• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli olupta baskasini düsünmek mutsuz olmak

Zelisyasar25

Üye
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2019
5
-6
16
39
Herkese merhaba

Cok uzun süredir evliligimle ilgili cikmazdayim. Icim icimi yiyor.
14 yildir evliyim bir cocugum var. Esimle severek evlendik ama esimin önceligi hep kariyeri oldu. Bize gercekten kendi inisiyatifiyle Zaman harcadigi yok. Ortak bir ilgi alanimiz fazla yok. Evde olsa bile kafasi isle mesgul. Yani bir sohbet etmeye calistigim zaman bile kafasini yukari kaldirmayan benimle göz temasi kurmayan biri. Cinsellik desen ta basindan beri cok kötü. Etrafimizdakiler her ne kadar bana Nasil cekiyorsun nasil dayaniyorsun falan demis olsa bile ben kendi arkadas grubumla hobilerimle ilgilendim ve kendi kariyerimi kurdum cocukla ilgilendim vesayre. Hani esimin kötü aliskanliklari, aldatmasi (bildigim kadariyla), dövmesi falan yok ya genede iyi bir Koca dedim hep. Ama coook yalniz ve mutsuzum. 30 kilo aldim kendimi saldim 2.ci cocuga cesaret edemedim cok istesemde. Ailem burda degil, arkadaslarim kendi aileleriyle mesguller. Bekar arkadasim da kalmadi.

Bu Sefer is yerimde Baska bir adama karsi hislerim olusunca tepetaklak oldum. Üstelik anneyim falan nasil utandim ve utaniyorum. Sonra farkettimki ben gercekten ilgiye muhtac kalmisim. Fena kapildim adama. Zayifladim kendime geldim. Mutlaka anlamistir hislerimi ve onda da sanki ilgi vardi ama evli cocuklu oldugumu da biliyordu. Bana saygisini hic yitirmedi ve ikimizde birbirimize acilmadan ben iletisimimizi kesip baska bölüme gectim.
Ama Kocama sart koydum. Evlilik terapisine gitmeyi kabul etmezsen bosanacagiz diye. Mecbur kabul etti. 3 sefer gittik ve gercekten faydali oldu. Esim bir kac yemege götürmesiyle, cicek getirmesiyle falan beni yumusatti. 6 aydir görmedigim o eski is arkadasimi HER gün düsünürken artik daha seyrek aklima geliyordu.

1,5 ay oldu terapiye gitmeyeli ve biz tekrar basa sardik. Esim gene eskisi gibi. Üstelik beni is arkadaslarinin yaninda azarlamaya basladi ama ben üzulünce de bu sefer beni sevdigini söylüyor. Yani ben gene mutsuzum. Gene O'nu düsünüyorum. Ama yuvami da bozmak istemiyorum. Ekonomik sorun korkusu yok cünkü maasim güzel ama yalnizlik korkum cok fazla. Cocugum da var:-( Biliyorum ki ayrilirsam bu 3. kisiye güvenerek olmayacak kesinlikle ama bugün O'nun artik yanliz olmadigini ciddi bir birlikteligi oldugunu ögrenince genede yikildim.

Benzer sorunu yasayanlar oldumu aranizda? Tekrar terapiye mi baslayalim? Ayrilipta pisman olanlar varmi? Bu yalnizlik korkusu, pisman olma korkusu beni cok ürkütüyor (simdiden yanliz olsam da). Keske gene kocami sevebilsem yuvami kurtarabilsem. Diger adami kafamdan silebilsem.

3. bir kisi icin degil, kendiniz icin verin kararinizi. O kisi olmasa da evliliginiz nasil ilerleyecek onu dusunun. Esinizle iliskinize bakin
Yoksa onun icin yuvanizi yikmayin

Kımse ıcın yuva yıkmaya deymez zaten sizde bunun farkındasınız ama hic kimsenin de evlılıgıde mukemmel degil İnan.

O bir heves sadece, aynı şeyi eşiniz yaşasa aldattı dersiniz, aldatma sadece yatak değil dersiniz, boşanın öyleyse ne yapacaksanız o zaman yapın, çünkü aldatan taraf bütün haklarından vazgeçer eşyalar vs aldatılan tarafa verilir, hatta aşağılık olduğunuzla kalırsınız, karşı tarafında ciddi ilişkisi varken hala saçmalamayın bence.

Evliyken bir baskasindan heyecan duyabildiyseniz ve bir anlik de degil, gunlerce o kisiyi dusunebildiyseniz o evlilik duygusal olarak bitmistir,sadece kagit uzerindedir. Esinizle terapiye gitmek esinizin size cicek getirmesi sizi yemege goturmesi vs o evliligi kurtarmaz, sadece gunu kurtarir, ki nitekim de oyle olmus. Terapiye ara verince esiniz yine ozune donmus, siz de yine diger insani dusunmeye baslamissiniz. Bize degil,kendinize sormalisiniz cunku her ciftin evlilik dinamigi farklidir. Kimi defalarca aldatilir yine de ayrilmaz, kimi ufacik bir sadakatsizlikte arkasina bile bakmaz. Kimi evlilikte mutsuzdur ama devam eder vs vs. Siz hangi hayati sececeginize kendiniz karar vereceksiniz. Evlilikte sadakatsizlik sadece fiziksel yonden olmaz. Bir baskasinin akliniza yureginize dusmesi de bir sadakatsizliktir;duygusal sadakatsizlik. Sahsen allah korusun ama esimin aklina kalbine biri dusmus olsaydi o evlilik benim icin o dakika bitmis olurdu.

Evli kadina his besleyen adama guvenmeyin zaten demissiniz guvenmediginizide. Mutsuz bi evlilik ilgisiz bir kocayla yasamaktansa tek yasmak daha iyi hic dgilse evliyken birini dusunmek yerine yanlizken dusunun daha iyi

Evliliğinin düzeleceğine dair bir umudun yoksa önce evliliğini bitir, 3. kişi olacaksa da evliliğin bitmeden olmasın. Çok çirkin bişey bu.

14 yıllık bir evlilikten bahsediyorsunuz, eşiniz başından beri ilgisizse, siz evli olmanıza rağmen kendinizi yanlız hissediyorsaniz, cinsellikte kötüyse evli kalmanız için bir sebebiniz var mï? Çocuk için diyorsanız bakın geldiğiniz nokta bu. Eşin boşluğu başka şeylerle dolmaz böyle başka kişilerle dolar, buna size sebebiyet vermeyin mutsuzsanız ayrılın.

Eşinizle tekrar konuşun, terapiye devam edin bir süre daha, olmaz düzelmezse ayrılın. 3.kisiler için değil kendiniz için yapın bunu.

kaçımızın eşi her boş vaktini çocuklariyla karisiyla ilgilenerek geciriyor bilmiyorum ama bizim toplumda ozellikle erkeklerde ailesiyle cocuklariyla ilgilenmede bir özürlülük var o kesin nikahi kiydim oh tamam modundalar ama iste ilgisizlik alakasizlik bizi böyle yavaş yavaş tüketiyor
yinede bir başka erkek icin yuva yikmaya değmez ilgiyi başka bir erkekte aramak bence denenmişi tekrar denemek cünkü çogu ayni

Onun hoşlantısı isteği olana kadar olacak biliyorsunuz değil mi ?
Bu tip adi pislikler evli kadınlara daha çok ilgi duyar. Zira onlar başlarına dert olmazlar.

14 yıl uzun bir evlilik süreci ve bazı şeyler heycanını yitiriyor.
Sohbet konuları azalıyor, ilgi çekicilik düşüyor bazen tek ortak nokta çocuk gibi olabiliyor.
Sürekli sizi öpen, size sürekli jestler yapan, ilgi gösteren biri de bir zaman sonra sıkıcı olabilir.
Bence sizin sorununuz hayatınızda değişikliğe ihtiyaç duymanız. Yabancı birinin size ilgisi hayatınızda aksiyon yaratıyor ve devamını istemeniz adrenalin duygusunun verdiği heycandan sadece.
Eşinizi sevmediğinizi anlaşamadığınızı düşünüyorsanız zaten mutlu olamazsınız bence buna karar verip öyle hareket edin.

Ayrılın ve kimi düşüneceksiniz o zaman düşünün.

Erkeklerde böyle yapiyor ; " ne yapayım ilgi görmedim aklım kaydı " gibi bayağı bir sebebin arkasına sığınıyorlar .

Her evlilik sekteye uğrar , ya da monotonlaşır, hepimiz kalbimizi uçurup duralım öyleyse.

Terapiye devam edin ve cinsel hayatınızı canlı tutun. Bunu kendinize yapmayın. Bu vesveseye kaptırmayın. Zamanla evlilikte monotonlasir. Tekrar birbirinizi kerestenizin zamanı gelmiş duygular bitmeden önlem alın.

ilişkilerde-evlilikler de evet ilgi çok önemli. Fakat ilgi göremediğiniz zaman aklınızın başkasına kayması çok bencilce ve yanlış bence. Sonuçta iş düşünüyorsa daha iyi şartlarda olmak için,fazlası tabi ki zarar ama bu sizin davranışınızı mahzur görmemizi sağlamaz. Eğer bu düşüncelere kapılacaksanız bence somut olmasa da soyut olarak eşininizi aldatıyorsunuz.

Back