Merhaba. Ben tam bir yıllık evliyim. Ve hala tam olarak bir cinsel ilişkiye giremedim. Yanı hala bakireyim. Evlendikten iki ay sonra kadın doğum doktoruna gitmiştim. Deniyorduk ve bir türlü p...s girmiyordu. Doktor baktı ve zarimin kalın olduğunu söyledi cerrahi operasyon gerekebilir, sen uç gün sonra şu hastaneye gel daha tecrübeli bir arkadaşım görsün dedi ve vajinismus olduğunu düşünmüyorum dedi. Da sonra gittim, iki doktor baktılar ve tecrübeli olan doktor cerrahi müdahaleye gerek olmadığını daha küçük yaşlarda cerrahi müdahale yapıldığını söyledi. Benim doktorum ise kanaman biraz fazla Olabilir öyle olursa gel dedi. Bunlar devlet Hastanesi'nde oldu. Ve ondan sonra hiç kadın doğuma ya da psikologa gitmedim. Çünkü psikologta maddi imkansızlıklar vardı. Kadın doğum doktorum ise zamanla hallolacagini söylemişti. Biraz da bizim usengecligimizden şimdi böyle böyle bir yıl geçti. Eşim çok anlayışlı ama o da bilgisiz ve tecrubesiz. Daha önce onun da hiç birlikteliği olmadı. Dün bir kadın doğum doktoruna daha gittim başka bir devlet Hastanesi'nde. Durumu anlattım. Zarıma baktı ve anlattı. Zarım kalınmış. Üç tip zar vardır seninki en zoru dedi. Eğer diğer iki tip zar olsa vajinismus diyebilirdim ama zarın böyleyken diyemiyorum. Bence zarının bir kısmını alalım ufak da bir psikolojik destek alırsın hallolur dedi. Daha önce zar aldıran var mı içinizde? Ben birkaç doktora daha gidicem ama aldirmaktan yanayım şuan. Çünkü bir yıldır olmadıysa bu zarla olmuyordur yanı.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Evlilerden fikir istiyorum :( (zar aldırma)
- Konu Sahibi Aysn89z
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 17 Aralık 2015
- 26.599
- 48.494
- 598
- 8 Haziran 2010
- 2.802
- 8.292
- 158
Hayir lutfen yaptırmayın. Size bir doktor olarak bu suistimale gelmeyin demek icin geldim.
Vajinismus bir psikiyatrik bir hastaliktir. Bunun zar kalinligiyla, penis buyukluguyle filan hicbir alakasi yok. Vajinismus vajen girişindeki kaslarin istemsiz kasılması sonucu olur. Zariniz olmasa da vajinismus olabilirsiniz. Hatta dogum yapip hala vajinismus kalabilirsiniz.
Esinizle beraber bir psikiyatriste gitmeniz gerekir. Ortalama 8 haftada %100 e varan basarisi vardir cift terapilerinin.
Ne yazik ki bu konuda diger hekimler hastalari suistimal ediyorlar. Ne kadin dogum doktoru ne de bir başkasının isi degil. Psikiyatriste gidin lutfen.
Ille aldiracaksaniz da once bir psikiyatriste gidin terapi alin olmazsa sonra ona başvurursunuz. Devlet ve universite hastenelerinde psikiyatri poliklinikleri var. Ozele gitmenize gerek yok.
Vajinismus bir psikiyatrik bir hastaliktir. Bunun zar kalinligiyla, penis buyukluguyle filan hicbir alakasi yok. Vajinismus vajen girişindeki kaslarin istemsiz kasılması sonucu olur. Zariniz olmasa da vajinismus olabilirsiniz. Hatta dogum yapip hala vajinismus kalabilirsiniz.
Esinizle beraber bir psikiyatriste gitmeniz gerekir. Ortalama 8 haftada %100 e varan basarisi vardir cift terapilerinin.
Ne yazik ki bu konuda diger hekimler hastalari suistimal ediyorlar. Ne kadin dogum doktoru ne de bir başkasının isi degil. Psikiyatriste gidin lutfen.
Ille aldiracaksaniz da once bir psikiyatriste gidin terapi alin olmazsa sonra ona başvurursunuz. Devlet ve universite hastenelerinde psikiyatri poliklinikleri var. Ozele gitmenize gerek yok.
- 14 Ağustos 2016
- 4.559
- 21.570
- 238
Doğrusu bunu duydum ve üç hafta önce devlet Hastanesi'nde psikiyatri doktoruna gittim o da beni bir psikologa yönlendirdi. Fakat hastanedeki sekreter sağlam insanı deli eder. Resmen bir ayımı yedi. O gün doktor müsait değil bu ay diyerek iki hafta sonrasına randevu verdi. Sonra aradım randevumu yazmayı bile unutmuş doktor iki hafta izinde dedi. Yanı hala gorusemedim psikologla bir ay oldu. Vajinusmus muyum değil miyim bilmiyorum ama kadın doğum doktorumun söylediği şey vajinusmussam da bu zar beni ayrica zorlayacakmis belki de daha kötü tecrübelerim olacak ve daha da soguyacagim. Bu yüzden aldırmayı düşünüyorum. Şuan cerrahi müdahaleden bile cekiniyorken zarimin kalın olduğunu bile bile bu işi eşimle deneyemem gibi geliyor.Hayir lutfen yaptırmayın. Size bir doktor olarak bu suistimale gelmeyin demek icin geldim.
Üniversite hastanesini aradım bugün özel muayene olarak geçiyor doktorlardan muayene dediler 120 lira ücreti varmış. Asistan doktorlara ücretsiz muayene olabiliyormusum ama ona da emin olamadım bide kadın erkek doktor secemiyormusum öyle söyledi telefondaki kişi. Ben de o an almadımİlk defa duydum böyle birşeyi. En geniş vaka yelpazesi üniversite hastanelerinde oluyor. Yakınınızda varsa birde üniversite hastanesine görünün bence.
- 8 Aralık 2016
- 254
- 39
- 28
- 8 Aralık 2016
- 254
- 39
- 28
Evet artık zaman kaybetmek istemiyorum1 yıl olmuş cnm artık karar senin
Daha once zar aldırma operasyonu geçirenler varsa nelere dikkat etmeliyim bu konuda fikir istiyorum. Nasıl oluyor bu işlem? Gittiğim doktorla henüz bunları konuşmadık. Eşinle geldiğinde konuşuruz dedi. ben de daha önce hiç ameliyat olmadım ve birazcık korkum da var. Mesela genel anestezi olmazsa sıkıntı olur mu? Lazerle mi yaptırdınız işlemi? Gibi...
Zar aldıran hiç görmedim ancak kendi Yaşadığım sorunu fikir olsun diye yazmak istedim . Benimde çok büyük sıkıntım olmuştu ve aşırı kanama yaşadım ve çok acı duydum . Doktora gitmeye gerek kalmadı ama farkettimki sorunun çözümünde eşin tecrübeli olması gerekiyormuş . Ameliyat konusunda fikrim yok ama bir yıl çok uzun zaman . Bir zarar ı yoksa mantıklı .Merhaba. Ben tam bir yıllık evliyim. Ve hala tam olarak bir cinsel ilişkiye giremedim. Yanı hala bakireyim. Evlendikten iki ay sonra kadın doğum doktoruna gitmiştim. Deniyorduk ve bir türlü p...s girmiyordu. Doktor baktı ve zarimin kalın olduğunu söyledi cerrahi operasyon gerekebilir, sen uç gün sonra şu hastaneye gel daha tecrübeli bir arkadaşım görsün dedi ve vajinismus olduğunu düşünmüyorum dedi. Da sonra gittim, iki doktor baktılar ve tecrübeli olan doktor cerrahi müdahaleye gerek olmadığını daha küçük yaşlarda cerrahi müdahale yapıldığını söyledi. Benim doktorum ise kanaman biraz fazla Olabilir öyle olursa gel dedi. Bunlar devlet Hastanesi'nde oldu. Ve ondan sonra hiç kadın doğuma ya da psikologa gitmedim. Çünkü psikologta maddi imkansızlıklar vardı. Kadın doğum doktorum ise zamanla hallolacagini söylemişti. Biraz da bizim usengecligimizden şimdi böyle böyle bir yıl geçti. Eşim çok anlayışlı ama o da bilgisiz ve tecrubesiz. Daha önce onun da hiç birlikteliği olmadı. Dün bir kadın doğum doktoruna daha gittim başka bir devlet Hastanesi'nde. Durumu anlattım. Zarıma baktı ve anlattı. Zarım kalınmış. Üç tip zar vardır seninki en zoru dedi. Eğer diğer iki tip zar olsa vajinismus diyebilirdim ama zarın böyleyken diyemiyorum. Bence zarının bir kısmını alalım ufak da bir psikolojik destek alırsın hallolur dedi. Daha önce zar aldıran var mı içinizde? Ben birkaç doktora daha gidicem ama aldirmaktan yanayım şuan. Çünkü bir yıldır olmadıysa bu zarla olmuyordur yanı.
- 8 Aralık 2016
- 254
- 39
- 28
Arkadaşlar bugün yine bir doktora gittim kadın doğuma. Bu doktor da gerek yok dedi açıklık varsa ben önermiyorum cerrahi müdahale dedi. Ki açıklık var zaten yoksa regl olamam. Baktı ama bakmadan önce de fikri aynıydı yine d bakiyim falan diyerek baktı. Çok arada kaldım. Bi zararı riski tehlikelisi yoksa yaptırmak istiyorum ama çok arada kaldım şuan. Ama artık denemeye bile cesaretim yok eşimle normal yoldan halletmeye
ben ilişkide yaklaşık bır hafta boyunca zorlandım kendımı sıkmasam bıle bı turlu beceremedm hafıf hafıf pembe bı kan gelıyodu zedelenıyodu galıba devamı gelmıyodu sonra bı cesaret kucucuk cocuklar bıle yapabılıyo sen nıye yapamayıasın dıye bu işten kacamacıgımı anlayıp fena zorladım. O an ozel olucak belkı ama pıt dıye sesın bıle geldıgını duydum acı yok agrı yok hıcbısey hıssetmedm ertesı gun normale donudu hersey sadece bıraz fazla kanamam oldu doktora muayne oldugumdada zarımın kalın oldugunu soyledı. Olmuycak bısey degıl bence operasynada gerek yok sadece cesarete ıhtıyacın varArkadaşlar bugün yine bir doktora gittim kadın doğuma. Bu doktor da gerek yok dedi açıklık varsa ben önermiyorum cerrahi müdahale dedi. Ki açıklık var zaten yoksa regl olamam. Baktı ama bakmadan önce de fikri aynıydı yine d bakiyim falan diyerek baktı. Çok arada kaldım. Bi zararı riski tehlikelisi yoksa yaptırmak istiyorum ama çok arada kaldım şuan. Ama artık denemeye bile cesaretim yok eşimle normal yoldan halletmeye
Teşekkür ederim yazdığınız için. Zarımin bir kısmını alabileceğini söyleyen doktorum emla kremle denememi olmazsa alabilecegini söyledi. Ya o kadar korkak o kadar canı tatlı bir insanım ki kendimden nefret ediyorum. Doktor alsa anesteziden bile korkuyorum. Şuan memlekette olduğumuz için eşimle deneyemiyoruz da. Emla kremi tam olarak nereye süreceğimi bilmiyorum. Çok kanamam olursa nasıl olur onu da bilmiyorum. Kendime güvenim inancım kalmadı resmen. Psikolojim altüst.ben ilişkide yaklaşık bır hafta boyunca zorlandım kendımı sıkmasam bıle bı turlu beceremedm hafıf hafıf pembe bı kan gelıyodu zedelenıyodu galıba devamı gelmıyodu sonra bı cesaret kucucuk cocuklar bıle yapabılıyo sen nıye yapamayıasın dıye bu işten kacamacıgımı anlayıp fena zorladım. O an ozel olucak belkı ama pıt dıye sesın bıle geldıgını duydum acı yok agrı yok hıcbısey hıssetmedm ertesı gun normale donudu hersey sadece bıraz fazla kanamam oldu doktora muayne oldugumdada zarımın kalın oldugunu soyledı. Olmuycak bısey degıl bence operasynada gerek yok sadece cesarete ıhtıyacın var
- 8 Aralık 2016
- 254
- 39
- 28
- 2 Aralık 2013
- 9.491
- 37.853
- 548