Evliligim iyi gitmiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Böyle konuları okudukça keşke reşit olma yaşını 18 den 25 'e çekseler diye düşünüyorum. Yaa yazık küçücük kızlar kendilerini bile isteye ateşe atıyorlar. Hayatı bilmeden ailelerine rest çekip evleniyorlar, peki ya sonrası. Durumunuza üzüldüm konu sahibi. Ne yapacağınıza siz karar vereceksiniz. Yaa katlanacaksınız ya da herşeyi başa çekip ayrılacaksınız. Adam evlilik olgunluğuna ve hissiyatına girmemişti.

Öncelikle umarım sağlıklı evladın olur hayırlısıyla doğum yaparsın. Bu konuda ne denir bilmem ki ailenlede sıkıntılı ayrılmışsın. Ailemiz bize ne yaparsa yapsın bizi onlardan çok kimse düşünemez. Evliliğinizn düzelmesi için evinizi ayırmanız gerekiyor. Ama şunuda göze alın eşininz ev ayırsada ailesine bakıcak. Sonra eşinizin mesleğini kabullenmeniz gerek. Yoksa çok üzülürsünüz.

Evlenmedne once bana herkes soylerdi denizciyle evlenme yanlzi kalirsin cocugun babasiz buyur diye a

Sizi yalnız bıraksa daha iyiymiş. Yaşlı başlı insanlarla aynı evde yaşamaya mecbur bırakmış birde.
Keşke ailenize kulak verseydiniz, keşke çocuk için bu kadar acele etmeseydiniz, keşke eş ailesi ile aynı evde yaşamayı kabul etmeseydiniz.....

evlenmeden once babssi almanyada is bulmustu evi o bakicakti esimin bir seferde kazandigi yani 16 bin euro ile hemen odenirdi borcu o kadar , evi birilei baksaydi coktan oderdidi bir sene icinde kendi evimizin ilk taksitini de oderdik ama babsini isten attilar dahahda is bulamadi herseye eesim bakiyor , annesi ev hanimi cocugua bakar bende calisirimn diye dusunuyordum , esim eve geldiginde oturp ciddi ciddi konusucam boyle hayat istemiyorum yani hic boyel tahmin etmemistim olan bana oldu butun bu durumda

Hayatinizin ne sekilde olacagi en basindan belliyken bu adamla ogrenci halinizle kostur kostur evlenip hemen hamile kalmanizi gercekten anlayamiyorum. Simdi de yapacak bir sey yok,ya susun oturun,ya da kalkin gidin yani bir 3.yol var mi sizce?

Şuraya düzenliyorum sizinle ilgili dilimizde ki deyişleri, aklına başka gelen olursa eklesin :

Kendim ettim kendim buldum
Bile bile lades
Kendi düşen ağlamaz
Ya bu deveyi güdersin ya bu diyardan gidersin
Yangından mal kaçırır gibi ( çocuk için)
Geçti borun pazarı sür eşeği niğdeye

Ya cidden ama ya evlenir evlenmez hamile kalmak niye?
Hiç mi düşünmedin daha dün bir bugün iki bakalım sonum ne olacak bekleyeyim biraz daha diye.
Yapsak hepimiz yapardık bende yeni evliyim evliliğin başında herşey güllük gülistanlık da bu hemen çocuk için gaza gelmeye sebep değil yani bak bugünün yarını var keşke acele etmeseydin cahillik etmişsin kusura bakma. Elin adamı için anne babanı çiğnemene zaten diyecek bişey bulamıyorum cahil cesareti böyle bişey yaptırabilir ancak.

Bu mesleğin parası çok çok iyi çünkü, o sebeple iş yükü ağır da olsa bırakmak istemiyorlar. Eşimin iki kuzeni denizci, birisi kaptan deli gibi para kazanıyor ama oğlu 4 yaşına geldi çocuğun hangi anına şahit oldu diye sorsan bir elin beş parmağını geçmez, karısı kendi başına uğraştı her şeyle ama pek de şikayetçi değil. Türkiye'nin çoğu ilinde evleri var, birikimleri var altlarında son model arabaları var. Para olsun yeter diyengillerden. Ailelerden uzakta yaşıyor o sebeple rahat belki de. Öğretmen bir de kadın. Sizin şartlarınız onunkinden çok farklı. Keşke biraz rayına oturmasını bekleseydiniz bir şeylerin, en azindan bir mesleğiniz olsaydı da kimseye minnet etmeseydiniz.
Eşiniz yük taşıyıp indiren kısımdan mı, onlar kaptanlardan daha az alıyor ama az dediğime bakmayın aylık 50 bin civarı, dolar üzerinden alıyorlar paralarını. Kaptansa aylık 200 bin üzeri. Sizin nasıl o kadar borcunuz harcıniz var bu kadar kazanmaya

Kendi ailende kal bari daha rahat edersin

esim 3. kaptan tanker gemisinde 34 bin aliyor aylik , ama dedigim gibi bankanin fayizi cok bide ailesine bakiyor aileside harcadaklarina dikkaat etmiyorlar hic , yasadiigmiz ulkede hersey cok pahali borc bitmiyor malese nede para toplaniyor

İkinci çocuğu sakın yapma. Okulunu bitir bir an önce çalışmaya başla. Ailenle de aranı güzel tut, üç günlük dünya, dönmek zorunda kalabileceğin bir ailen olsun arkanda.

Çocuğu hemen yapmasaydınız bari olan olmuş. Evinizi ayırmaya çalışın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…