Evliler, yeni evlenecek olanlara hangi doğum kontrol yöntemini önerirsiniz?

tatlım doğum kontrol hapı iyi diyorlar ama ben ilk evlendiğimde kullandım bıraktıktan 6 ay sonra anca bebek oldu yalnız ilk uzun süre kullanmamıstım yani en fazla olsun 4 ay falan. ilk bebeğimi sağlık sorunları nedeniyle kaybettim şimdi ikinciye hamileyim... yine sen bilirsin...

ailede meme kanseri geçmişi, sigara kullanımı yüksek tansiyon gibi durumlar varsa doğum kontrol hapı uygun olmuyor.

Ancak burdan kim ne dese boş bunun için en doğrusu senin bir kadın doğum doktoruna giderek ondan tavsiye alman olur.

ben yasmini kullandım toplam 3 bucuk ay kadar ama rahatsız oldum süreklı kanama fl oldu ve sımdı bırakalı 1 sene olacak korunmayı hamıle kalamadım...tavsiyem ilk cocuk olmadan kesinlikle dogum kontrol hapı kullanmayın kendınız korunun ...

bir arkadaşım da hap kullanma zor oluyor bebek dedi başka yan etkisi var mı?

eşin korunsun neden boşuna kendi vücuduna hap kullanarak kimyasal yüklüyosun ki ne gerek var. ben hap da kullandım zorunlu olarak ve bütün yan etkilerini yaşadım ha bıraktığım ay hamile kaldım ama ne gerek var kimyasala. şuan eşim korunuyor ve çok memnunuz dikkatli üzerinde yazan kısma uygun kullanırsan hiç bir problem yaşamazsın..

Aslında korunma işini biraz benim üzerime atmak istiyor kendi öyle daha rahat edecek diye. Ben de durduk yere hormon almak istemiyorum ama o kırmak da istemiyorum.

Aslında korunma işini biraz benim üzerime atmak istiyor kendi öyle daha rahat edecek diye. Ben de durduk yere hormon almak istemiyorum ama o kırmak da istemiyorum.

bence diret ve eşin korunsun. ona doğum kontrol hapının yan etkilerini okut. ben kullanmak zorunda olduğum için kullanmıştım ve aile hekimime dedim doğum kontrol hapı ne önerirsiniz , ilk sorduğu soru kullanmak zorundamısın oldu evet deyince de yan etkisi en az olan yasmin dedi. yani anlayacağın doktorlar önermiyolar. ben 3 ay kullandım bacaklarım ağrımaya başlamıştı damar tıkanıklığına sebep olduğunu öğrendim ve bıraktım sonrasında.. hepsini eşine anlat anlayışla karşılayacaktır..

Kabul eder herhalde o kadar vicdansız değildir benim eşim mesela kesinlikle kullanmama izin vermedi 3 aydır evliyim dışarı boşalma yöntemiyle korunuyoruz sıkıntıda yaşamadık ama artık bebek çalışmalarına başladık

bence sen korunma tatlım kocan korunsun prezevatif kullansın ölmez ya doğum kontrol hapı zararlı internetten araştır istersen herkesde zararlarını göstermiyor ama yinede kendini riske atma derim ben..

geri çekme yöntemi bir korunma yöntemi değilmiş canım yeni öğrendim ben de .... boş..ma olmasa da önden gelen bir sıvının içinde 100000lerce sperm olduğundan hamile kalma olasılığı varmış.. bilginize...

Arkadaşlar doğum kontrolü ile ilgili mutlaka dr ile görüşün.Yok kısırlıkmış yok tehlikeliymiş toplumun bildiklerinin çoğu safsata.Aile hekimimle de kadın doğum uzmanLARıyla da görüştüm bu konu hakkında.İlk 6 ay hap kullandım.Hapın kısırlık yaptığı falan yalanmış.Öyle olsa 1 kutu hapta 2 gün atladığınızda hamilelik riski oluşmaz dedi drlar.Hapın en büyük kötülüğü dehşet şekilde iştah açması.4 porsiyonla doymuyordum ben:) Kilo korkusu yüzünden hapı bıraktım.1ayda da iştahım normale döndü.Kondom ve geri çekilme erkekte kısırlık yapmıyor.Yok spermi tuttuğu için geri kaçarmış falan hikaye.Her 2 yönetimi de kullandık.O sizin eşinizle kararınıza kalmış.Kondomun erkekte zevki düşürdüğü doğru.Sonuçta ince de olsa bi madde var aranızda.Spirali de belki(!) sorun olur diye doğum yapmamış olana önermiyorlar.Ama isteğe göre takılabiliyor.Arkadaşımda yan etkisi dehşet şekilde sinirli olmak oldu.Spirali çıkarınca normale döndüm deli gibi herşeye kızıyordum o varken derdi.Aylık iğneler varmış bir de.Dr yeni uygulamalar oturmadan pek önermiyoruz dedi.Sonuçta yumurtalıkları etkileyen bişey iğne dedi.Nerden çıktı bu şimdi dedirtecek gebelik vermesin Allah.Çocuk 15 günlükken bile anne psikolojisinden etkileniyor.Eşinize bunu söylerseniz mutlu bi bebek için istekli ve hazır olmanızı bekleyecektir.
Sonuç:Allah isterse ne kadar korunursanız korunun bebeğiniz olur kızlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…