefendinin umurunda değil hatta çok mutlu bu konuşma olduğundan beri. 1 yıl olmasının sebebi dedi ki ayrıldıktan sonra sıkıntı çekmemi istemiyormuş. Bu sürede kendini geliştir birikim yapalım senin için sonrasında yapmak istediğin bişey varsa yaparsın dedi.
Bu sekilde vicdanini rahatlatacak ,peki siz hala seviyor musunuz?

Şu erkeklerden nefret ediyorum. Evlilik dediğin dünyanın ennn ciddi kararı. Madem yeterli olgunluğa sahip değilsin, madem böyle bir sorumluluk kaldıramayacaksın. O zaman hiç bu toplara girip de karşıdakini de hem psikolojik hem maddi hem manevi yıpratma. Ne hakkın var böyle bir şeye. Çocuk oyuncağı mı bu! Ne zmaan ki kadın imzayı atıyor. Bu erkekler hooop nasılsa artık bu kadın elimin altında, öyle çat diye gidemez her istediğimi derim deyip ilişkileri mahvediyor. Kaybetme korkularının gitmesiyle gerçek karakterleri ortaya çıkıyor. Sizin adınıza çok üzüldüm. Hele ki işin içine sadakatsizlik girmiş. Umarım güçlü ve dirayetli olup kendi kıymetinizi biilir, hayatınızı mahfetmeye çalışan bir adama ipleri teslim etmezsiniz. Çocuk yoksa inanın çok şanslısınız şu noktada .

Bu sekilde vicdanini rahatlatacak ,peki siz hala seviyor musunuz?
Seviyorum ne yazık ki. Çabalarım da bu yüzden. Ama neye karşı elimde hiçbişey kalmadı
Cidden bu herkesin hayran olduğu evliliklere noluyo böyle nazara mi geliyor nedir.
Eşiniz sen işine bak umutlanmadiyor ardından da bir yıl deneyelim diyo öyle mi?
Dengesiz biri mi kendileri.
Ayrıca eski sevgilisine yazmış sanırım ne demek gördünüz mü yoksa sadece şüphet

Cidden bu herkesin hayran olduğu evliliklere noluyo böyle nazara mi geliyor nedir.
Eşiniz sen işine bak umutlanmadiyor ardından da bir yıl deneyelim diyo öyle mi?
Dengesiz biri mi kendileri.
Ayrıca eski sevgilisine yazmış sanırım ne demek gördünüz mü yoksa sadece şüphe mi
Eski sevgilisinin adını aratmış. Mesajlaşmalar vardı ama içeriğe bakamadım gizliydi. Belki önceki mesajlardır ama neden bianda eski sevgilisini aratsın ki?
Aslında ilk biz konuştuğumuzaa çok bu parasız kaldığımız dönemde çok mutsuz olduğunu söyledi. Eğer böyle devam ederse yani kötü hissedersem ayrılırsak nasıl olur diye konuştuk. Sonra ben de dedim ki ayrılınca ne olacak yani bana tercih ettiğin hayat ne? O da tercih falan yok sadece şuan çok yalnız ve mutsuz hissediyorum bişeyler yapmak istiyorum ama (arkadaşlarıyla tatile gitmek gibi) beni yalnız bırakmak ve orada kendimi kaybedene kadar içmek istiyormuş am evliliğin yükü yüzünden yapamazmış. Ben de dedim yap yani ne alaka evlilikle. Belki de başkalarını düşünüyor ne biliyim. Sonrasında biz durumumuzu düzeltelim belki o ara daha iyi hissederim bu mutsuzluğum belki de iştendir dedi.(bir de o ara evimiz yoktu annemlerde kalıyorduk) sonra herkesiz içinde benim dediklerimi çürütüyor ve benimle tartışmaya çalışıyordu. Ben de madem böyle davranmaya devam edeceksn içinden gelmiyor bitsin dedim. Sonra para biriktirip öyle ayrılalım ailelerimizin evinde kalmayalım diye anlaştık. Ama hala umudum vardı. Daha sonra bana ben kafamda bitirdim dedi ama bu 1 sene para biriktirip ayrılma olayını nasıl düşünmeliyim nasıl katlanmalıyım bilmiyorum.

Şu erkeklerden nefret ediyorum. Evlilik dediğin dünyanın ennn ciddi kararı. Madem yeterli olgunluğa sahip değilsin, madem böyle bir sorumluluk kaldıramayacaksın. O zaman hiç bu toplara girip de karşıdakini de hem psikolojik hem maddi hem manevi yıpratma. Ne hakkın var böyle bir şeye. Çocuk oyuncağı mı bu! Ne zmaan ki kadın imzayı atıyor. Bu erkekler hooop nasılsa artık bu kadın elimin altında, öyle çat diye gidemez her istediğimi derim deyip ilişkileri mahvediyor. Kaybetme korkularının gitmesiyle gerçek karakterleri ortaya çıkıyor. Sizin adınıza çok üzüldüm. Hele ki işin içine sadakatsizlik girmiş. Umarım güçlü ve dirayetli olup kendi kıymetinizi biilir, hayatınızı mahfetmeye çalışan bir adama ipleri teslim etmezsiniz. Çocuk yoksa inanın çok şanslısınız şu noktada .
Çocuk en başta istiyordu ama evlendikten 4-5 ay sonra istemedi. Zaten sonra soğukluk girdi. Kesinlikle kaybetme korkusu yok o yüzden başıma geldi. Asla asla demiyceksiniz. Birine yüzde yüz güvenmiyceksiniz. Daha az umursamaz olan ipleri eline alıyor

Evlenilmeyecek bir adami basiniza koca yapmissiniz kaba tabirle ama sizin sucunuz degil onun suçu ,bastan pesinde kosarlar kadinlarin evlenmek icin yukseklere cikartirlar suslu sozlerle sonucta bu olur .Sanki deneyimlemek istemis evliligi gecim ehli olmak icin degil.Benzer model bizde de vardi, bekarlik gunlerine donmek isteyen daha dava asamasindayken telefonlara sarilmisti basmiyor bosanma karari ellerine gecmeden

Bu Pandemie doneminde bircok insanin ayarlari kacti.

En kolayi kestirip atip bosanin, Adam mi bu ya gibi sozler sarfedilmesini dogru bulmuyorum. Biraz sakin kalip, herseyi en bastan degerlendirmenizi tavsiye ediyorum.

Bir de sanki bir Sure calismiyor olmak sizin de psikolojinizi iyice bozup, olaylari oldugundan daha farkli algiliyor gibi bir His edindim.

Neticesini bilemeyiz ancak sinirler havadayken alinan her karar, soylenen her soz hep hatalidir

X