Evliliğime Dısardan Bakın

Hayat ne garip

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2009
5.761
4.814
698
Hepinize slmlar sevgiler bayanlar
ben bugun çok duygu yüklüyüm tüm içimi size dökücegm tüm samimiyetimle sizden ricam evliliğime bir dıs gözle bakmanız ben belki içerdeyken bişey anlmıyorum kararımı ona göre verecegm Devam yada Tamam diye
çünkü yoruldumdiğer konularımdada az cok sıkıntı maddiyaat bizim tüm konuların içeriği ana nokta bu

evlendim çocugum olduktan sonra ortaya bazı borclar cıkmaya basladı 2 yıldan sonra 9 yıllıkı evliyim 10 yıla girecegz 7 yıldır borc bitmedi esimin kredi borcları bekarken yaptıgı evliyken yaptıgı borsa iddaa borcları
bunun sonucu olark hep bir maddi sıkıntı içindeyz sona yaklastık 8.800 borc kaldı son ama adım kadar eminim çünkü hayatımı ortaya koydum herseyi takip ettim kalan bu meblag ama bendede tahhammül son noktaya geldi 35 yasındayım yıldım artık bende calısıyorm 1.5 yıldır kendime evladım için araba aldım maasımdan ona bir kurus kalmıyor ona yedirmek istemedim.kızma bakan komsuma tel fatura taksiti derken zaten benimkindende bana bişey kalmıyor yani kırk kaat geciniyorz.eşimin yaptıgı hatalar yüzünden tüm etrafımdaki herkez bizle evlenen ev aldı hepsinin arabası var ve gayet iyi bir sekilde cok sükür yasıyorlar.yani hiçbir iğnemiz yok su haytta kızım hastalansa bir kurus paramız yok borc bulup götürüyrz
yani diptayiz maddi manevi cıkıs bir türlü gözükmüyor cok bunaldım
karaktere gelince eşim yani inanaın nasıl anlatsam tıkandım
bunları yapacak bir insan degil kumarbaz degil yalancı degil bunları o yapamaz ama yaptı ama öyle biri degildir
çocugu için dagları yarar bana hep hak veriyor ona demediğim laf kalmadı herzaman yaptıklarını basına kalkdım her fırsatta hep sen sunu yaptın bunu yaptın dedim
iyi bir babadır kızıma gözü gibi bakar benim cenemi suclu oldugu için ceker
aileme saygıda kusur etmez daha birgün sesi yükselmemiştir el pence dururr kardeslerimede
bana ev işelrinde yardım eder ne dersem dinler fazla konusmyı sevmez dırdırcı degil
dısarı bizi hep götürür yalnız takılmaz sigara içmez evden işe işten eve.daha sayamadıgım iyi yönleri var...
benimki iki ucu b..lu degnek ben cok acı cektim cok maddi sıkıntı cektim bayanlar evladım için dedim evliliği sürdürdüm aramız bu borclar yüzünden böyle oldu sevgi ilşki konusunda bir sihirli degnek deyip borclar bitse hersey düzelecek sanki ama biz herseyimizi kaybettik altın lar su bu herseyi
hayatımız tek düze yıllarca sürer yılar gecti yas gecti yıldım yoruldm
sizce evliliğim nereye gidiyor dısardan bakınca ne olur söyleyin
fikirlerinz önemli ne yapmalı ne etmeli bu evlilik ne olacak

Madem borçlar bitecekmiş bekleyin ve sonrasında değerlendirin. O kadar yıl çekmişsiniz, maddiyat haricinde problem de yokmuş. Tüm sıkıntıyı çekip tam düzlüğe çıkacakken neden vazgeçiyorsunuz? Tekrar aynı hatayı yaparsa kesinlikle acımayın ama..

Milletin şusu busu var kısmını geçin en başta. 4 duvar arasında ne yaşanıyor kimse bilemez. Maddi borç biter önemli olan saygıyı sevgiyi kaybetmemek. Bu kadar borç içinde çocuk doğurmanıza gerek yokmuş maddi durumu olanlar bile bu devirde çocuk yapmadan tekrar tekrar düşünmeli. Bu sorgulamayı yapmak için de geç değil mi yüzmüş yüzmüş kuyruğuna gelmişsiniz madem kabul etmeyecektiniz bu borcu en başından bitirseydiniz konuyu uzatıp eşinizi de rencide etmiş saygınızı kaybetmişsiniz bence konu maddiyatı aşmış gibi maalesef... devam edecek sevgi ve saygınızın olduğuna toparlayabileceğinize inanıyorsanız elbette bitirmeyin çocuğunuz var. maddi dert en kolayı çalışır kazanırsınız inanın ki...

Devam etmenin yada ayrılmanın artı ve eksilerini düşünün. Hangisi sizi mutlu edecek buna karar verin. Eşiniz o kadar iyi biriyse nasıl bu kadar borç taktı ? Evlilik borçları desek takılar gitmiş üzerinden de yıllar geçmiş. Borç birşey değil artık bir senede kapanabilir bir miktar. Böyle mi sürecek yaşamınızın geri kalanı yani bu borç bitince yenisi olacak mı ? Bunları düşünün siz daha iyisini bilirsiniz.

1 kerelik hataysa ve sona gelindiyse mutlu olmak için gün sayardım. Ama ya borç bitince tekrar başa sararsa? Tüm hesaplar,kartlar,ödemeleri kendimde toplar ona da günlük harçlık verirdim. Kabul etmiyorsa da borçlarını ödetecek başka enayi bulsun,kıçına vurun tekmeyi gitsin.

Eşinizi seviyor musunuz? Bu evliliğe inancınız var mı? Şimdi borcunuz olmasaydı nasıl hissedersiniz? Bu soruların cevabı önemli

Benim anladığım kadarıyla siz bu borç sıfırlanınca tamam mı devam mı kararını vermeye niyetlisiniz. Bencede doğru olan bu. Eğer bitmeden tekrar borç yaparsa yolunuza bakarsınız. Zor bu durumlar. Allah yardımcınız olsun. Eşinize Allah fikire versin.

Evlilik ticari bir anlasma degildir. O imzayi atarken asinda karsimizdaki insani her yönüyle kabulleniyoruz demektir. Hic kimsenin hayati dort dortluk degildir. O maddi olarak rahat olan insanlara sorsan belkide senin sahip olduun bir cok seyden yoksundur. Evet esiniz bir hata yapmis ki hatalar bizlere mahsustur. Onemli olan bunlarin tekrarlanmayacak olmasidir.
Benim nacizane tavsiyem bunca yillik yuvaniza sans verin. Esiniz borclar bittikten sonra yine ayni seyleri yaoarsa o zaman bosanma durumunu düşünün derim.
Birde lutfen artik bu maddi konularda beni seni birakip biz olarak dusunmeye çalışın.

Bu kadar borca katlanıp, tam bitecekken ayrılmak çok saçma değil mi. Eşiniz size karşı iyiymiş, maddiyat dışında bir sıkıntınız yokmuş. Herşey para bul değil. Borcunuz bittikten sonra sizinde eviniz arabanız olur. takılmayın bunlara, az kaldı sabredin

aynen hislerim bu yönde
bu evliliğe inancım var adam kaliteli aslında yaptıkları ne kadar zor ve agır olsada
bunun sucluluğunu cok agır ödedi bedeli agır bir savaş veriyor ama bende cocugumda yandık bu bedel atesiyle

bizim artık hiçbişeyimz olmaz herseyimizi kaybettik diye umutsuzluga kapılınca koca moca gözüm görmüyor umutsuzluk cok kötü biliyorm hersey para degil ama parasız haytta anlamsız öyle bir devirdeyz cok bozuk para evde aradım ekmek almak için

bozulan carkı düzeltmek cok zor
her ay geriden gelen borclar sistemi toparlamak yıllar aldı sona yaklaştık ama hala aylarca yine ucu ucuna
ev kira hayat pahalı cocuk okula başladı
bunları düşününce karamsar oluyorm su içimi ruhum daralıyor
inanın borcla sınanmak cok zormus düşmanıma vermesin
faiz bor faiz borc borc batagı yuvamızı yıktı yüregimi deldi gecti

Herkes para içinde yüzmüyor. Sizden çok daha kötü durumda olup haline şükreden insanlar var. Bence olumsuz tarafından bakmayın. eşiniz aynı hataları tekrar yapmıyorsa, bence sabredin borç elbet bitecek. ondan sonra rahatlicaksınız. Size değer veren bi eşiniz var, çocuğunuzun iyi bir babası var. Borç biter elbet ama ya anne babası ayrı olan bi çocuğun psikolojisi. Bu güne kadar dayanmışsınız, biraz daha sabredin

Bunalmışsınız haklısınız ama borcunuzun bitmesine az kalmış. Eşinizin de bu borçtan başka olumsuz bir yanı yokmuş. Boşanmayı düşünmek için bir sebep göremedim.

Oyle biri segil ama yapmis demenin mantigini aciklarmisin? Uzgunum ama demekki oyle biri...sonuna gelmissin sma bikmissin ve esinide sevmiyorsun artik.. sirf saygili vs diye katlaniyosun.. hepsi ayni b.k

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…