• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilerin ailelerine para yardimi?

Enivecivokkee

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2018
112
42
13
Merhaba hanımlar nisanliyim yakın zamanda düğün olacak kısmetse.nisanlim düzgün biri parasını nerde harcamasi gerektiğini bilir evine bakabilrcek biri.ancak babasi tam bir cimri beş lira ble verirken eli titrer ogluna bir ayakkabi ble almmis. dayisi bakmis nisanlima.düğünümüzu nişanlım yapacak.geliri iyi sayılır.annesine her ay 400 civarı para gibi gonderyor bildiğim telefon faturasını oduyor.babasi telefonuna TL bile yuklemedigi için o teklif etmiş faturalı yapta her ay ben odeyim dye araman gerekir arayamazsn demis.bunu duyunca sinirlendim.kendinin maaşı var ödeyecek durumda sırf cimrilikten yapmıyor.ben fesat para düşkünü brii deglmim ama aile kruucaz ufak paralar belki ama yeri gelir çok faydası olacak birike birike
.evlenince nasıl olcak dedim yanlısmı yapiyorum.oda annen babam bigün bişey olur pişman oluruz zengin olmaykiz o parayla diyor bende kötü gelin olmak istemiyorum bana çok iyi annesi babası ama içten içe kziiyorum.ne yapmalıyım eşi böyle olan var mı nasıl davranmalı.ha babasının durumu olmasa neyse büyüğümuz emeği var hakkı var derim ama bu pişkinlik artk

Son düzenleme:
Evlenmeden önce bu konuyu net bir şekilde konuşup ortak bir karar alın ki ileride sıkıntı olmasın. O yüzden tabi ki dile getireceksiniz. Evlenene kadar karışmıyorum ama evlendikten sonra benim kararım bu yönde diye belirtin. Bu ileride çok sıkıntı yaşatacak bir konu çünkü.
Aile olduktan sonra bir yere para gönderilecekse eşler tek başına bu kararı almamalı ortak bir karar olmalı. Eğer muhtaç değillerse ben de sizinle aynı fikirde olurdum.

Farklı cevaplar çıkacak bu konuya ama bence eğer durumu musaitse küçük yardımlar yapabilir daha evlenmemisken bu konuda bence yorum yapmayın . Ha ailesinin durumu iyiyse ben de vermesi taraftarı olmam çünkü geçim büyük sıkıntı

Ne desem bilemedim
Ama bu konuyu kabullenecek biri değilsin ilerde bu konu sorun olacak aranızda
Eşini ailesinden üstün tutan aile konusunda eşinin sözünü dinleyen erkek çok cok az

Eger mustakbel es adayinizin imkani varsa ailesinin ihtiyaci yokken yardim ya da jest yapmasinda bence bir sakinca yok.
Kendi evinin ihtiyaclarindan kismadan mi yapacak evlenmeden bilemezsiniz ve karismamalisiniz.
Evinizin ihtiyacı kısmaz ondan eminim.bazrn alışverişe çıkıyoruz o daha önem veriyor iyisini almaya paraya bakmadan.ancak evi yok az bı birikimi var babasını da evi yok satmis çar cur gtmis oara.simdi kiradalar.bize bişey kalmayacak yani.bende birikteremeyek istyirum paramzi ilerde çocuğumu güzel okullarda okutmak için bir evimiz olsun diye ama byle yaparak birikimizimdrn kisicaz ona canım skliyir.ayriyeten annesine kredi kartı çıkartmıştı tütün parasıni vs veriyor

bence aileye gonderilen para sorun yapilmamali mesela benim annem calismiyo kirasini faturasini sigara parasina kadar eşim verir daha hiç lafini yapmadi 8 yildir ödemiyo tabi ben suan hamileyim diye calismiyorum ondan hepsi eşimde bisey söylese cok kirilirim üzülürüm bende onun ailesine ne vermiş napmıs karısmam aç değil açıkta degilseniz ücün beşin hesabini yapmayin ayip bence boyle şeyler

400 çok bir mebla değil. annesini kollaması güzel ana kuzusu olmasın da gerisi teferruat. Siz çalışmayacak mısınız peki bu hesabı yapmaktansa siz de üretseniz belki daha az sıkıntı yaşanır.
Bende öğretmenim caliscam.sadece ona yüklenip evde oturan biri olmam.universtrdrn beri calsiiyorum zaten ailemden blr para almıyorum yıllardır.brn nişanlım eşim oldgunda bile para istemeye utanırim kredi kartı çıkardı daha harcamadim.o yüzden kendim illaki calsicam.benimde ailem ihtiyacı olsa gönderirim ama bu düzenli olmaz herkesin kendi ailesi var dye düşünüyorum.ana kuzusu degl çok sadece tek çocuk

Evinizin ihtiyacı kısmaz ondan eminim.bazrn alışverişe çıkıyoruz o daha önem veriyor iyisini almaya paraya bakmadan.ancak evi yok az bı birikimi var babasını da evi yok satmis çar cur gtmis oara.simdi kiradalar.bize bişey kalmayacak yani.bende birikteremeyek istyirum paramzi ilerde çocuğumu güzel okullarda okutmak için bir evimiz olsun diye ama byle yaparak birikimizimdrn kisicaz ona canım skliyir.ayriyeten annesine kredi kartı çıkartmıştı tütün parasıni vs veriyor
Oooo bu kadar plan proje, hayat bu kadar kasmaya gelmez.
Daha nisanlisiniz, evlenmeniz mechul. Ayni eve girince gorup bakacaksiniz, yardimlarina devam edip etmeyeceginize birlikte karar verirsiniz.
Cocugun gidecegi okula karar vermek icin henuz cok erken.

Bende öğretmenim caliscam.sadece ona yüklenip evde oturan biri olmam.universtrdrn beri calsiiyorum zaten ailemden blr para almıyorum yıllardır.brn nişanlısının eşim olsa bile para istemeye utanıyorum kredi kartı çıkardı daha harcamaman.o yüzden kendim illaki calsiiyorum.benimde ailem ihtiyacı olsa gönderirim ama bu düzenli olmaz herkesin kendi ailesi var dye düşünüyorum.ana kuzusu degl çok sadece tek çocuk
Takilmayin o halde. Ben de yillardir anneme harclik gonderirim ihtiyaci olsun olmasin. Esim izin vermese sen kimsin derim. Nasilsa ikiniz de kaxaniyorsunuz. Ha o ailesine gonderirken sizin maasa da el koymaya falan kalkarsa asla. giderleri ortak bolusun, yatiriminizi yapin kalanla da kim ne yaparsa yapar. Derseniz ki o para yollayacak siz masraflari odeyeceksiniz kimse kusura bakmasin.

Valla bazen yerigeliyor ki 10 tl bile eksik olsa olmuyor. Bu yüzden ben ihtiyaç olmadığı sürece yardım edilmesine karşıyım. Kv bizim evimizde oturuyor biz evin kredisini ödüyoruz kendimizde kiradayız başka bir şehirde. Eşim bazen babasına kontör atar fatura öder ben rahatsız oluyorum. Çünkü yokluğu yokluk oluyor

Evlenmeden önce bu tarz şeyler kesinlikle konuşulmalı ki evlendikten sonra sorun çıkmasın.

Ayrıca durumları varmış zaten, onlar size destek olmali dugun arefesinde. Durunlari olmasa tabiki gondersin ua da ara sira jestler yapilabilir. Fakat surekli olmasi sorun yaratır.

Ben kendi aileme onların ihtiyacı olmadıgını bildiğim için vermedim farklı sebeplerden kızgındım,ailem ısrarla istedi,bu süreçte de neden vermediğimi verilmemesi gerektiğini de bolca anlattım eşim de doğal olarak kendi ailesine hiç vermedi,bence verilmemeli,400 tl de az para değil şurda 150 tlye kıyamadığı için eve yardımcı kadın alamayan ama yorgunluktan da depresif bi halde dolaşan onlarca kadın var,çok gerekli değilse yollamasına müdahale ederdim ve de ettim,aile olmak bunu gerektirir.

Hayat ne yazıkki planlar programlar dahilinde ilerlemiyor her zaman.Şahsi fikrim hiç para konularına girmeyin.Yuvanızı kurduğunuzda harcamalar sorumluluklar değişecek ona göre bir orta yol bulur,güvenin.Hem karşı tarafta kötü bir niyet yoksa bence sorumluluk sahibi ,vefalı bir evlat olarak görün gurur duyun nişanlınızla.

Bence fazla kasiyorsunuz
Aile kurmak boyle bsy degil 400lira sorun olmamali
Benim esimin birikimi vardi, ona ragmen babasi esyalari ben alicam demisti, biz taksidi az soyledik, kimi taksitte yetisemedi biz odedik soz verdi demedik simdide kardesine her firsatta yardim etmesini soyluyorum bende kardesim evlenirken kendimi zorladim annem her zmn destekci ama ben de ona bsyler yapmaya calisiyorum kv dugunlere gotursun diye ceyrek altinlar verdim butun bunlarin hepsinde varlik yokluk soz konusu degil bunlarim hesabini guderseniz yorulursunuz bir evlenin 5 yil gecsin evlilik otursun sorun yasayip yasamayacaginiz belli olur
Ben calistigim halde esimin tek beklentisi yok sadece kesin olan faturalari oduyorum ondada param kalmazsa esim veriyor para konusunda guvenmek cok onemli

Back