How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Evliliğim bitiyor :((

pismanperi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2014
328
269
103
merhaba, burda bir sıkıntımı sizlerle paylaşarak fikir almak istedim. EŞimle 3 yıldır beraberiz 2.5 senedir de evliyiz. Eşime öyle aşıktım ki; beni kendisine bağlamak için geliştirdiği stratejileri o dönemde anlayamadım. Ufacık bir sebepten tartışma ortamı yaratır sonra bei gitmekle tehdit ederdi tabi ben kapıları kilitler anahtarlrı saklardım sırf o evden gitmesin diye haklı bile olsam özürler diler ağlardım. Bu böyle uzunca bir üsüre devam etti. Tanıştığımız günden beri işsizdi hep ben çalıştım ve hiç birşeyi esirgemedim ondan hiç bir sorumluluğunu yerine getirmedi halen de getirmiyor. Tüm faturalar, kira ve bilumum kişisel ihtiyaçlarımızı hep ben karşıladım. Kendi ihtiyaçlarımı öteledim önceliği hep ona verdim. Bazen ihtiyacı olduğundan bazense sadece gönlü olsun morali yerine geldin diye istediği herşeyi yaptım tamam dedim. Ancak artık öyle bir döneme geldim ki kendimi adeta kullanılmış gibi hisseder oldum. Bu da bende bir takım değişiklikler meydana getirdi. Her yaptığımın altında bir şey aradı. Mesela arkadaşıma gidiyorum dedim beni telefonla izlediği halde nerede olduğumu gördüğü halde sen kimleydin nereye gittin yalan söylüyorsun diye döndüğümde tartıştı küstü bana. Her küsmenin ardından içimden yavaş yavaş bir şeyler de koptu gitti. Her tartışmada küfür etti, hakaret etti, kişiliğime ağır söylemlerde bulundu bugün geldiğim noktada en ufacık sen şöylesin böylesin sözüne tahammül edemez hale geldim. Normalde güler yüzlü dışarıdan bakan çok eğlenceli olduğunu düşünür ama benim içime dert soktu resmen. Artık ben de ona cevap verir oldum. Asla küfürüm hakaretim yok olmazda ondan sadece bu huyundan vazgeçmesini istedim beni sen bu hale getiriyorsun dedi. Sen düzelmiyorsun çocuksun, ergensin, beyinsiz,gerizekalısın, bomboş bir insansın diyor ve bunu her kavgada dile getiriyor. Öyle çok üzülüyorum ki; ona artık bir işe girmesi gerektiğini sadece benim çalışmamla yetişemediğimi söylediğimde bakıyorum arıyorum. Başkasının emri altına giremem ne iş yapıcam diyor fikir sunduğumda kabul etmiyor her gün arkadaşlarıyla geziyor, dışarıda yiyor içiyor. ben ufacık şeylerin hesabını yapmak zorundayken onun her sabah kahvaltısını dahi dışarıda yapıyor olması bile rahatsız ediyor beni. İşten yorgun argın geliyorum keşke bana yardım etsen bi çorba yapsan dediğimde senin işin ne sen ne yapacaksın o zaman diyor. Her gün çamaşır yıkıyor dağ gibi ütü birikmiş durumda sırf sinirimden yapmıyorum yaklaşık 2 ay oldu. Çıldırmak üzereyim 3 senedir tüm maddi yük üzerimde hiç desteğimiz yok. eşim çalışmıyor çalışmak ta istemiyor kanaatimce. Benden her yaptığını onaylamamı, hiçbir şeyin nedenini sormamamı istiyor. Bu mümkün mü? ben hatalı mı davranıyorum? Benimle belki 100 defa konuşma yapmıştır. Konuşmalar aramızı düzeltmek için yapılmış konuşmalardı anacak içeriği sadece beni suçlayıcı yıpratıcı incitici sözler doluydu. Hakaretinden küfürden bıktım. Düzelmeme fırsat vermiyorsun bu şekilde kötü konuştuğun sürece düzelemem diyorum beni sen bu hale getiriyorsun diyor. Yani hep bi kısır döngü bıktım hayatımdan, ilişkimden, herşeyden. Çok uzun yazdım farkındayım okuyarak zahmet eden arkadaşlara çok teşekkür ederim nolur bana bir öneri de bulunun.

bir erkek neden küser? eşleri küsen arkadaşlarımız var mı? eşimle küsüz aslında o bana küs 3 gündür ne yüzüme bakıyor ne benimle konuşuyor ne yaptığım yemeği yiyor ne de içiyor. evde var mıyım yok muyum belli değil. Dün barışalım diye konuşmaya çalıştım iş yerindeyken 7 -8 defa aradım açmadı sonrasında dönmedi, mesaj attım cevap vermedi eve gittiğimde de ben yokmuşum gibi davrandı yine halen salonda yatıyor. Ben de artık barışmak için bir çaba göstermiyorum bıraktım öylece. Siz olsanız nasıl davranırdınız?ben nasıl davranmalıyım?

canım ben bu iyi niyetin hiçbirini göstermezdim emin ol fikir soruyorsan..
kusura bakma eşindir ama benim gözümde resmen bir asalak.. tamam kadın erkek eşittir ille erkek getirecek kadın yiyecek diye bir mecburiyet yok ama erkek de evinin sorumluluğunu eline almak zorunda ne demek ben emir altında çalışamam..
evliliğine yorum yapmam asla senin yaşadıkların senin kararların.. ama böyle bir erkek çekilecek çile değil..
erkeklik görünüşte olmuyor.. evine, karısına, sorumluluklarına sahip çıkmakla oluyor...
rahmetli dedemin bir lafı vardı: sen altınsın kendini pul etme diye.. sen o kadar değerlisin ki eşin seni kaldıramıyor belli ki.. değerini gör ve kendini ezdirme.. çekmek zorunda değilsin.. saygı yoksa sevgi hiç olmaz emin ol..
küslüğü de sormuşsun ya.. biz eşimle hiç küs kalmayız.. kavga ederiz 10 dk. sonra konuşuruz konuyu büyütmeyiz.. zaten kavgada hakaret olmayınca, kimse kimseyi aşağılamayınca kırgınlık da olmuo.. küslük olmayınca saygı, sevgi de bitmiyor.. öbür türlü sonun başlangıçları yaşanıyor..

sen nasıl dayanıyorsun bilemiyorum ama içimden eşine bin türlü laf saydırmak geliyor.. eşin olduğu, senin tercihin olduğu için mümkün mertebe evliliğine saygısızlık yapmadan fikirlerimi yazmaya çalıştım.. umarım sende bir şeyleri düşündürebilmişimdir.

Hiç normal davranışlar degil ve siz çok haklısınz bu şekılde evlılığı yürütmek sizi perişan eder.asla boşanın diyemem bir şekılde halletmeye çalışın.yani 2.5 yıl nasıl dayandınız erkek gibi ev geçindirmye falan boyle birinden çocul da yapılmaz.

o kadar güzel alışmış ki rahata adamda sorumluluk yokki.. sanki siz evin erkeği olmuşsunuz oda evin hanımı.. hoş onu bile yapamamışta gerçi...
canım benim senin yapacağın en iyi şey bu adamı falan düzeltirim diye düşünmeden boşanman...
adam senin onu bırakamayacağının farkında olduğu için sana bu denli davranıyor..
ezdirme kendini verme paranı yedirme böyle adamlar neden yaşarlar anlamam yani..

hiç bekleme biran evvel boşa bu adamı...

verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim. Ben çok aşık oldum eşime çok sevdim. Biz tanıştığımız dönemde mevcut bir işi vardı ancak küçülmeye gidiyordu. Sonrasında iflas etti zaten aileme söylemedim tam olarak durumunu. O da taşı sıksam suyunu çıkarırım dedi. Ben de inandım belki de inanmak istedim ailemin onayı da bu şekilde oldu.
İşsiz bir insanla evlenmenize aileniz nasıl izin verdi acaba?
Buda çok önemli bir sorun..

verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim. Ben çok aşık oldum eşime çok sevdim. Biz tanıştığımız dönemde mevcut bir işi vardı ancak küçülmeye gidiyordu. Sonrasında iflas etti zaten aileme söylemedim tam olarak durumunu. O da taşı sıksam suyunu çıkarırım dedi. Ben de inandım belki de inanmak istedim ailemin onayı da bu şekilde oldu.

Rica ederim.
Keşke bahsetseydiniz durumunuzu,tabi sizde düzelir umudu ile birşey söyleyemediniz ailenize..
Nereye kadar devam edeceki bu durumu,mutlaka bir iş bulup evini geçindirmek durumunda.
Bir kadın olarak nereye kadar bu yükü sırtlayabilirsiniz ki,eşler destek olmalı hayatını devam ettirmek için ama eşiniz tamamen size sırtını dayamış.
,

hepiniz haklısınız belki de boşanmam en doğrusu düzelmeyecek belli. Bu kararı alabilmek bana zor geliyor. Zor geldiğini görünce de kendime daha çok kızıyorum bu kadar mı acizsin, bu kadar mı muhtaçsın ona diye.
canım ben bu iyi niyetin hiçbirini göstermezdim emin ol fikir soruyorsan..
kusura bakma eşindir ama benim gözümde resmen bir asalak.. tamam kadın erkek eşittir ille erkek getirecek kadın yiyecek diye bir mecburiyet yok ama erkek de evinin sorumluluğunu eline almak zorunda ne demek ben emir altında çalışamam..
evliliğine yorum yapmam asla senin yaşadıkların senin kararların.. ama böyle bir erkek çekilecek çile değil..
erkeklik görünüşte olmuyor.. evine, karısına, sorumluluklarına sahip çıkmakla oluyor...
rahmetli dedemin bir lafı vardı: sen altınsın kendini pul etme diye.. sen o kadar değerlisin ki eşin seni kaldıramıyor belli ki.. değerini gör ve kendini ezdirme.. çekmek zorunda değilsin.. saygı yoksa sevgi hiç olmaz emin ol..
küslüğü de sormuşsun ya.. biz eşimle hiç küs kalmayız.. kavga ederiz 10 dk. sonra konuşuruz konuyu büyütmeyiz.. zaten kavgada hakaret olmayınca, kimse kimseyi aşağılamayınca kırgınlık da olmuo.. küslük olmayınca saygı, sevgi de bitmiyor.. öbür türlü sonun başlangıçları yaşanıyor..

sen nasıl dayanıyorsun bilemiyorum ama içimden eşine bin türlü laf saydırmak geliyor.. eşin olduğu, senin tercihin olduğu için mümkün mertebe evliliğine saygısızlık yapmadan fikirlerimi yazmaya çalıştım.. umarım sende bir şeyleri düşündürebilmişimdir.
Ne mutlu size. Allahım mutluluğunuzu daim etsin inş. Benim eşim her zaman kendinin haklı olduğunu düşünür her konuda ve herkese karşı ona söz söyleme hakkı yoktur kimsenin. Yanlış yapmadığını düşünür hatasız olduğunu savunur. Hata yapmışsa da mutlaka geçerli bir sebebi vardır ona göre. Ben bir şey söylediğimde ise konu boyutu değişir ve benim karakterime yönelik hakaret sözcüklerine yerini bırakır. Bir kaç defa ben de çok çıldırdım o bana her gerizekalı, ahmak, şımarık dediğinde çığlık çığlığa bağırdım hatta vurdumda :( ağzını kapattım söyleme diye bu sefer de cahilsin, boşsun mantıksızsın diyerek beni aşağılamaya başladı. Ne kadar söylediysem de bana bu sözleri söyleme diye fayda etmedi ahlakı değişmiyor.

pismanperi neden dirayetli duramiyorsunuz. size burada hakli oldugunuzu soyleyecek yuzlerce kadin var. edinizin cocuk gibi davranmasina ixin vermeyin. 2 yas sendromuna girmus cocuk gibi davranmis sizde aman cocugum aglmasin diye her istedigini yapnaya calisan ebeveyn gibi davranmissiniz.
anneler evlstlarini egitir ogretir sonrada kadin kocasina yon verir. konusmuyorsa ustunde durmayin kafanixi dagitacak meşgale edinin. her insanin kirilma noktasi vardir o noktaya kadarda esinize adim atnayin. biraz psikolojik gidin

Rica ederim.
Keşke bahsetseydiniz durumunuzu,tabi sizde düzelir umudu ile birşey söyleyemediniz ailenize..
Nereye kadar devam edeceki bu durumu,mutlaka bir iş bulup evini geçindirmek durumunda.
Bir kadın olarak nereye kadar bu yükü sırtlayabilirsiniz ki,eşler destek olmalı hayatını devam ettirmek için ama eşiniz tamamen size sırtını dayamış.
,
Malesef öyle. Taksicilik yapayım madem ille de çalış diyorsan dedi yap gurur duyarım evine ekmek getirirsin bir faturamıza katkıda bulunursun dedim bu sefer de aslında ben yaparım gocunmam ama sen zaten hasta bir insansın senin psikolojin bozuk bu durumu kaldıramazsın bana saldırırsın diye yapmıyorum dedi :) şaka gibi yani hep bir bahane hep bir bahane. Üni. sınavına gir çok zekisin çok akıllısın istersen istediğin bölümü kazanırsın sonrasında sıkıntı çekeceğimiz 4 senemiz var herşeyi yoluna koyabiliriz dedim aklına yattı. ama hiç çalışmıyorsun bu şekilde olmaz deyince ben senin çocuğun muyum bana akıl veriyorsun azarlıyorsun diyerek sokak ortasında tartışmaya bağırmaya başladı. Lütfen bağırma tamam özür dilerim dedikçe şiddetini arttırdı. En son gerizekalı bir insansın sen deyince ben de onu sokak ortasında bıraktım evime geldim. Belki yanlış davrandım ama dayanamıyorum artık o sözleri duymaya

pismanperi neden dirayetli duramiyorsunuz. size burada hakli oldugunuzu soyleyecek yuzlerce kadin var. edinizin cocuk gibi davranmasina ixin vermeyin. 2 yas sendromuna girmus cocuk gibi davranmis sizde aman cocugum aglmasin diye her istedigini yapnaya calisan ebeveyn gibi davranmissiniz.
anneler evlstlarini egitir ogretir sonrada kadin kocasina yon verir. konusmuyorsa ustunde durmayin kafanixi dagitacak meşgale edinin. her insanin kirilma noktasi vardir o noktaya kadarda esinize adim atnayin. biraz psikolojik gidin
çok haklısınız işte beni en büyük hatam dirayetli olamamak. bunları yazıyorum çünkü anlatamıyorum kimseye eşim sürekli benim haksız olduğumu söylüyor ve öyle konuşuyor ki inananı kendimden şüphe eder hale geldim. Ben aslında yanlış mı yapıyorum gerçekten diye sizlere sormak istedim.

Malesef öyle. Taksicilik yapayım madem ille de çalış diyorsan dedi yap gurur duyarım evine ekmek getirirsin bir faturamıza katkıda bulunursun dedim bu sefer de aslında ben yaparım gocunmam ama sen zaten hasta bir insansın senin psikolojin bozuk bu durumu kaldıramazsın bana saldırırsın diye yapmıyorum dedi :) şaka gibi yani hep bir bahane hep bir bahane. Üni. sınavına gir çok zekisin çok akıllısın istersen istediğin bölümü kazanırsın sonrasında sıkıntı çekeceğimiz 4 senemiz var herşeyi yoluna koyabiliriz dedim aklına yattı. ama hiç çalışmıyorsun bu şekilde olmaz deyince ben senin çocuğun muyum bana akıl veriyorsun azarlıyorsun diyerek sokak ortasında tartışmaya bağırmaya başladı. Lütfen bağırma tamam özür dilerim dedikçe şiddetini arttırdı. En son gerizekalı bir insansın sen deyince ben de onu sokak ortasında bıraktım evime geldim. Belki yanlış davrandım ama dayanamıyorum artık o sözleri duymaya

Sırtında yük bile taşısa alnının akıyla para kazanır,sizde gurur duyarsınız eşiniz ile,ama hep bir kaçış var çalışmak zormu geliyor acaba..Yada ev deki rahatını bırakmak istemiyor,sabah erken kalkıp işe gitmek kabullenemiyor demekki..
Söylediği sözler cidden ağır laflar,eğer evlilik kurumunu kaldıramıyorsa o sorumluluğu alamıyorsa bıraksın sizi.
Birazda siz eşinizin karşısında daga güçlü durun,hemen özür dilemeyin bence,kendi egosunu sizin üzerinizde deniyor.

Sırtında yük bile taşısa alnının akıyla para kazanır,sizde gurur duyarsınız eşiniz ile,ama hep bir kaçış var çalışmak zormu geliyor acaba..Yada ev deki rahatını bırakmak istemiyor,sabah erken kalkıp işe gitmek kabullenemiyor demekki..
Söylediği sözler cidden ağır laflar,eğer evlilik kurumunu kaldıramıyorsa o sorumluluğu alamıyorsa bıraksın sizi.
Birazda siz eşinizin karşısında daga güçlü durun,hemen özür dilemeyin bence,kendi egosunu sizin üzerinizde deniyor.
haklısınız tavsiyenize uyacağım. ben de kendimi geri çekeceğim bu şekilde gittiği yere kadar gitsin zaten mücadele edecek gücüm de kalmadı.

haklısınız tavsiyenize uyacağım. ben de kendimi geri çekeceğim bu şekilde gittiği yere kadar gitsin zaten mücadele edecek gücüm de kalmadı.

Çok fazla taviz vermeyin,olmadı ailenize durumunuzu açıklayın,büyüklerin devreye girmesi şart burada.
Kendinizide çok bırakmayın sakın,güçlü olmaya çalışın.
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.

tatlım gerek medeni kanunda gerekse şeri kanunda erkeğin evine bakması şarttır.. sana boşan cümlesini ben kurmam.. ama mahkemeye düşseniz eşinin çalışmaması tek celsede boşanmanın sebebidir o kadar önemli çalışmıyor olması..
belli ki senin onu beslemen çok hoşuna gidiyor.. bi de bunun üstüne utanmadan laf söyleme hakkını kendinde görüyor.. resmen karakter bozukluğu eşininki.. dediğim gibi sen güçlü bir kadınsın.. bunları çekmek, yaşamak zorunda değilsin..
hayatta en önemli zenginliğimiz sağlığımız.. şimdi sağlığın var çalışıyorsun.. bu adam üzüntüden sağlığını bozarsa ilerde çalışıp kendi paranı da kazanamazsın iyice batağa girersin.. bence iyi düşün ve net kararını ver..

Halbu ki ayaklarınızın üzerinde durabilecek bir kadınsınız, eşinizin size güzel bir hayat sunmak gibi bir hayali bir tasavvuru bile yok. Size bu güne kadar manevi ve maddi olarak bişe vermek kaygısını taşımamış ve taşımacak ta. Saygı, sevgi muhabbet yoksa pardon bu neyin evliliği? Önünüze bakın Allah büyüktür, bu evlilikte hatanız yok elinziden geleni yapmışsınız karşı tarafta ise sanki siizn yaptıkarınıza kıskançlıkla ben bu kadar yanlışımda sen niye bukadar doğru ve düzgün bir insansın der gibi resmen sizi zaafları ile ezmeye çalışıyor. Yol verin yol... Siz de bütün bu enerjinzii kendinize harcayın biraz mutlu olun.

Çok fazla taviz vermeyin,olmadı ailenize durumunuzu açıklayın,büyüklerin devreye girmesi şart burada.
Kendinizide çok bırakmayın sakın,güçlü olmaya çalışın.
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.
vaktinizi ayırıp okuduğunuz, destek olduğunuz için çok çok teşekkür ederim.

ço
tatlım gerek medeni kanunda gerekse şeri kanunda erkeğin evine bakması şarttır.. sana boşan cümlesini ben kurmam.. ama mahkemeye düşseniz eşinin çalışmaması tek celsede boşanmanın sebebidir o kadar önemli çalışmıyor olması..
belli ki senin onu beslemen çok hoşuna gidiyor.. bi de bunun üstüne utanmadan laf söyleme hakkını kendinde görüyor.. resmen karakter bozukluğu eşininki.. dediğim gibi sen güçlü bir kadınsın.. bunları çekmek, yaşamak zorunda değilsin..
hayatta en önemli zenginliğimiz sağlığımız.. şimdi sağlığın var çalışıyorsun.. bu adam üzüntüden sağlığını bozarsa ilerde çalışıp kendi paranı da kazanamazsın iyice batağa girersin.. bence iyi düşün ve net kararını ver..
çok çok haklısınız. mesleğim itibari ile bu durumları da çok iyi biliyorum boşanma sürecinde eşimin kusurlu davranışlarının çok daha fazla olması sebebi ile rahatça boşanabileceğimi de biliyorum da sanırım ben kendi özg üvenimi kaybetmişim cesaretimi yitirmişim beni dibe çekmesine izin vermişim . ama size de çok teşekkür ederim desteğiniz için bana vakit ayırdığınız için

Back