Evliler, yeni evlenecek olanlara hangi doğum kontrol yöntemini önerirsiniz?

Ben prezervatıfı seçtim nışanlımda kabul etti canım.En güzel yan etkısı olmayan yöntem:) bu arada mutluluklar dilerimmm:)

ben evlenmeden önce çok araştırdım. iğne, prezervatif, aylık takvim ve hap kullanan kişilerle birebir görüştüm. internetten araştırdım. ve doğum kontrol hapında karar kıldım. hele ki evliliğin ilk zamanlarında en güvenli en kolay yöntem bana göre hap oldu. daha sonra evlilik oturunca prezervatife geçebilirim. sizlere tavsiyem, kend, bedeninize ve alışkanlıklarınıza göre en güvenli yöntemi seçmeniz yönünde olucaktır.

tedavi amaçlı yıllarca doğum kontrol ilacı kullanmış biri olarak meme kanseri riskini bilerek için! ödemi, kilosu, siniri gibi yan etkileri olmayacaksa kullanın. ben de konuştum doktorumla iğneye karar verdim düğünden önce adetin ilk günü vurulacak sonrakiler hep 30 günde bir, yani adet olsanız da olmasanız da 30 günde bir. bunun dışında ilk birliktelikte prezervatif kullandıktan sonra spiral taktırabilirsiniz aile doktorumuzun eşi hormonlu spiral kullanıyormuş ayda bir gün 2 saatte falan tüm regl kanaması bitiyormuş :s

bu konuda ben de arastırmalarda bulunuyorum. en saglıklısı doktorla görüsmek .

suan aklıma yatan ise igne.

kesinlikle hapı öneririrm ama özellikle yasmini... fiyatı diğerlerinden biraz farklı ama en iyisi... kilo falan yapmıyo...
ben evlenmeden önce çok araştrdırm dr.unda önerisiyle yasmin kullandım aylık iğneleri kesinlikle tavsiye etmyo benm doktrum anında 1 aylık ve 3 aylık hormonu birden alıosun dio doğum kontrl hapı günlük kullanım olduğu için daha sağlıklı...

ben 1 yıl kullandım sonra bıraktım dr.um çok kızdı madem bebek düşünmüyosun nie bıraktın yasmin kadını güzelleştirir cildi tazeler, adeti düzenleri kist oluşumunu önler, kanser riskini azaltr sadece bebek düşündüğünde bırak dedi ... bence çok iyi araştır zaten sende anlıcaksın... he ben doğal koruncam prezrvtfle dedim dr.a güldü bana o mu doğal ddi kauçuk lastik o vajinanın doğal dengesini bozuyo uzun kullanımda kaşıntı yapıyo buda mantara enfeksiyona sebep oluyo dedi ...

valla benim aklım su yorumla corba oldu :26::26:

bir yanda uzun kullanınca cocuk olmuyor gec oluyor . stres,kıllanma yapılıyor yorumları bir yanda bu yorum

aynı vaatlerle bana belara içirdi doktorum hormon oranı düşük, cildini düzeltecek falan diye.. polikistikoverliyim sporla zorla verdiğim 10 kiloyu geri aldım! yasmin de dahil pekçok doğum kontrol ilacı kullandım ve daha evlenmedim bile, 6 ay önce memede kitle görüldü, sonra başka iki doktor da bir şeyin yok dedi ama ben yine de bir daha doğum kontrol ilacı kullanmayı düşünmüyorum :s bu sebeple bana aylık iğne önerildi

Dıştan alınan hormonlar meme kanseri riskini fazlasıyla artırıyor maalesef bu konuda bir çok makale mevcut. Evet güvenlik açısından iyi, fakat uzun vadede getirisi pek de olumlu değil.

Dıştan alınan hormonlar meme kanseri riskini fazlasıyla artırıyor maalesef bu konuda bir çok makale mevcut. Evet güvenlik açısından iyi, fakat uzun vadede getirisi pek de olumlu değil.

katılıyorum vücuda kana karışacak bir kimyasal ilaç girmesindense vajinaya giren plastik kauçuk daha az zararlıdır diye düşünüyorum şahsen ben ilk 9ay öyle korundum çocuktan sonra da ria taktırdim

kesinlikle burdan yada baska yerden okuduklarınla degıl evlen hemen sonrasında kadın dogum doktoruna gıt sonucta esın korunabılır yanı cocuk ıstemıyosanız hemen oda ona gore onlemını zaten alır ben boyle okuyup aman alırım hap kullanırım dedım yaz24 kullandım 7 ay sonrasında kotu etkılerı oldu bıraktım baska nedenden dolayı doktora gıtmek zorunda kaldıgımda bana kızdı ve boyle hap kullanmayı dusunuosanda evlendıkten sonra gelıcektın hormonlara momografıne bakılarak bunyene ne uygunsa onu verıcektık dedı kafana gore ıs yapma sakın sonrasında kendıne ıstemeden zarar vermıs olursun

eşlerinizin korunması daha uygun olur prez.. ile.

sizler açısından hap kullanmak
hormonlarızı bozar,,
kan akışınız gittikçe koyulaşır böylece kan pıhtılaşmanız ortya çıkar (sürekli vucudunuzda uyuşukluk hissesedeceksınız)

ria taktırırsanız; normalde doktorlar önermiyorlar doğum yapmamış kadınlara,hadi taktırdınız diyelim vucudunuz eger riaya aşırı duyarlılık yaparsa önce mantar sonrasında iltihabınız olur bu iltihapta zamanla Allah göstermesin tüplerinizi tıkar bidaha çocuk sahibi olamazsınız..bide rianın şu sakıncası var ; hamile kalabilirsiniz ve ria yine Allah göstermesin ya çocugu sakat bırakır yada bebege yapışık olur..ria taktıracaklar belli zamanlarda kontrollerını mutlaka yaptırmalı kayıp kaymadığı kontrol edilmelidir

koltukaltından aylık ve 3aylık iğneler vardır..bu iğneerde hormonlarınızı bozabilir (iğne hakkında çok fazla bilgim yok) arkadasım aylık olandan kullanıyordu.. 3 aylık biraz riskliymiş aylık daha iyiymiş..

ileride çocuk için bence sizler korunmayın eşleriniz korunsun

arkadaşlar bende yirmi gün sonra evleniyorum. sizler gibi bu konuyu çok çok araştırdım doktor bir yakınım var ona da danıştım o hap önerdi fakat çevremde evli olan hiç kimse hap önermiyo vücudun dengesi bozuluyo sonuçta. yani eğer hap kullanmaya karar veriyorsanız doktorla görüşüp hormonlarınıza uygun haplar kullanmak en iyisi. bana herkes prez. önerdi bende öyle yapcam eşinize güvendikten sonra bu yöntem de son derece güvenli ve hijyenik. yani ben çok fazla araştırdım ve aklıma en çok bu yattı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…