- Konu Sahibi sancilibayaann
-
peki nisanlima nasil soyliyeyim beni nasil kontrol et sinir ciz diyeyim sizce ? zaten bunlari yapsa heralde sirilsiklam asik olabilirim mesela ama surekli her dedigimi yaptigi icin heycanlandirmiyor belkide
Yok psikolog değilim, sadece bu konuda çok araştırma yapmıştım. Toksik ve kötü davranılacağınız bir ilişkiye çekilmeniz ailenizden geliyor. Ben de benzer şeyler yaşadım. Ruhunuzun o şamar oğlanına dönmüş kısmı sürekli darbe yemek istiyor, onunla tatmin oluyor. Bir de medya, filmler, şarkılar bize aşk ile acıyı birbirinin eşi gibi öğretiyor. Bence hazır farkındalığınız başlamışken daha da yol katetmek için en uygun zaman. Bol bol araştırma yapıp mümkünse bir uzmanla görüşün.Psikolog musunuz acaba siz bana cok iyi geldiniz debende derdimi anlatmak istiyorum zaten asik olduklarimin hepsi serseriydi asla akli basinda birine asik olmadim ben babam bana cok iyi davranir mesela ama ben babami istemsiz terslerimbana kotu davrananan annemin ise pesinden giderim mesela su anki nisanlima karsida cekim hissetmedim hatta bazen bu bana neden surekli iyi davraniyor niye kavga etmiyoruz diyorum biraz terslese pesinden gidiyorum
ay yapicam kesinlikle zaten kendimi biliyorum ben biraz ciddilesse bana kotu davransa off ben buna asigim derim o yuzden cocuktan ayrilmak istemiyorum tamam sirilsiklam asik degilim ama seviyorum yaniYok psikolog değilim, sadece bu konuda çok araştırma yapmıştım. Toksik ve kötü davranılacağınız bir ilişkiye çekilmeniz ailenizden geliyor. Ben de benzer şeyler yaşadım. Ruhunuzun o şamar oğlanına dönmüş kısmı sürekli darbe yemek istiyor, onunla tatmin oluyor. Bir de medya, filmler, şarkılar bize aşk ile acıyı birbirinin eşi gibi öğretiyor. Bence hazır farkındalığınız başlamışken daha da yol katetmek için en uygun zaman. Bol bol araştırma yapıp mümkünse bir uzmanla görüşün.
Konunun ilk mesajında bana kötü davransa peşinde koşarım minvalinde yazdığı için öyle demiştim. Ama evet sizin yazdığınız ayrıntılara dikkat etmemişim. O zaman maskülen feminen dengesiyle de alâkalı olabilir.Konu sahibi kendine kötü davranan birini aramıyor tersine kendisini seven ve aynı zamanda sağlıklı düzeyde onu kontrol edebilecek, gerektiğinde sınır çizen birini arıyor.
Nişanlısı bunları yapamıyor, adamın kendisine ait bir fikri yok gibi konu sahibinin her dediğini yapıyor. Adamın bu davranışları iyi gibi görünse de öyle değil. Tamamen ne yapacağını bilmediği için pot kırmamak için yapıyor.
of iste benim nisanlimda onlar yok ben ne dersem yapar ben kizar soylenirim o susar soylenincede sana kiyamiyorum kizamiyorum diyor zaten kizma diyorum sadece sinir ciz diyincede yapamiyorum kaybetmekten korkuyorum diyorBunlar söylenerek yaptırabileceğiniz şeyler değil. Karşıdakinin kişiliği, karakteriyle ilgili.
Evet olabilir peki bunlari asabilir miyiz acaba ? ayrica surekli yanimda oldugu icinde oluyor olabilir mi mesela bazi gunler canim cikmayalim diyorum illa cikmak istiyor yanima geliyor arkadaslarinla ciksana biraz sosyalles diyorum yine bana geliyor mesela durmadan opuyor seni cok seviyorum diyor bunlar birazda bikkinlik getiriyor insanaKonunun ilk mesajında bana kötü davransa peşinde koşarım minvalinde yazdığı için öyle demiştim. Ama evet sizin yazdığınız ayrıntılara dikkat etmemişim. O zaman maskülen feminen dengesiyle de alâkalı olabilir.
O zaman mantık olarak kafanda oturmayan şeyler vardır. Nişanlın yeterince güven mi vermiyor? İş durumu mu sıkıntılı? Veya ailelerden kaynaklı bir durum mu var? Yoksa sadece kendini evliliğe hazır mı hissetmiyorsun?Sevmedigimi dusunmuyorum ya evet asik olmadigimi soyluyorum ama sevgi var bence ne bileyim onu kiskaniyorum en basidinden mesela bir yemek yapiyorum o yiyor ben seviniyorum cinsellik yasiyorum vsvs
canim ben tek kizim acik konusayim is yaptirmazlardi bana bazen yardim ederdim 17 yasindan calismaya basladim ben isleri hep annem yapardi aslinda dogrudur evlilik korkumda var sorumluluk sonuctaO zaman mantık olarak kafanda oturmayan şeyler vardır. Nişanlın yeterince güven mi vermiyor? İş durumu mu sıkıntılı? Veya ailelerden kaynaklı bir durum mu var? Yoksa sadece kendini evliliğe hazır mı hissetmiyorsun?
Konunun ilk mesajında bana kötü davransa peşinde koşarım minvalinde yazdığı için öyle demiştim. Ama evet sizin yazdığınız ayrıntılara dikkat etmemişim. O zaman maskülen feminen dengesiyle de alâkalı olabilir.
Evlendikten sonra bu mıçmıçlık geçer bence, o yönden rahatlarsın. Tabii rahatlamak istiyorsan.Evet olabilir peki bunlari asabilir miyiz acaba ? ayrica surekli yanimda oldugu icinde oluyor olabilir mi mesela bazi gunler canim cikmayalim diyorum illa cikmak istiyor yanima geliyor arkadaslarinla ciksana biraz sosyalles diyorum yine bana geliyor mesela durmadan opuyor seni cok seviyorum diyor bunlar birazda bikkinlik getiriyor insana
Belki evlilik için erkendir? Şu ana kadar okuduğum mesajlarınıza bakarsam 1) kendinizi iyileştirip iyice tanımanız 2) sevgi dilinizin ne olduğuna karar vermeniz lazım. Bazı insan dip dibe olarak sevgisini gösterir, bazısı kaliteli vakit geçirme imkânı yaratarak, bazısı güzel sözler söyleyerek, bazısı hediye alarak. Bu durumda 3. adım da sevgi diliniz kiminle uyuyorsa onunla evlilik düşünmek olabilir.Evet olabilir peki bunlari asabilir miyiz acaba ? ayrica surekli yanimda oldugu icinde oluyor olabilir mi mesela bazi gunler canim cikmayalim diyorum illa cikmak istiyor yanima geliyor arkadaslarinla ciksana biraz sosyalles diyorum yine bana geliyor mesela durmadan opuyor seni cok seviyorum diyor bunlar birazda bikkinlik getiriyor insana
kesinlikle eski ben olsam simdiye serseriyle nisanlanmistim ve sanirsam o cocuksu duygular o heycan bende kimseye karsi olmuyor eskiden cok guvenim kirildi ondan sanirim :)Evlendikten sonra bu mıçmıçlık geçer bence, o yönden rahatlarsın. Tabii rahatlamak istiyorsan.
Diğer bazı yorumlar mantıklı geldi. Nişanlın " höt zöt" diye bir tip olsa sana daha çekici gelirdi muhtemelen. Bir de bundan önceki ilişkilerindeki tipler öyle " höt" diyen adamlarsa aşina olmadığın bir durum olduğu için bilinçaltın ister istemez bunu yadırgıyor olabilir. Halk tabiriyle sana " rahatlık batıyor" gibi. :))
Bir de artık romantik ilişkide " ölüyorum aşkımdan" evresini geçip daha çok mantığınla hareket etmeye başlamış olabilirsin. Misal ne kadar çok sevsen de sana küfreden adamdan direkt ayrılırsın, belki geçmişte ayrılmazdın.
Bu da var. Nişanlılık döneminde her şey açık açık konuşulmalı. Sizden "hizmet" bekleyen, ailesinden ayrılamayan, kimseyi kıramadığı için sizi zor durumda bırakan biriyle zaten yapamazsınız bir evin tek kızı olarak büyüdüyseniz. Misalen bu örnekleri verdim. Sizin aklınıza takılan neyse onu nişanlınızla mutlaka konuşun.canim ben tek kizim acik konusayim is yaptirmazlardi bana bazen yardim ederdim 17 yasindan calismaya basladim ben isleri hep annem yapardi aslinda dogrudur evlilik korkumda var sorumluluk sonucta
Nisanlim tek bana oyle her dedigimi yapar mesela cok kormacidir annesi birgun bir laf sokmaya calisti hemen atladi korudu beni benim konusmama bile gerek kalmadiBu da var. Nişanlılık döneminde her şey açık açık konuşulmalı. Sizden "hizmet" bekleyen, ailesinden ayrılamayan, kimseyi kıramadığı için sizi zor durumda bırakan biriyle zaten yapamazsınız bir evin tek kızı olarak büyüdüyseniz. Misalen bu örnekleri verdim. Sizin aklınıza takılan neyse onu nişanlınızla mutlaka konuşun.
Ben de benzer durumdayım. Bendeki degişim yaş aldıkça oldu. Sevgi önemli tabii ama tek başına yeterli değil. Bir erkeği sırf çok seviyorum diye her dediğini onaylayamam veya benim için ne yaparsa yapsın vazgeçilmez değildir.kesinlikle eski ben olsam simdiye serseriyle nisanlanmistim ve sanirsam o cocuksu duygular o heycan bende kimseye karsi olmuyor eskiden cok guvenim kirildi ondan sanirim :)
ne guzel olgunlasmisiz iste eski ben olsam asik olmadigim adamla bir sey dusunmezdim ama simdi sevdigim adamla beraberimBen de benzer durumdayım. Bendeki degişim yaş aldıkça oldu. Sevgi önemli tabii ama tek başına yeterli değil. Bir erkeği sırf çok seviyorum diye her dediğini onaylayamam veya benim için ne yaparsa yapsın vazgeçilmez değildir.
Aşk olmasa da sevgi olması şart bence. Bir de "aşkın ömrü kısa, kalıcı olan sevgi" denir, istisnalar olsa da bence gerçekten öyle.ne guzel olgunlasmisiz iste eski ben olsam asik olmadigim adamla bir sey dusunmezdim ama simdi sevdigim adamla beraberim
kesinlikle oyle tabi sevmeden olmaz zaten yas aldikca anliyoruz bazi seyleri gercektenAşk olmasa da sevgi olması şart bence. Bir de "aşkın ömrü kısa, kalıcı olan sevgi" denir, istisnalar olsa da bence gerçekten öyle.
Aşktan gözün kör değil. Bu çok iyi bir şey. Sen bir iki gün bu konuyu düşün. Yine aklında soru işaretleri olursa ve mümkünse nikahı biraz ertelersin.kesinlikle oyle tabi sevmeden olmaz zaten yas aldikca anliyoruz bazi seyleri gercekten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?