• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliligim ne olucak :(

Eşimle 2007 de tanıştık 2017 temmuzda evlendik. Bu kadar uzun zaman sevgili kaldık görüştük ama gerçekten ben bile şuan bebek istemiyorum . En az 2 sene geçmeli benim için hem ilk zamanların tadını çıkartmak hem bilmediğimiz yönleri vardır gibisinden. Bu kadar hızlı tanışıp evlenip ardına hemen hamile kalmak bana çok yanlış geliyor kusura bakmayın. Sonra haydi diyelim bebek oldu artık çare Yok o işe , adam kardeşinin düğününe gitmesin mi Allah aşkına ya bende olsam bende giderim tabiki o benim kardeşim. Bak sana birşey anlatayım haline şükür et olur mu canım. Eşim asker 2015 te ırağa görev çıktı gittiler arkadaşımın eşide de aynen gitti kız hamileydi eşi ıraktayken düşük yaptı kocası tam 1 sene sonra geldi. Sonra şimdi afrine görev çıktı yine gittiler kız yine hamileydi yine tek başına düşük yaptı. Bir arkadaşımız 8 aylık hamileydi eşini hatayda zannediyor aslında afrine geçmişlerdi kız kardeşiyle Doğuma gitti bebeğini kucağına aldı . Bunların hepsi hayatta birer döngü . Eşin ne kadar zaman düğüne gidecek ki sen bunu olay haline getiriyorsun ? Ayrıca kanaman varsa neden direk acile filan gitmesin onu anlayamadım. Birde eşin gıcık gıcık ne konuşuyor onu da merak etmedim değil.

Evet tehlikeli ama doktorumu aradim ve beklememi söyledi.. aynen öyle bir hataya dustum 2012 beri taniyordum daha dogru taniyorum sanmissim
dünya da bir tek sen hamile değilsin bir tek sen hasta değilsin bir tek sen doğurmayacaksın ve eşininin kardeşi sadece bir kez evlenecek ,şımarıklığa lüzum yok.
not:daha doğmamış çocuğa don biçmeye hele hiç gerek yok.

Gittin de o bile bile gitmek istiyor oraya belirtmeye unutmussum kalp hastasiyim ve benim dogumum icin doktorlar son aya kadar beklemezler. ! Buda ne zaman olur ne zaman olmaz bilinmiyor. Ve ailesi degil cocugu önce gelmesi lazim onun icin ben bile degil evladi !!
bebeğiniz 7 aylık mı olacak 7 aylık gebe mi olacaksınız
orasını konu başından bir güncelleyin tam anlaşılmıyor

bu arada kardeşinin düğününe gidecek tabi k.bakmayın
yalnız keşke eşinizin ailesi düğünü 1 2 ay geçe veya erkene çekselerdi sizin doğumunuza denk gelmeseydi

Merhaba arkadaslar ben esimle evleneli 6 ay oldu. Ve önceden tanismisligimiz vardi ama konusmuyorduk biz 3 ay flörtumuz oldu daha sonra ve nisanimizdan 2 ay sonra evlendik. Yani hersey ayni sene de oldu bitti ben suan 9 haftalik hamileyim esimle bu aralar surekli kavgamiz oluyor bu aralar ailesine cok fazla duskun olmaya basladi kavga ettik kanamam oldu ama umrunda bile degilim.. kardesinin dugunu olucak yazin ve mutlaka gidicem diyor eger ki cocugum inshallah yasiyorsa ozaman 7 aylik olucak ve yurtdisina cikamiyacagim. Ama bu onun umrunda bile degil. Cocugunu bile dusunmiyir. Bana artik eskisi gibi degil. Cok kötuyum morelim bozuk. Bu benim asik oldugum adam olamaz.... Bana gicik gicik konusuyor sanki istiyerek bilerek morelimi bozup dusuk yapmami istiyormus gibiii.. ne yapicami bilmiyorum.. anem yok annemi kaybedeli 2 sene oldu.. kiz kardesimde yok derdimi anlatabilecegim kimse yok.. o yuzden size anlatiyorum. Inshallah bana ablalik ve kiz kardes olarak akil verirsiniz eminim ❤❤
siz gidemiyorsunuz diye kardeşinin düğününe gtmeyecekmi ?? siz de gitmezdiniz sanırım yuh size diyorum başkada birşey demiyorum akşam sabah doğuracak zamanınızda olmayacaksınız bence boşanın

Daha doktor birsey demeden kendi kendine mi diyorsun bunlari? yani nerden biliyorsun erken alacaklarini ve 7 aylikken sende ucaga binip gidebilirsin doktor izniyle. ben doktor izniyle gitmistim.benim ki de riskliydi erken dogum riskim vardi. ama doktor ilaclarimi verdi. bi sorun da olmadi.

hemen evlenip hemen hamile kalmışsınız. acele neydi ki? adamı belli ki tanımıyorsunuz yeteri kadar.

ayrıca kardeşinin düğününe gitmek istemesinde ne var? siz çıkamıyorsanız gitmezsiniz ama o gider, kardeşi sonuçta.

Şuan duygusal bakıyosunuz. Kardeşinin düğününe tabiki gidecek. Farzedelim ki doğumunuz erken oldu aileniz yanınızda destek olamazlar mı? Kalp hastası arkadaşım 2 doğum yaptı, kötü düşünmeyin.

Tamam da komsu dugunu degil kardesinin dugunu. Gitsin en fazla 3-4gun. Bence abartiyorsunuz. Hele o zaman olsun doktorunuz sizi yonlendirir. Benim gorumcem hamileligimin son gunleri ve lohusaligimda soz nisan yapti toplam 3 davet verildi hepsine gittim. Gidemeseydim de esim tek gidecekti oyle anlasmistik. Biraz makul olmalisiniz

Klasik Türk erkeği işte . Sende herseye alınmamaya çslış . Keşke bu kadar alelacele hiç tanımadan konuşmadan evlenmeseydin .

Hemen doktorunuza gidin. İhmal etmeyin. Kanama durumunda yapılması gereken bir iğne var. Randevu tarihini beklemeyin
bildiğim kadarıyla yurt dışında gebelik prosedürü bizdeki gibi değil gebelik boyunca ölüyom desen hastane 3-4 kere görüyor sizi toplamda eve ebe gönderiyorlar diye biliyorum.

Bende şuan hamileyim 6.ayıma giriyorum.eşim işi gereği sık sık şehir dışına yurtdışına çıkıyor.günlerce evde olmuyor.benm hamileliğimde kolay geçmiyor ama bikere nazlanmadım bu konuda.siz çok abartıyorsunuz.o gitti diye hemen doguracak haliniz yok.ayrıcada kardeşi elbetteki gidecek düğüne.ben olsam kardeşimin düğününe gitmemi kimse engelleyemez neden empati yapmıyorsunuz evlenince aileyi silip atsın ille ben ille ben diye bi dünya yok.böyle bakarsanız daha çokkk huzursuz olursunuz

Madem kanamanız oldu nedne doktora gitmediniz ne demek hala yaşıyorsa? doktor ilaç başlatır progestan başlatır öyle saçma şey mi olur. Siz hormonlardan dolayı fazla abartıyor olabilir misiniz ailesine düşkün olarak ne yapıyor mesela? onun her dediği sizin sinirlerinizi bozuyor olabilir mi? neden düşük yaptırmak istesin adam size Allah aşkına.

Ben kalp hastasiyim ve doktorlar benim dogumum son ayina kadar beklemezler sanmiyorum. Onun icinde erken olmasi lazim benim esimde beni dogum yaparken yanliz birakmasini istemiyorum! Hassaslikla alakssi yok sonucta onunda cocugu canim

Nasıl beklemezler 7 aylık da alamazlar çocuğu riskli olur yani takipleriniz yapıldığı sürece sorun olmaz. Çok erken olur 7 ay sonuçta gidecek düğüne gelecek haftalarca orada kalmayacak. Başınızda da illa birisi bir akrabanız olur ama ailesiyle iyi olması neden gözünüze battı sizi ihmal mi ediyor gece gelmiyor mu

bildiğim kadarıyla yurt dışında gebelik prosedürü bizdeki gibi değil gebelik boyunca ölüyom desen hastane 3-4 kere görüyor sizi toplamda eve ebe gönderiyorlar diye biliyorum.

Evet Hollandada mesela 6 defa felan controle gidiyosun ozel durumun olmadigi surece ve hastanede degil ebenin kendi binasina gidiyosun, son aylarda hastaneye gidiliyo. Benim mesela erken dogum riski oldugu icin ilk 3 ay ebeye ondan sonra hastaneye kontrole gittim ayda 1

Merhaba arkadaslar ben esimle evleneli 6 ay oldu. Ve önceden tanismisligimiz vardi ama konusmuyorduk biz 3 ay flörtumuz oldu daha sonra ve nisanimizdan 2 ay sonra evlendik. Yani hersey ayni sene de oldu bitti ben suan 9 haftalik hamileyim esimle bu aralar surekli kavgamiz oluyor bu aralar ailesine cok fazla duskun olmaya basladi kavga ettik kanamam oldu ama umrunda bile degilim.. kardesinin dugunu olucak yazin ve mutlaka gidicem diyor eger ki cocugum inshallah yasiyorsa ozaman 7 aylik olucak ve yurtdisina cikamiyacagim. Ama bu onun umrunda bile degil. Cocugunu bile dusunmiyir. Bana artik eskisi gibi degil. Cok kötuyum morelim bozuk. Bu benim asik oldugum adam olamaz.... Bana gicik gicik konusuyor sanki istiyerek bilerek morelimi bozup dusuk yapmami istiyormus gibiii.. ne yapicami bilmiyorum.. anem yok annemi kaybedeli 2 sene oldu.. kiz kardesimde yok derdimi anlatabilecegim kimse yok.. o yuzden size anlatiyorum. Inshallah bana ablalik ve kiz kardes olarak akil verirsiniz eminim ❤❤

Ben olsam sıkinti yapmam gitmesine ama dogum zamaniysa tabiki esimi yanimda isterim, anladigim kadar kalp hastasisin, bu durumda farkli tabi.

Evet tehlikeli ama doktorumu aradim ve beklememi söyledi.. aynen öyle bir hataya dustum 2012 beri taniyordum daha dogru taniyorum sanmissim

Doktor neden bekletiyor, kac haftalik hamilesin? Benim ilk hamileligimdede kanama oldu ama ertesi sabahina randevu vermisti eko icin. Ozaman 7 haftaliktim, kucuk oldugu icin af edersiniz, karindan degil baska turlu eko yapti

Olur böyle şeyler. Hamile olduğunu için daha fazla hassas olman normal. Kardeşinin düğününe gitsin gelsin. Çocuğunun doğumunu kaçıracak kadar sorumsuz değildir heralde, zaten erken doğurmak lazım diyorsun, bı ayarlama yapılır zaman konusunda.

Herşey hızlı gelişmiş sizde. Nisan, düğün, hamile kalman arka arkaya olmuş. Planiniz dahilinde hamile kalmadiysan erkekler alisamaz hemen, baba olacak olmanın sorumluluğunu idrak edemeyebilir. Alışır zamanla.

Bir de biz istiyoruz ki erkekler hep güçlü olsun dağ gibi sirtimizi yasliyalim. Ama erkek olmanın sorumluluğu kolay değil bu zamanda, fazla ayrıntı vermemissin eşin hakkında ama ailesine düşkünlüğünün artması bazı sorumlulukları kaldırmakta zorlanmasınin sonucu olabilir. Olur olmaz herşeyi buyutme. Sen ona destek ol, o da sana olur inşallah.

Kardeşinin düğünü konusunda teşvik et onu bence. Gitmesi gerektiğini iyi olacağını soyle. Zaman konusunda ayarlama yapabilirsiniz diye düşünüyorum. Sen onun yanında ol, o da senin yanında olur

Back