• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğe hazır hissetmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hepinize merhaba, isin icinden cıkamadığım bir durum var.Hayatımda olan insanla evlenmek istemiyorum.O ise evliliğe cok hevesli.Ailesi de iyi bana kötü davranmıyorlar ancak illa evlenmek zorunda değilim ki.Yani aynı eve girip yaşamak cok bunaltıcı geliyor.Sanırım yeterince sevmiyorum.Bir araya gelmeyi iple çekmiyorum uzun yıllardır beraberiz bundan dolayı mı sıkıldım bilmiyorum.Beraber hiç güzel anımız olduğunu düşünmüyorum ufak tefek sürprizler deseniz o da yok.Ne zaman vazgecme esiğine geldim o zaman sürprizler havada uçuştu. İliskide erkek gibi hissediyorum bir plan yapılacaksa ben yapıyorum.Güzel bi mekanda bulusma ayarlayıp hadi gel kaçalım bu aksam dediği yok yani onu da mı ben yapayım? Avmde sürekli hamburger pizza mı yemek zorundayım, şık bir yer niçin olmuyor☹️ Romantik hiçbir şey yapmıyor içim ölmüş gibi hissediyorum. Yeni yerler gezmiyoruz sadece para biriktiriyor biriktirdiğini harcamıyor bi yerde ev araba alınması gerekmez mi? Para bir araç ama amaçmış gibi davranıyor. Buluşacaksak , (bazen) uyuyakalıyor ben evde duvar seyrediyorum.Bir kere “sen seversin diye şunu yaptım” dediğini görmedim.
Merak ettiğim evliliğe nasıl karar verdiniz ? Ya da iliskisini bitirenler bu cesareti nasıl aldınız karar verdiniz ? Bir karar vermem gerek artık , evlenmek istemiyorum ama sanki ona haksızlık yapıyormuşum gibi geliyor.Bu konuyu başkası yazsa ayrıl diyebilirdim ama kendim için karar veremiyorum çıkmazda hissediyorum.Benım beklentilerim şımarıklık mı ?
ben evli değilim evlenmemek için de kendimce sebeplerim var ama

yani evlenmek bir yana içinden yaşam enerjisi çekilmiş gibi bir adam...ilişki yürütmek için yaşınız 75 filan olmalı bununla, belki o zaman amaaaaan yaşadık ne yaşayacaksak derseniz olabilir bilemiyorum.

diyelim küçüktünüz anca AVMde pizza yemeye paranız yetiyordu öğrenciydiniz filan, olabilir çok normal (hoş benim hiç tercihim değildir AVM pizza hamburger filan, öğrenciyken de değildi ama hadi diyelim şimdi normal)

benim öğrencilikten beri birlikte olan bi dolu arkdaşım da var birlikte kamp yapıyorlar bisiklete biniyorlar doğa yürüyüşü yapıyorlar müze geziyorlar öğrenci klüplerinin gezileri etkinlikleri oluyor ya da yarışmalar filan oluyor onlara gidiyorlar, kütüphanede ders çalışırken kahve götürüyolar birbirlerine bahçede piknik yapıyorlar. bunların parayla bir alakası da yok ki

kaldı ki sizinkinde para da varmış biriktiriyormuş.

e ne yapıyorsunuz yani 7 senedir, anladığım zaten birlikte yaşamıyosunuz ki yemek alışveriş TV dizi temizlik sonra herkes kendi odasında desem o da değil. e ne yapıyorsunuz?

Küçük değil kardeş, bunu anla lütfen, niye küçük bi şey olsun, o kadar büyük bi şey ki hatta.
Haklısınız.İnanın hiçbir şey demeyip sadece bekleyen taraf da değilim açık açık kendimi iyi hissetmediğimi normal insanlar gibi ilişki yaşamak istediğimi anı biriktirmek istediğimi söyledim. Olmuyor demek ki sevilmedim ama neden evlenmek istiyor sevmiyorsa ısrarla onu da anlamıyorum. Karakteri böyle sanırım baska biri gelse de değişmez gibi.

İlk adımı bile ben atmıştım.Acaba bundan dolayı mı yanlış gitti bir şeyler bilemiyorum.Yanı hoşlanmıştım ve söylemiştim.İlk adımı atmam hataydı belki deHep konusmak icin can atardım ama yaşım ilerledi ve ne bileyim evlenince nasıl aynı yatakta yatacağım ki diye düşünmeye bile başladım yavas yavas koptu icimden bir şeyler
ne kadar ilerledi ki kac yasindasin?
bu adamla daha simdi mutlu degilsin evlenince nasil mutlu olabilirsin ki?
ve 7 yildir ayni yatakta yatmadiniz mi? 🙄🙄🙄
eger cevabin hayirsa ayril adam da kurtulsun sen de kurtul - cinsellik yasanmayan , evlilige gidecek gibi durmayan (ki gitse 7 yil giderdi) sevgililik iki tarafli eziyet.
ayrica zamaninda cesur olup ayrilsaydin bugun 7 yılım demeyecektin. benim de bir yakin arkadasim var o uzak mesafe ilişkisinde ama adam cani istedikce bir bahaneden kavga cikartip kzii engelliyor sonra aciyor falan. ilk gunden beri boyleydi. ilk günden beri ayril ayril deyip durdum ayrilmadi. sonra "kolay mi iki senemi verdim" moduna girdi. "boyle giderse baska senelerini de vereceksin, bunun icin ayril iste" diyordum hic dinlemedi. simdi adam hala ayni - disarida plani olunca kizi kişkirtip o laf edince engelliyor ertesi gun eve donunce aciyor engelin. hic degismedi. arkadssim simdi diyor ki "kolay mi 4 senemi verdim"
artik ona ayril demekten sıkıldım, heee hee diye dinliyorum. muhtemelen o da sizjn gibi 7. senesinde hala "kolay mi 7 senemi verdim" falan der.
“Yanlış trene bindiğinizde ilk istasyonda inmeye çalışın, çünkü mesafe ne kadar artarsa, dönüş maliyeti de o kadar artar.” demisler

e ne yapıyorsunuz yani 7 senedir, anladığım zaten birlikte yaşamıyosunuz ki yemek alışveriş TV dizi temizlik sonra herkes kendi odasında desem o da değil. e ne yapıyorsunuz?
Sevgiliyiz beraber yaşamıyoruz.İşte dediğim şeyler sadece hiç gidelim hava güzelmis deniz havası alalım yürüyüş yapalım bunlar yok.Ya da bir şehir gezelim görelim bu da yok.Çevremde herkes anı biriktiriyor.Bir de kendime bakıyorum çok üzülüyorum neredeyse kıraathaneye gidip kivili içeceğiz yakında☹️

ne kadar ilerledi ki kac yasindasin?
bu adamla daha simdi mutlu degilsin evlenince nasil mutlu olabilirsin ki?
ve 7 yildir ayni yatakta yatmadiniz mi? 🙄🙄🙄
Yok hayır. 27 yasındayım. 3-4 yıldır evlilik muhabbeti oluyor erteliyorum. aslında o zamanlar düzelir diye bekledim beklentilerimi anlatmıstım cünkü.Aslında icimden bir seyler yasaamak da gelmiyor mahmut abi gibi hissettiğim icin

Haklısınız.İnanın hiçbir şey demeyip sadece bekleyen taraf da değilim açık açık kendimi iyi hissetmediğimi normal insanlar gibi ilişki yaşamak istediğimi anı biriktirmek istediğimi söyledim. Olmuyor demek ki sevilmedim ama neden evlenmek istiyor sevmiyorsa ısrarla onu da anlamıyorum. Karakteri böyle sanırım baska biri gelse de değişmez gibi.
Sevmiyor değil de kendince böyle seviyor diyelim. Böyle şeyler yapı, incelik ve görgü meselesi.

Hepinize merhaba, isin icinden cıkamadığım bir durum var.Hayatımda olan insanla evlenmek istemiyorum.O ise evliliğe cok hevesli.Ailesi de iyi bana kötü davranmıyorlar ancak illa evlenmek zorunda değilim ki.Yani aynı eve girip yaşamak cok bunaltıcı geliyor.Sanırım yeterince sevmiyorum.Bir araya gelmeyi iple çekmiyorum uzun yıllardır beraberiz bundan dolayı mı sıkıldım bilmiyorum.Beraber hiç güzel anımız olduğunu düşünmüyorum ufak tefek sürprizler deseniz o da yok.Ne zaman vazgecme esiğine geldim o zaman sürprizler havada uçuştu. İliskide erkek gibi hissediyorum bir plan yapılacaksa ben yapıyorum.Güzel bi mekanda bulusma ayarlayıp hadi gel kaçalım bu aksam dediği yok yani onu da mı ben yapayım? Avmde sürekli hamburger pizza mı yemek zorundayım, şık bir yer niçin olmuyor☹️ Romantik hiçbir şey yapmıyor içim ölmüş gibi hissediyorum. Yeni yerler gezmiyoruz sadece para biriktiriyor biriktirdiğini harcamıyor bi yerde ev araba alınması gerekmez mi? Para bir araç ama amaçmış gibi davranıyor. Buluşacaksak , (bazen) uyuyakalıyor ben evde duvar seyrediyorum.Bir kere “sen seversin diye şunu yaptım” dediğini görmedim.
Merak ettiğim evliliğe nasıl karar verdiniz ? Ya da iliskisini bitirenler bu cesareti nasıl aldınız karar verdiniz ? Bir karar vermem gerek artık , evlenmek istemiyorum ama sanki ona haksızlık yapıyormuşum gibi geliyor.Bu konuyu başkası yazsa ayrıl diyebilirdim ama kendim için karar veremiyorum çıkmazda hissediyorum.Benım beklentilerim şımarıklık mı ?
Çok zaman geçirdiğiniz ve uzun süreli ilişki olduğu için siz evli gibi davranmaya başlamışsınız zaten 😅 evlenmeden her şey güzeldi gezme tozma hediye evlenince bizdede bitti 😅

artik ona ayril demekten sıkıldım, heee hee diye dinliyorum. muhtemelen o da sizjn gibi 7. senesinde hala "kolay mi 7 senemi verdim" falan der.
Cesaret bulamadım acıkcası sımarıklık mı yapıyorum diye düsündüm ama bir kadın olarak ince düsünceyi hakediyorum.Saygılıdır iyi biridir kötü söz kullanmaz ama işte beklentilerimin bu kadar minimum olduğu ilişkide çabası olmaması üzüyor.Haklısınız ayrılmalıyım

Yok hayır. 27 yasındayım. 3-4 yıldır evlilik muhabbeti oluyor erteliyorum. aslında o zamanlar düzelir diye bekledim beklentilerimi anlatmıstım cünkü.Aslında icimden bir seyler yasaamak da gelmiyor mahmut abi gibi hissettiğim icin
27 yasin neresi "yasim da geciyor" hic anlamadim
ben birkac ay sonra 34 olacagim, ömrümü birlikte gecirecegime emin oldugum adamla 30da tanistim, 32de gercek bir iliskiye basladik.
eger 27 yasimda "ay yasim geciyor" diye hayatimdaki sevdiğim ama "ahh iste bu!" diyemedigim erkek arkadaşımla evlensem muhtemelen bugün evli cocuklu ama mutsuz bir kadin olacaktım.
kendini sev ve düzgün bir karar ver lütfen.

*7 yillik iliskide hic cinsellik yasanmadiysa - adam son 4 yildir evlilik isterken sen onu oyaliyorsan sen de hatalisin. benim gencligim gitti diye üzülüyorsun ama adamin da cinsellikte en verimli - en güçlü dönemleri gitmis bu bos iliski icin. yaptigin şey adama da haksizlik
ha bir de ilişkiniz sıkıcı diye üzülüyorsun ama 20li yaslarini suren insanlarin 7 yil hala elele pastane gezdigi bir iliskinin renkli olmasi imkansiz. böyle cinsellik yasanmayn iliskilerde zaten ya evlenirsin durumu toparlayip ya da ayrilirsin yani 7 sene uzatmak cok büyük bir sacmalik.
o yuzden ilk mesajimi değiştiriyorum. ayrilmaya cesaretin varsa ayril, ayrilmayacaksan da evlen. 7 sene sevgililik olmaz. bir karar ver

evlenseniz işten gelir yemek yer koltuğa yığılır uyur
siz kendi kendinize takılırsınız haftadan haftaya kaynananıza ya da AVMye gider, gelirsiniz. çocuk olunca da tüm hayatınız ona bakmakla geçer

Çok zaman geçirdiğiniz ve uzun süreli ilişki olduğu için siz evli gibi davranmaya başlamışsınız zaten 😅 evlenmeden her şey güzeldi gezme tozma hediye evlenince bizdede bitti 😅
evli gibi mi davranmak?
aynı evde yaşamıyorlar
cinsellik yok
birlikte birşey yapmıyorlar
bu nasıl evli gibi davranmak?

Resmen bu ilişkinin geleceği için kalp gözün açılmış;) anlattığın şeyler iki sevgili değil de 5-10 yıllık evlilik gibi. Bir de seni şu an şımartmıyorsa hiç bir zaman yapmaz. Beklenti içine girip, belkilerle ilerlemeye gerek yok gibi.

evli gibi mi davranmak?
aynı evde yaşamıyorlar
cinsellik yok

evli gibi mi davranmak?
aynı evde yaşamıyorlar
cinsellik yok
Ne yaşadıklarını biz bilemeyiz ama uzun süren ilişkiler artık gerçekten evlilik gibi oluyor ben eşimle 5 sene sevgiliydik yani her şeyi o kadar konuştuk ki konuşacak anlatacak birşey kalmadı 10 yaşında yaptıklarımızı bile konuştuk bu yüzden işte evlenince dediğiniz gibi tek eklenen şey cinsellik iş güç ten başka yapacak birşey kalmıyor 😅

Ayrılsana bu adamdan ya ne düşünüyorsun? Çelişkide kalacak bir durum bile yok ki.amaç ne anlayamıyorum?

Bu çok aşırı kıskanç olan adam değil mi?
Kıskançlığı bile ayrılmak için yeterliyken bir de duygusuz kütük bir insan olmasını mı çekeceksin.
Birazcık aklın varsa bunla evlenmezsin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X